Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Sampo Terhon hervottomat puheet

On todella läpinäkyvää politiikkaa nyt tarjolla, kun Sampo Terho yrittää puhua seuraavasta vaalikaudesta maailman onnelana.  Tällä vaalikaudella kätemme ovat sidotut, mutta seuraavalla voimme tehdä mitä haluamme. Jos haluamme!

Onpa siinä meillä puheenjohtajakamppailu kehkeytymässä, toinen lupaa olla Brysselissä ja toinen seuraavalla vaalikaudella.

Isoja sanoja on hyvä luvata vuosien päähän, vai onko ylimääräiset vaalit todella tulossa, kun Sampo Terho niin kovaan ääneen uusia asioita jo seuraavalle vaalikaudelle lupaa?

Toimittajan kysyessä, onko Terhon kanta siis EU vastainen, kun hakee EU erosta kansanäänestystä, vastaa Terho että hänellä ei ole asiasta kantaa ollenkaan.

Puheenjohtaja ilman linjaa on siis tätä päivää, eihän Antti Rinteelläkään ole mielipidettä mihinkään, eikä myöskään Ville Niinistöllä, puhumattakaan Petteri Orposta. Tai no onhan hallituspuolueiden puheenjohtajilla toki kanta, että kaikki valmistuu ajallaan ja hallitus istuu vaalikauden loppuun, mutta sotesta ei ole omaa järkevää mielipidettä yhdelläkään, vaan se on konsensus. Konsesus joka on kiristämällä saatu, ei voi olla paras mahdollinen.

Sampo Terhon kovat puheet tuntuvat hieman falskilta, kun katsoo millainen puudeli istuu hallitusvastuussa ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana tänään.

Puolueen kannatus on kahden virallisen mittauspäivän välillä pudonnut puoleen kahden vuoden takaisesta, mutta puheenjohtajakanditaatti Terho puhuu, että jos vain tahdomme voimme hypätä EU:sta ja eurosta, kun vain tahdomme. 

Ilmeisesti Terho ja hänen kumppanisna eivät nyt tahtoneet suurempaa vaalivoittoa, vaan halusivat ottaa kunnolla takkiin.

MUTTA; kyllä seuraavalla vaalikaudella, hän  johdollaan "meidän" tahtomme riittää aivan mihin tahansa;)))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Viro ei ole luopumassa eurosta, eikä Natosta.

Suomen markka olisi nopeasti devalvoituva valuutta.

Ei menisi kauan, kun virolaiset tulisivat edullisille markkaostoksille Suomeen.

Vastaavasti Virosta tulisi kallis maa suomalaisille.

Suomen kilpailukyky paranisi hulppealla elintason pudotuksella.

Vika ei ole valuutassa, vaan surkeassa talouspolitiikassa.

Ottaen huomioon Suomen ahneen verokiilan, voi ihmetellä miten hyvin Suomella menee.

Terho ei saa Suomen taloutta terveelle uralle. Sen tekevät velkojat aikoinaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sisäisen devalvaatiopolitiikan tilalle manataan sitten ulkoista devalvaatiota, mutta mitään ei tehdä turhien toimien karsimiseksi. Budjettiriihi ei enää leikkaa, vaan luottaa tulevaan kasvuun.

Pekka Iiskonmaki

#2
Sellaista kasvua nykyisellä verokannalla ei ole tulossa.

Nyt mennään pitkästä aikaan inflaation tasolla. Eli kasvua ei ole.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Terho on lähtenyt politiikkaan pakkoruotsin vastustajana ja maahanmuuttokriitikkona, mutta ryhmäjohtajana Terhosta on kuoriutunut tulevaisuuspoliitikko, joka haikailee aina vaan tulevaisuuteen, sillä miksi ei hoida nyt ensin tuota pakkoruotsia tai maahanmuuttoa??? Vai onko ne puheet jo syöty?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei enää leikkaa, koska on leikannut? Ei ainakaan istuva hallitus. Mitä nyt vähän siirteli määrärahoja momentilta toiselle ja kasvatti kokonaismenoja 800 M €.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Juu ei leikannut, eikä leikkaa vieläkään. Kiitos Maxille tarkkaavaisuudesta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Käsitykseni mukaan Suomessa on paljon niitä, jotka haluaisivat EU:sta eroon, niin miksikä sitten siitä ei voitaisi järjestää kansanäänestystä. Siitä kun jäsenyydestä äänestettiin, on kulunut jo paljon aikaa ja moni asia on muuttunut ja moni hyvä, mitä luultiin jäsenyyden tuovan, jäänyt tulematta. Siksi olisi hyvä kysyä kansalta asiaa uudestaan. En minäkään tiedä tällä hetkellä sanoa sata varmasti, että mille puolelle tuossa äänestyksessä ääneni antaisin. Kuitenkin suuri mahdollisuus on, että äänestäisin eron puolesta. Äänestinhän silloin, oliko -94, jäsenyyttä vastaan. Kansanvaltaisen puolueen on ihan hyvä kuunnella kansan kaikuja ja jos kerta suurijoukko kansasta haluaa sanoa sanansa jäsenyydestä uudelleen, niin siihen pitää antaa mahdollisuus. Se mahdollisuushan tulisi jo kartoitettua seuraavissa eduskuntavaaleissa. Jos kansa antaa vaaleissa perussuomalaisille suuren vaalivoiton niin silloin kansa saanee myöskin luvatun kansanäänestyksen ja jos puolueen vaalimenestys jäisi pieneksi, silloin äänestyksen järjestäminen ei onnistuisi ainakaan tuolloin. Kansanäänestyksen järjestäminen olisi ihan oikea homma ja oikea homma olisi sitten myöskin äänestystuloksen noudattaminen menipä niin tai näin. Sitten pulinat pois ja päiväjärjestykseen...Kannatan asiaa...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On Seppo aivan eri asia puhua ja luvata ummet ja lammet jos ei ole omaa linjaa, kuten Terho asian tunnusti.

En olisi närkästynyt, jos Terho olisi sanonut kantanaan olevan, että haluaa eroon EU:sta, mutta hänellä ei ole omaa linjaa on vain kosiskelemassa kannatusta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"En olisi närkästynyt, jos Terho olisi sanonut kantanaan olevan, että haluaa eroon EU:sta"
Tuota uskallan kyllä eppäillä.

Pekka Iiskonmaki

''moni asia on muuttunut ja moni hyvä, mitä luultiin jäsenyyden tuovan, jäänyt tulematta''

Tavaran vapaa liikkuminen on jäänyt toteutumatta. Autoista pitää maksaa Suomessa uudelleen vero.

Alkoholista verot jne. Suomen nomenklatuura on pettänyt kansan, kuten useasti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aivan! Vika ei ole EU:ssa, vaan meissä itsessämme, mutta kukaan ei ole vaatimassa kansanäänestystä, että pääsisimme eroon itsestämme!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Heh!

Toki on kiva tehdä itse itselleen kaikenlaista konnuutta, kun voi sitten laittaa syyn EU:n ja Euron harteille.

Kyllä nämä viinaverot ja autoverot on ihan meillä Suomessa päätettyjä asioita.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #20

#21
Molemmilla veroilla on negatiivinen vaikutus Suomen talouteen.

Molempia voidaan pitää vitutusveroina ja kiusana kansalle. Saksa on asian oivaltanut.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ollaan pitkästä aikaa tilanteessa, missä elinkeinoelämän ja kuluttajienkin luottamus on hyvällä tai olosuhteisiin näheden jopa erinomaisella tasolla. Tianteen säilyttäminen tulisi olla ainakin vastuullisten toimijoiden listalla kärkisijalla. Kikyn suurin anti oli ja on luottamuksen kehittäminen. Miksi ihmeessä pitäisi nyt laittaa soraa rattaisiin EU tai Euro äänestyksillä. Ja samalla jakaa kansaa entisestään. Pidetään talous kasvu-uralla. Toki muutamalla lakolla saadaan luottamus horjumaan. Sampo Terholla lienee niitä "korvaan kuiskuttelijoita" oman kelluvan valuutan ihanuudesta??

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Terho puhuu vuosikymmenistä ja todennäköisesti mahdollisena, eli oikeasti hän ei puhu mistään. Suuri vaalisumutus on käynnissä.

Pidän todennäköisenä, että Sampo Terhosta tulee puheenjohtaja muutaman vuosikymmenen sisällä, eli so what? Aika laveita ovat nykypoliitikkojen visiot.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se mitä Terho puhuu ei ole sama asia mitä Terho oikeasti ajattelee.

Terho on oikeasti hyvin fiksu kaveri ja pätevä politikko.
Toivottavasti Terhosta tulee perussuomalaisten puheenjohtaja,
hän on totisesti paras mies viemään eteenpäin näitä perussuomalaisten mielipuolisia tavoitteita.

Mutta Terho ei itse ole mielipuoli vaan hän tietää tarkasti millä tavalla perussuomalaisten puheenjohtajaksi päästään ja siihen hän pyrkii. Terho haluaa olla perussuomalaisten puheenjohtaja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Mikä siinä sitten pelottaa siinä Euroäänestyksessä ? Ei kai fiksut ihmiset väärin äänestä siinäkään.
Kommarit ja demarit kiristää lakkoaseella vähän väliä ,se on ihan normaali tilanne.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos rahalla ei ole väliä niin mikä ettei voisi järjestää;)

http://www.vaalit.fi/material/attachments/vaalit/v...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #36

Eli puhuttiinkin rahasta eikä siitä olisiko hyvä kysyä kansalta nyt kun tilanne on aivan erilainen kuin silloin EU:n liityttäessä ?
Halpaa ei ole myöskään se että Suomi kustantaa suuren tyhjäntoimittaja-armeijan euroopan lihapatojen ääreen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

Kansanäänestykset ovat vähän kuin lantin heitto.

Yleensä käy niin että mielipiteet menevät lähes tasan, kuten Englannin brexit- äänestyksessä. Sillä mikä vaikuttaa arvonnan tulokseen ei siis ole mitään rationalistisia perusteita ainakaan.

Toki kansalta pitää kysyä asioita, mutta ei kovin vaikeista kysymyksistä, missä kansan mielipide jakaantuu fifty-fifty, eikä fifty-sixty.

Mutta toisaalta nämä yksinkertaisemmat fifty-sixty asiat ratkeavat paljon helpommin kuin kansanäänestyksellä, siten että päättävät politikot yleensä muuttavat mielipiteitään äänestäjiensä mielipiteiden mukaisiksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Onhan galluppeja tehty eikä tulos näytä siltä että kansanäänestys olisi tarpeen. Jotta kun kaikenlaisia kansanäänestyksiä ehdotetaan niin olisi suotavaa ottaa huomioon myös se, että eivät ne ole ilmaisia.

Kuinka paljon Suomi kustantaa ja kuinka paljon EU, ja kuinka paljon siitä kustannetusta armeijasta on tyhjäntoimittajia verrattuna siihen paljonko saavat käännettyä rahavirtoja Suomeen on sitten toinen stoori.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Terho näyttää olevan yhtä mitätön johtajana kuin miltä kuulostaa. On jotenkin säälittävää nähdä miten Soinin koko elämäntyö vedetään vessanpöntöstä muutamassa hetkessä kun johtajaseuraajat ovat tätä luokkaa.

Tyhjänpäiväinen lässytys EU-kansanäänestyksestä ja markasta eivät poikkea IPU:n kavereiden vastaavista. IPU:n kannatus lienee kansallisissa vaaleissa 0,3 prosentin luokkaa joten persut ovat tulossa IPU:n haastajiksi muutamassa vuodessa. Silloin ei olla enää takiaispuolue vaan ynnämuitaviheltäjiä.

No, sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin sanottu. Pidän tavstasi ajatella.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"On jotenkin säälittävää nähdä miten Soinin koko elämäntyö vedetään vessanpöntöstä muutamassa hetkessä kun johtajaseuraajat ovat tätä luokkaa."

Tästä asiasta olen toista mieltä, Soini nimenomaan itse veti elämäntyönsä viemäristä alas, hallituskiimassaan. Toki hänelle on luvattu takinkäännöistään roima palkkio, joku korkea virka poliittisen uran jälkeen. Mutta itse elämäntyönsä, Perussuomalaisten nostamisen nollasta suureksi puolueeksi ja sen jälkeisen mahalaskun Soini teki aivan itse. Ei ole tarvittu siihen Halla-ahoja tai Terhoja.

Toivottavasti Perussuomalaiset saisivat rivinsä kuntoon ja kannatuksensa nousuun, koska se on kuitenkin vähiten korruptoitunut suuri puolue tässä maassa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kyllä se on Soini itse, joka veti Perussuomalaiset alas vessasta kääntäessään takkiaan 180 astetta. Puolue ei ole kyennyt lunastamaan useimpia lupauksiaan ja sen politiikka hallituksessa on ihan muuta kuin mitä se oli oppositiossa. Perussuomalaisia kyllä odottaa vielä SMP:n kohtalo, mutta kyllä se on ihan Soinin ja hänen lähimpien miestensä tekosia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#7 Suomi seuraa EU ta kahdella tasolla.

1. Omaksutaan nopeasti kaikki se tuleva, joka ei pienennä hallintoa. ( esim. lait, asetukset, ohjeet, maksut )
2. Omaksutaan hitaasti ne tekijät, jotka vähentäisivät suomalaisten verotaakkaa, sekä byrokratiaa ja lähentäisivät aikoinaan -90 luvulla luvattua hinta ja palkkaharmoniaa. ( esim. Autovero, alkoholimonopoli, apteekit )

Itse itseään kannustaen tulisi terveen järjenkäytön määrää tuntuvasti lisätä. Eikä se vaadi edes äänestystä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on poijaa nykyaikan Suomessa niin, että politiikassa pärjää ainoastaan sillä, että puhuu tulevaisuudesta ja menneisyydestä.

Edellistä hallitusta on aina helppo haukkua, ja tottakai tulevaisuudessa asita vasta hyvin hoidetaankin. Aivan sama tilanne on joka kerta kun puolue putoaa vaaleissa hallituksesta, niin siellä oppositiossa heti tulee se älynväläys, ja varma tieto miten asiat hoidetaan.

Ikävä kyllä koskaan se viisaus ei osu sinne hallitukseen, vaan oppositossa se viisaus aina asuu.

Katsoin tässä vikolla paikallisuutisia, jossa Hattulalainen tilaviiniyrittäjä olis voittanu vadelmaviinillään kansainvälisen kipailun, jossa oli osallistujia sadoista maista ja viinejä oli tuhansia. Tuomareita oli kymmeniä eri maista, joten mikään pikkujuttu tuo ei ollut.

Ja sitten se kirsikka(tai vadelma) kakun päälle. Viiniä ei saa mistään, koska sitä ei saa myydä, eikä se ole alkon valikoimissa.

Tämä on sitä Suomea, tämä hallitus on puhunut ja puhunut normeista, mutta mitään ei tapahdu, autoverot kasvavat ja alkoholia ei tietenkään saa myydä halukkaille. Työllistä ja kuluta tässä sitten, kyllä yritykset ja asiakkaat ovat täysin eriarvoisessa asemassa muuhun eurooppaan verrattuna.

Annettaisiin ihmisten yrittää ja tienata, eikä puututtaisi lasten kesäkioskin jäätelömyyntiin, ja kyllä niitä pullia ja kakkuja voi myydä ilman terveystarkastuksiakin, sillä jokapaikassa toimii omavalvonta jo täysin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kommentti 16 kannattaa lukea ajatuksella. Kiitos Petteri Ritala.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toki Sampo Terholla mielipide EU:sta on, jo näkemys että EU:sta täytyisi pitää kansanäänestys on kritiikkiä EU:ta vastaan. Onko kyse sitten hallituksen konsensuksesta niin siinä perussuomalaiset ovat onnettomia räpeltäjiä jotka eivät osaa vetää kotiinpäin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jarmo, jos Ville Niinistöltä kysyttäisiin haastattelussa, mitä mieltä hän on ydinvoimasta? Niin sanoisiko Ville Niinistö, että minulla ei ole kantaa, mutta muodostan sen myöhemmin tarvittaessa yhdessä puolueeni kanssa?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Terho puhuu, että jos vain tahdomme voimme hypätä EU:sta ja eurosta, kun vain tahdomme. "

Tässä mies puhuu asiaa, sillä varsinkin euro, hyvin mahdollisesti myös koko EU ajautuu totaaliseen kriisiin lähivuosina – siihen viittaavat lukuisat merkit.

Mutta on ikävää että Terho aikoo kahmia "kunnian" oikeaan osuneesta ennustuksesta Persuille, sillä myös tolkullisilla kansalaisilla on samanlaisia ennakointeja.

Jos EU-kriittisyys leimautuu persuiluksi, tolkullinen EU-kritiikki hautautuu helposti sen alle.

Se on totta että voimme erota eurosta ja EU:stakin, kun vain haluamme – toisin kuin propaganda sinnikkäästi väittää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lainaus US-otsikosta: "Sampo Terho julisti ohjelmansa: ”Paluu omaan valuuttaan jopa todennäköistä”"

Järkevänä Terho näkee totuuden josta ei haluta puhua. Mitään liittovaltioita yhteisine veroineen ei ole tulossa joten euron kohtalo on sinetöity. EU toimii jatkossa pelkkänä vapaakauppaliittona jossa EU:n kansalaisilla on vapaa liikkuvuus. Nyt pitäisi potkia komissio pihalle ja muuttaa EU:ta radikaalisti.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Terhon täytyy uskoa (ellei sitten puhu pehmosia), että edessä on suuri kriisi Euroopassa. Suomi ei ole luopunut koskaan metallirahakannasta ilman suurta kriisiä. Näin on käynyt monta kertaa markan aikana. Suomen johto on aina halunnut vakaan valuutan.
Nykyisen Euro korvaa ns. vanhan metallikannan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ari, äänestin yhden kerran lyhyen elämäni aikana persuja (ei tule toistumaan) eli Pudasjärven/Siuruan Tasavallan Tykylevitsiä, itse Tykylevitsin takia. Mainio mies! Nyt kun hänkin osasi tehdä oman virheensä, siirtymällä vihreisiin niin omalta osaltani sekään virhe ei enää tule toistumaan. Pieniä muurahaisia me ollaan kaikki, muttei sentään cityvihreitä.. Siitä huolimatta Sampo Terho ei ole sittenkään niin huono mies kun näytät väittävän: ihan kunnon politrukki Orpon, Sipilän ja Rinteen tapaan.

"Saabhan on luja auto, jo Kekkosen aikana":

https://www.youtube.com/watch?v=zwFSnqpl7E4

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/76656-tykyl...

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229076-siur...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kari on äänesi ansainnut. No hän loi omanlaisensa vihreän liikkeen Pudasjärvelle. Taitaa poiketa cityvihreydestä aika lailla. En minä Terhoa huonona pidä, mutta nyt hän ampuu tavallaan ylitse yrittäessään puhua seuraavasta vaalikaudesta ja utopioista siellä, vaikka töitä on tehtävä vielä kaksi vuotta kunnes sinne päästään.

Miksi IPY:läiset eivät hoksanneet tuota, että kun ei ole vihreää puoluetta paikkakunnalla perustetaan vihreiden nimissä oma juttu;)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Terho nyt vain lupailee. Kukaan järkevä ei usko Perussuomalaisten lupauksiin sen jälkeen kun se on mennyt takit kääntyilen hallitukseen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Persujen ytimeksi jää lopulta vain maahanmuuttovastaisuus, eikä mitää muuta. Toisaalta maahanmuuttoakin tarvitaan, mikäli on uskominen huoltosuhteen kehittymiseen jo seuraavan vuosikymmenen aikana.

Persut ovat omituinen sekoitus vanhoillista keskusta-vasemmistolaisuutta, jonka tilaus ja viimeinen myyntipäivä alkavat olla pelkkää humpuukia tämän päivän Suomessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Lauri, persut ovat ihania, mutta paljon ihanampaa olisi jos heitä ei olisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jeesus totesi tarkkanäköisesti aikoinaan, että köyhät teillä on aina keskuudessanne. Sama näyttää koskevan henkisesti köyhiä.

P.S. Poliittinen tulkinta vapaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kiitos Lauri, persut ovat ihania, mutta paljon ihanampaa olisi jos heitä ei olisi."

Pannaanpa tään toiveikkuuteen nyt vähän realismia mukaan.

Persuthan on olemassa, niitä oli jo ennen persupuoluetta ja ne jäävät olemaan sittenkin kun persupuolue hajoaa tai haihtuu.

Se on todellisuutta joka ei katoa persupuolueen mukana että kaikki eivät pidä ulkomaalaisista, varsinkaan mustista ja muslimeista ja nämä samat henkilöt ovat tavallisesti hyvin kansallismielisiä, eivätkä he ymmärrä tai hyväksy kansainvälistymistä ja globalisaatiota.

Parasta on myös ottaa tosiasiana se, että niin kauan kun on olemassa näitä persuihmisiä, ja niitähän on, on olemassa myös sellaisia populistipolitikkoja (Soini, Terho) jotka haluavat hyödyntää heitä äänestäjäkuntana.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Arto, seuraa nyt viikonloppuna Ranskan vaaleja, joissa vasemmistolaisuus kääntää häränpyllyä populismin ja muukalaiskammon kanssa. Vasemmistolaisuus ja maahanmuuton vastaisuus ovat lopulta sisaruksia keskenään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vasemmistolaisuus ja maahanmuuton vastaisuus ovat lopulta sisaruksia keskenään."

Eivät nämä ideat ole sisaruksia, ei niillä ole aatteina yhtäläisyyksiä, mutta yhteistä niille lienee se että näiden aatteiden kannattajat ovat sellaisia joiden mieli muuttuu ja pää kääntyy enemmän tunteiden ja vähemmän realiteettien perusteella.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #40

Höps nyt Arto. Samoista sosiaaliturvan muodoista ja kannatuksesta äänestävät ovat sisaruksia keskenään myös poliittisesti. Le Penin kannattajat ovat pääsääntöisesti vasemmistolaisia, jotka ovat maahanmuuttovastaisia ja maahanmuutaneita omien etuisuuksiensa ja mahdollisuuksiensa motivoimia, eivätkä siinä mielessä lainkaan mitään muuta muukalaiskammoisuudessaan sen enempää.

Marie Le Pen ei ole ilmiönä uusi, vaan perin vanhakantainen eurooppalaisen SDP:n piirin oma eriytynyt ilmentymä 2000-luvulla edellisestä vuosisadasta oppia ottaen.

Le Pen on nationalistinen demari -jos sallitaan käytettävän kansankieltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Le Pen on nationalistinen demari -jos sallitaan käytettävän kansankieltä."

En kyllä lainkaan pysty ymmärtämään mihin tällainen ajatus voisi perustua.

Le Pen on tyypillinen populisti. Hän on itse eliitin edustaja, joka huvin vuoksi, tai muuten vain, on ryhtynyt villitsemään kansanjoukkoja jotka ovat mahdollisimman kaukana eliitistä, siis ns. rahvasta.

Tässä villtsemisessä on tyypillistä se että esitetään mahdollisimman puhtaita ideologisia tai idealistisia mielipiteitä ja toimenpide-ehdotuksia, joilla ei ole edes mahdollisuuksia toteutua. Tarkoitus on vain jymäyttää tyhmiä.

Donald Trumpilla oli amerikoissa täysin sama taktiikka, niin myös Timo Soinilla Suomessa.

Tähän on nyt pakko lisätä että Timo Soini kyllä on hallitustyössä ja hallitusvastuussa näyttänyt että realiteetit ovat kyllä hanskassa. Kenties juuri tästä syystä, siis siitä että realiteetit ovat syrjäyttäneet populismin, Timo Soinin on fiksua luopua vastuusta tässä vaiheessa ja kenties koko politiikasta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #44

Arto, sinun kannattaisi lukea Le Penin vaaliteesit ja verrata niitä eurooppalaisen SDP:n yleiseen politiikaan jo 1900-luvuta lähtien. Luvataan makeaa hunajaista kliffaa kansalle muiden taskuista rahoitettuna - eikä sen kummenpaa. Vain maahanmuuton vastustaminen on omituisesti syynä tämän vasemmistopuolueen harhaiseksi nimitelmäksi oikeistopopulismiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

"Luvataan makeaa hunajaista kliffaa kansalle muiden taskuista rahoitettuna - eikä sen kummenpaa."

Populismiahan se vain on. Toki samaa populismia harjoittaa myös vasemmisto. Se populismi lakkaa puremasta vasta kun populistit joutuvat hallitusvastuuseen, eli siperia opettaa.

Tämä nykyinen Ranskan presidentti pääsi hänkin valtaan populismiin turvautumalla, mutta nyt suosio on vallan myötä kasonnut.

Tämä ei näköjään kuitenkaan lannista ranskalaisia turvautumasta uusiin populisteihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On vaikea nähdä asiaa muulla tavoin. Rahvas on noussut maahanmuuttoa vastaan, eli mistä muusta rahvas koostuu jos ei vasemmistolaisuudesta ja maahanmuuttovastaisuudesta. Suomessa perussuomalaisuus pyrkii miellyttämään jotain tahoa, miksi ikinä sitä sitten nimitetään. Pyrkii siis miellyttämään, mutta ei pyri korjaamaan asioita, vaan lupaa tehdä ne joskus aina seuraavaalla vaalikaudella, kuten Terho esittää.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hesari tänään:

"Mullistusta lupaava vasemmistoradikaali Mélenchon kilpailee tosissaan voitosta Ranskan vaaleissa – Kannattajat julistavat ehdokkaan sanomaa ovelta ovelle

Jean-Luc Mélenchon lupaa laskea eläkeiän 60 vuoteen, kutistaa työviikot 32 tuntiin, nyhtää 90 prosentin verot yli 400 000 euron vuosituloista sekä kansallistaa moottoritiet ja energiayhtiöt."

"...repisi maan irti sotilasliitto Natosta ja neuvottelisi uusiksi Euroopan unionin sopimukset."

"...kukaan ei lupaa juuri sitä, mitä Mélenchon: ... nyhtää 90 prosentin verot yli 400 000 euron vuosituloista sekä kansallistaa moottoritiet ja energiayhtiöt. Lisäksi hän aikoo karsia presidentin valtaa sekä saada Ranskan luopumaan ydinvoimasta."

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005180708.html
___________________________

Jos hän pääsee toiselle kierrokselle La Pen'in kanssa, niin kuulemma voittaa vaalit.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #54

Jos Jean-Luc Mélenchon voittaa, väitän etä Brysselissä käydään ylikierroksilla (EU % NATO). Paino sanalla "Jos".

Henry

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Persuthan on olemassa, niitä oli jo ennen persupuoluetta ja ne jäävät olemaan sittenkin kun persupuolue hajoaa tai haihtuu.

Heilläkin olisi paljon paremmin asiat jos eivät olisi koskaan persupuolueesta kuulletkaan. Eli kyllä minä voin toivoa ihmisille parempaa elämää ilman persupuoluetta, tosiasioiden siitä muuttumatta. Mutta jos persuäänestäjätkin alkavat ajatella samoin, se laittaa Terhon lupaamaan seuraavalle vaalikaudelle taas mahdottomia haavekuvia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Olisiko yksipuoluejärjestelmä paras ja takaisiko se sen ihanan olon kaikille ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Terho näyttää oivaltaneen että ainut tie puheenjohtajuuteen ja mahdolliseen menestymiseen puolueena, on sittenkin mahdottomat haavekuvat.

Toki tämä haave uppoavasta markasta ja fixitistä voi toteutua, mutta haave se silti on, sillä eihän niillä toimilla ole realitalouteen muita kuin negatiivisia seuraumuksia.

Terho tajuaa tietenkin itse tämän haaveen mahdottomuuden mutta tajuaa kuitenkin myös sen että hän ei voi puheenjohtajavaalissa saada muita kuin xenofobistien ja kansallismielisten ääniä ja niitä hänen on siis tavoiteltava.

Myös valtakunnallisissa vaaleissa perussuomalaisten ainut toivo on xenofobistien ja nationalistien, eli impivaaralaisten äänet. Timo Soinin eroaminen tekee mahdolliseksi sen että tämä nyt petetty äänestäjäkunta voi uudelleen ryhmittyä uuden puheenjohtajan taakse.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Postiivisena asiana näkisin sen, että eilisessä haastattelussa Terhonkin oli helppo loistaa. Melkoisia "rötösherroja" oli vastassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset