Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Hyödyttömäksi jäi JYTKY!

Suuri ja paljon ylistystä saanut jytky suli nyt takiaispuolueen kokoiseksi. Keskinäiset kärhämät ovat saaneet äänestäjät loitontumaan perussuolaisuudesta, eikä populismi enää hallitusvastuussa onnistu.

Perussuomalaiset ovat täysin turha puolue, eli politiikan turhake. Suomi ei olisi menettänyt mitään jos Soini olisi aikoinaan liittynyt demareihin ja jättänyt puolueensa perustamatta.

Henri Alakylä yrittää omassa blogissaan kertoa, miten vaikeata on selvittää kannattajakunnalle perussuomalaisena aktiivina puolueen toimintaa viimeaikojen toiminnan osalta. Perusssuomalaisuus pitää sisällään suuren muutoksen josta tuli suutari eli sutku. Mikään ei ole muuttunut, mutta kymmenisen vuotta meni poliittisessä kentässä kaikilta hukkaan.

Pitää muistaa, että sixpack-hallitus oli suuresti perussuomalaisuuden lapsi. Suuri vauva ei suostunut hallitusvastuuseen ja kun sitten kävi kuten kävi saivat uutta kannatusta täysin ilman omaa ansiota. Nyt kun hallitusvastuuseen oli pakko mennä suli kannatus nopeammin kuin lumi keväällä. Kahdessa vuodessa on miinusta 8,8 prosenttia, eli täysin sama prosentti kuin viimeisessä mittauksessa, joka vahviustetaan lähipäivinä.

Torsti Äärelä ja Reijo Tossavainen lanseerasivat täällä ilmaisut ilmaherruus ja perälauta vuotaa. Ne olivat ainoat suuret perussuomalaiset ansiot, eli vuoden kestävä ilmaherruus, Tossavaisen kansanedustajuus ja nyt liki täydellinen hiljaisuus. Torsti ja monet muut "suuret" lupaukset ovat siirtyneet muihin puolueisiin, kuten PerusHannu Kärkkäinen demareihin jne...

Suuri perussuomalainen kunnia on vaihtumassa häpeään, ei osattu tehdä sillä jytkyllä yhtään mitään hyvää. Ainoaksi pysyväksi asiaksi jää säätiö ja muistot.

Lepää rauhassa jytky.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Eli se on sitten lötky niin kuin joku täällä jo keksi.

Terv. KK

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Pertti Salolainen sen kait sano ensin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No, Vistbackahan kaavaili että säätiö ryhtyy tukemaan puoluetta, mutta mahtaako PS enää olla olemassa sitten kun säätiö on velaton.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54948-raimo-vistb...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

"Säätiö maksaa vuokratuloilla kuukausittain takaisin lainaa, jonka se on ottanut perussuomalaisten puolueelta. Säätiön rahavaroja kasvattaa myös puolueen jäsenmaksutulot, joista osan puoluehallitus on ohjannut säätiölle. Lainan lyhentäminen tarkoittaa säätiölle sen omaisuuden lisääntymistä".

Jäsenet maksavat säätiölle osan jäsenmaksuista, jolla säätiö maksaa jäsenille velkaansa;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Soini ei näillä näkymin tainnutkaan keksiä ikiliikkujaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jo vuosia sitten totesin, myös täällä US:n puheenvuorossa, persujen olevan Soinin henkilökohtainen "bisnes" Mikäli puolueelta puuttuu ideologia, siltä puuttu pohja olla uskottava puolue pitkään päälle ja tämän tosiasian edessä ovat persut nyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arton kirjoitukset ovat huomioitu, ja näinhän se on.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puoluee säännöt jo kertovat Soinin olleen kokopuolue.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #24

Nii-in..mies,joka enemmänkin,kuin helposti käytti koko puolueestaan sellaista määtettä,kuin minä..en ole vieläkään kokonaan luopunut ajatuksesta,että tämä Soinin persuilu on ollut miehen SMP:n aikaisten traumojen hoitoa ja plus sitä bisnestä lisäksi..sekin on monesti mietityttänyt tämä säätiö..mahtaakos tilit kestää tarkempaa syynäystä..noh yksityisajatteluani toki tämä vain on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #69

Myit juuri ajatuksesi myös minulle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ehkä se ideologia Halla-ahon johdolla löytyisi ja persuista tulisi se Haiderin puoluetta vastaava, jota Soini vuosituhannen alussa kaavaili. Tosin Halla-ahollekin tuli edellisistä kuntavaaleista takapakkia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minäkin petyin Halla-ahon huonoon vaalimenestykseen, mutta se pettymys oli positiivista.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jytky tekee vielä paluun. Olen varma että Halla-aho ja Sampo Terho rakentavat uutta sotasuunnitelmaa muiden puolueiden kauhuksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voin sanoa Keijo, että näin ei käy.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Epäilen, että persuissa on Halla-ahon linjaa tolkumpia maahanmuuttokysymyksissä ja jos Allah-Oha Issuj tulee puheenjohtajaksi, niin puolue marginalisoituu edelleen. Riski on olemassa myös Sampo Terhon kohdalla, sen verran Persut on ollut Soinin persoonasta kiinni. Kaiken kukkuraksi sen luokan vaalilupausten syöminen, jota äänestäjät eivät ihan hetkessä unohda.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämäkin ennustelee jotakin.

-Kuusamossa jäi peräti kuusi ehdokasta ilman yhtään ääntä – "On niitä parempiakin ehdokkaita"

Nolla ääntä keränneet ehdokkaat löytyvät kaikki Kuusamon perussuomalaisista. (YLE)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Älä nyt hyvä mies räävi..:)kummastakaan ei ole todellisiksi puoluejohtajiksi.
..mitens ois sanan ja järjen mies Viitasaarelta..se.se..ni mikä se nyt oli..se sahuri.ois kyllä oikea mies jatkamaan tämän Soinin sirkuksen uutena tirehtöörinä...leipä ei lisääntyis,mutta sirkushuvit jatkuis. :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tulihan jytky myös näissä valeissa, sen jytkyn leipoivat Vihreät pitkälle samoin eväin kun Soini sen persuille hankki, populismilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Paavo Väyrynen sen sijaan osaa pelata itsensä oikeaan paikkaan, sillä Paavo ei olisi mennyt valtuustoon keskustan listalta Helsingissä, mutta KD:n listoilla pääsi. Keskusta ja KD molemmat kaksi paikkaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

KD:lla oli aiemmin Hesassa kaksi paikkaa. Nyt Paavo vei niistä toisen, joten Krisut romahtivat 50%.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #76

Näin pääsi käymään, itse oikein tarjosivat tätä Paavolle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt alkaa uusi vihreä aika, koitetaan sitä sitten välillä :)

Mulla ei oo värillä väliä, kunhan tämän maan asiat saadaan paremmalle tolalle, ihan heti en kuitenkaan usko, että vihreä vallankuomous vie meidät paratiisiin, mutta jos kansa niin haluaa, niin siitä vaan.

Kyllä kokoomus, vihreät ja vasemmistoliitto taitavat olla tulevasuuden puolueet, demarit nylkyttävät ay-liikkeen luuta vielä pitkään, ja huomaavat sitten myöhemmin, että luu on jo kaluttu ja makunsa menettänyt.

Kansa siirtyy puolueesta toiseen nykyään herkemmin, eikä enää kauan ole voimassa se ikuinen lupaus äänestää yhtä ja samaa liikettä.

Tuloksia, tuloksia tarvitaan, ja toivotaan, että vihreillä on se tuloksentekotaito hallussa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Petteri on oikeilla raiteilla, kuten tavallista. Vihreät ovat äly-puolue, kokoomus kyky-puolue ilman kykyä. Vasemmistoliitto on täysin turha puolue ja sen voisi yhdistää vihreisiin, niin silloin vihreillä olisi koko maa hyvin hallussa.

Keskusta hiipu ajan kanssa olemattomiin, on Helsingissä KD:n kokoinen jo nyt.

Suomihan ei tarvitse kuin kaksi puoluetta Kokoomus ja Vihreät sillä voimalla Helsinki jo nyt päätöksiä tekee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seuraava pääministeri onkin Petteri Orpo, valtionvarainministeri Juha Sipilä ja Ulkoministeri Ville Niinistö.

Vihreiden uusi puheenjohtaja ottaa jonkun muun ministerin paikan, ja Ville saa uralleen kruunun, Soinin tavoin. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Villen urotyöt ehtivät jo kahdessa vuodessa unohtua, Touko Aalto antaa ulkoministerin paikan Pekka Haavistolle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai juu, oikeassa olet, mä unohdin Haaviston.

Mut hei, Haavisto voi olla silloin presidentti. :)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Halla-ahon kuin myös Sampo Terhon johtama puolue olisi liian oikeistolainen Perussuomalaisen jytkyn mahdollistaneelle kansalle. Toki Soinikin osottautui sellaiseksi, paljon puhetta mutta tyhjää lätinää.
Uskon kyllä että tullee kuihtumaan kokoon taas pienpuolueeksi.
Pelkkä maahanmuuttokriittisyys ei oikein auta maassa jossa ihmisillä on oikeasti huoli toimeentulostaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vaalilupaukset voidaan toteuttaa vain siinä tapauksessa, että puolue saa ehdottoman enemmistön eduskunnassa. Näin kävi Puolassa, kun Laki- ja Oikeuspuolue pääsi siellä valtaan. Perussuomalaisilla oli tyytyminen yhdessä Kepun ja Kokoomuksen kanssa sovittuun hallitusohjelmaan, jota nyt noudatetaan.
Nukkuminen vaaleissa oli monella virhe. Uudet tulijat eivät nukkuneet ja se näkyy suurten kaupunkien tuloksissa vihreiden voittoina. Moni varmisti sitä kautta samalla omaa sosiaaliturvaansa. Kätevää, käyt uurnilla äänestämässä samalla myös oman sosiaaliturvan säilyttämisestä ja turvaamisesta. Vihreillä ”raha kasvaa puissa.” Tyhjiöllä on myös tapana täyttyä.

Suomi-neito istuu nyt lautalla virran viemänä kohti ”Niagaran putouksia”. Tarttuuko lautta kiinni karikkoon parin vuoden päästä vai ei? Se jää nähtäväksi. Perussuomalaisten jääminen hallituksesta parin vuoden päästä mahdollistaisi punavihreiden tulon hallitukseen. Se tietäisi lautan matkanteon jatkumista kohti ”Niagaran putouksia.” Niagarassa on aurinkoisella säällä nähtävissä myös sateenkaari tietystä suunnasta. Siihen ei tarvita edes sateenkaarihallitusta.

Seuraavissa kuntavaaleissa tilanne vaikeutuu entisestään kantaväestön osalta. Lisää väkeä tulee uurnille päättämään omalta osaltaan kantaväestön asioista vuonna 2021. Siihen ei tarvita edes Suomen kansalaisuutta. Kahden vuoden karenssi riittää.

Kuka onkaan ollut ”ruudinkeksijä” tässä asiassa?

Ei voi muuta kuin ihmetellä tätä sinisilmäisyyden määrää.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puolueensäännöt jo kertovat Soinin olleen kokopuolue vallansuhteen.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Arin pohdinnat osuvat aika oikeaan. Vaikka itse lähdin puolueesta, en ala heitä sen enempää haukkumaan. Sain hyvän paikan oppia politiikan temmellystä heidän keskellään. Totta on se että turhat väännöt söi puolueen hajalle ja olisi ollut ihme, jos näin ei olisi käynyt. On selvää kun jokainen ehdokas "metsästetään" politiikan ulkopuolelta mukaan, ilman mitään kokemusta, jopa ilman käytöstapoja on soppa valmis. Populismin kulta-aikaan se toteutuukin ja onnistuu, mutta kun asiat alkaa heilahtelemaan alkaa tapahtumaan.
Yllättävän yksimielinen porukka alkaakin jakautua omiin kinkereihin ja alkaa tietyntyyppinen käytös. On pakko myöntää ettei politiikan kentältä kyllä löydy yhtään noin yksimielistä porukkaa, jonka sloganina on "meillä ei ole ryhmäkuria" kun katsoo valtuustojen, jopa hallituksen äänestyksiä.
Oma veikkaukseni on että toinen hajaannus tapahtuu nyt vaalien jälkeen ja kolmas puoluehallituksen jälkeen. Ensimmäinen tapahtui jo nyt ennen vaaleja. Tämä ei ole tarkoituksellista pahanpuhumista, vaan ennustus. Ennustinhan myös sen että Soini ei jatka, kolmisen viikkoa enne Soinin ilmoitusta, silloin kun itse vaihdoin puoluetta. Jää takiaispuolueen asemaan, sillä erotuksella että hallitusvastuu loppuu tähän kauteen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Hannu, olet nähnyt ko puolueen toimintaa sisältäpäin ja se antaa lisää painoarvoa tekstillesi. Eihän tässä kukaan halua paskaa käkättimeen heitellä, vaan puhutaan asioista ilman poliittista jargonia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eduskuntapaikkoja hupenee seuraavissa vaaleissa ja nähtäväksi jää seuraako joku Tolppasen esimerkkiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mietitkö Seija, että joku jättäisi hukkuvan laivan. Ai niin heitä on jo paljon kuntatasolla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Toisaalta loikkarin menestys ei yleensä ole seuraavassa puolueessa hyvä, mutta onhan Ruohonen-Lernerkin jo kolmannessa: kokoomuksesta vihreiden listalle ja siitä persuihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #33

Eräs Marjatta pärjäsi sitoutumattomana Salossa KD:n listoilla;) Ja Eija-Riitta Korholakin loikkasi krisuista kokoomukseen ja oli siis ensimmäisessä puolueessa puoluesihteerinä ja toisessa varapuheenjohtajana, eli ei hassummin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Otto Karhi kävi perustamassa Maalaisliiton ja palasi takaisin sosdemeihin.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Soini sanoi yhdeksi vaalitappion syyksi riitelevät puolueen jäsenet. Hän kai tarkoitti kuntien tasoa. Mutta korkeammallakin käytiin omansa, vähemmän koreat. Soini itse joutui puuttumaan aikanaan Halla-ahon, Tynkkysen ja Immosen toimintaan. Kenen joukoissa lopulta seisot ja kenen asiaa ajat, ei ole aina niin selvää. Kun puolueen linja rönsyilee, eivät äänestäjät enää luota.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- riitelevät puolueen jäsenet

Isäntä ei saanut sirkusta pidettyä koossa, kuin kunnioitettavat kaksi vaalikautta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Varmasti totta. Vähemmästäkin sitä väsyy, varsinkin kun varma tappio odottaa. Nyt se sitten tuli, se rytky. Soinilla ei oppositiossa ollut näin vaikeata, sieltä oli helppo haukkua. Kun itse on sitten kohteena ja omissa rakoilee, ei paikkaaminen uskottavasti ole helppoa. Hän ei onnistunut enää vakuuttamaan, eikä populistinen huumori Sotesta olisi paljoa auttanutkaan. Hänen kunniakseen, eipä sitä juuri kuulunutkaan. Runous politiikassa ei vain ole toimivaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #36

Eihän Soinille huonosti käynyt, mutta puolue voi sanoa hyvästit kannatuksen kasvulle. Ehkä Soini haluaakin jäädä historiaan ainoana onnistuneena puoluejohtajana, asioista viis kunhan itse on päällimmäisenä.

Nyt voi vain kaiholla muistella sitä verbapiikkaa kyselytunneilla joka nosti perussuomalaiset Soinin johdolla hallitusvastuuseen. Kuka on seuraava helppoheikki, joka sekoittaa Suomen politiikan?

Ilkka Huotari

"Hyödyttömäksi jäi JYTKY!"

Niin jäi, suurimmaksi osaksi.

Kyllä jonkin verran Suomen maahanmuuttopolitiikka on kiristynyt, ja se olikin syy, miksi PS:ää kannatti edelleen äänestää.

Mutta PS oli hiljaa silloin, kun olisi pitänyt toimia (2015 syksyllä), silloin jytkyä ei hyödynnetty.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tyhjentävästi sanottu Ilkka. Maahanmuuttopolitiikka ei juurikaan ole puolueen arvoinen asia perustaa puoluetta, sen olisi Soini voinut hoitaa demareiden sisällä. Demareitahan persut ovat Putkosen johdolla olleet.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta kuinkahan nyt käy Putkosen kun puheenjohtaja vaihtuu, ja Pirkko Mattilan erityisavustajana olevan Putkosen vaimon.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082820257493_u...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Putkosen toiminta on jo käytäntö, eli vaimo aina hyvälle paikalle "tienaamaan". Johan Simo Salminenkin jo lauloi, että voi kun sais vaimollekin töitä, ittestä ei ole niin väliäkään juu...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaiken ylläolevan luettuani en voi kuin hämmästellä sitä, että jo lähes valtionhoitajapuolueeksi korotettu Vihreät saivat ainoastaan 536 edustajaa ja takiaispuolueeksi litistetty Perussuomalaiset peräti 769 edustajaa näissä kuntavaaleissa.

Ilmeistä Jytkyn perintöä, joten hyödyttömäksi se ei ainakaan kuntatasolla, lähellä ihmistä, jäänyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pekka ei siis vielä tiedä että tärkeintä on laatu, eikä määrä. Kepulla ja persuilla on maakunnassa miehitys suuri, sattumalta juuri siellä missä hätäkin on suurin. Eikö johdu ahdinko sitten noista perussuomalaisten 769 valtuutetusta, sillä juuri noilla aluilla on suurimmat vaikeudet, missä kepu ja persu ovat valloilla. Esimerkkinä vaikkapa Rääkkylä, joka oli jo pakkoliitoksen alla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kunnanvaltuuston äänestyksissä ei jaeta laatupisteitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #43

Kyllä jaetaan, annan esimerkin. Onko laadukkaampaa olla yksi valtuutettu Rääkkylässä, jonka tulot ovat etupäässä valtionapuja, kuin valtuutettu Helsingissä?

Suomessa on noin 100 turhaa kuntaa vain sen takia, että kepu saisi valtavan määrän valtuutettuja. Kolmannes Suomen väkimäärästä asuu pääkaupunkiseudulla, mutta kolmannesta Suomen valtuutetuista ei siellä ole.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #44

Vaikka olemme periaatteessa tasa-arvoinen maa, ei se käytännössä sitä ole. Päätettävät asiat kaupungeissa koskettavat paljon isompia määriä ihmisiä per valtuutettu, kuin vaikkapa Rautavaaralla.

Onhan eri asia olla sadanpäämies kuin pikkukunnan kumileimasin, jonka on pakko tehdä sellaisia päätöksiä kuin valtion avuilla voi tehdä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #44

Rääkkylän ja Rautavaaran kunnanvaltuutetut saattaisivat pitää kommenttiasi vihapuheena ja demokratian halventamisena.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #46

Sehän meissä suomalaisissa juuri on vikana, tunnemme alemuuskompleksia heti kun joku sanoo asiat niin kuin ne ovat. Mitään vihaa en tunne, jos sanon, että helsinkiläinen valtuutettu päättää isommista asioista kuin vaikkapa nuo pikkukuntien puurtajat, jotka yleensä kehuvat vielä sillä, että ovat olleet vallassa kymmeniä vuosia, eivätkä huomaa, että aika meni jo ohitse.

Myöskään se ei halvenna demokratiaa kun sanoo että 1 on enemmän kuin nolla,viisi.

Onko demokratiassa sitten jo halvennettu pitämään Putinia, Merkeli, Trumpia suurempana johtajana kuin Sauli Niinistöä. Demokraattisesti valittuja kaikki, mutta arvostus tulee siitä mitä he hallitsevat. Eli Rautavaara ja Helsinki ovat kuin USA ja Suomi pienoiskoossa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #46

Rääkkylän valtuutetut pääosin tunnen ja tuskin he pitävät totuutta vihapuheena.

Vihapuhe on Euroopan neuvoston ministerikomitean ehdotuksen mukaan sellaista ilmaisua, jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa, joka perustuu suvaitsemattomuuteen.

Mutta sellaisenaan se ei esiinny Suomen lainsäädännössä, eli Pekka voi olla huoletta puolestani. Mielestäni vihapuheessa pitää tihkua viha, jotta se voidaan tulkita vihapuheeksi. Vertaamalla valtuutettujen asioidenhoitoa toisiinsa on vaikea päätyä vihatulkintaan;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #46

Arvoisa Pekka voisi nyt sanoa mielipiteensä Timo Soinin toteamuksesta.

–Voitimme vasemmistoliiton noin 800 äänellä. Häävisti ei mennyt, mutta ei me sentään kommareiden perillisille hävitty.

Onko kommarin perillinen esitetty tässä jotenkin halventavassa muodossa? Miten perillinen voi kantaa vastuuta isiensä tai äitiensä teoista? Paitsi Raamatussa, jossa vihaa kannetaan useamman sukupolven taakse.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #49

Soinin lausunto lienee poliittinen, ei sinänsä raamatullinen.

Lausuntoa pitää peilata siihen tosiasiaan, että Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ehti jo mediassa hehkuttaa puolueensa voittaneen annetuissa äänissä Perussuomalaiset.

Uskonkin, että Li Andersson loukkaantui vähemmän kuin Ari Alsio.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #58

Ei ole kysymys loukkaantumisesta, en minä voi edes tuosta loukkaantua, kun en ole kommunistin jälkeläinen. Kysymys ei myöskään ole poliittinen väistämättä silloin jos poliitikko sen tölväisee. Ja onko poliittinen jäynä sen kauniimpaa kuin jäynä yleensä? Tai jotenkin luvallisempaa?;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Valtuutettu Maija Kärkkäinen KD sai esimerkiksi 12,5% kaikista Rautavaaran äänistä eli 102 ääntä. Hän oli suhteellisesti paljon suurempi ääniharava kuin Jan Vapaavuori. Maijasta ei silti tehdä Rautavaaralle pormestaria. Mitä Pekka siihen sanot, halventaako järjestelmämme demokratiaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rautavaaralle voisi hyvinkin nimittää pormestarin. Päätös lienee uuden demokraattisesti valitun kunnanvaltuuston käsissä.

P.S. Haluaako Maija Kärkkäinen Rautavaaran pormestariksi ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kysymys oli täysin hypoteettinen. Eli selventää vain sitä, että valtuutettujen painoarvo on täysin eri kunnan asukasluvusta riippuen. Onhan eri asia saada 17,5% prosenttia kunnan kaikista äänistä tai saada lähes 30 000 ääntä, mutta vain vajaat 8% kaikista äänistä.

Markku Koskinen sai Kärkölässä yksin myös 17% kunnan kaikista äänistä, sillä perusteella hänet kannattaisi huutaa Kärkölän pormestariksi.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

#50# Tähän ei voi muuta kuin laittaa :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hannu Kyyjärvellä valtuustoon pääsi 4 äänellä, mutta Hakanen ei päässyt Helsingin valtuustoon vaikka keräsi 1371 ääntä. On siinä painoarvoilla eroa.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Lähikaupungissa Vantaalla olisi keikkunut kärkitaistoissa, tunnettujen suuruuksien kanssa.
Väyrysen ja kumppaneiden, joiden tähti alkaa himmenemään kannattaisi katsella, joku muuttotappiokunta, niin uran jatkuminen olisi taattu. Tietenkin Väyrynen on huono esimerkki, koska se ei uppoa vaikka upottaisi, katerpillariin sidottuna Katajanokan rantaan, molemmat kelluisivat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taas se D'Hondt, Väyrynen pääsi 1015 äänellä rajoittamaan Helsingin kasvua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #55

Jos Väyrynen olisi ollut vaaliliitossa Hakasen kanssa olisi Hakanen pääsyt läpi, ja siksi Paavo V. valitsi krisut.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Jos kuvittelet tämän esiintulosi jollain tapaa lannistavan tai loukkaavan meitä perussuomalaisia, erehdyt pahanpäiväisesti. Koska pyörää ei ole mitään syytä keksiä uudelleen, siteeraan Halla-ahoa Facebookista:

    "Perussuomalaiset hävisivät vaalit, mutta tuhkaa on turha ripotella ylleen. Kaikkien puolueiden kannatus menee välillä ylös ja välillä alas. Perussuomalaisten kohdalla alas menemiseen ei vain ole vielä totuttu. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa keskusta ja vihreät romahtivat, mutta sittemmin ne ovat nousseet uudelleen. Myös perussuomalaiset nousevat uudelleen. Meidän pitää vain tehdä asioita paremmin."
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarkoitus ei ole pahoittaa kenenkään mieltä ja saahan sitä puhua ja kirjoittaa mitä on mieltä. Minun mielestä Suomi hukkasi 8 vuotta turhanpaiväiseen mölinään. Yksin perussuomalaisten ansioksi en sitä lue, mutta sama mölinä olisi saatu aikaan vanhollakin puolueilla.

Mitään villoja ei siis ole saatu ja yhä vaan puhutaan muutoksen tarpeellisuudesta, vaikka Muutos2011 oli jo sitä silloin vaatimassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Perusssuomalaisten kohdalla alas menemiseen ei vain VIELÄ ole totuttu."

Jussi Halla-aho lipsautti freudilaisen ennustuksen puolueen tulevaisuudesta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Jussi Halla-aho lipsautti freudilaisen ennustuksen puolueen tulevaisuudesta."

Nähdäkseni hän muistutti siitä demokraattisen järjestelmän lainalaisuudesta, jonka mukaan kaikkia vaaleja ei voi voittaa.

Tappioita on tullut niin kepulle kuin demareillekin ja katsopas nykytilannetta.

Vastoinkäymisillä on tapana vahvistaa ja politiikka on ennen kaikkea pitkäjänteistä työtä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #63

- kaikkia vaaleja ei voi voittaa.

Paitsi Timo Soini, jos olisi luopunut viimevaalien jälkeen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #64

Ensimmäiset EK-vaalit Soini tosin taisi puheenjohtajana vähäisen hävitä: 1999 Vistbacka uusi kansanedustajan paikkansa 0,99 % kannatuksella ja oli päässyt 1995 SMP:n listalta 1,30 %:lla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #67

Ensimmäinen ja viimeinen kun karsitaan pois, jää Soinille pelkkää nousua ja kunniaa ja mainetta, mutta maine on katoavaista jos ei saa mitään näkyvää muistomerkkiä ajoiksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

Niin, sinä pienessä puoluetoimiston edessä olevassa puistossakin on jo patsas, eikä Soinn oikein sovi siihen viereen.

http://taidemuseo.hel.fi/suomi/veisto/veistossivu....

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #71

Suomessa politiikko saa patsaan jos on ollut eduskunnan puhemies, pääministeri ja Tasavallan Presidentti, miksi Soini saisi patsaan, kun ei Tuomiojakaan saa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Ajattelin kyllä että senkin persujen rahoilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #73

Rahoilla, eihän se tule tapahtumaan, että rahaa laitetaan patsaisiin, kun kerran Vermokin on olemassa ja nimikkovarsa. Kaikki tietysti ihan pienissä puitteissa, että ei köyhät tule kateelliseksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #63

Vaihtoehtoisesti Halla-aho sitten tarkoitti sangen synkin tunnelmin seuraavia Perussuomalaisten puheenjohtajavaaleja ja mahdollista omaa valituksi tulemistaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Arin otsikko kertoi kaiken: Hyödyttömäksi jäi jytky - ja saavutuksiltaan täysin mitättömäksi.

Näin se vain on käynyt, eikä siitä sitten sen kummempaa. Pelällä maahanmuuttovastaisuudella ei enää ole aikoihin modernia valtiota kehitetty sen omien kansalaisten, eikä ulkopuolistenkaan toimeentulon tai hyvinvoinnin perustaksi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mikään ei ole muuttunut, mutta kymmenisen vuotta meni poliittisessä kentässä kaikilta hukkaan.

Ei se hukkaan mennyt perussuomalaisten ideologisilta vastustajilta. Heille persut ovat olleet suorastaan lahja, vaikka he eivät sitä ole ehkä aina tajunneetkaan. He eivät olisi voineet keksiä parempaa roskasankoa maahanmuuttokriittisille, EU- ja eurovastaisille äänille.

Sikäli kun ko. tajuamattomuus jatkuu, eivät niiden äänien käyttäjät ole hävinneet mihinkään, eivätkä heidän ongelmina pitämänsä asiat ole ratkenneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset