Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Edouard Philippe

Ranska valitsi Macronin presidentiksija Macron valitsi Edouard Philippen pääministeriksi.  Emmanuel Macron oli myös nohevana ja tapasi heti ensimmäisenä työpäivänään Angela Merkelin Berliinissä.

Angela ja Emmanuel lupasivat muuttaa EU:n kankeita rakenteita ja halusivat syventää Ranskan ja Saksan yhteistyötä. Merkel sanoi, että vahva Ranska on EU:n ja Saksan etu.

Nähtäväksi jää, onko Emmanuel Macron niin vahva johtaja, että lopettaa Strasbourgin ja Brysselin välisen rahtaamisen turhauttavana.

Strasbourg antautui Ranskan kuningas Ludvig XIV:n joukoille 30. syyskuuta 1681 kahden päivän piirityksen jälkeen, minkä seurauksena kaupunki liitettiin Ranskaan. Strasbourgista tuli merkittävä valtakunnan raja-alueita suojaava varuskuntakaupunki. Neuvottelut kuninkaan ja strasbourgilaisten välillä johtivat entisen vapaakaupungin tiettyjen oikeuksien säilyttämiseen erityisesti poliittisella, hallinnollisella ja uskonnollisella tasolla.

Ranskaan liittämisen jälkeen Strasbourgista tehtiin Alsacen provinssin pääkaupunki, minkä lisäksi siitä tuli uuden rajan myötä jälleen rajakaupunki ja merkittävä rajanylityspaikka Reinjoen toisella puolella sijainneille saksalaisalueille.

 

Sukkulointi Brysselin ja Strasbourgin välillä turhauttaa EU-parlamentaarikkoja

Kaikki suomalaismepit haluaisivat lopettaa piinallisen ja kalliin matkustamisen Strasbourgiin EU-parlamentin istuntoihin.

Onko tämä liian paljon vaadittu, jos kankeiden käytänteiden karsiminen aloitettaisiin tästä?

Ai niin, tämä uusi pääministeri harrastaa nyrkkeilyä, eli otetaan matsi, luopuuko Eurooppa Brysselistä, vai luopuuko Ranska Strasbourgin kokouksista.

Eli Robert Helenius(Bryssel) vastaan  Edouard Philippe Strasbourgin puolesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos Belgia kansanäänestäisi EU-eron puolesta, EU-parlamentin muutto Brysselistä Strasbourgiin olisi pysyvämpi.

Ei muuten, mutta ehdotin yhtä ratkaisua kiusalliseen ongelmaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Toki jokainen saa omat mielipiteensä esittää. Itse olen esittänyt ja esitän, että EU ostaisi Kreikan kokonaan veloistaan pääsyn hintana ja Kreikasta tulisi uusi EU:n päämaja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

EU-parlamentin voisi siirtää pysyvästi Strasbourgiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aivan, mutta rahtaaminen olisi syytä lopettaa.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Vähän asian vierestä, mutta oli mielenkiintoista kuulla kuinka Merkel ja Makaroni (molemmat entisiä sosialisteja) heti kättelyssä päättivät laittaa Euroopan kuntoon mm. yhteisellä armeijalla, yhteisillä budjeteilla, yhteisellä upseerikoulutuksella jne. Muille eurooppalaisille ei oikeastaan tarjottu mitään osaa paitsi statistin. Oman mielenkiintonsa asiaan tuo se, että Englanti nyt. osin ehkä tahtomattaankin, joutuu takaisin entiseen tehtäväänsä valvomaan mannerEuroopan tasapainotilannetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset