Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Hei me perutaan...

Tulevaisuus ei näy peruutuspeilistä!

Perutaan kaikki mitä ehdotetaan, niin saadaan aika kulumaan rattoisasti. Vision kaava on kai tällä hallituskaudella täydellisesti toteutunut. Ensin keksitään mitä tehtäisiin, valtava innostus asiaan, sitten homma todetaan huonoksi ja koko idea perutaan. Singotaan uusi asia eetteriin ja kohta sekin perutaan.

Mitään asiaa ei edes yritetä jalostaa yhdessä loppuun saakka, vaan tärkeintä on olla ”herrana” asiassa, jos ei kelpaa, niin sitten ei mitään. Syynä tähän on ehkä pääministerin insinööriaivot ja herkkä uskonnollinen hipiä. Myös Timo Soinin osa perumisissa on oleellinen, mies kun ei osaa jakaa vastuuta, vaan käyttää sitä mielellään itsevaltiaana omassa puolueessaan.

Hallituksessa on meillä pääinsinööri ja hänen kaksi probleemaansa ollakko vaiko eikö ollakko. Eli pääministeri joutuu peilaamaan kaikki sen kautta, että pysyykö perussuomalaiset hallituksessa. Tämä on näkynyt hallituksen työskentelyssä koko ajan, lukuun ottamatta Sipilän uhkausta kävellä presidentin luo, silloin lähdössä oli Stubb.

Hallitus siis nostaa ja upottaa hankkeita liukuhihnalta, mutta juuri mitään suurta muutosta ei ole tapahtumassa, suuri sote-uudistuskin varmasti perutaan loppumetreillä ja siinä samassa kaatuu maakuntauudistus. Näin on tapahtunut jo niin monille hankkeille, että muuhun johtopäätökseen ei voi enää vakavasti päätyä. Hallituksen uskottavuus on nyt jo syöty.

Luonnonvarakeskus ja Suomen ympäristökeskus ei siis yhditynyt, kuten luvattu oli.

Sunnuntai- ja ylityökorvaukset saivat olla pois leikkurin alta, asia kätilöitiin komeasti pois silmistä.

Sakkoja ei muuteta vankeudeksi, investointileikkauksia tehty nuorisoasumiseen.

Eläkeläisten asumistuet jäivät leikkaamatta, veronkiertoa ei kannata katua se on peruttu, hallintarekisterin ajoi karille Stubb ja niin edelleen. Myös talousrikoksien tutkimukseen kohdennetut leikkaukset on peruttu.

Näin kävi myös moottoripyörä- ja veneverolle, ne peruttiin.

Saariston yhteysalusmaksut peruttiin.

Liikenneministeri Anne Bernerin peruutusmatka koski liikenneuudistusta. Samalla tuli perutuksi myös autovero, joka oli perussuomalaistenkin mielestä nyt tarpeellinen.

Sakkojen mahtikorotukset laitettiin uinumaan tai ne näivettyivät normikorotuksiin.

Esitys kotoutumistuesta? Peruttu!

Vanhainkotien hoitajamitoitus? Peruttu.

Yksityisten yritysten työttömien haastattelutuokiot, peruttu , hoidetaan omalla porukalla jos hoidetaan.

Rintamalisien indeksileikkaukset? Peruttu!!!

Yli 75- vuotiaiden vammaispalveluja ei karsittu eikä myöskään leikattu.

Ei myöskään päivähoitomaksuja raaskittu korottaa.

Pakkolait pakotettiin syrjään toistaiseksi, eikä ministerien määräkään ole välttämättä enää kuntavaalien jälkeen 12, anteeksi 14.

Hallitus on siis joutunut perumaan parissa vuodessa tukun omia esityksiään, kun noita juttuja katselee näin jälkeenpäin näyttää selkeästi sille, että eihän noissa toisiaan olisi mitään järkeä ollutkaan, joten joutaakin perua.

Kysymys pitääkin asetella niin, että miksi ihmeessä niitä edes alettiin laeiksi veivata? Kenen aikka tässä on nyt pelattu? Hallitus on luistellut tehtävistään tekemällä täysin toisarvoisia esityksiä ja joutunut perumaan niitä kuin liukuhihnalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä muuta voi odottaa kun kummallakaan kahden suurimman hallituspuolueen puheenjohtajista ei ollut kokemusta hallitustyöskentelystä.

https://www.youtube.com/watch?v=yOTBceC3vPI

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näyttääkö siltä, että virkamiehet vie hallitusta kuusi nolla ja tulos on nolla?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ei vaan näytä, vaan vie. Eihän virkamiesten tarvitse politikoida, vaan luoda visioita, joita sitten politikointiin tottumattomat n.s. päättäjät (tai päättäjä) yrittävät kovalla kiireellä ja hölmöyksissään toteuttaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Back to the baby boom odottaa vielä peruutuspeilissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset