Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Jaska Jokusesta demareiden presidenttiehdokas?

Ei ole himokkaita ehdokkaita demareissa tasavallan presidentiksi. Jutta Urpilainen , kiitos ei, sanoi hän, perhe tarvitsee enemmän.

Eero Heinäluoma passaa tämän kierroksen ja puheenjohtaja Antti Rinne kieltäytyy myös kunniasta.

Jäljelle ei taida jäädä kuin Jaska Jokunen tai Pentti Ilkka Olavi Arajärvi joka on oikeustieteen tohtori ja presidentti Tarja Halosen puoliso sekä helsinkiläinen sosiaalidemokraattinen poliitikko.

Ehdolle lähteminen karsastaa, koska ei ole tietoa tuleeko turpiin kuin Paavo Lipposelle vai vielä enemmän.

Vihreillä on tuttu nimi Pekka Haavisto jolle odotellaan samanlaista nostetta kuin viime kierroksilla. Pekka Haavisto siis oli molemmilla kierroksilla mukana ja nyt jään nähtäväksi onnistuuko se toistamiseen.

Keskusta valitsi ehdokkaakseen jo hyvissä ajoin Matti Vanhasen. Matin kommellukset pääministerivuosilta eivät taida olla enää äänestäjien muistissa, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet nousta presidentiksi, jos ei istuva mies astu enää ehdolle.

Mihin sitten on kadonnut demareiden halu ja himo ryhtyä presidentiksi, heillähän oli pitkä kausi linnan herruudessa, eli antavatko nyt kohteliaisuuttaan periksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En tunne demarien himoa enkä heidän presidenttiehdokaskuvioitaan. Vaan entä jos tekevät taas Ahtisaaret ja kaivavat ehdokkaan politiikan ulkopuolelta. Kelpaisiko Sixten Korkman?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kelpaa tietysti Sixten tai Erkki Liikanenkin.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa, että puolue kertoo presidenttiehdokkaansa tämän kevään kuntavaalien jälkeen. Hänen mukaansa hyviä ehdokkaita on montakin.

Eli miksi pantata kuntavaalien jälkeen jos tunkua on?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Rinne ei sitten ole muistanut kertoa SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajalle, Rinnehän sanoi että asiasta päätetään keväällä kun puoluevaltuusto kokoontuu:

Haastattelussa Paatero mainitsee kaksi nimeä: Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja kansanedustaja Eero Heinäluoma.

- Heinäluoma kieltäytyi uudelleen tänään, Liikanen vasta kerran.

https://demokraatti.fi/tuppurainen-sdpn-tulee-aset...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Onhan vielä rakkauden apostolikin vapaalla jalalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Ensiksi mainittu, joka avasi heti jälkeeni samasta teemasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Satakunnan demaripiiriä johtava Harri Lehtonen sanoo, että puolueen kannattaa harkita vakavasti presidentti Sauli Niinistön uudelleenvalinnan kannattamista.(Yle)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Joillakin tuntuu olevan kiire tonkimaan roskatunkioita. Eiköhän nyt olisi aika keskustella ajankohtaisemmista asioista kuten sote:sta j.n.e. kuntien tasolla tärkeistä asioista kun on vielä nuo kunNALLISvaalitkin kokonaan käymättä. Kun vielä edes kaikkia niidenkään ehdokkaita ei ole nimetty niin lienee turha spekuloida seuraavien vaalien ehdokasnimillä. Lieneekö joillakin taka-ajatuksia pitäessään kiirettä seuraavien vaalien kampanjoinnilla, vaikkapa peitellä joitakin keskustelunaiheita kuntia ja paikallishallintoa koskien?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös sote ole jo kuopattu, kun siitä ei kuulu mitään?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

10 ministerillä on täysi työrauha, kun ampujat yrittävät osua Berneriin ja Sipilään. Alkaa hiljalleen selvitä, miksi hallituksen kokoonpano on 6+4+4. Kullakin hallituspuolueella on neljä paikkaa ja lisäksi mukana on kaksi helposti höynäytettävää, poliittisesti tumpeloa amatööriä, jotka aina tunaroivat niin, että oppositio saa vettä myllyynsä...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sote taitaa olla taputeltu juttu. Niin kovalla kiireellä kovassa työpaineessa oleva valtioneuvosto yrittää puskea sitä läpi kompuroiden perustuslain kanssa muissa asioissa samaan aikaan. Useamman asian ovat samalla vetäneet takaisin. Rehula ei itsekään osaa kertoa mitään konkretiaa Sotesta. Se on niin pahasti levällään ja valtava uudistus ettei sitä keretä kovin paljon edes viemään eteenpäin, kun seuraava hallitus sen torppaa. Jos nyt edes pääsee nuijankopautusvaiheeseen.

Se on järjettömällä tavalla lähdössä liikkeelle. Ensin luodaan ylätason hallintomalli ja toiminta sovitetaan siihen, eikä päinvastoin niin kun se pitäisi tehdä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Käsittääkseni nykyisen hallituksen yritelmä on kuopattu. Se ei kuitenkaan tarkoita, että asia olisi ratkaistu. Siitä pitäisikin keskustella julkisuudessa ja mielestäni enemmän kuin spekuloida presidentinvaalien asetelmilla koska tulossa ovat juuri kunNALLISvaalit asia on mitä enemmässä määrin kunnallinen asia.

Päättämisjärjestys pitäisi olla, niinkuin kaikessa muussakin kehittämisessä, niin, että ensin päätetään mitä halutaan tehdä ja sen jälkeen miten se tehdään ja vasta sen jälkeen kuka ja millaisella organisaatiolla sen tekee. Olisi aloitettava, sen jälkeen kun strategiset tavoitteet on selvillä, ylätason toimintamallista. Sen jälkeen vooi edetä muihin osa-alueisiin.

Jos Sipilä oikeasti olisi perillä organisaatioiden kehittämisestä, niinkuin hän yritti taannoin prosessikaavioista puhumalla osoittaa, hän olisi tietoinen alaan liittyvistä menetelmistä, malleista ja kehikoista. Hallituksessa ei kuitenkaan näytä olevan ketään jolla olisi oikeasti osaamista tästä. Ei tosin tule mieleen, että koskaan aiemminkaan olisi ollut. Jotakuinkin aina on menty puu edellä p...seen toivoen parasta.

Lisäksi kunnallishallinnossa on myös muita ongelmia aina erilaisista tilaaja/tuottaja-malleista, päätöksenteon ja yhteisen omaisuuden piilottamisesta kaupallisten liikesalaisuuksien taakse j.n.e. aina siihen mikä onkaan kunnan toimiala ja suhde muihin hallinnon tasoihin. Näistä asioista meidän pitäisi keskustella eikä pohdiskella millaisen konnagallerian saamme eteemme joissakin tulevissa vaaleissa kun edessämme on seuraavana kunNALLISvaalit.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

Juuri niin, ei sitä sotea voi ratkaista jollain kakunjokomallilla, täytyy myös ottaa huomioon miten logistiikaka ja hallinto toimii eri aloilla. Jos poliisilla ja pelastulaitoksella olis samanlainen hallinto kun uusilla kunnan suunitteluja projekti ja kilpailuttamis ym osastoilla joita lisääntyvät kuin sieniä sateella ja kukaan ei tiedä kuka vastaa ja ulkoistetut toimijat voi tehrä mitä tykkäävät... kaaos olisi totaalinen.
Kilpailuttaminen tulle hiton kalliksi. Parempi olisi luoda rationaalisia ratkaisuja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Valistunut arvaukseni on, että Antti Rinne joutuu loppujen lopuksi tämän pestin puolueensa puheenjohtajana kantamaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Niinhän se Matti Vanhanenkin joutui tekemään 2006. Tosin hän pääsi sentään yrittämään pääministerin paikalta mutta teki siististi tilaa Niinistölle heti, kun pystyi... Valitettavasti edes se ei riittänyt.

Nythän Rinne voisi sitten testamentata äänensä Niinistölle toista kierrosta varten. Tosin sitä ei tule. Jos Niinistö lähtee, peli menee poikki jo kerrasta. Kyllä silläkin muutama satatuhatta säästetään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #18

Kiitos, että toit oikealle hehtaarille!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Silkkaa sattumaa, silmiin osui joku vuosi sitten kuinka paljon vaaleihin uppoaa rahaa ja ällistyin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ehdotin jo yli vuosi sitten yhdessä kommenttissani presidenttiehdokkaaksi Matti Nykästä. Hän olisi todellinen koko kansaa yhdistävä keulakuva, ja missään nimessä ei pidä väheksyä myöskään hänen esittämiään syvällisiä elämänviisauksia, kuten esimerkiksi sitä, että elämä on ihmisen parasta aikaa. No, tosin tämä on vähän ristiriidassa sen kanssa, että ensin pitää kakku leipoa ja vasta sitten tuonpuoleisessa paratiisissa siitä voi nauttia, mutta kuitenkin...

Matti Nykänen presidenttinä sopisi luultavasti paitsi tavalliselle kansalle, erinomaisesti myös ns. "markkinavoimille", koska hän ei oletettavasti sekaantuisi markkinavoimien jylläämiseen millään tavalla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan Matti Nykänen ennenkin hypännyt loistavasti sumuun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyl se Erkki on, ikä ei saa olla este, Amerikassakin on 70-vuotias virkeä pressa.

Erkki on myös pirteä, joten minä lobbaan Erkkiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän Erkissä mitään vikaa, puheenjohtajaksi ei yrityksistä huolimatta koskaan noussut. Ehdottamasti pätevä ulkopolitiikan hoitoon. Voisipa jo sanoa, että yli kouliintunut.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kuu kiurusta kesään. Jos Kiuru ei kelpaa niin onhan Jaakonsaari.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seppo Seppo, nyt taidatte panetella.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tarvitseeko siitä presidentistä äänestää? Rahat säästyy jos Niinistö jatkaa suoraan. Siinämäärin porukkaa näyttää ehdokkuudesta kieltäytyvän.

Tai no onhan meillä siinä jännittämistä saadaanko kenties mies maan äidiksi Haukion sijaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jos haluamme Venäjän vaikuttavan meidänkin valeihin, pitäisi demareiden nostaa ehdokkaiksi Suomen Rosneft miehet. Putki Paavo tai rööri Rönnholm. Molemmat taidokkaita lobbareita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset