Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Hallituksen sote-oljenkorsi

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ainoa oljenkorsi ja hallituksen koossapitävä liima on sote. Soten nimeen vannotaan, vaikka sokea kreettakin näkee että mitään sotea ei synny tässä aikataulussa.

Hallitus käyttää arvovaltaansa jatkuvasti vain todistellakseen, että aikataulu pitää. Se on aika puuduttavaa katseltavaa. Soten ja kaikkien muidenkin lakimuutosten valmistelukaava on Suomessa kovin nurinkurinen.

Ensin valmistellaan ja sitten lausuntokierroksen jälkeen perustuslakivaliokunta tyrmää kaiken. Eikö olisi aika jo muuttaa käytäntöä niin, että pyydettäisiin perustuslakivaliokunnalta ennakkopäätös jo alkuvaiheessa?

Nyt ollaan taas kerran tilanteessa, jossa työtä on tehty pari vuotta ja sitten huomataan, että pieleen on mennyt.

Nyt on huomattu, että yhtiöittäminen, eli niin kutsuttu pakkoyhtiöittäminen on se kivi kengässä. Asia ei voinut olla perustuslakivaliokunnalle yllätys, miksi valiokunta ei aiemmin voinut laittaa jarrua, kun asia oli kerran selvä kuin pläkki? Ei voinut, kun sillä asialla pelattiin aikataulu niin tiukalle, että muutosta ei ennätetä enää tällä vaalikaudella tehdä.

Perustusvaalivaliokunta on ikäänkuin hallituksen "omatunto" ja hallitus voi valiokunnan nimissä toimia omana oppositiona, siellä voidaan pelata omaa hallitusta vastaan, olematta silti petturi.  Hallituskin voi sitä kauttaa kaataa oman karille ajautuvan esityksensä ja samalla vakuutella hallituksena, että me teemme kaikkemme, mutta.

Yhtiöittäminen eli pakkoyhtiöittäminen on kirosana, mutta pakkoruotsi ei. Pakkoruotsissa on enemmän kyse pakosta kuin yhtiöittäminen sotessa, sillä sotessa yhtiöittäminen on vapaaehtoista. Sehän oli kilpailuviraston suositus, että olisi parempi, jos kaikki osapuolet toimisivat samalla "aaltopituudella". Nyt siitä on tehty pakko!

Pakko ei ole kuin kuolla ja siitäkin voi aina pirun kanssa neuvotella, mutta perustuslakivaliokunnan kanssa ei voi.

Nyt hallituksen ainoa liima on hokea, että aikataulu pitää ja yhtiöittäminen ei ole ongelma, vaikka trio on jo keskenään päättänyt, että kiville meni ja syyt vieritetään hallituksen roskakorille, eli perustuslakivaliokunnalle.

Näin hallitus säilyy puhtaana pulmusena ja valiokunnasta tehdään syntipukki. Seuraavissa vaaleissa taas yritetään puhua soten nimiin, mutta kukaan ei halua tehdö perustuslakia sellaiseksi, että toimiva sote olisi joskus edes mahdollinen. Tätä peliä on nyt pelattu kolme vaalikautta, kuinka monta vaalikautta vielä tarvitaan, että kansa huomaa keisarin uusien vaatteiden olevan soopaa?

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on sanonut, että tulos tai ulos, nyt olisi aika hypätä jo sivuun.

Keskustalle se ei vain sovi sillä toive maakuntahallinnosta on sille tärkempi kuin mikään terveyspalvelu-uudistus. Sotea roikotetaankin nyt maakuntahallinnon takia vielä kuviossa mukana. Sote on suuri kusetus ja hämäys jolla saadaan vuosikymmenten toive, eli maakuntahallinto aikaiseksi.

Maakuntahallinto on joskus ollut ehkä toimiva ajatus, mutta sen aika on mennyt ohitse, samoin, kuin soten aikakin menee tässä jahkaillessa ohitse. Se sote ja se maakuntahallinto jota on joskus lähdetty kehittämään on mennyt jo vanhaksi. Kummatkin mallit joutavat jo viimeistään nyt omaan romukoppaansa.

Aloittakaa uusi sote. Sellainen sote, jossa on yksi aluehallinto, joka kattaa koko Suomen. Ja laittakaa sitten vaikka perustulakivaliokunta johtamaan sitä sote-aluehallintoa;)))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eilen vielä vakuuteltiin, mutta tänään jo taas jahkataan.

https://yle.fi/uutiset/3-9698190

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ellei kvarttaalin aikana osoita osaamistaan t. pätevyyttään, niin laulut on laulettu ja työpöytä tyhjennetään. Näin useimmiten yritysmaailmassa vastuutehtävissä. Hallitus on nyt ' menestyneen ' L positiivisen yritysjohtajan johdolla tallustellut syvällä umpihangessa jo pari vuotta, ilman mitään tuottavaa konkreettista tulosta, pts. kasvanut velka ja maahan itse kutsutut kulkijat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soini, Terho ja muut "siniset" vannovat olevansa isänmaan asialla, aivan kuin Uutisvuotokin, pitämällä Sipilän hallituksen pystyssä. Nyt, isänmaan etu vaatisi, että tämä hallitus kaatuisi, hallitus joka enennenäkemättömällä tavalla on koplannut maakuntauudistuksen ja Soten valinnanvapauden yhteen tavalla josta seuraa pelkkiä kustannuksia lisäbyrokratian muodossa.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Taas hukkaantuu neljä vuotta tehokasta peliaikaa valtiolaivan kokoajan upotessa syvemmälle.

Harjoittelijoiden, Katainen-Stubb-Sipilä, sijaan voisi ensi kerralla kokeilla ihan oikeaa pääministeriä.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ainoa oljenkorsi ja hallituksen koossapitävä liima on sote. Soten nimeen vannotaan, vaikka sokea kreettakin näkee että mitään sotea ei synny tässä aikataulussa.''

Tulee mieleeni satu, kun hiiri oli kissalle räätälinä.

http://iltasatu.org/lue-selaimessa/?id=1598

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset