Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kristitty vastaan terrorismi

Onhan ikävä tapaus taas otsikoissa, mutta mikä onkaan kristinoppi jota nyt sovelletaan? Kuka on kääntänyt toisen poskensa?

Kristitty ei saisi mennä siihen halpaan höpinään, johon on moni kommenteissaan tänään mennyt, eli koston ja syyttelyn tielle. Ei asiat syyttämällä korjaannu, toisaalta viha ruokkii vihaa, mutta onko kristinopissa nälkä vihalle, eli janoammeko verta?

Yleisesti nyt osoitetaan sormella muslimeita. Tekijästä käytettiin heti alkuun nimitystä "ulkomaalaisen" näköinen, kuka meistä on suomalaisen näköinen, mekin olemme ulkomailla vierasmaalaisen näköisiä. 

Kuka on oikeutettu tässä tapauksessa heittämään sen ensimmäisen kiven, joka tosin on jo ilmeisesti heitetty, eli "verta pakkiin". Janoamme kostoa sisimmässä ja silmät leiskuen luemme yhä uhkaavampia otsikoita asian tiimoilta, haluamme ahmia kaiken mahdollisen terrorismin ja terroristin teosta.

Lontoolaiset ihmettelevät nyt turkulaisten surua, vaikka vain viikkoja sitten asiat olivat käänteiset. La Ramblan tapahtumat unohtuivat hyvin nopeasti otsikoista, kun pääsimme mässäilemään oikein "kotimaan" hirmuteoilla.

Miksi tähän on tultu? Ei ole pääministerin, eikä sisäministerin syy. Ei myöskään marokkolaisten, Marokkohan on suomalaisten yksi suosituimpia turistikohteita. Miten sellaisesta maasta voi yleensä tulla ketään turvapaikkaa hakemaan?

Miksi turvapaikanhakija heiluu yleisellä torilla teräasieden kanssa? Onko hänellä jäänyt joku asia itsellä huomaamatta? Ja mikä asia suomalaisilta on jäänyt huomaamatta, kun turistikohteesta otetaan turvapaikanhakijoita, joille ilmeisesti kustannetaan asunto ja ravinto, että he voivat sitten kiittää vieraanvaraisuudesta hillumalla toreillamme käsiaseiden kanssa.

Turvapaikanhakijana murhatilastoissa, mutta ei turvapaikanhakijana todellisuudessa. On ollut turvapaikanhakuprosessissa, mutta ei ole turvapaikanhakija, vai onko? Kukaan ei tunnu tietävän ja poliisi on vaitonainen. Miksi?

Poliisi ei uskalla sanoa mitään, että ei loukkaisi ketään. Se on oikein, mutta väärää tietoa on runsaasti liikkeellä, kun viestintä ei ole riittävän suoraa. Käytetään kiertoilmaisuja, eli ulkomaalaisen näköinen, turvapaikanhakuprosessissa mukana ollut jne...

On hyvä että edes tekjiä jäi henkiin, onneksi ei kuollut ja onneksi ei kukaan täräyttänyt tekijää hengiltä vain kostoksi. Paras kosto on se, kun hän joutuu elämään tekojensa kanssa, ei se, että luoti armahtaa hänet ja viha jää pattivangiksi ihmisten nyrkkeihin.

Paljon kysymyksiä ja vähän vastauksia.

Sisäministerin ulkokultaiset sanat tapahtuman johdosta, hallituksen "hätäkokoukset" asian tiimoilta, presidentin tapahtumapaikalla käynti ja ulkomailta tulleet surunvalittelut. Ne ovat vain heijastusliikkeitä siitä mitä oikeasti haluaisimme tehdä, mutta mihin meillä ei muita keinoja ole.

Kun turvapaikanhakija tappaa, emme voi tappaa kaikkia turvapaikanhakijoita terrorismin kitkemiseksi.

Oikeasti ainoa keino joka saattaa tepsiä on valistus, eli oikean tiedon jako. Kasvatus ja terrorismin ymmärtäminen. Pitää ensin ymmärtää miksi näin tehdään, että siihen voidaan varatua ja henkilöitä voidaan opastaa pois terrorismista. Nyt ei kukaan tunnu tietävän miten pakolaisvirrat saadaan loppumaan.

Olisi otettava oppia historiasta ja Vaclav Havelista ja samettivallankumoksesta. Näin olisi siis toimittava, jotta hommat hoidettaisiin verettömästi. On typeryyttä heilua kaduilla veisten kanssa, on typeryyttä ajaa tahallisesti kuorma- ja pakettiautoilla ihmisjoukkoihin. Näin tekevät vain typerykset.

Mutta miksi me fiksut, emme mahda näille typeryksille mitään? Ehkä siksi että me hamuamme vain kohuotsikoita, emmekä ole pohtimassa miten samettivallankumous tehdään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

"Oikeasti ainoa keino joka saattaa tepsiä on valistus, eli oikean tiedon jako. Kasvatus ja terrorismin ymmärtäminen. Pitää ensin ymmärtää miksi näin tehdään, että siihen voidaan varatua ja henkilöitä voidaan opastaa pois terrorismista. Nyt ei kukaan tunnu tietävän miten pakolaisvirrat saadaan loppumaan."

Vähintään 2 vuotta 8 tuntia päivässä, kielen opetus mukaan.
Voisi ehkä hillitä tänne muuttamistakin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minusta muutos lähtee aina itsestä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos olisin jumala, en poistaisi terrorismia, vaan syyt jotka johtavat näihin epätoivoisiin tekoihin ja terrorismiin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olipas taas kohtuullisen hyvä kirjoitus sinulta. En ole taaskaan viitsinyt paljoa tähän juuri kommentoida, koska tilanne on tosiaan se, että mitään järkevää sanottavaa useimmilla ei ole.

Porukka syyttelee Risikkoa ja Sipilää. Poliisi toimi kuitenkin erinomaisesti, eikä sanonut tekoa terroristiseksi teoksi ennen kuin asiaa oli tutkittu. Ei silloin myöskään (vastuunsa tuntevien) poliitikkojen tehtävä ole mennä neuvomaan poliisia, mistä teosta on kysymys. Ennen kaikkea ammattilaisille on annettava työrauha tehdä asiansa oikein. Kaiken kaikkiaan minusta asiassa oli myös onnea, koska asiansa osaava partio sattui olemaan lähellä. Kliseisesti voi sanoa, että olisi voinut käydä huonomminkin.

Keskustelu lähti myös alusta lähtien täysin väärille raiteille, kiitos 'maahanmuuttokriitikoiden'. Kukaan suvakeista ei puolella sanallakaan puolustellut tekoa eikä tekijää mitenkään. Jesse Torniaisen tapaukseen verrattuna ero on räikeä. Torniaisen osalta suvakkien lyöjät korostavat uhrin omaa provokaatiota ja sitä, että Torniainen sai kyllä oikean tuomion väkivallasta mutta häntä ei tuomittu kuolemantuottamuksesta. Kun todellisuudessa Torniaisen teossa ei ole miltään kannalta mitään puolusteltavaa. Yksikään suvakki ei ole ryhtynyt marokkolaisnuorukaisen puolusteluun yhdelläkään sanalla.

Joten se vihasta ja vihan lietsomisesta.

En nyt ole ihan selvillä noista tämän päivän mielenosoituksista Turussa. Siitä riippumatta, kumpi osapuoli keksi ensin ryhtyä kehittelemään mielenosoitusta ja vastamielenosoitusta, molemmat osapuolet osoittavat täydellistä inhimillisyyden puutetta. Eikö edes sen vertaa voi kunnioittaa veriteon uhreja ja heidän läheisiään, että olisi voinut jättää mielenosoitukset myöhemmäksi ja antaa ihmisten rauhassa surra! Jos sitä mieltä nyt on kerran pakko osoittaa...

Pisteet Sipilälle ja Risikolle siitä, että he eivät esitä teatteria vaan ymmärtävät, että sureminen tulee saada tehdä rauhassa. Eikä se kehoitus rauhallisuuteen ja omien tuomioiden jakamisen välttämiseen ollut suinkaan tarpeetonta. Sen tarve näkyy kyllä hyvin näilläkin palstoilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin annetaan omaisten ensin surra ja sitten käydään tosi toimiin niiden syiden selvittämiseksi, jotka tähän johtivat. On helppooa tuomita terrorismi ja terrosristi, mutta vaikempaa on selvittää kuka perkele tätä kaikkea masinoi ja miksi?

Sipilä ja Risikko eivät ole ainakaan syyllisten pahimmasta päästä. Hyvä kysymys olisikin, kuka on syyllinen tähän tapahtumaan jos joku tulisi nimetä? En nimeäisi tekijää suurimmaksi syylliseksi, vaikka hän kantaakin nyt suurinta vastuuta teostaan. Kuka piru näiden nuorten radikalisoituneiden niskassa siis istuu???

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Olen aika kriittinen henkilö monissa asioissa, nyt yritän olla tämän asian kanssa mahdollisimman neutraali.
Kävimme vaimoni kanssa aika tiukan keskustelun aiheesta aamulla, joka liittyi koraaniin ja muslimeihin.
Eihän Koraani tai Raamattu oikein opetettuna opeta tällaista ja kuitenkin molemmista kirjoista löytyy tuo koston elementti.
Itse én millään muotoa halua sotkea näitä asioita, ainakin yritän olla sotkematta, koska perustan näkemykseni uskonnon vapauteen.

Mielestäni on liian helppoa käyttää näitä asioita syiden syvimpiin tutkiskeluihin, jotka toteutetaan kuitenkin hyvin pinnallisesti.
Kyllä tuo terrorismi ajatus pitää viedä todella kauas syiden selvittämiseksi, nyt tutkitaan vain seurauksia ja tuomitaan sen mukaan.

En siis pidä terrorismia hyväksyttävänä, mutta en pidä myöskään sitä hyväksyttävänä että pappi antaa presidentille Jumalan lupauksen sotaan, tai kun katsoin aiemmin kuinka pappi siunasi jenkkilentäjiä tulevaan tehtävään mainiten kuinka kaikki pommit ei välttämättä osu kohteisiin, vaan kohteina voi olla lapsia tai naisia, Jumala antaa sen jo etukäteen heille anteeksi.
Entäpä jos minä olisin yhtä tiukka omien asioiden hoidossa ja haluaisin jatkaa ja käydä sotaa ylivertaista vihollista vastaan, ei olisi siipiä, ei olisi tarkkuuspommeja, mitä minä käyttäisin tuossa yksityisessä sodassa aseina, eikö minunkin Jumala siunaisi jos samalaisia lipsauksia ( tarkoituksellisesti ) sattuisi.

Meillä länsimaissa on helppo hyväksyä suurvaltojen tekemät sodat ja teot, heillä on valta, heillä on laitteet.
Viedään ja pyritään vaikuttamaan noihinkin tekoihin samalla tavalla, ennakolta, eikä hymistellä hyväksyvästi, että sellaista nyt sattuu ja tapahtuu , eikä se kuulu meille.
Nyt se alkaa kuulumaan myös meille.
Edelleenkään en ymmärrä, en myöskään puolusta terroristin ajatusmaailmaa kun se kohdistaa nyt tekonsa läpi Euroopan.

Lopuksi on pakko laitta Arille Kiitos avauksesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Hannu ei ole kommenttisikaan hassumpi, kiitos siitä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hannulla on yleensä aina inhimillinen ote asioihin. Joten häntä on helppo ymmärtää, vaikka olisi eri mieltäkin. Tässä tapauksessa ei tarvitse olla edes sitä.

Mika Sarivaara-Satta

Jihad, Pyhä Sota, on kyllä olennainen osa islamia, ja siihen osallistuminen, tavalla tai toisella, on jokaisen muslimin velvollisuus.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Kyllä, nyt oli niin tyhjentävä avaus Arilta. Ei tuohon ole mitään sanomista, olen mykistynyt. Kaikki komppaa. Jäänemme odottelemaan jatkoepisodeja saadaksemme taas lisää päivittelyn aiheita, niitä on tätämenoa taatusti piankin tulossa. Ei meillä enää liene mitään tähän...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

" Ja mikä asia suomalaisilta on jäänyt huomaamatta, kun turistikohteesta otetaan turvapaikanhakijoita, "

Mun mielestä tämä on hyvä kysymys. Matkoja tarjotaan toisaalla ja toisesta tuutista tuppaa turvapaikanhakijoita. Mikä tässä mättää.

Samalla monet tänne kuolemanvaarassa tulleet suuntaavat lomille paikkoihin, joista ovat hengenhädässä paenneet. Lähettävät lapsensa sinne takaisin jopa vuosiksi, kun ovat liiaksi sopeutuneet suomalaiseen yhteiskuntaan. Mitä tämä touhu oikein on?

Suomen ja Ruotsin maahanmuuttoon käyttämät varat ovat ilmeisesti suuremmat, kuin yk pakolaisbudjetti.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/363460-ri...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei kai se Marokkokaan mikään ihmisoikeuksien mallimaa ole mutta monta pahempaakin paikkaa lienee. Joten kyllä marokkolaisten turvapaikkahakemuksiin on syytä suhtautua kohtuullisella epäluulolla.

Ja ilmeisesti suhtaudutaankin, jos tiedot hakemuksen hylkäyksestä pitävät paikkansa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mitkä paikat maailmassa ovat sellaisia ihmisoikeuksien keitaita? Jos vertailukohdaksi otetaan pohjoismaat, niin varmaan suurin osa asuu aika kyseenalaisissa paikoissa. Venäjä tuossa lähimpänä.

En usko, että ongelmat ratkeavat sijoittamalla väestö uudestaan eurooppaan.

Mielenkiintoinn kysymys on myös tuo turvapaikan hakeminen, kun kaveri ilmeisesti on majaillut jo varsin pitkään alueella. Ainakin tuttuja on tullut esille eripuolilta. 18v ikää ja kotikylässäkin tunnettu lämmin ihminen. No toiset ehtii. Tosin harvaa 15 ikäistä teiniä lämpimäksi ihmiseksi kuvaillaan, jos nyt koska viimeksi kotikylässä lampsinut.

Luotettava media on taas pullollaan epäluotettavaa valeuutista. Varsinaiseksi valemediaksi tituleerattuja sivuja nyt ei ole jaksanut muutenkaan selata. Mutta kyllä ylen maksamisestakin on päästävä. On sellaista paskaa. No se nyt ei tähän kuulu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset