Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Viisastenkiveä ei ole

Tuore gallupkannatus sen todistaa taas, mitään poliittista viisastenkiveä ei ole. Puolueiden kannatusluvut polkevat paikoillaan, mitä nyt sijoituksen vaihtelevat ja vellovat. Vihreä Liitto ei saanut koskaan muutosta aikaiseksi, vaikka yritys on ollut kova. Ei vihreiden kannatusluku niin iso ole, että sillä olisi mitään merkitystä, paitsi Helsingissä.

No Helsinki ei kuitenkaan ole mikään vihreiden onnela, vaikka he Helsingin politiikkaa johtavatkin yhdessä kokoomuslaisten kanssa. Suomen politiikka on kuin pitkää piimää, se ei muutu kuin saksilla katkaisemalla.

Perussuomalaisista ei ollut leikkaamaan tätä piimää poikki, vaan heille tuli noutaja kun puheenjohtajan hillotolppa ulkoministeriöstä aukesi. 

Niin sanotut vanhat valtapuolueet ovat hampaattomia olleet jo vuosikymmeniä tai ainakin Kataisen Jyrkin valtaannousun jälkeen politiikasta on tullut puuroa joka ei enää äänestäjille maistu. On alettu kumartamaan galluppeja, äänestäjiä ja suositaan suosiota sun muuta markkinahumua, mutta politiikka eli yhteistyö on unohtunut jonnekin.

Tämän päivän gallup kertoo politiikan pattitilanteesta, kukaan ei ole kauniimpi toista mutta kaikki hamuavat toistaan paremmaksi. Paremmaksi halutaan, vaikka vuosia on jo junnattu paikoillaan, ei ymmärretä hellittää vanhasta käytännöstä ja etsiä uusia tuulia politiikan keskeltä.

Kristilliset ovat junnanneet 3-4 % välissä viimeiset vuosikymmenet, käytännössä koko elinkaarensa ajan. Pyristellä vain halutaan mukana, vaikka vaikutus on plus miinus nolla.

RKP on tavallaan luvallisesti pieni, koska edustaa olevinaan vähemmistöä, mutta onko lopulta mitään älyä heidänkään toiminnassa?

Vasemmistoliitto on joskus SKDL:n aikoina ollut kantona kaskessa, mutta nyt vassarit ovat vain politiikan hätäventtiili, eli jos joku tympääntyy hetkeksi päivän politiikkaan hän äänestää protestimielessa vassareita tai uhkaa äänestävänsä. Tätä voi lukea somessa päivittäin, mutta uhkaukset eivät näy Li Anderssonin joukkojen suosiossa tilastoissa.

Suomessa olisi tilausta uudelle puolueelle, mutta sen nouseminen vakavaksi uhkaksi on monin tavoin vanhojen puolueiden toimesta estetty. Jos joku onnistuis nousemaan kuten jytkypuolue perussuomalaiset tekivät, niin heidät kyllä syleillään hallituksessa kuoliaaksi. Kuten myöskin kävi hillotolpaan hirttäytyvälle jytkypuolueelle.

Äänestäjät ovat pakotettuja vain uskomaan vuodesta ja vaalikaudesta toiseen, että puolueet viisastuisvat ja edes joku nousisi puheidensa tasolle myös teoissa, mutta ei pettymys on suuri joka ikinen vaalikrapula tulee äänestäjille kalliiksi.

Politiikasta on tullut äärioikeistolaisen humun lietsomista, jotta äänestäjät peloissaan äänestäisivät tuttua ja turvallista huopatossupuoluetta taas uudelleen ja uudelleen. On aivan yhdentekevää tämän päivän politiikassa kuka voittaa vaalit, koska vottajalla ei ole sen kummempaa kykyä uudistua kuin muillakaan puolueilla. Viisatenkiveä ei politiikassa enää ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

puhut totta. poliittinen järjestelmämme on sementoitunut ja liian jäykkä. mitäpä ehdottaisit. tokko täällä peppe grillon tapaista poliitikkoa nousee!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos vaikka joku pepe nousisikin, niin Suomessa ei yksi pääsky kesää tee se on faktum.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten niin ei nouse? Eduskunnan kyselytunneillakin niitä standup-koomikoita nousee kuin sieniä sateella.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

http://www.talouselama.fi/uutiset/s-p-pitaa-ennall...

Lainaus Talouselämän uutisoinnista

"Suomen talouskasvu on lähivuosina vakaata mutta verraten hidasta, S&P arvioi. Yhtiö toteaa arviossaan myös, että perussuomalaisten puheenjohtajavaali voi mahdollisesti synnyttää epävarmuutta, joka voi horjuttaa nykyisen kolmen puolueen hallituksen vakautta.

"Tämä voisi puolestaan vaarantaa hallituksen kunnianhimoiset uudistussuunnitelmat, joihin kuuluvat työmarkkina- ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukset", S&P:n arviossa todetaan.

------

P.s. Onks joku ottanut jo neuvoa-antavat etukäteen ! :D

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Neuvoa-antavista en tiedä omin neuvoin on tultava toimeen. Taidan äänestää nukkuvien puoluetta. Jos äänestysprosentti on noin 60% on Suomen ehdottomasti tehtävä jotain politiikan pelastamiseksi. Kai joku puolue havahtuu, jos äänestysprosentti putoaa selvästi.

Jos puolueen kannatus on 20 % kuudestakymmenestä prosentista, ei paljoa kannattaisi ilkkua niitä joiden prosentti on muutaman prosentin alhaisempi. Mitä merkitystä sellaisella vaalivoitolla on, kun nukkuvien puolue on samaan aikaan tuplasti suurempi kuin vaalivoittajan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Äänestämättä jättäminen on yksi vaihtoehto, toinen on äänestää sitoutumatonta puolueiden ulkopuolista ehdokasta. Sellaista jolla on mahdollisimman vähän sidonnaisuuksia ja joita ei näy valtamedioissa puhumassa omiaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Sitoutumaton se vasta heittopussiksi puolueen listoilla joutuukin. Eihän sitoutumaton siellä listalla tarkoita muuta, kuin että puolue ei varmasti sitoudu antamaan hänelle yhtään järkevää luottamustointa valituksi tullessaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #17

Äänestämättä jättäminen on vallan luovuttamista vapaaehtoisesti nykyisille puolueille, joiden ansiosta valtio on katastrofaalisessa tilassa. Jos suurin osa äänestäjistä äänestäisi sitoutumattomia puolueiden ulkopuolisia ehdokkaita, se korjaisi demokratiaa ja ehkäisisi korruptiota. Varsinkin jos äänestää henkilöä jolla on mahdollisimman vähän sidoksia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21

Näin se on. Pitäisi olla sellainen systeemi, että nukkuvien puolueen paikat jäisi tyhjiksi, eikä niitä täytettäisi lainkaan, silloin äänestysaktiivisuus nousisi tai valtuutettujen määrä puolittuisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #21

"Varsinkin jos äänestää henkilöä jolla on mahdollisimman vähän sidoksia."

Mielenkiintoista, miten yhteiskunta toimisi, jos päättävissä elimissä olisi vain yksinäisiä ihmisiä, joilla ei ole sukulaisia, ystäviä, harrastuksia eikä työpaikkaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #24

"Mielenkiintoista, miten yhteiskunta toimisi, jos päättävissä elimissä olisi vain yksinäisiä ihmisiä, joilla ei ole sukulaisia, ystäviä, harrastuksia eikä työpaikkaa."

Kannattaako tuohon nyt vastata muuta kuin, hienoa että ymmärsit sanan "sidoksia" oikein?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #25

Mietipä sitä! Taidat itse nähdä vain yhdenlaiset sidokset? Lynkkaajatkin ovat tunnesidoksessa sekä toisiinsa että lynkattavaan...

Pekka Iiskonmaki

Miten Suomen talous voi nousta, kun hiiva puuttuu taikinasta?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Petyin kyllä todella pahasti, kun luin sieltä viinakapinallisten joukosta reilun tusinan keskustalaisia. Ehkä se vain on tunnustettava, että pikkuasioilla näpertelyllä yritetään edelleen pitää oma nimi esillä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oman napin kiillotus on hyvin tärkeää, jos ei muuta ole koko vaalikaudella tehnyt, pitää äänestäjien jo oppia nuo seikat huomioimaan ja jättämään satakielet rannalle tulevista valtuustoista.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tuota noin. -paremmaksi halutaan, vaikka vuosia junnattu paikoillaan-

Olen asunut Vantaalla vähän vaille viisikymmentä vuotta. Katselen tätä kaupunkia ja sen kehitystä siitä perspektiivistä. Havaintoni perusteella
jotain sentään on tapahtunut. Tai oikeastaan huisin paljon. Asukkaiden määrässä ja heidän elinympäristössään. Kai paljolti poliittisten päätöksentekijöiden myötävaikutuksella? On tietysti makuasia ovatko tehdyt päätökset oikeita vai vääriä. Niiden mielestä, jotka kokevat kaupunkia ja sen asukkaita koskevat oikeiksi, niin heille "herraonni" on ollut myönteinen.
Nyt näyttää galluppien valossa, että Vantaalla valtaa käyttäviksi tullaan valitsemaan minulle mieleisten ja hyväksi koettujen puolueiden ehdokkaista. Ja hyvä niin.
P.s.
Nämähän ovat kuntavaalit.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Teuvolla ei ole vertailevaa tietoa siitä miten hyvin asiat olisivat jos pelkästään kaksi tai kolme puoluetta olisi hoitanut asioita tuon ajan yhteistyössä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Heh. Käytännössähän Vantaata on hallittu vuosikymmeniä demarit-kokoomus akselilla. Muiden puolueiden ollessa tukijoukkoina. Riippuen siitä kumpi on ollut suurempana vallankahvassa. Täytyy myös muistaa millaisen myllerryksen keskellä Vantaa ja sen päättäjät ovat joutuneet vuosikymmeniä "painimaan". Sanoisin näin "perstuntumalla", että yhteistyöllä sitä valtavaa urakkaa on "mukiin menevästi" hoidettu.
"Paremmaksi maailma muuttuu, hyväksi ei milloinkaan." Jos niin halutaan nähdä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa ollaan niin vanhoihin kaavoihin kangistuneita, että muutoksia ei juuri nähdä, sitten vaalien jälkeen alkaa aina hallituksen haukkuminen, oli siellä mitkä puolueet tahansa, antaisivat edes tehdä suunnitelmansa loppuun ja arvioitaisiin kokonaisuutta vasta sitten.

Persut saivat kansan liikkeelle, kun esittivät uutta ja uudenlaista politiikkaa, no se tyyli muuttui, kun valta tuli syliin. Tämä varmaan johtaa siihen, että entistä harvempi enää äänestää.

Suomi on täynnä niitä, jotka äänestävät perinteen takia puoluetta, ei sen takia, mitä se ehdottaa, se on tämän pahan jumin selitys, eikä toivoa näy.

Minä en ole koskaan Vihreitä äänestänyt, mutta eikö nyt olisi sen aika, että annettaisiin heille se mahdollisuus olla uuden tekijä, siis kaikki oikeistolaiset, rasistit, kommunistit ja muutkin, jotka eivät tiedä mitä äänestäisi, niin Vihreille nyt ääni.

Ei se maailma kaadu neljässä vuodessa, ja sitten saataisiin sekin selvyys, on heistä uudistajiksi, hip hei, onko musta tulossa ituhippi. :D

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ei maailma neljässä vuodessa kaadu ei. Mutta vahinkojen korjaamiseen menisi kauan ja kun taloutemme muutenkin on juuri nyt kuralla.

Minusta olisi parempi antaa vihreiden hillua vain Helsingissä, se on jo muutenkin menetetty.

Vaikka vihreät ovat paljolti aika narsisteja ja kovan luokan vihapuhujia on heillä hyviäkin tyyppejä. Osmo esimerkiksi. Olen jopa äänestänyt vihreää kerran:)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Ei maailma neljässä vuodessa kaadu ei ".

Montako neljä vuotis kautta on menetetty. Laskun voisi aloittaa Matti Vanhasen I hallituksesta, montako vaalikautta vielä kestämme?.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kysymys oli hyvä mutta johdatteleva :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Kysymyksessä oli jo vastauskin valmiina, eli tuhon tie alkoi Matti Vanhasen polvileikkaukseen johtaneista syistä, eikä polvileikkausta ole vieläkän tehty.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Osuva teksti Arilta!

Äänestämällä ei tosiaankaan Suomen suuntaa saa juurikaan muutettua.

Kunnalivaaleissa käynee taas perinteiseen tyyliin niin, että ne puolueet joilla on pehmeimmät puheet saavat suurimman kannatuksen.

EKP:n tarjoilemat alhaiset korot ovat poistaneet kaiken paineen poliitikoilta tehdä todellisia muutoksia.

Mitä nyt oikeasti tarvittaisiin olisi puolue, joka vain hoitaisi kuntoon kansalaisten tärkeinä pitämät perusasiat ilman mitään etujärjestöpolitikointia.

Valitettavasti joudumme valtionvelkakriisiin ennenkuin näin tapahtuu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Mitä nyt oikeasti tarvittaisiin olisi puolue, joka vain hoitaisi kuntoon kansalaisten tärkeinä pitämät perusasiat ilman mitään etujärjestöpolitikointia.

Ja se vaatisi vielä kansalaisilta äänestysaktiivisuutta oikein kohdennettuna, muuten tuo uusi puolue jäisi IPU:n kanssa keräämään aika ajoin uusia nimiä.

Liberaalit? MItä sanoo Amos?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Mielestäni tämä hallitus aloitti, jopa liian räväkästi, ja sai ay liikkeen ja Demarit uhkaamaan pysäyttämään koko maan. Yritystä siis oli, mutta nyt se on sammunut em. syystä.
Mitä tulee äänestämiseen, niin olen aina ollut sitä mieltä että, äänestää täytyy. Nyt tässäkin ketjussa kaikki valittavat ettei asiat etene. Ei ne etene kun aina Keskusta, Kokoomus ja SDP johtaa. Äänestäkää vaikka Ukko Mustalaista ja ehdottomasti muita puolueita kuin noita kolmea! Muuta tietä ei ole!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset