Onko demareilla lupa kiivastua?

Tänään presidenttimme Sauli Niinistö ilmaisi halukuutensa jatkaa presidenttinä myös toisen kauden. Ja tästä saamme kiittää demareita, kun he äänestivät Tarja Halosen toiselle kaudelle ja estivät silloin Sauli Niinistön presidenttiyden. Ilman demareita Sauli Niinistön kaudet olisivat kohta käytetyt.

Tänään kuitenkin demarit ärtyivät Niinistön ilmoituksesta haluta valitsijayhdistyksen kautta valintaa. Saulia sanottiin diivaksi ja diivailijaksi, kun ei halua astua ehdolle aidan matalimmasta kohdasta, eli Kokoomuksen ehdokkaana.

Ensiksikin haluan kiittää demareita siitä että heillä itsellään on nyt hyvä mahdollisuus asettaa diivailematon ehdokas. Ehdokas jota ei kuitenkaan tunnu löytyvän.

Jos olisin demari harkitsisin mennä katkaisemaan Raimo Sailaksen eläkepäivät ja pyytäisin Raimoa ehdokkaaksi, niin kova suosio hänellä on kansan keskuudessa. Toinen vaihtoehtoni olisi ajaa joku uusi nouseva poliitikko seuraavia vaaleja silmällä pitäen, eli Timo Harakka, Antti Lindtman, Maarit Felt-Ranta,  Sanna Marin tai Kimi Räikkönen.

Räikkösellä on jo kokemusta kakkoseksi tulemisesta ja myös tallimääräykset ovat hänelle arkipäivää, joten Antti Rinne voisi olla puheenjohtajana ehdokkaan yläpuolella. 

Pelkään pahoin, että demarit valitsevat antidiivan Eero Heinäluoman, siitä huolimatta, että Eero ei juuri ketään sytytä, eikä hän enää ole nouseva kyky puolueessa. Taitaa homma olla enemmänkin Eerolle rangaistus kuin kunnia.

Olen myös sitä mieltä, että demareiden kiivailu tänään johtuu siitä, että Nato-kortti vedettiin heiltä nyt vessanpönttöön, kun Saulilla ei ole kytkentää Kokoomukseen.

Onhan heillä nimiä vielä paljon joista valita, Isä Mitro, Liisa Jaakonsaari, ja pah mitä heillä on menetettävää, laittavat vain Antti Rinteen itse asialle.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu