Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Onko Sauli Niinistö paras valinta presidentiksi?

Nyt kun maakuntavaaleja ei tule vuonna 2018, jää presidentivaalit ainoastaan Sauli Niinistön juhlaksi. Juha Sipilä voi siis vastakin marssia Saulin luo.

Mutta onko Sauli paras mies tai nainen presidentiksi Suomelle. No ainakin hän on hoitanut tointaan parhaiten viimeiseen puolivuosisataan.

Sauli on joidenkin mielestä liian lyhyt miehksi ja siksi kelpaamaton presidentiksi, myös hän sanotaan tihrustavan silmiään, mitä se ikinä tarkoittaakaan. Varmasti Suomessa olisi pidempiä miehiä tuohon virkaan ja sellaisiakin on jotka katsovat tai pallottavat suoraan, eivätkä tihrustele.

Onko presidentille haitaksi jos on 177 cm pituutta? Olisiko 180 cm parempoi presidentti, vai olisiko koripalloilijat parhaita, kun pituuskin on kolmatta metriä? Martti Ahtisaari harrasti nuorempana koripalloa, eikä hän ollut huono presidentti, mutta demarit halusivat Tarja Halosen. Onko Tarja sitten yli 177 cm?

Presidenttiehdokas Sauli Niinistöä on arvosteltu myös siitä, että hän tuli ensimmäisellä koneella pois tsunamin jälkeisestä kriisistä. Hänen olisi pitänyt olla viimeisenä ja näyttää siten, että hänestä olisi presidentiksi.

Myös netissä liikkuu huhu, että Sauli olisi naimisissa kummityttönsä kanssa. Sama "uutinen kertoo ikäviä asioita Niinistöstä, mutta meneekö mustamaalaaminen jo niin syvälle, että se kääntyy jo itseään vastaan?

Ehdokas Matti Vanhanen heitteli wc-paperirullia terveysaseman odotushuoneessa? Pitäneekö tuonkaan paikkaansa?

Ehdokas Pekka Haavisto on valehdellut oppiarvonsa? Siinä myös näyte mustamaalaamisesta.

Ehdokas Merja Kyllönen on ainoastaan entinen Siwan kassaneiti? Täyttä lööperiä tuokin.

Ehdokas Nils Torvalds on vain hurreihin loikannut kommunisti. Olisiko parempi keskittyä enemmän nykyisyyteen ja tulevaisuuteen, kuin leimaamaan joitain asioita ehdokkaan liepeitä.

Keihäänheittäjä Sauli Niinistö olisi lyhyydestään huolimatta varmasti mieleisempi, jos olisi kiskaissut keihästä kuin Jorma Kinnunen. Jorma Kinnunen sai lyhyydestään lempinimen Äänekosken Pikkujättiläinen, eli joillekin lyhyys on hyvä ominaisuus, kun toisille se on haitta.

Mielestäni Sauli Niinistö on paras nyt esillä olleista ehdokkaista, ei pituutensa, vaan sen takia, että hän on hoitanut ensimäisen pestinsä hyvin ja hänellä on aitoa halua toiselle kaudelle.

Puolivallattomasta poikamiehestä on kasvanut vakavamielinen aviomies ja maan isä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Miksi edes kysyt. Päivänselvää.Ja varamieskin on olemassa, Jukka Puotila. Jos ei itse johonkin kerkiä, niin voi laittaa hänet tilalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mitä lyhyyteen tulee niin politiikan perustana on aina toiminut niin äänestäjien kuin poliitikkojenkin lyhytmuistisuus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sauli Niinistö ei ole ainakaan huono vaihtoehto. Tosin mies on jo eläkeiässä, mutta se onkin ainoa arveluttava asia. Ja Yhdysvaltojahan johtaa vielä vanhempi presidentti, jota ikä ei todellakaan näytä painavan.

Niinistö osaa erityisen hyvin kaksi asiaa. Ensinnäkin ulkopoliittisen nuorallatanssin, joka Suomen valtionpäämiehelle on välttämätön taito. Köydeltä ei saa tipahtaa itään eikä länteen, mutta molemmat ilmansuunnat ja niiden välillä vaihtelevat tuulet on osattava ottaa huomioon.

Toiseksi Niinistö hallitsee - mediaa hyödyntäen - suhteen Suomen kansaan. Tähän hänellä on "kulttuurinen etumatka", koska viimeistään 1800-luvulta asti suomalaiset ovat lähtökohtaisesti luottaneet valtionpäämieheen. Kuka aktiivipoliitikoista olisi edes lähellä istuvan presidentin nauttimaa arvostusta?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Toiseksi Niinistö hallitsee - mediaa hyödyntäen - suhteen Suomen kansaan".
Pöystin nimitys oikeuskansleriksi kyllä hieman tahrasi tuota suhdetta.
Muuten kelpo ainesta selvällä hajuraolla muihin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pekka M., kysyn, miksi presidentti Niinistö halusi nimenomaan Pöystin oikeuskansleriksi. Nythän hänen jääviytensä on jo kyseenalaistettu ja oli varmaankin tiedossa aiemmin. Yksikään korkeinta päätäntävaltaa käyttävä virkamies, ei voi olla poliittiselle painostukselle altistunut.
Pöysti itse on todennut olleensa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #25

"Pekka M., kysyn, miksi presidentti Niinistö halusi nimenomaan Pöystin oikeuskansleriksi".
Ei aavistustakaan, jos tuota minulta kysytään :-). Nimitti kuitenkin ja ainakin nyt se on monelle selvää, että töppäsi.
En tiedä muista ehdokkaista mitään, mutta jos olivat yhtä sopimattomia, olisi pitänyt hylätä kaikki. Pöystillä ei poliittisesti ohjattuna sote-valmistelijana selvästikään ole kyllin vankkaa selkärankaa. On väkisin yrittänyt runnoa perustuslainvastaista tekelettä läpi.
Täysin sopimaton uuteen virkaansa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie toivon Merja Kyllösestä presidenttiä, ei kannata natotusta ja on inhimillinen ja oikeustajunen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Molempia olen kätellyt Merjaa sekä Saulia, ei huonoja kättelyjä kumpikaan;)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Mitä tuolla pressan viralla on enää merkitystä kun valta-oikeudet ovat muutenkin mitättömiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mutta koska sellainen meille valitaan, vaikka pääministeri voisi hoitaa edustuksen, niin paras on silloin mielestäsi Sauli niinkö?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ari unohti analysoida Usarin oman pressaehdokkaan ja Iljan ehdokkuuden...

Etteivät vaan tulisi sotkemaan valmiiksi katettua pöytää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarkoituksella unohdin, kun heistä ei ole mitään pahaa sanottavaa minulla, eikä edes huhuja liikkeellä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Oikeuskanslerin nimityksessä Niinistölle tuli flobbaus. Hän toimi siinä niin puolueellisesti kuin on mahdollista. Samaan tyyliin sopii, että hän asetti ehdokkaaksi asettumiselle erityisehdon, että sen pitää olla kansanliike, jonka ehdokkaaksi hän suvaitsee asettua.

Tuon sortin diivailijaa ja puoluepoliittista välistä vetäjää en presidentiksi äänestä. Jos Niinistö kuitenkin valitaan, mikä näissä oloissa on todennäköistä, pakko se on hyväksyä, Niinistöstä ei kuitenkaan koskaan tule koko kansan presidenttiä, kuten Koivistosta. Hän oli virheineenkin koko kansan Manu.

Unohdinko Kekkosen? En. Kekkosen suurimmat saavutukset olivat silloisen Maalaisliiton vallan paisutus edustamaan Suomen koko porvaristoa ja suomettuminen, josta emme vieläkään ole täysin irti päässeet.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Äänestin kerran Ninistöä presidentinvaaleissa, ja hän meni häviämään Haloselle! Toista kertaa en tätä virhettä tee!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No nyt hän ei häviä Haloselle, joten voit äänestää, ei ole virhe.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sale voi aivan hyvin hävitä vaikkapa Haataiselle!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Haataisen pitää voittaa ensin karsinta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Jostakin Macron suomelle,,,kukaan nykyisistä ehdokkaista ei loista !

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos jostain ilmestyy kotimaan Macron silloin Niinistö joutuu lujille, mutta sellaista ei ole nyt näköpiirissä. Martti Ahtisaarihan oli aikoinaan Macronin kaltaisessa huudossa, mutta demarit halusivat nujertaa hänet ja huusivat Tarja Haloselle hurraata.

No nyt Martti on Nobel-palkittu ja Tarja Halonen näyttelee köyhää kerjäläistä kotikulmillaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Presidenttimme kun arvosteli erään puolueen, PS, vaalitulosta, niin minäpä annan ääneni Nils Torvaldsille.
Alsio; Niinistönkin pitäisi saada ensin vaadittavat tukiäänet, oliko se 20 000, kasaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jarmo, tukiäänissä voi käydä köpelösti kuin Paavo Väyryselle, mutta uskon, että Sauli saa tarvittavat tukiäänet.

https://www.niinisto.fi/2017/06/01/kannattajakortt...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tuomas Pöysti -keissin jälkeen en ole yhtään vakuuttunut Saulin pätevyydestä. Presidentin pitäisi irtaantua puoluepolitikoinnista ja sotesedän nimittäminen on puoluepolitikointia jos mikä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä pointti! Sauli sekoili tosiaan, kun meni hallituksen taakse, mutta eikös se ole presidentin tehtävä tukea hallitusta kuin omaansa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Presidentin tehtävä ei ole tukea hallitusta, vaan antaa tukensa hyville hankkeille ja toimia unilukkarina, kun kansalaisten yhdenvertaisuus vaarantuu. Sote olisi ollut ja on edelleenkin hankkeena hyvä, mutta ei sellaisena puoluepoliittisena lehmänkauppana, joksi se on ajautunut.

Tästä muuten Ei Saulilta ole tullut minkään sortin pihausta. Isona miinuksena kaiken päälle on Pöystin nimitys oikeuskansleriksi. Ei sovi presidentiksi henkilö, joka vahvistaa poliittisen palkkioviran henkilölle, joka on koneiston osana päätyönään ollut ajamassa sotea seinään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #29

Sosiaali- ja terveysalan uudistus on hyvä hanke. Kepun ja kokoomuksen keskinäiset lehmänkaupat vievät sen katastrofiin. Ja se on politiikkaa pahimmillaan: yksityistämistä ajaa vain kokoomus omiensa hyödyksi ja muiden vahingoksi, maakuntia vain kepu – omiensa hyödyksi ja muiden vahingoksi.

Lehmänkauppa tarkoittaa sulle-mulle -kuviota, jossa kokoomus suostuu maakuntahimmelikköön ja kepu yksityistämiseen (ja smurffit suostuvat mihin vain kunhan saavat olla hallituksessa), ja niin on katastrofi valmis.

Koko kansaa sellainen pelkästään vahingoittaa, ja nyt näyttää siltä kuin Niinistö olisi tuon politiikan kannalla nimittäessään itsensä sotesedän hallituksen toiminnan ylimmäksi valvojaksi.

Presidentin ei pidä tukea hallituksen toimintaa silloin kun se kohdistuu lähes koko kansakuntaa vastaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #30

Kiitos Mark, kun täydensit kommenttini;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Joku kaipaa Macronia? Sauli Niinistö on laskenut kaksi siirtoa eteenpäin: poliitikko jolla on kymmenien vuosien ikäero vaimoonsa, ja joka tavoittelee presidentin virkaa kansanliikkeen ehdokkaana. Niinistö, Mäntyniemen Macron.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuomolla on ajattelu kohdallaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset