Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Hallitsematon, vai hallittu hallintarekisteri?

Suomen hallitus on möhlinyt hallintarekisterin kanssa, se olisi pitänyt jo Alexander Stubbin esityksestä antaa eduskunnalle päätettäväksi ja hyväksyä niine hyvineen. Nyt hallintarekisteriä ovat olleet kaatamassa kohta kaikki tahot Suomessa, mutta sitten se vain kunnallisvaalien jälkeen tulee kuin tuleekin hyväksytyksi.

Hallintarekisteriä eli tätä suurta uudistusta ovat jo vastustaneet ainakin verohallinto, poliisi, syyttäjä, vihreät, vasemmisto ja persut. Lehdistö on ottanut asiasta kaiken levikin lisäyksenä kiitollisina vastaan. 

Hallintarekisteri on suuri mörkö joka vastustajien mukaan synnyttää Suomeen harmaan talouden, rikollisuuden ja hämärtää omistuspohjat. Kaikki tämä on kukkua, miten ihmeessä meillä ei voida yrittää epäilemättä heti suurrikolliseksi?

Pörssi toimii monissa maissa, ja hallintarekisteristä ei siellä ole suurta haloota nostettu. Miksi se meillä aina pitää kaikki tehdä niin helvatin vaikeasti? Miksi ei voitu hyväksyä Stubbin ehdotus, kun se kuitenkin tulee hyväksytyksi.

Siinä nöyryytettiin silloista valtiovarainministeriä ja armottomasti kerjättiin yhä vain uutta anteeksipyyntöä lukuisten anteeksipyyntöjen perään. Loput on historiaa.

Pääministeri lupasi että tämä hallitus ei vatuloi, mutta hallintarekisterin kanssa on kylläkin vatuloitu.

Tälläkin hetkellä Euroclear Finland hoitaa arvopaperikeskustoimintaa Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Suomessa ja Ruotsissa.

Euroclear Finland ja NetSire-palvelu tarjoaa tietoa yhtiöiden sisäpiirirekistereistä. Rekisteri sisältää tiedot kaikista NetSiressä nähtävillä olevien organisaatioiden sisäpiiriläisistä ja kytkettävistä sekä näiden omistusmuutoksista. Julkisesti noteeratuilla yhtiöillä sekä muilla arvopaperimarkkinalaissa mainituilla yhteisöillä on velvollisuus pitää sisäpiirirekisteriä, ja jokaisella on oikeus tutustua näihin sisäpiirin omistusta koskeviin rekistereihin.

Kuinka moni Matti Meikäläinen hakee täältä tietoa pörssiyhtiöiden omistuksista? 

Ei varmasti kovin moni, mutta siitä huolimatta hallintorekisteriasialla tehdään politiikkaa jonka kohteina ovat juuri Matti Meikäläinen.

Jos suuri yleisiö pelotellaan uskomaan, että yrittäjät kusettavat heti kuin silmä välttää, niin onko se vihapuhetta yrittävää kansanryhmää vastaan?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos uutta verrataan vanhaan tilanteeseen, on tämä askel siihen suuntaan, että omaisuutensa ja tulonsa on helpompi piilottaa.

Mikä ei suoraan tarkoita sitä, että näin tehtäisiin.

Ihmiset ovat keskimäärin lainkuuliaisia, ja jos verotasot ovat kohtuullisia ihmiset haluavat maksaa veroja.

Mikä taas on kohtuullista, sitä pitää kysyä ay-liikkeeltä lakkouhkan aikana.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

"Keskimäärin lainkuuliaisia"!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mietippä sitä. Siinä vieläpä puhutaan ihmisistä, eikä yrittäjistä. Yrittäjät kun ovat keskimääräistä lainkuuliaisempia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Meinaatko, että noin puolet ihmisistä on rikollisia?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

En vaan keskimäärin rehellisiä. Ja yli puolet varmasti on kävellyt/ajanut punaisia päin tai tehnyt harmaatataloutta mahdolliseksi omilla ostoillaan tai myynneillään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Margareta,

3.5.__Saarn. 7:20(21)
Maan päällä ei ole yhtäkään niin hurskasta, että hän tekisi aina vain hyvää eikä koskaan syntiä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #29

Onko sinulle lainkuuliaisuus, rehellisyys ja synti synonyymejä? Minulle ne merkitsevät ihan eri käsitteitä. Enkä laadi tilastoja mutulla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #30

Sittenhän olemme samaa mieltä, paitsi hallintarekisteristä. Muodostat kuitenkin hallintarekisteristä mutulla mörköä yhteiskunnalle, vastustamalla sitä mahdollisen rikollisuuden takia, ja kaikki tämä aivan vain mutulla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Enhän minä ole sanonut mitään hallintarekisteristä. En minä viitti tuollaisista yksityiskohdista polemisoida kun mielestäni koko talousjärjestelmä on mörkö, varsinainen Molok.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Jos uutta verrataan vanhaan tilanteeseen, on tämä askel siihen suuntaan, että omaisuutensa ja tulonsa on helpompi piilottaa.
Mikä ei suoraan tarkoita sitä, että näin tehtäisiin".

Siis kaikki tuo touhu, ettei mikään muuttuisi ?
Muutenkin valittavat kiireitään.

Jos Kokomusta jotain ajaa noin ponnekkaasti, sen täytyy lisätä korruptiota
http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Helpottuuhan se asia siellä pankissa, koska ei tarvita montaa rekisteriä. Siksi se tehdään, vaikka ulospäin ei mikään muuttuisikaan. Kiirettä siis vähentää.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Lähdetään siitä olettamuksesta, että koska kokoomus näin voimakkaasti ajaa uutta hallintarekisterimallia, niin peli ei voi olla rehellistä. Siellä on nyt jossain emakon tai kahden mentävä reikä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuollainen yleistäminen ja syyllistäminen on juuri sitä vihapuhetta ja kaunan kantamista. Eihän kokoomus sitä aja vaan koko hallitus, sitä nyt esittää. Olenkin hyvin tyytyväinen siihen , että persutkin tulivat vihdoin järkiinsä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Entäpä jos lähdemme siitä, että koska demarit hallintarekisteriä niin pakokauhuisesti vastustaa on hallintarekistereissä hyvinkin paljon tervettä järkeä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Hallintarekisteri käytännössä voi mahdollistaa sosiaaliturvan väärinkäytön mm... veronkierrosta puhumattakaan... saati rahanpesusta... Oikein kannatettava ajatus, mutta vain ensimmäisestä ovat kokkarit huolissaan... ja kepuun ujuttautuneet lestat.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mahdollistaa moni muukin asia nuo samat asiat, joten se väite on vain olettamus. Oletetaan, että kaikki ovat rikollisia, jos siihen on mahdollisuus. Siksi Suomi on täynnä turhanpäiviäöisiä lakeja kun kansa ei luota itseensä, saati yrittäjiin.

Yrittäjiltä ollaan vaatimassa työpaikkoja, ruhtinallisia palkkoja, pitkiä lomia, mutta yrittäjille itselleen ei suotaisi kuin työllistämisen vaiva.

Suurin osa yrittäjistä on rehellistä ja lainkuuliaista ainesta aivan kuten koko yhteiskunta. Miksi yrittäjät yritetään leimata rikollisiksi aivan joka asiassa.

Voisiko joku esittää tilaston tai edes linkin sellaiseen tietoon, että suurin osa vankiloissa olevista rikollisista on yrittäjätaustaisia. Ei taida löytyä pohjaa tuolle ajattelulle.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Yrittäjä on vähän eri asia kuin pääomasijoittaja... itse olen ollut molempia... ensin yrittäjä ja siitä viisastuneena lakannut yrittämästä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Suurin osa yrittäjistä on rehellistä ja lainkuuliaista ainesta aivan kuten koko yhteiskunta".
Kuten esimerkiksi rakennus- ja ravintola-ala ?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Myös Osakesäästäjien Keskusliitto eli Matti Meikäläisten piensijoittajen yhdistys vastustaa hallintarekisteriä.

Liiton mielestä suora omistus on sijoittajan oikeuksien kannalta turvallisempi ja selkeämpi kuin ulkomaisiin hallintarekistereihin piilotettu ja ketjutettu omistus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Turvallisuus ei tarvitse avoimmuutta, jos on luottamusta. Me emme enää luota yrittäjyyteen ja siksi olemme taantumassa muita pidempään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä varten et luota yrittäjyyteen? En minäkään kaikkiin yrittäjiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinille nolo juttu koko hallintarekisteri. Omasta puolueesta tuli tuuliviiripuolue asian kanssa.

Kävi niin, että kunnallisvaaleissa paremmin pärjänneet hallituspuolueet osoittivat PS:lle kaapin paikan hallintarekisteriasiassa ja ministerivalinnoissa. Puolueesta tuli pienpuolue myös hallituksessa.

Soini (2014): "Mikä tässä nykytilassa on sitten näin väärin, että se vaatii tällaista piilottamista? Tavalliset ihmiset joutuvat esittämään kaikki tulonsa, menonsa ja ajonsa – niin miten sitten suuret omistukset nauttisivat tällaisten hämärärekisterien suojaa?"

 https://www.suomenuutiset.fi/soini-hautaisi-hallintarekisterit/

Soini (2015): " Hallintarekisteriä ei viedä eteenpäin. Päätös on oikea ja vastaa Perussuomalaisten linjaa."

 http://timosoini.fi/2015/12/hallintarekisteri/

" Myös kesäkokouksessaan perussuomalaiset listasivat yhdeksi hallitussaavutuksistaan sen, että hallintarekisteriä ei tule."

 http://yle.fi/uutiset/3-9160676

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuohan on vain Soinille etu, eli miehessä on vara viisastua, eikä jämähdä vanhaan mielipiteeseen joka voi olla väärä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ehkä Soinille etu, mutta meni äänestäjät. Nyt Ari on tyytyväinen, mutta jos olisikin kyseessä ollut Arin kannalta jostain ikävästä asiasta, niin Soini olisi ollut Arin silmissä takinkääntäjä. Näin sama asia voi olla viisastumisesta seurannut mielipiteen muutos tai takinkäätö, riippuen onko asia hyvä vai huono.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Ehkä voisin olla, mutta ehkä en. Eniten kun inhoan sellaisia jääriä joiden mielipide ei vaihdu koskaan, eli he eivät voi koskaan muuttaa maailmaa, kuin sen yhden mielipiteen verran.

Oikeasti takinkääntäminen on vain sitä eyttä on lukinnut jonkun asian ja mainostanut sitä vaalilupauksena. Jos ei lupaa mitään ei tarvitse kääntää takkiaan. Päättää vain asioista asia kerrallaan. Historia sitten osoittaa olivatko päätökset oikeita.

Nyt tuijotetaan liikaa vaalilupauksiin ja omiin toiveajatteluihin.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Hallintarekisteri mahdollistaa osakeomistuksen piilottamisen ulkomaille, jolloin sitä ei löydä niin Matti Meikäläinen kuin ei verottajakaan.

Ainut hyvä mitä olen hallintarekisteristä löytänyt on arvopaperikeskusbisneksen vapautus kilpailulle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mahdollistaa, mutta ei pakota. Jos minä tungen omaisuuteni vaikka sukanvarteen sielläkin ovat piilossa. Pitääkö varsisukat kieltää sen takia?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko myös tavallisella kansalaisilla sama mahdollisuus piilottaa omaisuutta hallintarekisterin avulla? Rahan säästäminen piilottamalla omaisuus verottajalta toimii kannustimena.

Jos saa osakkeet piiloon, onnistuu nopeammin keräämään lisää omaisuutta kaupankäynnillä, kun ei tarvitse maksaa veroja. Toimii tehokkaana kannustimena.

Ei kerrytettyä omaisuutta tarvitse koskaan tulouttaa Suomeen. Voi hankkia sillä kakkosasunnon ulkomailta ja elellä omaisuustuloilla, joista verottaja ei mitään tiedä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kuka hallitsee hallintarekisteriä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pankit. Mutta kukaan ei nosta pankkien röyhkeyttä tässä asiassa framille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Kun hallintarekisteriä pari vuotta sitten ajettiin väkisin Suomeen, silloinen valtiovarainministeri (kok) ja VM:n virkamiehet vakuuttivat, että uudistus on pakko tehdä, koska EU sitä vaatii.

No ei vaatinut."

"Perusteluksi nopeutetulle menettelylle valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) tarjosi tiistaina eduskunnan hallintarekisterikeskustelussa sitä, että Suomen ainoan arvopaperikeskuksen toimilupa pitäisi uusia syksyllä eikä sitä voi tehdä ilman uutta lakia.

Eivätkö hallituspuolueet muistaneet asiaa kuin vasta nyt?"

"Muistetaan vielä näin loppuun, että Turusta on uhkailtu potkuilla valiokunnan puheenjohtajan paikalta, jos hallintarekisteri ei mene eteenpäin kokoomuksen haluamalla tavalla."

" Tavallisena kuntalaisena minua ainakin kiinnostaisi tietää hyötyvätkö kunnanjohtaja ja toimitusjohtaja ajamistaan sote-päätöksistä taloudellisesti, vaikkapa kyseisten sote-yhtiöiden osakkeenomistajina, ja tekevätkö he päätöksensä vain oman edun, eivät kuntalaisten edun kannalta.

Nyt kuntapomot omistavat mahdolliset osakkeensa suoraan ja kuka tahansa pystyy omistukset halutessaan tarkistaa, mutta jatkossa kunnanjohtaja ja toimitusjohtaja voivat piilottaa osakeomistuksensa laillisesti ulkomaille kuntalaisten ja paikallislehden toimittajan ulottumattomiin."

 http://m.iltalehti.fi/politiikka/201705032200117927_pi.shtml

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nuo kaikki luettelemasi asiat ovat päättäjien päättämättömyyttä. Jos asia olisi laakista hyväksytty, hallintarekisteri olisi ollut voimassa jo pari vuotta ja kukaan ei muistaisi koko asiaa enää.

Tuo piilottaminen tuossa nyt jotenkin on nostettu liian suureen asemaan. Kysehän on siitä, että omaisuudenhoitajan ei tarvitse tehdä niin paljoa paperityötä eli tilastoimista verottajan puolesta ja sitä kutsutaan piilottamiseksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Heh! Jos ei ilmoita mitään verottajalle, ei tarvitse verojakaan maksaa. Tuskin verottaja saa mistään tietää henkilön omaisuudesta eri hallintarekistereissä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Se on verottajan häpeä, miksi minun tulisi huolehtia verottajan edusta paasaamalla hallintarekisteriä vastaan. Mielummin pidän ääntä talouden ja yrittäjän puolesta. Verottaja thehkööön oman makkaransa mieleisekseen minusta piittamatta, kuten tekeekin.

Miksi "Suomen kansa", eli yleinen mielipide nyt asettuu verottajan puolelle, kun se itse tekee harmaata keikkaa ja ostaa harmaata työtä surutta joka päivä???

Suomalainen kansanhuvi on uunottaa verottajaa 6-0, mutta hallintarekisteriä ei suvaita, kun virheellisesti uskotaan että sillä tehdään rahaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #28

Täysin virheellisiä käsityksiä verottajasta ja kansasta. Verottaja on kehitellyt ja kehittelee tehokkaampia tietojärjestelmiä harmaan talouden valvontaan. Kyse on maan hallituksesta miten tehokkaasti verottaja saa toimia.

Jos kansa todella yleisesti verottajaa uunottaisi Suomelle kävisi huonosti.

Päättäjät pääsevät piilottamaan kytköksensä hallintarekistereihin. Siinä on korruption kannalta ongelma. Varsinkin kun kuntien taloudenhoidon seuranta on mitä sattuu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Niin sinulla on Jorma se virheellinen käsitys tuosta harmaasta taloudesta. Minä tein viime viikolla koko viikon harmaata taloutta. Ja niitä savotoita riittää, eikä verottaja saa omiaan niistä koskaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #33

Harmaataloudessa jää valtiolle kuuluvat laissa säädetyt verotulot saamatta. Jos olet jättänyt laissa säädettyjä veroja maksamatta viime viikolla, niin siitä joudut vastuuseen, mikäli verottaja saa asian tietää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Enkä joudu. On todellista epärehellisyyttä sinulta, jos kiellät harmaan talouden helppouden ja laajuuden.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Uskotko Ari, että Soini on hallintarekisteritakinkäännössään ihan oikeasti valaistunut ja oivaltanut vasta nyt rekisterin ihanuuden, vai onko hänelle vain Orpon ja Sipilän puolelta ilmoitettu, että on syytä olla samaa mieltä meidän kanssamme, tai...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokainen voi speguloida omalta kantiltaan asiansa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kysyinkin vain mielipidettäsi asiasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37

Minun mielipiteeni on, että lehmänkauppa on tehty. Se voi olla tuo Terhon ministeriys tai joku muu, mutta lehmänkauppa kuitenkin. Mutta ei sillä ole mitään merkitystä, sillä vaalilupaus sisältää jo antohetkellä lehmänkaupan.

Kuka uskoo vaalilupauksiin, tekee samalla lehmänkaupat mahdollisiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa politiikan teko on periatteessa aina väärin, koskaan et voi tehdä oikeita päätöksiä. Jos sinulla on ollut mielipide jostain asiasta, ja ajan kuluessa tilanne muuttuu, niin suurin virhe poliitikolle on tehdä uusi päätös ja vaihtaa mielipidettään.

Huuto on kovaa sen jälkeen, takinkääntäjiä ja pettureita kaikki tyynni.

Ihmetteleekö joku vielä, miksi Suomessa yleensä asiat eivät etene? Eiväthän ne voi edetä, koska sinun pitää roikkua joskus tekemissäsi lupauksissasi poliittisen urasi loppuun asti, jos teet virheen ja kompromissin, sen jälkeen olet petturi ja äänestäjät rankaisevat.

Jotenkin rasittavaa tässä hallintarekisteriasiassa on se, että lähtökohta arvostelussa on se, että valtaosa sijoittajista ja yrittäjistä ovat rikolisia, jotka ovat vain odottaneet tilaisuutta joka nyt aukeaa.

Rasittavaa ja epä-älyllistä huutoa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tilaisuus tekee varkaan. Miksi tarjota tilaisuus?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokaisella meistä on tilaisuus joka vuosi valehdella verottajalle, siinä on se tilaisuuss ollut vuosikausia tarjolla, valehtele jos uskallat.

Voit myös valhdella vakuutuksissa ja vaikka missä.

Jokainen voi myös varastaa tavaraa, tilaisuuksia on joka päivä kun käymme kaupassa.

Lähdetäänkö siis siitä, että olemme kaikki varkaita, ja niin meitä on myös kohdeltava.

Kuinka paljon muiden euroopan maiden kansalaisilla on ollut ongelmia tämä hallintarekisterin kanssa, kun se on siellä ollut käytössä jo pitkään, ovatko siellä kaikki yrittäjät ja sijoittajat ratkenneet rikoksen tielle?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #43

- Jokaisella meistä on tilaisuus joka vuosi valehdella verottajalle, siinä on se tilaisuuss ollut vuosikausia tarjolla, valehtele jos uskallat.

Eihän se ole uskalluksesta kiinni, se on kiinni arvoista. Joku on rehellinen ja toinen taas ei. Joku voi puhtaalla omalla tunnolla tehdä väärin lain tulkinnan mukaan, mutta ei ole munaa tunnustaa niin tehneensä. Sen jälkeen alkaa hän epäillä kaikkia yhtä epärehellisiksi ja röyhkeiksi.

Siinä syy miksi uudistuksia vastustetaan, oletetaan, että kaikki toimivat epärehellisesti.

Petterin kanssa kylläkin samaa mieltä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kuten vastustaa Kreikan tukia ja uhota EU eroa vaikka tietää ettei se ole mahdollista?
Tai haukkua muut porvaripuolueiksi kun itse "työväenpuolueena" unohti mitä kertoi kansalle? "Kyllä kansa tietää rötösherrat"!
Sijoittajat ja pankit.

Yksikään talousvaliokunnan hallituspuolueen jäsen ei vastustanut hallituksen esitystä Hallintarekisteristä.

Ainoastaan:
Edellä olevan perusteella ehdotamme,
että lakiehdotukset hylätään.
Helsingissä 27.4.2017
Lauri Ihalainen sd
Johanna Ojala-Niemelä sd
Hanna Sarkkinen vas
Joakim Strand r
Antero Vartia vihr

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Kun vein tuhat euroa tilille kysyttiin mistä olen saanut rahat, tehtiin kuulustelupoytäkirjat j.n.e eli konna mikä konna.
Jos hallintarekisteri auttaa viemään rahoja turvaan Suomesta pois niin hyvä kun mikä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Noin kävi minullekkin eläkeläiselle. Yritin kertoa että SOS-hallitus maksoi Kelasta Boonuksia pientä eläkettä saaville.

Mutta koitappas duunarina tuota saatko Panamatille tai hallintarekisterin kautta palkkasi maksettua. Vouti ja poliisi olisi heti kimpussasi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pankkiin ei saa viedä omaa rahaa, ilmankos automaatit ovat tuotu pankin ulkopuolelle, kun ei pankeissa enää kukaan sisällä olekaan. Eihän sieltä saa käteistäkään nostaa omalta tililtään kuin kahtena tuntina viikossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset