Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Sinä maksat hallitusten haitat - Se on sitä demokratiaa!

Pekka Siikalan otsikkoa lainaten, hallituksen haitat maksaa kansa ja se on sitä varsinaista demokratiaa. Toki on mainittava, että hyödyt korjaa myös joku kansalainen.

Kun hallituksen pääministeri selvittää miten muodostetaan hallitus 20 loikkarin kanssa, jotka ovat loikanneet demokratiaa noudattaneen puoluekokouksen jälkeen suivaantuneista, niin me olemme voimattomia.

Kun jälkeenpäin selviää, että epäilyt etukäteen suunnitellusta on totta on jo uusi hallitus saanut eduskunnan luottamuksen. Hallitus jonka takana on siis eduskunnan enemmistö onkin huijannut meitä kansalaisia, kun tiesi olevansa saletissa.

Sitä on nyt sitten turha enää miettiä, että miksi meitä nukkuvia on niin paljon.

Uskovainen harras pääministeri on syyllistynyt vähintäänkin hämäykseen kertomalla, että mitään etukäteen suunniteltua ei ole asia tiimoilta ollut.

Aivan käsittämätön lausunto kaiken kaikkiaan, sillä luontevaa toimintaa minusta olisi , että pääministeri selvittää etukäteen asioita. Miksi hän tässä tapauksessa alusta alkaen niin jyrkästi kielsi toimineensa normaalin käytäntönsä mukaisesti, eli selvittäen kaikki mahdollisuudet etukäteen???

Tapaus on aika erikoinen laatuaan, mutta hallitus on sanallisesti siitä epätodellisen samanmielinen, mikä minusta kertoo siitä että ulostulo on yhdessä sovittu etukäteen ja varmistettu sen pitävyys jollain tapaa.

Tapa ei koskaan ehkä selviä, mutta hallituksen ylimielisyys kanssa kohtaan on jo selvinnyt aika monille.

Politiikan tulisi olla yhteistyötä, mutta siitä on tullut jo vuosikymmenet sitten hyvin likaista peliä, jossa hallituksen tai poliittisen ryhmiyttymän ylimielisyys saa rehellisyyden näyttämään maan matoselta. Matoselta joka on laitettu kiemurtelemaan äänestyskoukkuun syötiksi vaalirahan ongintaa varten.

Vaalien välissä sitten nämä rahavonkaleet kiskovat hallituksen vapaa mielensä mukaan ja valuttavar vaalirahakassansa täyteen verorahaa jakaakseen taas auliisti mammonaa seuraavissa vaaleissa mielitietyilleen.

Tämäkö on suomalainen demokratia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ai jahas. Taas kerran kepulaiset ovat juonitelleet tupailloissaan jumalan nimeen. Varkain ja salaa ovat keittäneet kokoon juonen perussuomalaisten hajoittamiseksi, sillä Halla-aholla ei ole tilaa maja... eh, hallitustalossa. Niin tekivät he kuin viekkaat varkaat ja väärät ruhtinaat ja houkuttelivat 20 heikkoa sielua pauloihinsa lupaamalla heille hillotolpat ja muutakin hyvää.

Ja tapahtui näinä päivinä, että lesta-Sipilältä kävi käsky, että koko persupuolue on hajoitettava.

Ja katso, Suomen rehellinen (persu)kansa on nähnyt suuren valon. Uusi salaliittoteoria on syntynyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuka tässä on nimennyt kepulaiset yksin syylliseksi. Koko hallitus ja se osa eduskuntaa joka äänesti luottamuksen puolesta ei tietääkseni ole pekästään keskustalaisia. Kari nokkautui aivan turhasta ja leikkii mielensäpahoittajaa...

- sanotaako sitä nykyisin uhriutumiseksi?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Olet lukenut somea valikoiden, kuten varmaan minäkin. Tämä näytöshän on kuin kreikkalainen tragikomedia. Meidän "kaikkien aikojen huonoin hallitus" (jälleen kerran, Kataisen hallitushan oli se edellinen kaikkein huonoin) ei onnistu edes eroamaan oikein. Parku on toki suuri ja komea, mutta minkä verran löydämme lihaa luiden päälle?

Okei, perussuomalaisten katkeruuden ymmärtää hyvin. Keskusta ja Kokoomus eivät kuitenkaan hajottaneet puoluetta. He tekivät sen itse... Keskustalla ja kokoomuksella on myös täysi oikeus valita itse kenen ja minkä puolueen kanssa ovat valmiita hallitusyhteistyöhön.

Vihreiden ja demareiden, sekä vasemmistoliiton parku ja kyyneleet ovat krokotiilista peräisin. Onhan selvää, että näiden puolueiden mielestä ainoa oikea ja mahdollinen ratkaisu olisi ollut hallituksen mahdollisimman nopea ero ja uudet vaalit. Hyvä heidän kannaltaan, mutta entäpä Suomen?

Ja viimein tulee hännänhuiput, kd ja rkp. Niiden harmistuksen ymmärtää, olihan heillä jo hetken aikaa tikkari suussa, kunnekka se tylysti kiskaistiin pois.

Ja samaan aikaan "kansa", johon en näköjään itse taida kuulua, ulvoo somessa hallituksen päätä vadille. Salaliitto, kepulointia, demokratian halveksuntaa, laittomuutta, rikoksia, kauheuksia, kamaluuksia, maailman- tai ainakin Suomenloppu.

Hallituskaravaani kulkee, opposition rakit räksyttävät.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Lyhyesti joko uskot pääministerin tai virkamiehen sanaan, Tiitisen tai Sipilän. Lukeminen kannattaa aina ja siksi harva tämän shwon kaikkia käänteitä lukee.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kumman vika lienee, jos sanon uskovani enemmän Tiitistä, kuin Sipilää tässä asiassa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Uskon asia voi perustua arvoihin, fiilikseen tai vaikka mihin. Toisaalta taas voi koittaa analyyttistä lähestymistapaa eli kumman motiivi puhua muunneltua totuutta on suurempi ja suorastaan onko Tiitisellä jokin agenda puhua muunneltua totuutta, ehkä huonomuistinen herra sittenkin, vai voiko katsoa niinkin ettei Tiitinen innostunut puhumaan muunneltua totuutta Sipilän nimeen? Tämä on tällaista kuivakkaa suorastaan halla-ahomaista pohdintaa jota moni välttää viimeiseen asti, jos seuraa politiikkaa niin minimaalisesti, ei lainkaan, ja jopa nukkuu tämänkin ohi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Olisihan vallan ihmeellistä, jos pääministerillä ei olisi valmiita suunnitelmia erilaisista vaihtoehdoista.

Ihmeellistä vain on se, että hän on pyrkinyt kieltämään tämän.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Täytyy muistaa, että puoluekannaltaan Tiitinen on kepulainen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Hyvä muistutus, eli kaksi keskustalaista puhuu nyt hieman eri suulla. Minä luotan Seppoon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #7

Tiitinen on savolainen, kotoisin Leppävirralta Pohjois-Savosta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Tiedän, sillä tunnen hänen veljensä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Nyt löit kyllä luun kurkkuun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kansa tarvitsee sirkushuveja, ei niillä hallituksilla ja puolueilla ole niin väliä. Ne vaihtelee aina vaalikausien välillä, mutta jos katsotaan pidemmältä ajalta niin eipä se kansa ole koskaan mielesitään hallitusta saanut.

Puolueet ovat viisaita oppositiossa ja mahdottoman tyhmiä hallituksessa, joku viisas tutkija voisi analysoida, että onko poliitikon aivoissa jonkunlainen neljän vuoden sykli, riippuen siitä onko vastuussa vai ei.

Minä en itsessäni tunnista tuollaista aivojen sykliä, mutta toisaalta enhän olekaan politiikassa mukana. Se on joku sellainen omituisuus, jota poliitikko ei itse havaitse, mutta ulkopuolelta se näkyy selvästi.

Tämä naksahataminen toki voi tapahtua keskenkin vaalikauden, siitä esimerkkinä nyt persut, parissa päivässä huomattiin, että hallitusohjelma olikin huono, vaikka sitä oltiin vielä hetki sitten kehuttu.

Pieni äänestäjä tässä on sitten hieman hukassa, kun ei koskaan osaa sanoa miten nämä päättäjät käyttäytyvät, mutta toisaalta se tuo elämään jännitystä, johon ei edes veikkaus lotto-arvonnoillaan pysty.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eduskunnassa ei saa käyttää sanaa valhe ja nyt he luulevat että valhetta ei ole olemassakaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Joku nyt naksahtaa päässä kun tätäkin hokee "parissa päivässä huomattiin, että hallitusohjelma olikin huono, vaikka sitä oltiin vielä hetki sitten kehuttu"

Hallitusohjelma = kolmen kompromissi
oppositiossa = oma ohjelma vuodelta 2015 joka ilmeisesti sitten joistakin yllättäen poikkeaa kolmen kompromissista, hallitusohjelmasta

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ennakoidusti Kike Elomaa loikkasi takaisin perussuomalaisiin. Kymmenen päivän katumus ja takaisin.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Sinä maksat hallitusten haitat - Se on sitä demokratiaa!''

Jälki on karua. 1000 ihmistä tappaa itsensä vuodessa. Vielä suurempi joukko muuttaa maasta pois.

Mielenterveyslääkkeitä popsitaan maailmanennätysluokkaa kestohymy naamalla.

Siinä ei yksi A-kaljapullo paljon paina, kun pääkuorta aukeaa jatkuvasti ja kaulaa katkeaa.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Ainakin demokratia on kuopattu, kun hallituksessa istuu loikkarit, jotka eivät hyväksy demokraattista päätöstä omassa puolueessaan ja vielä erikoisemmaksi tämän tekee kokoomuksen ja kepun ottaessa loikkarit hallitukseensa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä veli ja hyvävelikerho toimivat demokratian ohitse.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eräs tuntemani äänestäjä arveli hallituksen muodostamisvaiheessa, että Sipilä on suurin k*settaja. Rehellisen ja vähän ehkä yksinertaisen oloinen vaikutelma pettää. Tältähän tämä nyt yhä enemmän näyttää. Vanhan sanonnan mukaan Kepu pettää aina, eikä sanonta nytkään ollut ihan väärä.

Puolueena PeSu valitettavasti petti vielä enemmän äänestäjiään, mutta kaataisin siitä kohtalaisen vastuun siniksiksi muuttuneille ministereille. Tri Halla-ahohan vaikuttaa ihmiseltä, joka on fiksu, muttei silti osaa valehdella.

Nytten muuten voisi olla tilausta tasavaltalaisella puolueella. Vaatisi nuoren demarin vetäjäksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset