Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Älkää valehdelko pienen ihmisen asialla olevanne

Kuka on pienen ihmisen asialla. Aina kun joku väittää olevansa, minä poistan varmistimen ja tähtään kohti. On todella helppoa sanoa, että on pienen ihmisen asialla. Tai että köyhyys on poistettava.

Köyhyys poistuu vain jos meillä kaikilla on sama omaisuustaso ja sama palkka, sama eläke eli ei koskaan.

Mutta pieni ihminen voi olla tyytyväinen elämäänsä vaikka yksikään poliitikko ei hänen elämällään ratsastaisikaan.

Pieni ihminen kaipaa, että poliitikot kantaisivat enemmän vastuuta kuin nykyisin. Poliitikoilla tulisi olla globalisaation parempi hallinta. Se on se lähtökohta joka tulisi olla kunnossa, ennen kuin avaa suunsa poliittiselle jargonille. Päättäjän tulee olla kykenevä selättämään monia asioita ja sitten vasta hän voi sanoa olevansa aina pienen ihmisen asialla.

Ei pieni ihminen mitään suurilla sanoilla tee, hän tarvitsee tekoja, edes vaikka pieniä tekoja paremman maailman puolesta.

Kun poliitikot osaavat asiansa, silloin pienelläkin ihmisellä on asiat kunnossa, eikä sitä tarvitse vaaliteemana hokea, että olen sinun puolellasi. Riittää kuin pienen ihmisen on hyvä olla ja yrittää tai tehdä työtä.

Pienen ihmisen tärkein huoli on tänään Suomen heikko vientipohja. Jos vaikka joku poliitikko tekisi sille jotain, eikä eksyisi lupaamaan pienelle ihmiselle olemattomia, kun talous ei kerra ole poliitikoillakaan hallussa. Miksi silloin lupaa mitään?

Suomi vie raaka-aineita ja vähäisen jalostustason asioita. Meillä on huippuosaamista, mutta sitä on muuallakin. Nokian söivät ulkolaiset paremmat innovaatiot ja johtaminen, mutta meillä poliitikot lupaavat äänestäjille parempia aikoja tekemättä mitään konkreettista asioiden eteen.

Globalisaatiossa on valtavasti resursseja, mutta ne ovat pääosin muiden kuin suomalaisten näpeissä. Pääministeri Lipponen sanoi joskus, että on päästävä EU:n ytimiin, nyt ei enää se riitä, pitää päästä globalisaation ytimiin. Se on vaikeeta, kun 86 prosenttia globalisaation voimavaroista on maailman rikkaimman vähemmistön vallassa. Suomessa ”pieni ihminen” on suhteellisen hyvässä hapessa, verrattuna globalisaation köyhinpään viidennekseen joka kuluttaa ainoastaan 1,3% maailman yksityisestä kulutuksesta.

Kun suomalainen poliitikko lupaa olla pienen ihmisen asialla, lupaako hän silloin olla suomalaisen köyhän asialla, vaiko maailman kaikkein köyhimmän viidenneksen puolella?

Kun perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaehdokas suvaitsee ilmoittaa, että on pienen ihmisen asialla, niin miksi hän sitten ei näitä maahanmuuttajia tai pakolaisia hyvällä katso? Eivät hekään kovin suuria ihmisiä ole.

Jos haluaa olla pienen ihmisen puolella ja on sellaisessa asemassa, että pystyy jotain asialle tekemään, niin tekee ensin ja tulee vasta sitten louskuttamaan leukojaan.

 

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää kaikikenkokoisille naisille tänään huomenna, ylihuomenna ja ikuisesti. En ole teidän puolella, mutta en myöskään vastaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tällaisen blogikirjoituksen luettuaan tuntee lukija itsensä tosi pieneksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No silloinhan kaikki ovat Pekka sinun asialla ja kohta tunnet olevasi itsekin auttaja ja pienien ihmisten perään katsoja.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Menee miten menee, mutta tuli mieleen ne sanat ihmisen pienuudesta : "Pieni ihminen suuressa maailmassa, laulaa lauluaan tukkihumalassa. Hän etsii suuressa vankilassa tietään totuuteen. Hän seisoo joukossa miljoonien..." Siinä se sanoma sanottuna ja jatkoa seuraa, sillä on vaikeata olla pienen ihmisen asialla. Systeemi on yksinkertaisesti niin sairas, että ei rikas saata taata työpaikkaa kenellekään, jos alkaa olemaan liian laupias jokaista kerjäläistä kohtaan. Ansiotta ansionsa saaneet miljardöörit eivät ole lopultakaan suurimpia syyllisiä, vaan ne, jotka ovat saaneet tällaisen järjestelmän aikaan. Täytyisi valvoa pimeinä öinä, että valoa ei annettaisi vääriin käsiin oikeita päätöksiä tehtäessä. Mitä ne sitten ovatkin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mukavaa pohdintaa ja kivasti sanottu.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tulonjaon perusteita pitää muuttaa. Olemassa olevan pääoman tuotto pitää jakaa tasapuolisemmin kaikille. Vain siten voidaan lisätä todellista ostovoimaa. Ei se, että rikas ostaa lisää osakkeita ja niiden johdannaisia ja kasvattaa omaisuuttaan, lisää ostovoimaa lainkaan.

Markkinat kehittyvät sen mukaan kuin on maksukykyistä ostovoimaa. Sitä varakkailla olisi, mutta ei tarvetta kuluttaa lisää yhtään mitään. Siksi pelkka omaisuuden ja samalla vallan kasvatus hallitsee yhä nopeammin keskittyviä markkinoita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

. Ei se, että rikas ostaa lisää osakkeita ja niiden johdannaisia ja kasvattaa omaisuuttaan, lisää ostovoimaa lainkaan.

Olet kuoma väärässä, kyllä tuo toimii, kun laiskaa rahaa ei ole, mutta jos joku panttaa rahansa piiloon kaikelta silloin hyvä ei kasva, vaan setelikoneet jauhavat rahaa tilalle ja rahan arvo laskee. Silloin ahneet keräävät yhä enemmän rahaa itselleen koska se on halpaa.

Oravannahkoja ei enää ole patjan alle laitettavaksi, nyt bittirahalla on notkeammat sivut, eikä bittiraha tuki pajatsoja kuten oravannahkat.

Pienen ihmisen asialla ovat juhlapuhujat, mutta mihin me juhlapuhujia arjessa tarvitsemme?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ei ostovoima lisäänny ollenkaan sillä, että johdannaisilla kasvatetaan velkavuorta. Koron tästä kaikesta maksavat viimekädessä kansalaiset. Johdannaisilla on hinta, mutta ei lainkaan arvoa. Tätä vain ei kovin moni edes tajua.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Mistä sinä Ari löydät näitä hyviä keskusteluaiheita jatkuvasti, hyvä niin.
"Köyhyys poistuu vain jos meillä kaikilla on sama omaisuustaso ja sama palkka, sama eläke eli ei koskaan."
Tähän lisäisin että myös ihmiset pitäisi olla aivan samanlaisia että tasa-arvoisuus yleensäkin toteutuisi, kuitenkin jokainen ihminen on erilainen.
Se 1 % joka omistaa paljon ei tarvitse kuin säälittäviä katseita, ei se omistaminen helppoa ole siinä niitä vasta depressioita syntyykin, siellä toisessa päässä niitä toimenpiteitä tarvittaisiin.
Niinkuin toteat Suomi on muun maailman pieni raaka-aine varasto jota käytetään surutta hyväksi (luonto,ym).
Tulee mieleen Innasen naivisti taulu kun ukot katsoo toisiaan suu auki karvahatut päässä.
Äitiyspakkauksen nimenmuutosvaatimuskaan ei ole pienen ihmisen puolesta vaan uuden avioliittolain vaatimien muutosten alkua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- kun ukot katsoo toisiaan suu auki karvahatut päässä

Karvalakkilähetystöjen aikakausi on kylläkin ohitse, mutta jotain tarttis tehrä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pieni ihminen häviää joka kerta sinne budjettikirjan väliin, ei ole puolueen värillä väliä, niin paksu on se kirja, että sinne rakoihin on se pieni ihminen tallattu vuosikausia.

Yksi tämänpäivän osoitus pienen ihmisen kohtalosta on tämä diabetes-lääkkeiden korvausten pienentäminen, apteekkarien mukaan, niiden myynti on vähentynyt, ja ne jäävät nyt osalta ostamatta, näin se pieni ihminen, sitten sairastuu vakavasti, ja sen pienen ihmisen hoito tulee yhteiskunnalle moninkertaisesti kallimmaksi.

Minusta on alkanut viime aikoina tuntumaan siltä, että se päättäjien aivokapasiteetti jotenkin aina myös pienenee, kun pääsee hallitukseen, joku omituinen tapahtuma tämä on, ja tapahtuu aina vaalien jälkeen.

Meillä vaalikaudesta riippumatta pieniä ihmisiä hallituksessa, ainakin ymmärrys on pieni.

Oppositiossa on nyt viisaita ihmisä, mutta pahoin pelkään, että se omituinen virus iskee taas, jos vaalit voitetaan, sillä hetkellä se virus muuttaa sen viisauden ymmärtämättömyydeksi.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sitä entiedä, tuleeko vajaa hoito lopulta yhteiskunnalle ollenkaan kalliimmaksi. Ihmisten elinikä siinä kyllä lyhenee, mutta hautapaikka on hoitopaikkaa halvempi, että se siitä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ihan pienen ihmisen pieni apu oli kuitenkin sekin, kun hallitus erään puolueen tahdosta vapautti pienet ihmiset Yle-veron perinnältä. Nämä ovat pieniä tekoja, mutta pieniä tuntuu olevan edunsaajatkin....

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ei tää yhteiskunta minusta kovin paha paikka ole. Täällä voi elellä melkoisen mukavaa ja huoletonta elämää, vaikka ei laittaisi rikkaa ristiin oman elämänsä eteen. Saa työttömänä monenlaisia avustuksia vaikka eläkeikään asti ja sen jälkeen takuueläkettä ja vielä tuohon päälle vaikkapa asumistukia ym. elämänsä loppuun. Eihän ole paha?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuka on pahaksi väittänyt, mutta pienen ihmisen asiaa ei kannata toitotella vaalitäkynä, jos ei kerran muuhun pysty kuin Yle-veron eliminointiin pienituloisilta. Lämmittele siinä sitten Kauniita ja Rohkeita katselemalla, jotka nekin tulevat maikkarista.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

EU:n ensimmäinen tiedotuskampanja:
"Hahmot, jotka edustavat EU:n toimintaa, ovat mukana kohtauksissa luomassa edellytyksiä itsenäiseen elämään ja siten parempaan elämänlaatuun."
---
Rahat otetaan pieniltä ihmisiltä, kierrätetään Brysselin kautta (byrokratia-provikat pois), minkä jälkeen ne kutistuneina pannaan palvelemaan eri maissa unionin omaa propagandaa...

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

11, näin on
Kyllä Suomessa on hyviä asioita pilvin pimein, yksi tärkeimmistä on mm. se että saa reagoida asioihin ja esittää mielipiteitään kohtuullisen vapaasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei kai se pienen ihmisen asialla oleminen ole muuttunut miksikään niistä ajoista kun lihava mies lauloi vappumarssilla että nälkä meill' on aina vieraanamme. Eikä muutu, oma suu on lähempänä kuin pussin suu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei, ihan livenä TV:ssä vappupäivänä. Tyyliin pois tieltä, mahaa tuarahan - se taas on Erkki Tantun piirroskirjasta, kuvituksia sananparsista.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Muutamassa kommentissa on tuotu hyvin esiin se tärkeä tosiseikka, jota harvoin mainitaan, eli että kapitalistitkin ovat kapitalistisen järjestelmän vankeja aivan kuten työläisetkin. He vain näyttelevät eri roolia tuossa näytelmässä.

Jos ja kun huomataan, että tuon näytelmän juoni on viemässä ihmiskuntaa kohti perikatoa, niin ratkaisu ei suinkaan ole se, että laitetaan roolijako uusiksi, vaan se, että kirjoitetaan kokonaan uusi käsikirjoitus, jossa on eri juoni.

Yhteiskunta- ja talousjärjestelmän valitseminen ei ole mikään henkilökohtainen valinta edes kapitalisteille. Kapitalisti, joka lakkaa riistämästä, on kohta entinen kapitalisti ja hänen pääomansa on uusien riistäjien käsissä. Eikä yhteiskunta ole muuttunut ollenkaan.

Luokkataistelu oikein ymmärrettynä ei tarkoita sitä, että työväenluokka taistelee kapitalistiluokkaa vastaan, vaan se tarkoittaa taistelua sellaisen yhteiskunnan puolesta, jossa tuollaista luokkajakoa ei ole.

Sellaisessa yhteiskunnassa, jossa ei ole yhteiskuntaluokkia, joiden edut ovat toistensa kanssa ristiriidassa, on mahdollista löytää sellainen politiikka, joka ajaa koko kansan etua. Kapitalistisen yhteiskunnan puitteissa sen sijaan sellaista politiikkaa ei ole olemassa ja tämä on syy siihen, että kukaan poliitikko tai mikään puolue ei sellaista politiikkaa tee.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kun suomalainen poliitikko lupaa olla pienen ihmisen asialla, hän varmaan tarkoittaa itseään? Eli eihän hän suinkaan valehtele, vaan jättää kertomatta sen kenen pienen ihmisen asialla onkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset