Poliittinen ravinnetasapaino

Maanviljelyksessä viljelijät tekevät maanäytteillä tiluksistaan viljavuustutkimuksia. He tietävät, että niukin arvo määrittää sadon määrää oleellisesti. Siksi ravinnekarttaa katsotaan hyvin tarkasti. Jos omilta mailta puuttuu booria tai kuparia sitä sinne heti päätetään lisätä. Joskus on ravinteiden merkitystä kuvattu saavilla, jossa alin kapula päästää veden valumaan pois, vaikka kaikki muut kapulat olisivat kunnossa, se yksi rako riittää pettämään koko sato-odotukset.

Politiikassa tehdään gallup-tutkimuksia ja nyt uusimman Ylen gallup.tuloksen tarkkailu osoittaa, että hallituksen yksi sälö on vain 0,7% kansan kannatuksesta. Olisiko nyt heti lisättävä sen pulikan uskottavuutta, muuten menetetään koko vaalikauden hallituksen sato, tai pitääkö sanoa sote?

Uusi vaihtoehto on sitten kivunnut persujen vuoden 2006 tasolle, joten sinänsä hyvä saavutus, mutta nyt eletään vuotta 2017 ja kyseessä on viiden ministerin puoluejaos, joka irtautui omasta emäpuolueestaan saaden mukaansa kaikki ministerit. Nämä ministeritatit istuvat nyt jätetyn puoleeen mandaatilla. Ei ole ihme, että kannatus horjahti alle prosentin. Uuvattien kannatus on kehitysavun luokkaa, joten kyseessä ei ole enää takiaispuolue, vaan satiaispuolue, joka elää tunnetusti toisten intiimeillä alueilla ilman omaa varsinaista pesää.

Sininen tulevaisuus on…

No seurataan tilannetta kaikki on politiikassa mahdollista, mutta helpompi on kamelin mennä neulansilmän lävitse kuin Soinin ja kumppaneiden uusia jytky.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu