Missä on ministerinaiset

Pääministeri Juha Sipilä on unohtanut tasa-arvon tyystin. Nyt hallitukseen nousee kolme uutta ministeriä ja heistä kaikki edustavat miehiä. Hallituksen 17 ministeristä vain viisi on naisia.

Täyttääkö tämä jako tasa-arvoisen hallituksen arvoasteikon?

Ja se miten vähän naiset enää ovat esillä on vain seuraus siitä miten Anne Berner alistettiin tässä alkukeväästä.

Onko luottamus mennyt Juha Sipilältä naisiin ja hän luottaa enää vain omaan vaimoonsa?

Mielestäni tasavallan presidentin ei tule nimittää tätä kolmen miehen kolonnaa, vaan ministerien nimet on harkittava uudelleen tasa-arvon näkövinkkelistä.

Viranomaisten tulee kaikessa toiminnassaan edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti sekä luoda ja vakiinnuttaa sellaiset hallinto- ja toimintatavat, joilla varmistetaan naisten ja miesten tasa-arvon edistäminen asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa.

Valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa että kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Tämä 40 prosentti ei täyty jos nykyiseen hallitukseen lisätään kolme miestä vielä lisää. Uusi oikeusministeri joutuu siis pähkäilemään onko hallitus johon hän astuu tasa-arvoinen 40 % säännön mukaan?

Tasavallan presidentti on tässä nyt se viimeinen lenkki josta virhe voi vielä mennä lävitse. Ihmettelen suuresti, että tämän tason kupru on päässyt edes syntymään. Onhan pääministeri ja hänen kaksi neuvonantajaansa Timo ja Petteri kovin oppineita politiikkoja.

Kuka vaihtaa miehen naiseen? Häkkänen sopisi oikeusministeriksi, mutta Leppä ja Terho olisivat jo vaihdettava silloin naisiin. Koska paikkajako syntyi halusta tarjota Terholle ministerin paikkaa, on siis ilmeistä, että herrat Häkkänen ja Leppä vaihdetaan naisiin.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu