Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Valtio ryöstää omiaan

Elääme vakavia aikoja, mutta kaikkea ei vielä ole nähty. Ja sitä ei voi sanoa onneksi. Kun kauppaliikkeet laskevat tai "halpuuttavat" hintojaan, valtio sen sijaan nostaa virhemaksuja. Jos kävelet suojatien vierestä se maksaa 40 euroa tai jo kävelet jalkakäytävän reunassa sama juttu. Tienvarsia ei saa siivota jos ei ole maksettua korttia jne...

Valtio on kupannut jo kansan kuiviin, mutta kansa ei vain nouse kapinaan, se kun janoaa uutisiä tyhjästä, kuten nyt Soinin ero puheenjohtajuudesta. Siitä jaksetaan palstamillimetrejä skraapustaa, mutta todellinen ahdinko on piilotettu näiden johujen taakse.

Vaalit lähestyvät ja nyt on jokainen ehdokas  meidän puolella, mutta miten sitten taas käykään?

Meistä tehdään virhemaksuja korottamalla lainkuuliaisia, vaikka me jo sitä olemme ennestäänkin. Virhemaksujen peukalointi on syy sille, että valtio tarvitsee rahaa. Syy ei ole meissä, vaikka se halutaan niin osoittaa. Sitten kun olemme oppineet kulkemaan ja toimimaan niin, että yhden yhtä sakkoa ei tarvitse kirjoittaa, niin mitä siloin tapahtuu. Silloin kirjoitetaan venevero ja prätkävero oikeasti voimaan.

Kun valtio haluaa rahaa, se kirjoittaa lain jolla sitä sinulta saa. Jos rahaa ei ala tarpeeksi nopeasti valtiolle valua niin tiukennetaan lakeja, kyllä joku pöljä erehtyy tekemään "rikoksen"! Eli polkupyörällä häiritsemään raitiotievaunun menoa. Jo et laita 11 vuotta vanhaa poikaa tai tytärtäsi lastenistuimeen polkupyörän tarakalla niin sakko tai virhemaksu siitäkin tulee. Lapsi ei saa irtonaisena heilua enää tarakalla.

Yrittäjiä helposti syytetään Suomessa kovista hinnoista, mutta mukisematta hyväksytään, kun valtio nuolee jokaisen ostoksen päältä 24% katteen. Asiakas tinkii kaikesta, mutta alvista se ei tingi.

Valtion menot ovat myös tabu, niitä ei saa supistaa, koska silloin julkisen puolen yt-neuvottelut alkaisivat. Valtion tyhmät menot pyörittävät koko taloutta, yrittäjät on ahdistettu, kuluttajat masennettu, mutta virkamiehet sen kun keksivät lisää menoja.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Uusi trendi on muuttaa veroja maksuiksi. Poliitikot toitottavat, että emme nosta veroja, mutta eivät kerro, että he muuttavat veroja maksuiksi. Eipä taida olla kenellekään mitään väliä kulun luonteella, vaan kulujen määrällä. Kyllä me suomalaiset olemme hulluja, kun hyväksymme kaiken.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tuosta alv:sta sen verran, että olisi nostettava se 200 %:iin, niin saataisiin kunnollinen tuntuma siihen, kuinka se vaikuttaa kansantalouteen... varsinkin lama-aikana.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onneksi katto on 25% ja Haverinen ei ole hallituksessa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

24 % vaikuttaa kuitenkin samaan suuntaan kuin 200 %... tosin kertymä leikkautuisi rahojen loputtua ihmisiltä. Holkerin lanseeraama verotuksen painopiste kulutuksen verotukseen, mistä aikoinaan vihreätkin kovin tykkäsivät... no pahinta kulutusta taisi olla korjaamot ja palvelut sun muu ihmistyö kun lätkäisivät veron niillekin silloin.

Niin mistä tuo 25% katto... jokin EU-kriteeri?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Niin todella vaikuttaa ja siksi sitä ei tarvitse nostaa. Voitaisiin laskea 17,5% ja kaikki olisi paremmin huomenna kuin eilen.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #8

Niin ehdotin tuota 200% vain siksi, että nähtäisiin kouriintuntuvasti, mitä arvonlisävero vaikuttaa kansantaloudessa... sellainen vuoden kokeilujakso antaisi osviittaa (riskinä tietenkin, että kokeilusta tulisi pysyvä). Minähän en alv:a kannata ensinkään. Jos valtiolla loppuu rahat, niin alennetaan lullukkaväen palkkoja ja se siitä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kenen sinä "luulet" sen omistavan, kun aina syytät kapitalismia kaikesta, niin eiköhän se silloin myös omista päätösvallan Suomessa? Kerro sinä kun tiedät.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pointtina ei tällä kertaa ollut se, että minä saisin loistaa tiedoillani, vaan se, että te muut miettisitte tätä kysymystä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #11

Mietitty on, mutta ei aukea. Autatko.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #11

Tuosta alla olevasta perustuslaista en löydä mainintaa, että kuka valtion omistaa, mutta vallasta siinä on ohjeita.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

"Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

"Suomi on Euroopan unionin jäsen. (4.11.2011/1112)"

Vallankäyttäjänä minun pitää valita edustaja eduskuntaan. Siis edustaja, joka lakien mukaan ei saa ottaa ohjeita minulta. Tilanne ei tuosta muutu vaikka vaaleja olisi viikottain. Lisäksi tuo "edustajani" joutuu tottelemaan EU:n määräyksiä. Niin sinnekin olen päässyt valitsemaan edustajani. Minusta sekä valtani, että omistukseni on tyhjä kirjain. Ehkä järjestelmää voisi kehittää.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suora_demokratia

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Näyttää siltä että veron lisäksi myös poliisin huomautus muuttuu virhemaksuksi, on kumminkin niin monimutkaista tekstiä että toivottavasti joku tulkitsee oikein mitä kaikkea liikennelainsäädännön uudistuksessa vielä maksetaan.
Mihin ihmeeseen Suomi nimisen valtion päättäjät saa häipymään niin valtavat määrät rahaa kuin mitä ne kansalaisilta kerää?
Tällä menolla Janne saa kavereita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Huomautus > maksuksi > ja rahat liiviin. Jannen mukaan meidän omaan liiviin, mutta voin olla hiukan eri mieltä, eli jos maksan virhemaksun oikeasta taskusta ei se palaudu samaan taskuun, vaan menee jonnekin muualle, vaikka kuinka omistaisin osan valtiota.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset