Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vetoomus metsiemme puolesta

On harhauttavaa väittää, että metsiemme hakkuut olisivat tuhoisampi teko kuin lämmittää asuntojamme kivihiilellä. Ihmisellä joka kaikessa hiljaisuudessa avaa ja hyväksyy kivettyneen hiilivaraston käytön maan uumenista, ei ole oikeutta nikotella metsien hakkuiden haitallisuudesta. Se on kovin kaksinaismoraalista itkeä uusiutuvaa energiaa vastaan fossiilisten energiavarojen käyttäjänä.

Suomalaisten tulisi kokonaan kieltäytyä fossiilisten energioiden käytöstä.

Koska emme siihen pysty heti on siihen asiaan laitettava siirtymäaika. Se on paljon tärkeämpi teko, kuin kirjoitaa vetoomus suomalaisten metsien puolesta.

Suomalaiset metsät kun voivat erinoimaisesti, ne kasvavat vinhemmin kuin koskaan aikisemmin. Ja toisin kuin väitetään ei pikkulinnut ole metsistä hävinneet, vaan ovat ilmaston lämpemisen johdosta siirtyneet yhä pohjoisemmaksi pesimään.

Ilmaston lämpeneminen ei johdu avohakkuista, eikä siitä syystä että Suomessa on vain 6% metsiä suojeltu vaaditun 17% sijasta. Jos lämpeneminen johtuu hiilidioksiidista niin silloin suurimmat syylliset ovat kivihiilen ja muiden fossiilisten aineiden käyttäjissä ei saunaansa puulla lämmittävillä ole syyllisyyttä siinä asiassa.

Suomessa puuta kasvaa enemmän kuin sitä ehditään hakata, joten suomalaiset ovat hoitaneet metsiään oikein.

Suomen metsät ovat ekosysteeminä tärkeät myös ilmastonmuutoksen kannalta. Meidän metsämme kuuluvat vyöhykkeeseen joka varastoi hiiltä enemmän kuin maailman sademetsät yhteensä! Se miten kohtelemme metsiämme vaikuttaa siihen, millaisen planeetan jätämme perinnöksi lapsillemme.

Siksi on tärkeää, että metsien kehitystä ja kasvua ei pysäytetä millään suojeluohjelmilla, vaan annetaan metsien kasvaa ja tuottaa puuta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset