Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Hallitusohjelma raiskattiin, puukotettiin ja kuristettiin kuoliaaksi

Hallitusohjelma on ohjenuora joka hyväksytään hallitusta muodostettaessa, eikä siitä pitäisi sen jälkeen tapella. Nyt kuitenkin alkoholilakiuudistus alkaa takkuamaan todella pahasti. Kuka vetää välistä ja kenellä kenkä puristaa?

Missä on se tulevaisuus, jolloin suomalainen poliitikko voi sanoa luottavansa äänestäjiin eli kansaan? Mikä on se vuosilukutavoite mihin mennessä suomalainen voi olla osa eurooppalaista alkoholipolitiikkaa?

Meillä nahistellaan 0,8% alkoholipitoisuuden nostosta, kun muualla Euroopassa saa väkeviä kioskeista ja kaupoista. Olen sitä mieltä, että vapaampi alkoholipolitiikka toisi vastuuta kännäämiseen ja suomalainen holhoaminen johtaa juuri siihen mitä eniten pelätään, eli holittomuuden tilalle tulee holtittomuus.

Nyt siellä eduskunnassa sitten jeesustellaan mitä kaikkea pahaa alkoholi saa aikaan. No varmasti valtaosalla suomalaisia on baarikaappi jossa "eväät" säilyvät ja baarikaapin omistaja ei ole ongelmakäyttäjä.

Ongelmakäyttöä ei 0,8% prosentin nosto juuri hetkauta suuntaan tai toiseen. Ongelma on holhoava ote kansalaisen elämään. 

Minun mielestäni nykyiset mehutiivistesiiderit tulisi lopettaa alkoholiprosentista huolimatta ja tilalle aidot siiderit, jotka ovat ehkä suomalaiseen suuhun outoja, kun olemme tottuneet sokerimehulitkuihin. Eli jos alkoholiprosentti on tarpeeksi alhainen voidaan meille kaupata mitä tahansa esanssipaskaa. Mutta emme osaa nauttia enää perinteisistä alkoholituotteista, kuten perinteinen sahti, aito siideri ja pontikka.

Lopettakaa eduskunta se oman napin kiillottaminen ja palatkaa palvelemaan äänestäjiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Herää kysymys, onko hallituksella putki päällä ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokainen aikuinen on alkoholinsa kanssa sinut, jos ei ole niin vika on muualla kuin alkoholin saannissa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hallitus on menettänyt lopunkin luottamuksen monen silmissä, kiitos tämän alkoholivatuloinnin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei se kuollut, vaan elää vieläkin.. Suomi ainakin. Ei parhaimmalla tavalla (hirveää sähläystä ja monilla kamalat traumat) mutta se on Suomi 100 -vuotta.

Se elää vieläkin kaikkien raiskauksien ja puukotuksien jälkeenkin : https://www.youtube.com/watch?v=9FTxz6uQ9xA

...pirukaan tiedä aina miksi.

Suottaapi toki olla kamalaa jälkeä tuleville suomalaisille... tai nykyisillekin. Hallitusohjelma on kamalaa skeidaa totta kai, mutta siihen olemme niin tottuneet viimeisten vuosikymmenten aikana......

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ari kirjoittaa viisaita: "Meillä nahistellaan 0,8% alkoholipitoisuuden nostosta, kun muualla Euroopassa saa väkeviä kioskeista ja kaupoista. Olen sitä mieltä, että vapaampi alkoholipolitiikka toisi vastuuta kännäämiseen ja suomalainen holhoaminen johtaa juuri siihen mitä eniten pelätään, eli holittomuuden tilalle tulee holtittomuus."

Miten ylipäätään on mahdollista ajatella, että me suomalaiset olemme niin paljon heikompia ja holtittomampia viinasten kanssa, kuin muut eurooppalaiset? Emmehän edes itse opi mitään, jos pitää kaikessa olla määräyksiä, määräysten perään ihan kuin pikkulapsilla.

Viimeksi eilen kuulin kaverin kertovan, että kun Tallinnaan menee viini- ja olutostoksille, niin näitä melkoisen isoja varastoja pitää käydä aina välillä maistelemassa, kun niitä kerran on kotona riittävästi...

Kaupasta taas ostaisi aina muutaman purkin viikonlopuksi, jos se olisi lähes saman hintaista kuin Tallinnassakin. Eikä kysymys ole edes mistään väärinkäyttäjästä (ei ainakaan vielä), vaan tavallisesta työssäkäyvästä kuluttajasta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Miten ylipäätään on mahdollista ajatella, että me suomalaiset olemme niin paljon heikompia ja holtittomampia viinasten kanssa, kuin muut eurooppalaiset? Emmehän edes itse opi mitään, jos pitää kaikessa olla määräyksiä, määräysten perään ihan kuin pikkulapsilla."

No koska Puska sanoi niin. Ja sillä on auktoriteettiä jostain vuosikymmeniä sitten tehdyn tutkimuksen perusteella, joka tosin on aika lailla kumottu jälkikäteen. Mutta mies on auktoriteetti eli Herra siunatkoot mikäli häntä uskallat kyseenalaistaa... Usko vain että suomalaiset ovat heikompitahtoisia geenien puolelta kuin muut esim. eurooppalaiset; about tahdottomia pikkulapsia. Se on kamalan valitettavaa, mutta näin vain pitää uskoa nyt ja tästä ikuisuuteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kumpi siellä on ryhmyri, Kaikkonen vai Puska, ja miksi Sipilä ei ilmoita että nyt riittää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Sipilä yrittää olla kieli keskellä suuta, että ei vahingossa niele sitä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #22

Sipilä syvällä sisimmässään ei voi hyväksyä mitään vähempää kuin raivoraittiutta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Omien sanojensa mukaan ottaa saunaolutta ja ostaa sitä kaupasta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #36

Ehkä alkoholitonta olutta. Kotikaljassakin saattaa olla alkoholia, hiukan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tähän Kelhun kommenttiin, "holittomuuden tilalle tulee holtittomuus", sisältyy juuri perustotuus. Kielto ja rajoittaminen aiheuttaa itse sen ongelman, jota vastaan se asetetaan, ja kapinointia.
Muistan keskioluen vapautumisen erittäin hyvin. Kylän kapakat olivat täysiä ja kalja virtasi. Miten on nyt? Kapakat on lopetettu asiakkaitten puutteessa, ja ne vähät, joissa jotain on, ovat hiljaisia kahviloita.

Puliveivareita ovat ainoastaan ja järjestään suoraan koulun, kuluttamattomilta penkeiltä, eläkkeelle ja työttömyysputkeen kotoutuneita nuoria miehiä ja naisia. Onko syy siis liian helpossa alkoholin saannissa vai muussa yhteiskunnan lepsussa asenteessa? Se jääköön jokaisen lukijan itsensä harkittavaksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sopii toisille - toisille taas ei ollenkaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuossa hommassa ei ole järjen häivääkään ja valitettavasti juuri keskustan eduskuntaryhmä näyttää ottavan päävastuun järjettömyydestä. Jos joku kuvittelee, että tällä tavalla osoitetaan äänestäjille, että keskusta pitää pienen ihmisen puolta, niin paljon enempää ei voi pieleen mennä.

"Minun mielestäni nykyiset mehutiivistesiiderit tulisi lopettaa alkoholiprosentista huolimatta ja tilalle aidot siiderit, jotka ovat ehkä suomalaiseen suuhun outoja, kun olemme tottuneet sokerimehulitkuihin."
Tasan samaa mieltä. Emme vuosikausiin ole ostaneet muuta siideriä kuin mitä Lidlistä saa aitoa ranskalaista silloin kun saa. Hirmuisessa litran pullossa. Ja varmasti useampi pullo kerralla, koska ei ole mitään varmuutta, milloin sitä seuraavan kerran saa.

Makeaa siideriä pahempaa ei olekaan kuin ehkä alkoholiton olut. Tosin nekin ovat tiettävästi hieman parantuneet. Parikymmentä vuotta sitten tuli Saudeissa tutustutuksi näihin alkoholittomiin oluisiin, koska se nyt oli ainoa oluttyyppi, jolla suutansa saattoi työpäivän jälkeen kostuttaa. Hotellissa oli varmaan 3-4 eri merkkiä ja vain yksi niistä oli juomakelpoinen. Saksalaisten tekemä tietenkin.

Meillä ovat juomat olleet aina jollain tavalla esillä. Kirjahyllyssä on ollut suunnilleen yksi hyllymetri varattuna juomille. Tytär kertoi, että joku kerta kaverit olivat jopa kehuneet, että teillä on hieno viinakaappi. Oleellista vajentumista emme koskaan havainneet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Noin se Juho menee. Lidlissä on edullista alkoholitonta olutta eli pilsneriä, mutta ostappa jostain muusta kaupasta niin saat maksaa haimasi kipeäksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Pitipäs oikein vilkaista, minkä verran on jäljellä Joensuun suvun nimikkoviskiä, Bunnahabhainia. Eirigh Na Greine pullossa näytti olevan vielä yli puoli litraa jäljellä, joten ei ihan heti tarvitse lähteä laivalle...

Se vähän harmittaa, että Julma Juho olutta saa vain 30 litran astioissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Minä teen syksyllä itse vahvaa siideriä omenoista perinteitä noudattaen. Viime syksynä 70 litraa ja se riittää meille kahdelle koko vuodeksi. Ei siis saatavuus lisää kulutusta, koska viikossa menee 0,66 litraa kummallakin. Saunasiideri kahdesti viikossa ja kaupasta ei osteta mitään, ei edes Alkosta. Kotiviiniä on kellarissa tälläkin hetkellä 50 litraa, eikä sitä ole syksystä vajunut kuin vajaa viisi litraa.

Konjakkia on baarikaapissa useampi pullo, samoin galvadosta, rommia ja giniä, mutta yhtä ryyppyä ei ole otettu koko vuonna sieltä.

Saatavuus on meillä vähentänyt alkoholien käyttöä, koska ei tarvitse ottaa silloin kun sitä kerran on, vaan voi ottaa sitä milloin haluaa,

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kun laittaa Googlen hakuun kuvahakuna : lemonade alcohol pointed to young ones
saa hiukan kuvallista näkemystä mitä nämä limuviinat maailmalla ovat.

Ennen vanhaan kieltolain aikana täysi-ikäiset kävivät kyselemässä kovaa teetä mutta nykyisin aiotaan tarjota nuorista lähtien kovaa limonaadia. Siis minun mielestä tuollaisia sokeripommeja höystettynä miedolla määrällä alkoholia ei tarvita ainakaan tavallisten elintarvikeliikkeiden hyllyillä. Ja mitä hyötyä kovasta keppanasta on kauppojen hyllyillä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos kauppansa tekevät, niin antaa myydä! Ei sinun tarvitse niitä ostaa. Samat ikärajathan niihin "limuviinoihin" pätevät joka tapauksessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pertti liikalihavuuskin tuottaa terveysongelmia, mitä tehdään perunoille, suklaalle ja hillomunkeille?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Kun laittaa Googlen hakuun kuvahakuna : lemonade alcohol pointed to young ones saa hiukan kuvallista näkemystä mitä nämä limuviinat maailmalla ovat."

No minäpä kokeeksi laitoin, ja ensimmäiset about 200-300 kuvaa olivat cocktaileja, siis sellaisia juomasekoituksia, joita on tapana valmistaa Pekkapuskasertifioidusta monopolimyymälästä saatavista väkevistä alkoholijuomista. Pointti oli? Pekkapuska on jo pilannut nuorison?

Jännä juttu muuten, että niissä maissa, joissa limuviinat ovat tarjolla, alkoholihaitat ja alaikäisten kännääminen ovat ihan erilaisella, alhaisemmalla tasolla. Olisiko sittenkin niin, että Puska on väärässä, ja haittojen selitys on jossain muussa kuin siinä, että kaupasta saa nelosolutta?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ja mitä hyötyä kovasta keppanasta on kauppojen hyllyillä."

Kuvaa keskustelun tasoa. 5,5%:nen ei ole keppanaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ja mitä hyötyä kovasta keppanasta on kauppojen hyllyillä."

Sano vaan reilusti olut.

Otsikko Suomenmaassa:

Viinapiru vaivaa hallitusta – omatunto soimaa keskustaa

- omatunto vai kentältä tullut palaute?

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

"Mutta emme osaa nauttia enää perinteisistä alkoholituotteista, kuten perinteinen sahti, aito siideri ja pontikka."

Muualla koitettaisiin vetovoimaa vientituotteena, meillä kielletään jopa perinteen harjoittaminen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niinpä meillä ihannoidaan etelän viinitiloja ja pieniä juustoloita, mutta itselle on tehty lainsäädännöllä nämä mahdottomaksi yrittäjille toimia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Juu, Kreetallakin (ja varmaan muuallakin Kreikassa) viinitarhan omistaja tislaa myös oman tsikudiansa. Yhden kerran olen autonvuokrauksen kunniaksi ottanut vuokraamon nuoren omistajapojan kanssa sopimuksen kunniksi hömpsyt pojan isäukon tislaamasta pullosta.

Tietenkään en lähtenyt saman tien ajamaan vaan poika toi auton seuraavana aamuna hotellille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sahti taitaa olla hankala vientiinkin kun vaatii Alkon myymälässäkin kylmäkaapin, joten tälläkään paikkakunnalla ei tietääkseni saa kuin yhdestä myymälästä.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Minä vilpittömästi kiitän nykyhallitusta vain ja ainoastaan yrityksestään purkaa sääntelyä. Joku aika sitten luin uutisen Porvoolaisesta maitotilasta, joka voi uudelleenaloittaa raakamaidon myymisen. Ilmeisesti juuri normienpurun ansiosta. Sen luettuani yhdistettynä siihen, että lahikauppani on nykyään 365 päivää vuodessa auki 24h, päätin että nykyhallitus ei ole totaalisen läpipaska. Siihen kehut jäävätkin, valitettavasti. Tämä vatulointi ei paranna osakkeita minun silmissäni.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On hyvä tiedostaa plussat ja miinukset. Minäkin annan plussaa hallitukselle noista kahdesta asiasta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mie en entisenä kepulaisena tiedä miten päin olisin. Tämä vatulointi on aivan absurdia.

#VMP kuten edes kohukansanedustaja kerran twiittasi.

Ja oikeasti mitä hallitustyöskentelyyn tulee: jos hallituksen esitys (huom hallituksen esitys, ei kansalaisaloite tms) menee omantunnon kysymykseksi päähallituspuolueen vatuloinnin takia, niin mikä sitten ei enää ole omantunnonkysymys?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

En ole varma, mutta sittenkin jos mietitään juttu pelkästään kepun sisäisenä asiana. Unohdetaan Puskat, Kristillisdemokraatit ja muut, jotka vastustavat vapaampaa lainsäädäntöä.

Onko mahdollista, että kepun telttailuväki tai körttiosasto on niin vahva ja vaikutusvaltainen, että se pystyy vaikuttamaan takapiruna koko kansan enemmistöä vastaan. Päivänselvää lienee, että jos esim. viinien tuomisesta kauppojen hyllyille järjestetään kansanäänestys....no lopputulos lienee aivan selviö.

Aika karmivaa jos näin on......

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Tuota pelottavaa hypoteesia tukee yhä laillinen ja hyväksytty serkunpuijaaminen ;)

Karmivaa on...

(tämä kommentti saattaa sisältää jäänteitä ennakkoluuloista, ei suositella allergisille!)

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ihmettelen enemmän että Kepu/Kok/PersSu ei tuota mitään vaikeuksia leikata mm. köyhiltä ja sairailta kymmeniä, ellei satoja, miljoonia - mutta kun pitäis vajaan rosentin väkevämpää kaljaa saada kaupasta niin jo alkaa omatunto kolkuttaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sitä samaa tässä ihmetellään. Tehdään hallitusohjelma ja sitten uskotellaan että se on omantunnon kysymys.

Oikeasti olisikin parempi, että ryhmäkuri poistettaisiin. Poliitikkojen karvat paljastuisivat silloin suurelle yleisölle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei koske Mauri Pekkarista (kesk.).

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jeps. Omantunnonkysymykset on vaikeita. En tajua miksi kepu tekee nyt tämän ihan ite. Semminkin kun kansa on vapauttamisen tai väljentämisen kannalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielestäni on toisarvoista ilmoittaako joku puolue hyväksyvänsä jonkin äänestyksen eduskunnassa omantunnonkysymykseksi vai ei. Kaikki äänestykset ovat perustuslain mukaan omantunnonksymyksiä. Ryhmäkuria ei lakiin perustuen ole olemassakaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Toisaalta persuissa ihmetellään että 1 - 1,5 miljardia euroa menee turvapaikkakriisiin vuodessa. Kukaan muu ei halua vähentää kulua, tunnustaa edes kulua.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Ihmettelen enemmän että Kepu/Kok/PersSu ei tuota mitään vaikeuksia leikata mm. köyhiltä ja sairailta kymmeniä, ellei satoja, miljoonia - mutta kun pitäis vajaan rosentin väkevämpää kaljaa saada kaupasta niin jo alkaa omatunto kolkuttaa."

Ja vielä kun ne sadat miljoonat voidaan laittaa isompia tunnontuskia tuntematta erään nimeltä mainitsemattoman tuurivoiman tukemiseen. Syy miksi toin esiin tämän häriöenergian on se, että minulle henk. koht. on yksi ja hailee vaikka keskari ym. vedettäisiin takaisin Alkoon, ja sitä olutta myytäisiin kympin/plo korkeintaan kaksi pulloa kuukaudessa samalle naamalle. Niin ja pidän kyllä kunnon tummasta oluesta, siis en tästä suomalaisesta "ruunan k...sta", mutta tulen toimeen ilman sitäkin. Ja suomalainen kunnollinen sahti se vasta poikaa on, vaan sen saanti on vähän sitä sun tätä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

'Mun muistuu mieleheni nyt'..., miten suomalaisissa kouluissa järjestettiin aikoinaan kansallisia 'raittiuskirjoituskilpailuja', joihin jokainen oppilas kirjoitti omat tunnelmansa raittiuden merkityksestä. Itsekin noissa kisoissa voitin lähes joka vuosi Mitä Missä Milloin -vuosikirjoja. Melkoista paatosta, sanoisin.

Eli, perusteellinen kansalaiskasvatus aloitettiin jo varhain. Lieneekö sitten peruja, ainakin suurilla ikäluokilla, miten turmiollinen tuo kuningas alkoholi on holtittomille juomareille.

Lapsuuskodissani viina ei virrannut, mitä nyt lehmille pidettiin 'varalla' jaloviinapullo kamarin yläkaapissa.

Suunnattoman vapaudenriemun tunsin, kun ensimmäisen kerran Pariisissa istahdin puiston penkille tuoreen juustopatongin ja kylmän olutpullon kera. Isoveljen valvova silmä oli hetkellisesti sulkeutunut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, kansakoulussa sai niistä raittiuskilpakirjoituksista pääpalkinnoksi kirjan ja kunniamainintana hymypoikaleiman.

Luokassamme voitin kerran sen kirjan ja muistan, kun olin ollut viimeinen, joka kirjotuksensa valmiiksi saatuaan oli luokasta poistunut, niin jotkut ilkkuivat, että minä en ainakaan voita mitään, kun olin niin hidas. Kysehän oli "KILPAKIRJOITUKSESTA".

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Onpa hauska oivallus kavereilta! Todellakin 'kilpakirjoitus'! Ihan miten sen kukin on ymmärtänyt. Raittiudesta viis, nopein kirjoittaja on paras!
Jee!!

Marko Parkkola

Mitähän väkeviä eduskunnan kahviossa tarjoillaan. Siellähän ollaan pienessä sievässä välillä salin puolellakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset