Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Naurettavaa, hallitushan on saletissa

Eduskunta äänestää tänään luottamuksesta. Mihin tälläaista teatteria tarvitaan, hallitushan on saletissa. No tietysti uupelot, eli siniset topit, voisivat alkaa katua ja voisivat teoriassa äänestää vastaan.

Pekkarisen Mauri voisi myös yllättää masinoimalla hankkeen Sipilää vastaan, mutta ei ole kumpikaan teoria mahdollinen. Hallitus on nyt niin linnoittunut kuin se koskaan voi olla.

Media sitten on eilisestä saakka rummuttanut, että hallituksen luottamus punnitaan tänään eduskunnassa. Todellakin eduskunta toimii taas kumileimasimena, olisi perin outoa jos eduskunnalla olisi tänään ryhmäsidoksista vapaa mielipide.

Nyt yleisön tarvitsee vain tietää mitä mieltä Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Simon Elo ovat niin tietää miten luottamusäänestyksessä käy.

Minä en ainakaan luottaisi Simon Eloon, mutta eduskuntahan ei siitä päätä, koska hallituksen fraktio on suurempi kuin opposition ininä.

"Jos", eduskunta äänestäisi hallituksen nurin tänään se olisi suuri uutinen jota kannattaisi uutisoida, mutta uutisoida sitä, että tänään eduskunta äänestää luottamuksesta on hiukan yliammuttua.

Kyllä me kaikki sen tiedämme, mutta silti seuraamme uutisia silmä ja korva tarkkana. Se on median luoma peli, josta emme hevillä pääse irti. Olemme lopettaneet ajattelemisen ja HS ajattelee suurimman osan suomalaisten puolesta, ja me sitten jaamme facessa linkkejä Sanomalan hengentuotteeseen ja otamme kantaa, kuin sillä olisi jotain merkitystä mihinkään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Oli se vaan härski temppu torpata persut, Hakkarainenkaan ei päässyt ministeriksi:

Komeasti jatkokaudelle eduskuntaan menneen Teuvo Hakkaraisen (ps) seuraava tavoite on ministeriys.

Vihreät ja demarit soittivat turhaan Sipilälle, eivätkä RKP ja KD päässeet hallitusneuvotteluihin. Ilman muuta epäluotettava hallitus.

http://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000912389.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Saria ja Anna-Majaa tämä eniten kiinnostaakin;)

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Älä ole Ari niin varma. Elämä on ylläreitä täynnänsä, ja emme voi tietää millaisiin mullistuksiin tämä satojentuhansien pienviljelijöiden ilon ja toivon vastaisku voi vielä johtaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Epäiletkö Reijo että Soini kääntää taas takkinsa?

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

En ole enää kartalla että miten päin se hänen takki on tällä hetkellä, joten paha veikata.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Äsken kommentoin Jussi Niinistön blogiin "Sinisen Meren Strategiasta", joka on noussut 2000 luvulla laajalti käytetyksi "työkaluksi" yritysmaailmassa. Tässä alkaa vainuta - oltaisiinko tuota strategialajia soveltamassa syntyvässä uudessa puolueessa. Tässä tilanteessa ja puolueen syntymetreillä kaikki julkisuus on taktiikkaa rakennettaessa hyödynnettävissä. Ollaan ahtaassa "markkinassa", jossa kehitetään uusi palvelumalli erottautumalla kilpailijoista. Luottamusäänestykset ja kaikki hälinä vahvistaa hallituksen asemaa. Ja erityisesti Sininen Tulevaisuus saa (tai sai jo)lentävän lähdön. Sintun viestintäpuolella säästyy muutama miljoona. Mielenkiintoista seurattavaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin oikeasti tässä äänestetään Timo Soinin luottamuksesta, hänen ja Jussi Halla-ahon. Kun Soini voittaa voidaan Halla-aho lähettää Brysseliin kasvamaan korkoa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Näin on. Tosin "EU on pitänyt" korot alhaalla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos kyseessä on kaksoispetos, niin silloin kyllä myönnän, että Halla-aho on pelimiehiä.

Siitä ei sitten selviä enää kuin uusilla vaaleilla, sillä sitä tilannetta eivät edes RKP ja KD pysty korjaamaan, jos he äänestävät epäluottamusta luullen sinisten hoitavan hallituksen kuiville.

Se olisi kyllä källi, joka ainakin minun osaltani saisi täyden suosion. Jos vedätetään, niin vedätetään sitten kunnolla. Tosin sen vedätyksen selittämisen haluaisin kyllä kuulla...

(Vihreät, jos epäilette källiä, äänestäkää varmuuden vuoksi hallituksen puolesta. Se sekoittaisi pakan täydellisesti.)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Puoluesidonnaisuus ei anna demogratialle tilaa ja lopputulos?
Mikä onkaa tulevaisuutemme demogratian suhteen jos pieni glikki määrää?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ei kaadu. Kun on kerran mennyt vipuun ja smurffiksi ei siitä nyt viikossa voi irtautua ja taas muuttaa mieltänsä.

Suomessa on monta puoluetta koittanut edetä muiden vanhojen sekaan mutta erittäin vaikeaa se on. Jollain liberaaleilla on sentään ideologia, tietty paikka puoluekentässä, kun taas smurffien yritys änkeä johonkin väliin on liki 100% tuomittu epäonnistumaan. Smurffien ainoa ero uusiin, vanhoihin yrittäjiin on se, että he saavat nyt julkisuudessa kertoa itsestään. Se, että jutut ovat aivan suuruudenhulluja, "vihasta myönteisyyteen" letkauksella innostaisi suuren joukon nukkuvia taikka vetäisi puoleensa suuren joukon kokoomuslaisia, kertovat eniten Simon Elosta ja tuskin kauaa menee, että homma vain hiipuu itseensä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Siniset ministerit voivat suorittaa tehokasta katumusta ja äänestää itselleen epäluottamusta.

Tähän hallitus ei kaatuisi ja me äänestäjät voisimme olla ylpeitä Suomen moraalisesti korkeatasoisesta hallituksesta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Juuri näin! Jokainen uuvatti- tai sittu-ministeri voisi kaivella vähän omaatuntoaan, jos sellainen löytyy, ja miettiä, onko hänellä vielä kansan luottamus. Koko hallituksen sijasta voitaisiinkin äänestää luottamuksesta jokaisen ministerin kohdalla erikseen.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Millä oikeudella Timo Soini esiintyy Suomen ulkoministerinä?

Eilen kun eduskunnassa keskusteltiin hallituksen ja myös Timo Soinin aseman laillisuudesta tai laittomuudesta, niin Soini pakeni ja piilottautui Brysseliin ulkoministerikokoukseen.

Voi vain kuvitella sitä leveilyä ja röhönauruja mitä hän siellä päästeli niinsanotuille kollegoilleen.

Suomessa on totalitaristinen valehallitus.

Lukekaapa Ilmar Taskan uusi kirja Pobeda 1946, se kertoo miten totalitarismi pesiytyi Viroon.

Marko Parkkola

Kuinka suuri enemmistö mahdollisella hallituksella on eduskunnassa? Jos kaulaa ei ole kovin paljoa, parempi ettei yksikään smurffeista ole estynyt tärkeissä äänestyksissä. Nyt loppui sitten etelänmatkat kahdeksi vuodeksi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eiköhän hallitus saa luottamuksen. Suomessa kun ei ole ollut enää pitkään aikaan tapana se, että kansanedustajat käyttäisivät sitä vapaata harkintavaltaa mikä heille kuuluu. Smurffien aiempi hallitustaival vähän isommassa ryhmässä paljasti sen, että he kuuluvat kiltteihin napinpainajiin siinä missä muutkin. Toisaalta eihän se oikeastaan ole yksittäisen kansanedustajan tai edes yksittäisen puolueen vika, että puoluekuri on noussut noin keskeiseen asemaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No kenen vika se sitten on? Ihme ryhmäpaine-sekoilua...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Off Topic. Sinä Ari olet ollut mm. kuntakentässä useissa luottamustehtävissä. Mietipä jos jossain vaiheessa kirjoittaisit asiantuntijablogin (näkemys) vallitsevasta tilanteesta ja tulevasta äänestyskäyttäytymisestä kuntatasolla. Mikäli oikein ymmärrän kenenkään siirtymisiä tai loikkauksia ei voida juridisesti estää. Sopimukset (esim. puolueen sisällä) ovat vain sen hetkisen tahdon ilmaisuja?? Nythän Rääkylän kunnanvaltuuston johtoon valittiin Kari Kulmala. Eilen. Ja lehden mukaan vain yksi soraääni näkyvästi esillä. Kulmala oli ensimmäinen eroilmoituksesta tiedottanut Jyväskylägaten jälkeisenä maanantaina. Kulmalan valinnalla tulee varmasti olemaan paljon painoarvoa ainakin Savo-Karjalan alueella. Maakuntavaalit tulossa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Niin valtuustopaikka kuin luottamustehtävät ovat pohjimmiltaan henkilökohtaisia - ei varsinaisessa mielessä puolueen paikkoja. Mikään ei estä valtuutettuja tai luottamustoimiin valittuja vaihtamasta puoluetta matkan varrella. Jos loikkaus tapahtuu jää loikanneen valtuustopaikka hänelle (siitä en ole ihan varma kuka toimii hänen varanaan) ja hän voi joko luovuttaa puolueen neuvottelemat luottamustehtävät tai olla luovuttamatta. Yleensä katsotaan, että hyviin tapoihin kuuluu luottamustehtävistä luopuminen loikkausten yhteydessä, mutta kaikki ei niistä luovu. Puolueilla on kuitenkin ehdokassopimus jossa voidaan sanktioida sopimussakon muodossa se jos loikkaaja ei luovu noista luottamustehtävistä. Kunnallisella tasolla tätä ei kai olla koeteltu oikeudessa, mutta veikkaan, että tämän perussuomalaisten hajoamisen myötä niin tulee tapahtumaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kunnissa loikkiminen ei ole harvinaista, päinvastoin. Suomalaiskansalliseen tapaan kyseessä lienee useimmiten poikkeavatt arvot, ihmisarvo, eli suomeksi henkilökemiat. Äänestäjät sitten palkitsevat loppupeleissä touhun miten haluavat. Paikallinen ärripurri täällä loikkasi ensin demareista keskustaan, ei suostunut luopumaan valtuuston puheenjohtajuudestaan ja sitten takaisin demareihin ja äänestäjien tuomio oli, että ei jatkoon. Toisaalta paikallisessa kokoomuksessa on kaksi siipeä jotka ovat vain vaivoin puheväleissä mutta silti yhä saman katon alla, samassa puolueessa. Ja niin edelleen. Politiikka on politiikkaa, mutta sentään kai yleisesti toimii sentään paremmin kunnissa kuin eduskunnassa jonka jälkimmäisen seuraaminen on aika inhottavaa kun ns. yhteisiä yhteenpuhallettavia hiiliä ei paljoa ole, vain yksittäisten ihmisten hillotolppia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ari, olit jälleen oikeassa etukäteen:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223634-eduskunta-...

Saas nähdä, hallitus taitaa jatkaa kautensa loppuun. Lopetaneeko vatulointiaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Maikkari 13:45:

Live klo 14: Jännittävä äänestys tiedossa – saako hallitus eduskunnan luottamuksen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tosiaan jännittävää, kun hallitus oli saletissa koko ajan;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset