Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Maailman paras työministeri

Kiva kaveri ei onnistunut saamaan työryhmää yksimieliseksi. Kiva ei aina ole välttämättä paras. Kun kaikilla on kivaa, ei mitään tule valmiiksi.

Työaikalain uudistuksia pohtinut työryhmä ei päässytkään yksimielisyyteen. Kaikki olivat vastaan ja niin työnantajat, työntekijät kuin yrittäjät esittivät eriävän mielipiteen.

Suurin ja kaunein keskusjärjestö SAK ilmoitti suhtautuvansa esitykseen hyvin kriittisesti.

Miksi?

Miksi näitä tällaisia uutisia ja uudistuksia tehdään?

Meillä on fiksu ja mukava työministeri, jonka sana ei tunnu painavan mitään. SAK:lle ei riitä mikään, ei edes siitä ole etua, että työministeri bloggaa lähes viikottain ja ottaa henkilökohtaisesti osaa keskusteluun.

Kun kolmikantainen työryhmä ei päässyt sopimukseen, on hallitus pakotettu ratkomaan ne kohdat joista työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen, koska työaikalaki on uudistettava joka tapauksessa.

Nykyinen työelämä, ei siis halua uudistaa työaikalakia, mutta hallitus pakottaa itsensä sen kimppuun.

Outoa, että maan parhaat voimat eivät saa mitään aikaiseksi, paitsi pattitilanteita ja kiperiä käännöksiä.

SAK kritisoi ja demarit oppositiossa huutavat hallitusta vastaan. Siinä meillä demokraattisesti valittu eduskunta hyppii kolmikantaisen työryhmän pillin mukaisesti taas muutaman viikon. Ei käy, se ei käy, se ei vain kertakaikkiaan käy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ari, Suomessa hehkutetaan Ruotsalaista työlainsäädäntöä ja työelämässä vallitsevia käytäntöjä. Ja nyt tulee Ari se paha kysymys, onko se SAK, joka sinulle on sama kuin koko ay-liike vai EK, joka Ruotsin mallia vastustaa, mallia johon kuuluu mm.työntekijän myötämääräämisoikeus ja työntekijän edustusta yhtiön halllituksessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaikki, vastustivat, EK etunenässä, mutta suurin ja kaunein SAK joka edustaa minulle ay-liikettä kritisoi ja vastusti myös. Jostain kumman syystä myös yrittäjät mainittiin erikseen. Eikö EK olekaan yrittäjämyönteinen???

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ammattiyhdistysliikettä edustavat jäsen- ja johtotasolla kaikki hallituspuolueet. Sehän kertoo kaiken suomalaisista työnantajista noin yleisesti.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Lindströmillä ei taida olla riittävää tietoa ei kokemusta, eikä ehken visiotakaan, millainen työaikalain nykyään pitäisi olla. Mikä nykyisessä on vialla, kun sitä muutta pitää? Ovatko työaikasäännökset ja ylityökorvaukset liian hyviä työntekijöille? Sama koskee tietysti sunnuntaikorotuksia. Postissa kaiketi on uutta järjestelmää jo sovellettu, kun asia on menossa oikeuden ratkaistavaksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onpa ainakin perusteltu, mutta jos noista ei voi sopia miin mistä sitten?

http://tyoaikaan.fi/uutiset/201703019/Tyaikalaki-u...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Sunnuntaityön 100% pyhäkorvaus on perheettömälle hivenen yliarvostettu, mutta tuottaa kuitenkin pienipalkkaisen pussiin sen verran, että kompensoi. Yötyön 40% korvaus on mielestäni alimitoitettu, koska se jos mikä käy terveyden päälle (itse en enää kykene ja teen vaan kahta vuoroa nykyisin).

Kyetäksemme selviytymään lajina Maapallolla ja turvataksemme muiden lajien selviytymisen, meidän tulisi minimoida työaika ja kulutus sekä lakkauttaa kaiken turhan työn tekeminen. Siinnä suhteessa hallituksen tavoitteet ovat ristiriidassa reaalimaailman kanssa, paitsi jos tarvitsemme runsaasti työpanosta luodaksemme kestävän teknologian. Puhelinmyyntiä ja muuta sen sellaista emme tarvitse.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Näinollen palkankorotukset ovat maapallolle vahingollisia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomalainen työelämä vaatisi kokonaisuudistuksen, eikä pelkästään työaikalain, tosin riskinä siinä on sama mitä tapahtui sote-maakuntauudistukselle, liian monta asiaan kuulumatonta elementtiä kytketään yhteen.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Jos kyse on tästä:

"Nykylain voimassa ollessa esimerkiksi kotona ja matkalla tehtävä työ jää usein noteeraamatta työajaksi, vaikka sellaisen työn määrä on merkittävä. TEKin jäsenten tekemän, korvaamatta jäävän työn määrä vaihtelee yksilöllisesti, toimialoittain ja tehtävän mukaan. Työmarkkinatutkimuksessa raportoidut viikkotyömäärät ovat ilahduttavasti lähentyneet 40 tuntia, mutta yksilötasolla 200 korvaamatonta tuntia vuodessa ei ole edelleenkään harvinaisuus."

Niin tuo työajan ulkopuolella tehty työ on joko jo huomioitu palkassa joka tälläisillä henkilöillä on kuukausittainen ei tuntikohtainen tai maksetaan bonuksina palkan päälle joilla motivoidaan suoriutumaan tiukoistakin tehtävistä. Sitten vielä päälle etuja auton, asunnon jne. muodossa.

Haihattelua jos kuvittelee ettei saa mitään "korvausta" ylimääräistä tunneista, silloin työnantajan on pirun hankalaa pitää osaajaa talossa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"työnantajan on pirun hankalaa pitää osaajaa talossa"

Juuri näin. Osaajat pidetään talossa sillä, että heille annetaan se, mitä he tarvitsevat/haluavat. Usein se korvaus ei välttämättä ole 'yli'suuri palkka vaan nimenomaan yksilöllinen jousto. Yksi tarvitsee rahaa, toinen joustavaa työaikaa, kolmas itsenäistä, haasteellista työtä.

Tietenkin palkan pitää olla kohtuullinen, koska sillä on elettävä. Mutta sen yli tulevat järjestelyt voivat olla moninaisia.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Rivien välistä voi lukea että valtio haluaa varmistaa että voi verottaa 100% varmuudella jokaista sekuntia joka menee 8 tunnin (ja kiky 6 minuutin) yli päivässä, duunareilta tuo jo onnistuu, nyt halutaan toimihenkilöt mukaan.
Onpa se työministeri mukava jamppa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Matti on oikeassa, hallitusta kiinnostaa verotulot enemmän kuin työaikalaki sinänsä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Joustavalla työajalla yhdistettynä henkilökohtaiseen työaikapankkiin voidaan hävittää ylityökorvaukset käytännössä kokonaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Toimiva työyhteisö on yrittäjän paras kaveri, ei sitä lait määrittele, vaan paikallinen sopimus. Jos työtä olisi kaikille jakaa silloin tuo vielä toimisi paremmin, nyt kun tulijoita on enemmän kuin töitä voidaan jakaa voi se näkyä isännän äänessä jos on ymmärtämätön työnantaja.

Pääosin yrittäjät kuitenkin haluavat pitää työntekijänsä tyytyväisinä, koska se on parasta molemmille osapuolille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset