Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Uskonnoissa on eroja

Onhan se hyvä, että monikulttuurisuus tuo meille valinnanvapautta lisää. Voimme valita vapaasti haluammeko kulkea kadun aurinkoista puolta yhdessä kaikkien kanssa sovussa. Tai sitten voimme valita kyräilyn syyttelyn ja syrjinnän, sekin on osa monikulttuuria, eläminen on meidän valinta.

Uskonnoissa on eroja on vain uskottava siihen mihin oma ajattelu johtaa. Uskonnollliset johtajat saavat minun puolestani myös ajatella mitä tahansa, ei ole pakko luottaa heihin. Mutta kun Suomessa on uskontojen vapaus annan heillekin vapauden ajatella omilla aivoillaan.

Yhden perustavaa laatua olevan eron olen huomannut.

Kristityt ajattelevat että joku eli Jeesus on kuollut heidän syntiensä tähden, mutta jotkut uskonnot ajattelevat että jonkun on kuoltava heidän uskonsa puolesta. Siinä on vissi ero. Vapautemme antaa kuitenkin sellaiseen mahdollisuuden ja siksi demokratia kunnioittaa sitä. Vai kunnioittaako?

Eihän demokratia hyväksy vapauden nimissä murhaa tai edes tappoa, miksi sitten hyväksymme uskontojen vapauden, kun kun eri uskontojen sisällä on ristiriita kultuurimme ja demokratiamme kanssa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ari Alsio kirjoitti: [Eihän demokratia hyväksy vapauden nimissä murhaa tai edes tappoa, miksi sitten hyväksymme uskontojen vapauden, kun kun eri uskontojen sisällä on ristiriita kulttuurimme ja demokratiamme kanssa?],

- hyväksymme, koska meidän on toteltavaa hallitsijan määräyksiä! Muuten voi käydä huonosti!
Lähestyin itsekin aika varovasti aiheetta kirjoituksessani "Uskontojen Harmonian viikko"

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232544-usko...

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos linkistä Viola, minusta Pertti kiteyttää meidän molempien avaukset oivalla kommentillaan.

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232544-usko...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuntuu siltä, että Pertti on perehtynyt hyvin "ulkonaisten kristikunnan uskontoihin", jota minä en voi itsestäni sanoa, joten olen heikko väittämään vastaan jotain ja se näkyykin minun vastauksessa hänelle.

Suuremman osan elämästäni kun vietin ateistisessa ympäristössä,
jossa uskonto oli jotain sellaista mitä piti salata.Se on jättänyt ajatusmaailmani jälkeensä. Mutta näillä eväillä siinä aiheessa nyt mennään ja, hyvä niin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Ihmisen osa on joskus aika ahdas.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #4

Niin se tuntuu olevan! Kuitenkin oikein hyvää alkanutta päivää! Millä voimalla tämä maapallokin pyörii? Aina se aamukin tulee, vaikka joillakin meistä on "joskus aika ahdasta"!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset