Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Onko demareilla lupa kiivastua?

Tänään presidenttimme Sauli Niinistö ilmaisi halukuutensa jatkaa presidenttinä myös toisen kauden. Ja tästä saamme kiittää demareita, kun he äänestivät Tarja Halosen toiselle kaudelle ja estivät silloin Sauli Niinistön presidenttiyden. Ilman demareita Sauli Niinistön kaudet olisivat kohta käytetyt.

Tänään kuitenkin demarit ärtyivät Niinistön ilmoituksesta haluta valitsijayhdistyksen kautta valintaa. Saulia sanottiin diivaksi ja diivailijaksi, kun ei halua astua ehdolle aidan matalimmasta kohdasta, eli Kokoomuksen ehdokkaana.

Ensiksikin haluan kiittää demareita siitä että heillä itsellään on nyt hyvä mahdollisuus asettaa diivailematon ehdokas. Ehdokas jota ei kuitenkaan tunnu löytyvän.

Jos olisin demari harkitsisin mennä katkaisemaan Raimo Sailaksen eläkepäivät ja pyytäisin Raimoa ehdokkaaksi, niin kova suosio hänellä on kansan keskuudessa. Toinen vaihtoehtoni olisi ajaa joku uusi nouseva poliitikko seuraavia vaaleja silmällä pitäen, eli Timo Harakka, Antti Lindtman, Maarit Felt-Ranta,  Sanna Marin tai Kimi Räikkönen.

Räikkösellä on jo kokemusta kakkoseksi tulemisesta ja myös tallimääräykset ovat hänelle arkipäivää, joten Antti Rinne voisi olla puheenjohtajana ehdokkaan yläpuolella. 

Pelkään pahoin, että demarit valitsevat antidiivan Eero Heinäluoman, siitä huolimatta, että Eero ei juuri ketään sytytä, eikä hän enää ole nouseva kyky puolueessa. Taitaa homma olla enemmänkin Eerolle rangaistus kuin kunnia.

Olen myös sitä mieltä, että demareiden kiivailu tänään johtuu siitä, että Nato-kortti vedettiin heiltä nyt vessanpönttöön, kun Saulilla ei ole kytkentää Kokoomukseen.

Onhan heillä nimiä vielä paljon joista valita, Isä Mitro, Liisa Jaakonsaari, ja pah mitä heillä on menetettävää, laittavat vain Antti Rinteen itse asialle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oikeasti ne kokoomusnaiset tämän ilon meille sittenkin järjesti äänestämällä Tarja Halosta ensimmäisellä kierroksella ja toisellakin;))

Nyt Saulilla siis on vielä yksi kausi mahdollista. Kokoomusnaiset siis pelasivat kotiinpäin ja vedättivät demareita.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Demareista on vaikea sanoa mitään, elleivät he saa pres.ehdokkaaksi nuorta naista tai Timo Harakkaa. Presidentti Niinistö yrittää nyt kekkosia, mikä ei välttämättä mene ihan niin hyvin kuin ajatellaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mistäköhän sikiää tuo Saulin Urkkiin vertaaminen tässä valitsijayhdistysasiassa?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mun mielestä siinä on yksinkertaisesti kysymys siitä, että kova maalaisliittolainen ryhtyy kunniakommunistiksi ja kova kokoomuslainen ryhtyy tuomiojaksi. Kun ryhti horjahtaa, se havaitaan. Kyseessä on kuitenkin "sisäisen puheoikeuden" legalisointi.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Samaa ihmettelen, tai oikeastaan en ihmettele: Vaalikamppailuhan on nyt julistettu alkaneeksi.

Mutta Paasikivi 1950 olisi kuitenkin todenmukaisempi vertaus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Niinpä demokratiaan ja varsinkin sosialidemokratiaan kuuluu vastustajan mollaaminen.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

#8
Sekään ei ole aina riittänyt demareille.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #8

Mitä sina itse nyt sitten teet?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minusta vuosien 1968, 1974 ja 1978 Kekkonen on tässä aivan sopiva vertaus, ja tietenkin demarit olivat silloin osasyyllisiä.

Teknisesti ottaen muuten vuonna 1978 pidettiin ensimmäiset presidentinvaalit, joissa äänestettiin puolueiden valitsijamiehiä, koska vuonna 1968 laki ei vielä tuntenut puolueita ollenkaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Valitsijamiesvaaleissa 1988 muuten epäpoliittinen Pro Koivisto sai vajaat 3 % äänistä, ja puoliepäpoliittinen Assikin taisi saada edellisissä enemmän.

Nyt ei demareilla muuten ole pulaa nuoresta naispotentiaalista, ja kirkkain nouseva tähti taitaa olla itseoikeutettuna koko kansan koviakokenut Nasima! http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237611-on...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Politiikan hutkija Erkka Railo sanoi jotenkin niin että menee demarien osalta farssiksi jos Heinäluoma kieltäytyy toisenkin kerran, joten eiköhän Don Eero suostu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pietarikin kielsi kolmasti. Eerolle pesti on enemmän rangaistus kuin kunnia ja se varmasti näkyy vaalituloksessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin no, sanoi Vanhanenkin 2006 pressanvaalien jälkeen että ei enää asetu ehdolle, mutta kiertää nyt uutisten mukaan pikkukyliä sillä aikaa kun Rehn kasvaa korkoa Suomen Pankissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Vanhanen on uudesti syntynyt polvileikkauksen jälkeen, vai tehtiinkö sitä lainkaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Vanhasen mukaan tehtiin, joskaan ei kertonut mitä leikataan

http://yle.fi/uutiset/3-5628334

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

OK, nyt sitten sekin asia on hoidettu.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #10

Taas sinä mollaat niin demokraattisesti!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Merja Kyllönen presidentiksi!

nimim. "maan hiljainen enemmistö"

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miten Jennille silloin käy jos taloon tuleekin toinen nainen?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jenni voi jatkaa valtiotieteiden opiskelua jossain yliopistossa - nythän hänellä on läheltä nähtyä käytännön kokemustakin valtion johtamisesta, joten tohtorin hattu ei hänelle olisi mahdoton tavoiteltava.

Hän voi opiskelujen lomassa myös antaa erilaisia asiantuntijalausuntoja valtiomme ja muiden valtioiden poliittisista tilanteista eri tiedotusvälineille sivutyönään. Entisenä maan ensimmäisenä naisena uskottavuus olisi hänellä näissä asiantuntijatehtävissä korkeaa luokkaa kuten myös lausunnoista perittävät palkkiotkin...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Itse asiassa jatkaa jo, otti opintovapaata Turun kirjamessuilta. Ties vaikka tekisi Saulin jälkeen Hillaryt.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000004889214.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21

- , mutta 2018 palaan takaisin työhöni ohjelmapäällikkönä, hän sanoi Turun kirjamessuilla.

Mitä hyötyä on jatko-opinnoista, jos palaa vanhaan homman kiltisti takaisin?

Ja valitsi sitten Suomen juhlavuoden opintovapaaksi ajaksi, siitä miinus Jennille. Nyt jos koskaan olisi pitänyt edustaa Saulin rinnalla;)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Siitä Turun kirjamessuille palaamisesta olisi voinut päätellä että Sauli jatkaa;)

Makuasia olisiko pitänyt olla jakamassa huomiota vai ei.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Kunnioitan Jenniä, hän ei ole mikään piironkinjalka, vaan itsenäinen nainen itsenäisessä 100 vuotiaassa Suomessa. Eläköön tasa-arvo!!!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eiköhän tämä presidenttijuttu ole käytännössä jo loppuun taputeltu, jos vain Sauli Niinistön terveys säilyy.

Helposti vaan aina unohdamme ns. inhimillisen tekijän.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt tarvitsisimme hyvän, ja mielellään Natoon positiivisesti katselevan presidenttiehdokkaan. Löytyisiköhän sellaista Kokoomuksesta?

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on Niinistön heikoin kohta. Venäjänpelko ja äkkisuomettaminen ovat hallinneet Niinistön ensimmäistä kautta.

Väyrynen tulee näihin vaaleihin mukaan melko varmasti. Vaikka Väyrynen pyrkii viemään lopunkin omasta päätöksentekovallastamme Moskovaan, Väyrynen ei kumartele. Presidenttinne saisi ainakin kunnon väittelyvastuksen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Niinistö kävi Khao Lakissa sähkötolpassa selvittämässä elämän peruskysymyksiä ja toteamassa, että Nato ei pysäytä tsunamia. Olen lomaillut samassa hotellissa, jossa Niinistö oli, ja voin vakuuttaa, että oli taatusti v-mäinen paikka aallon tullessa.

Nyt voi käydä sellainen ihme, että Väyrynen ei ole ehdokkaana. Paukut täytyy kerätä maksimaalisen haitan aiheuttamiseksi 2019 Sipilälle, joka petti Paavon jättämällä hänet ministerilistan ulkopuolelle. Sitä ei auta presidentinvaalin rökäletappio.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kyllä Sauli mitä todennäköisimmin seuraavalle presidenttikaudelle menee. Ei siihen olisi erikoiskiemuroita tarvittu. Valintamenettelyn sanelu on osoitus Niinistön vallankäytön tavasta. Se on hänen heikkoutensa ja vahvuutensa. Suhtautuminen NATOon on toinen asia. Saulin nykykannoilla jäsenyys siirtyy johonkin hänen jälkeiseensä aikaan, jos sitten lainkaan toteutuu.

Trumpin valtaan tulon myötä NATO ei olekaan sellainen suoja ja taustatuki, kuin se oli vielä Obaman aikana. Siitä Angela Merkel on antanut hyvin todenmukaisen lausunnon. Euroopan ja Suomen pitää entistä suuremmalla syyllä pitää itse huolta puolustuksestaan.

Yksi iso hankaluus tähän asetelmaan sisältyy. Se on varustelukierre, jonka Trump on jo aikaansaanut. Mitä enemmän varustaudutaan, sitä todennäköisemmin aseita myös käytetään. Varustelun sijasta pitäisi keskittyä kaupan vapauttamiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön köyhyyden poistamiseksi. Aseilla köyhyys ei poistu, vaan lisääntyy ja samalla lisääntyvät ihmisten kärsimykset.

Saulin näkemykset tässä asetelmassa häilyvät kovastikin. Varustautua pitää ja harjoitella ulkomaiden kanssa. Samaan aikaan pitää jotenkin mielistellä Putinia. Epäselväksi jää, mikä oikeasti on Saulin linja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kimi Räikkönen? Kimi Räikkönen!

Jos demareita onkin näinä aikoina vaikeata yhdistää punaiseen, niin Kimi voisi esiintulollaan (kirjaimellisesti) kirkastaa tuota perinteikästä työväenliikkeen väriä.

http://www.tsmplug.com/wp-content/uploads/2015/01/...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Räikkösen ja Ferrarin sopimus on katkolla juuri sopivasti 2018, joten Kimistä olisi varmasti kiva siirtyä linnanherraksi ja demareiden ottopojaksi silloin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Eiköhän saman tien valita johtoon nuorempi kyky eli Valtteri Bottas. Kannattaa kysyä myös Veli-Matti Latvalan kantaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No teillä demareillahan on vielä se paikka vapaa niin kysykää Bottasta aivan vapaasti, hänellä on myös pesti katkolla 2018.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kannattaisi ennemmin kysyä pelinrakentajaa, sehän demareilta puuttuu. Tässä olisi näyttävä:

https://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/5p/0m2...

Käyttäjän amgs kuva

Viljo Heinonen ei edusta kaikkia demareita. Varmasti on olemassa sellaisia demareita, jotka tukevat Niinistöä.

Totta on sekin, että nyt moni demari on sitä mieltä, että jotta demokratia olisi toimiva, puolue pitää olla mukana nostamassa puolueelle tärkeitä asioita. Presidenttivaaleissa keskustelu ehdokkaiden välillä on keskeinen asia. Valitsijayhdistyksen ajatus on vanha ja kuin tuulahdus menneisyydestä, kun ihmisiä valitiin sormeilla eri tehtäviin.

Odotan innolla mitä Eero Heinäluoman sanoo lähipäivinä.
Ari, näyttää siltä, että tiedostat hyvin, että Heinäluomasta on kuin on Niinistölle haastaja ja siksi ehdotat eri henkilöitä. Kas kun nimeni ei ole listassasi! :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Älä Ana kutita heinällä, kuolen kohta nauruun.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ana, tilanne tietysti muuttuu kun kaikki puolueet ovat asettaneet ehdokkaansa, mutta ei Heinäluoma tässä 1½ vuotta sitten tehdyssä kyselyssä mitenkään loista, demarienkaan keskuudessa (kyselyn lopussa).

http://yle.fi/uutiset/3-8514334

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Blogikirjoituksissani edustan vain itseäni. En peilaa kantojani lainkaan siihen, miten ne demereille sopivat. Useimmiten kantani jälkikäteen tarkasteltuna ovat hyvin lähellä puolueen kantaa, mutta ei aina. Esimerkkinä olkoot vaikka suhtautuminen NATOon. Olen liittymisen kannalla. Demariaate sopii parhaiten maailmankuvaani. Sen vuoksi minä kaait demari olenkin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä siellä blogissasi aivan selekästi erottui muitakin "demareita" ja Facebookin sivuilla ainakan Ana oli kovasti touhussaan. Ei siis yksinomaan Viljo sinun takiasi tuota otsikkoa kirjoitettu, vaan demareiden. Joskin osuutesi oli vahva, kuten aina. Pidän kirjoituksistasi, älä ihmeessä vain muuta tyyliäsi. Rehellisiä demareita ei ole koskaan liikaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #46

Kiitos kommentistasi. Yritän aina kirjoittaa niin, ettei tarvitse selitellä, mitä tarkoitin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Itse näkisin mielelläni Sixten Korkmanin demarien ehdokkaana. Kun hän on Niinistön ikäinen, tämä taitaisi olla ainoa tilaisuus.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Demariasetelmat ovat muuttuneet vain hieman sitten blogin 'Kärkinimet SDP:n presidenttipelissä Nyt' http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235833-k... - Edelleen on mahdollisuuksina mukana myös puolueen ulkopuolella pysytelleet epäpoliittiset sydämen demarit ja yleishumanistit kuten Kari Mäkisen ja Rami Adhamin kaltaiset vilpittömän altruistiset filantroopit, mutta yhden osakkeet ovat ratkaisevasti parantuneet Demarin ja Me Naisten artikkeleiden jälkeen:

JUURI NYT: Nasima Razmyar 2018! - Presidenttipelissä hyvä olla mukana myös kauppatieteellistä asiantuntemusta ja pitkän linjan kokemusta poliittisen ja taloudellisen vastuun kantamisesta. - Sitä koko kansan Nasimalla toden totta olisi vaikka muille jakaa. Onneksi demareilla on jo valmiina todellinen kansanhenkilö tuoreena mustana hevosena uudeksi pressaksi: Hän on ansainnut tuon viran ja sen olemme suomalaisina velkaa, että raivaamme nopeutetussa järjestyksessä pois ikivanhan perustuslaillisen esteen ei-syntyperäisten kantasuomalaisten ehdokkuudelle, ks. kansanliikemanifesti http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237507-n...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nyt tuli Rinteelle uusi tenkkapoo:

Sdp:n legendaarinen presidentintekijä kertoo IS:lle tukevansa Sauli Niinistön valintaa ja aikoo liittyä muodostettavaan valitsijayhdistykseen.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005232288.html

Käyttäjän amgs kuva

Tuo ei ole kuin vanhan uutisen toisto. Jo maaliskussa Lehtinen oli sitä mieltä, että SDP: n pitäisi mennä oikein Niinistöä suotuttelemaan. :)

Lehtisen ja Niinistön arvopohja ovat lähdellä toisiaan. Looginen ratkaisu Lehtiseltä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Lehtinen haluaa olla presidentintekijä ja siksi hyppäsi Lipposen takaa Saulin taakse. Heikki Ollilan kotisivut ovat niin ruuhkautuneet, että niitä ei saa auki, kun kyselyjä Saulin kannatuskorteista satelee;)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta mahtaako Heinäluoma uhrautua tämän jälkeen, vai löytyykö SDP:n ehdokas vasta kun Rinne katsoo peiliin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #43

Rinne haluaa, että häntä tullaan porukalla pyytämään, mutta kukaan ei tule;(

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Täällä olisi Rinteen kotikentällä väkeä koolla:

Niinistön kampanjakorttien keruu alkaa Hakaniemen torilta: ”Väkeä olisi kauheasti tulossa”

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005232387.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #47

Sauli joutuu marssiaan Pitkänsillan ylitse.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Mahtaako osallistua, taitaa olla täällä:

Puolustusvoimain lippujuhlapäivän valtakunnallinen paraati ja ohimarssi, Helsinki

http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=36...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset