Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

This is one step closer to a more tolerant Europe.

Ranskan uudesta presidentistä Emmanuel Macronista voidaan olla monta eri mieltä, mutta mielipiteet eivät näytä Macronin tekoja muuksi muuttavan.

Vaalien aall, hänen epäiltiin epäonnistuvan viimeistään hallituksen muodostamisessa, mutta nyt sekin vastaus on saatu. Emmanuel Macron onnistui nimittämään hallituksen.

Nyt hänen epäillään häviävän parlamentin vaalit ja sitten sen jälkeen tuhoavan Euroopan liittovaltioksi. Liittovaltiomörkö siis on vastustuksen kohteena eikä Emmannuel Macron. Macronista yritetään vaan tehdä munatonta, jotta liittovaltiokehitys ei saisi lisää vettä myllyynsä.

Minusta on aika harmillista, että EU:n kehitys on rampautettu jo nyt kun uusia tuulia alkaa viritä niiden kimppuun käydään sumeilematta kuuntelematta mitä esimerkiksi Macronilla on kerrottavaa.

Mollaaminen on varmasti tehokas keino saada joku painettua alas, mutta painetaakon siinä samalla myös jotain muuta paljon arvokkaampaa alas?

Eihän tulevaisuutta voi parmpana tulla jos keskustelua ei alkuukaan sallita. Voimme olla vuosikymmeniä pattitilanteessa ja sitten kun joku puhuu  pattitilanteen purkamisesta hänen arvovaltaansa aletaan välittömästi nakertaa pienemmäksi.

Eikö olisi jo aika kuunnella mitä uudistuksia voitaisiin tehdä ja sitten kun tiedetään mitä on tulossa vastustetaan tai kannatetaaan sen mukaan eikä lyödä heti miestä kanveesiin sen takia, että hän on vanhemman naisen kanssa rakastunut. Tai siksi, että hän ei voi mielestämme koskaan onnistua.

Miksi kukaan haluaisi Eurooppaan sellaista mediapelleilyä, kun jenkeissä nyt Trumpin ja demokraattien välillä käydään?

Eurooppa ei kaipaa nyt näsäviisastelua tai  paikalleen jähmettymistä, Eurooppa tarvitsee keskustelua ei asioiden vierittämistä epätoivoon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Olen selvillä Macronin poliitiikasta vain siltä osin, kuin televisio on asiaa väläyttänyt. Niissä otoksissa Macron esitti vain kauniita ajatuksia, mitä hän haluaisi. En kuullut yhtään poliittista kannanottoa, että miten ja mitä hän aikoo muuttaa. Pelkkää poliittista kaunomaalailua.

Koska olet ilmeisesti perehtynyt asiaan tarkemmin, niin voisitko kertoa vaikkapa kolme asiaa, jotka Macron aikoo tehdä ja millä tavalla. Sellaiset asiat kuten, että "haluan, että Ranska olisi tasa-arvoisempi" ovat yhtä tyhjän kanssa. Minäkin haluaisin, että kaikilla suomalaisilla työntekoa haluavilla olisi työpaikka, jne.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olenko sanonut tietäväni mitä hän tekee. Olen peräänkuuluttanut keskustelua. Keskustelua on sinulle aivan vieras asia ilmeiseti, vaan haluat heti hypätä tekoihin. Olet tuominnut Macronin tyhjänpuhujaksi, eli voisitko siis selvittää minulle ja muille mihin tuo tietosi perustuu, koska mies on vasta viikon ollut presidenttinä ja nimitti vasta uuden hallituksen, joten missä välissä hän olisi ehtinyt mitään tehdä?

Aika hyvä yritys Antero viedä taas keskustelua sivuraiteelle, mutta en lähde siihen kanssasi.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Niin, yritin avata keskustelua siitä, mitä Macron aikoo tehdä, ja onko jollain siitä tietoa. Kun vilkaisin kommentteja, niin eipä sieltä tullut mitään esiin. Minusta Macron on eräänlainen populisti, jolla on kauniita lauseita, mutta ei mitään konkreettisia poliittisia ohjelmia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Ei Linus_ohjelmistokaan ollut valmis ajatuksen synnyttyä, vaan vasta sen jälkeen kun siihen tehtiin lisäyksiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Epäileville Tuomaille on monesti käynyt hupsusti:

– Tiedäthän, että tulet häviämään, kysyi Hollande Macronilta lokakuussa, viitaten itsenäisen ehdokkaan periaatteessa olemattomiin voittomahdollisuuksiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Brexitin jälkeen EU:n ytimen liittovaltiokehitys saattaa hyvinkin saada uutta tuulta pujeisiinsa. Tällöin on suotuisaa, että Ranska on siinä mukana yhtenä "primus motorina", sillä Saksalle luontaisesti kuuluvaa Euroopan liittovaltion johtoasemaa voidaan hiukan pehmentää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuleeko EU:ssa suunnanmuutos ja jos niin mihin suuntaan? No ainakin Macron suhtautuu brexitiin paljon suopeammin, kuin Juncker. Hän ei siis lähtisi kostamaan vaan suhtautuu britteihin mielummin kumppaneina, vaikka ei samassa veneessä enää jatkossa oltaisikaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä niihin kansalliskokouksen vaaleihin tulee niin vilkaisin että ei Macronilla huonosti mene ja niihin vielä aikaa. Katsotaan sitten ensi kuussa kuinka niissä vaalisysteimineen kävi.

Législatives 2017 : La République En Marche de Macron en tête avec 29%

http://www.rtl.fr/actu/politique/legislatives-2017...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Nostetta Macronilla on ja aikaa on vielä petrata. Muutosta haluavien - muitten EU-myönteisten kanssa, pitäisi saada selvä enemmistö. Silloin myös rekenteelliset uudistukset onnistuu paremmin. Ja ne ovat välttämättömiä. Aika muutoksille on otollisempi kuin kertaakaan viimeiseen kymmeneen vuoteen. Nyt ei ranskalaisetn tarvitse jäädä brittien varjoon. Myös Espanjalle ja Italialle avautuu mahdollisuus rakenteellisiin uudistuksiin. Jospa tästä saadaan positiivinen trendi aikaan. Keskustellen ja käärien hihat toteutuksiin. Suomi on nyt pitkästä aikaa hyvin kartalla. Kauppa EU-maihin kunnossa ja Venäjänkin suuntaan piristymässä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hallituksen muodostamisen onnistuminenkin varmaan avittaa, mutta Hollande on kyllä pitänyt huolta siitä että verot kansan verta juo ja puolueen kannatus romahtanut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Hollande ei uskonut Macronin menestykseen vaaleissa, koska mies on kuin Aina Inkeri Ankeinen, eli "Miksi kaiken pitää aina MUUUUUTTUA"!

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Minulla on kyllä vahva ennakkokäsitys, minkälaisia "uudistuksia" Espanja ja Italia haluaisivat. Välimeren maiden idea EU:ssa on ollut rahastaa EU:lta ja kyllä he ovat sen osanneet. Kävin yhdessä EU-tiedotustilaisuudessa ja siinä tuli esiin, että Espanja otti vuosittain enemmän EU:n kehitysrahoja kuin Suomen valtion budjetti oli.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Ja tähän EU:n ryöstöön Antero ei halua muutosta, vaan leimaa kaikki muutoksen hakijat pilvilinnojen rakentajiksi. Espanja on vuosi toiminut näin ja toimii vastakin jos kukaan ei nouse poikkiteloin. Ei Le Penillä ole siihen mitään muuta konstia kuin eristäytyä kaikesta.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila Vastaus kommenttiin #14

Kommentoin vain sitä kohtaa, että mitä olisi odotettavissa Espanjalta ja Italialta. Keskustelussa ei kannata vetää johtopäätöksiä rivien välistä ja olettaa jotain.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #10

Espanjan saldo kolmesta eri kehitysrahastosta vuosille 2014-2020 on 37 mrd eli 804e/asukas.Suomen osuus vastaavalle ajalle on 3.7mrd ja 690e/asukas.Suomen tämänhetkisen budjetin loppusumma on 55mrd.Parempaa onnea Ollilalle jatkossa kommenttien osumatarkkuudessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sepolla on oikea asenne uudistumiseen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mikäli ranskalaiset haluavat enemmän Eurooppaa ja liittovaltiokehitystä, heidän on järjestettävä kuralla oleva taloutensa kuntoon ja ylijäämäiseksi. Näin ovat Schäuble ja Merkel todenneet marssijärjestykseksi jo useampaan otteeseen.

Toivottavasti nyt onnistuvat Marconin johdolla haastellisessa tehtävässä.
Kaksi edellistä presidenttiä eivät saaneet aikaiseksi yhtään mitään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri näin Lauri, menneet ovat menneitä ja ovat osoittaneet löysyyden johtavan vain tuhon syvenemiseen. Nyt jos joku edes ehdottaa tiiviimpää otetta asioihin, hänet teilataan huuhaaksi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Olen tiiviisti yrittänyt seurata tilanteiden kehitystä sekä EU:ssa, että ulkopuolella. Olen jopa ajatellut sitä vaihtoehtoa, että Iso-Britannian lähtö voi olla siunaus molemmille. Iso-Britannia ns. kakkosvaltiona Saksan jälkeen on osaltaan jäykistänyt tilannetta mm. Ranskan ja Espanjan suuntaan. Finanssikeskittymä oon saanut kasvaa ja "urautua" Lontoossa. Vapaa muuttoliike mm. Puolasta on puolestaan aiheuttanut närää Englannin päässä. Nyt kun mm. Saksassa on ennätysmäärä työpaikkoja tarjolla (noin miljoona), on Englannista poislähteville tilaa. Myös pohjoismaissa on kysyntää usean alan ammattilaisista. Saadaan järjellinen yhteistyö sujumaan Iso-Britannian ja EU:n kanssa. Sitä ainakin elinkeinoelämä ajaa. Ja taitaa ne poliitikot hieman kuunnella yrityselämän ääntä. Kun nekin ovat kuunnelleet mm. Venäjän pakotteiden suhteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Puola saattaa kuitenkin olla Brexitille se pitkä kanto kaskessa. Saa nähdä miten siinä käy.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kas kun ei Virkkunen puhu yhteisvastuun lisäämisestä ja solidaarisuudesta mitään, Macron pitää näitä erittäin tärkeänä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei Virkkusen kuulukkaan peesata ketään, vaan poimia jokaisesta esityksestä paras aines omaan jalostukseen. Näin jokaisen tulisi tehdä, eli poimia rusinat politiikasta ja jalostaa niitä, eikä tyytyä vain märehtimään sitruunoita ja näyttämään sitten hapanta naamaa kaikille ja kaikista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Näin jokaisen tulisi tehdä, eli poimia rusinat politiikasta"

Tuotako EU-politiikka on mielestäsi ollut Suomen osalta? Maksamme muiden maiden velkoja ja tuemme näitä jäsenmaksuillamme. Kutsutko tätä rusinanpoiminnaksi? Ei kaikki voi poimia rusinoita, Suomea tarvitaan maksajaksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Jos sinun rusina on maksajan osa, niin minkä minä sille voin. Minun osa on olla osa Eurooppaa ja nauttia siitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset