Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Lohikäärmenainen

Suomessa politiikka on pirullista peilaamista. Itse asiat eivät ole tärkeitä, sillä tärkeintä on pullauttaa vahvat persoonat ulos politiikasta. Kun olemme päässeet Alexander Stubbin ajojahdista saamme kokea saman Anne Bernerin kohdalla.

Sipilän hallituksen yhtenä keskeisenä kuntoutuskeinona on valtion omaisuuden yhtiöittäminen. Anne Berner on tässä työssä keskeinen toimija, eräänlainen muutosagentti ja ideologinen tukipylväs hallituksen sisällä. Muutos on aina politiikassa pahasta, jopa populistit kaihtavat muutosta heti sen jälkeen kun ovat turvallisesti valittujen joukossa.

Eihän ihmisten kuulu nahistella, jos asiat vaikka olisivatkin vastakkain.

Nyt tämä Anne Bernerin ajojahti saa toivottavasti pisteen, kun epäluottamuslause kääntyy luottamukseksi.

Antti Rinne ajaa itseään nurkkaan kovaa vauhtia. Hänelle ei kelvannut Stubb, eikä hänelle kelpaa perussuomalaiset, nyt hän suututtaa keskustalaiset jaakaamalla Anne Berneriä vastuuseen siitä mitä Finnavian hallitus teki. 

En oikein ymmärrä että paska on housussa ja housuja syytetään epäpuhtaudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta Antti Rinne ei ole kutsunut Berneriä lohikäärmenaiseksi vaan sen teet SINÄ.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aha, jos et huomannut se on otsikko eikä mikään nimitys. Sini teki sen omassa mielessään tuon yhdistyksen. Otsikko olisi voinut olla vaikka paskat housussa eikä sekään olisi ollut viittaus henkilöön. Tai talitintti.

Vain laittaa Sini sinut banniin jos ei tuo keljuilu lopu, olen huomannut aieminkin tuon kaltaista "pi--uilua" taholtasi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Taisi joku provosoitua? Kestämisiä. Ei tää niin kuolemanvakavaa pitäisi olla. Kirjoittelua vaan "huvin urheilun vuoksi".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Älähän vedä sinäkin omia johtopäätöksiä minun päähäni. Katso kommentti tuolta alempaa mitsä otsikon teema tulee. Sini vain on muutamia ´kertoja tehnyt tuota samaa, että aloittaa kommentoinnin hyökkäämällä avajaa eikä asiaa kohtaan.

Voinhan suositella sinullekin Teuvo asiassa pysymistä henkilön tunnetilojen tulkitsemisen sijasta.

Otsikko tulee ohjelmasta Draknästet.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13

Minä olen katsellut enimmäkseen vasarahaita mutta myös kanadalaisia loikäärmeitä. Berner kai sopisi porukkaan.
Pointti on kuitenkin minulle, mitä varten yhtiöitetään niin kovalla tohinalla? Et vois panna lihoiksi lypsylehmät?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sinä sen assosiaation kumminkin loit, vastaava keinoa käyttää lööpiotsikotkin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kunnianosoitushan tuo lohikäärmenainen on.

http://www.theepochtimes.com/n3/1489796-eastern-dr...

Dragon Lady oli myös Anna May Wong.
https://en.wikipedia.org/wiki/Anna_May_Wong
Tiukka täti, joka ei taittunut vastuksista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, kuuntelin täysistunnon puheenvuoroja ja kyllä näin sivullisena totean, että demareilla on ihmeellinen kyky syyttelyihin jopa ajalta jolloin oman puolueen ministerit olivat omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä. Nämä samaiset ex-ministerit kehtasivat esittää syytöksiä ministeri Bernerin toiminnasta saada viimein selvyys epäselviin vastuukysymyksiin.

Bernerin antama selvitys oli meikäläiselle niin yksityiskohtainen, ettei Bernerin toimintaa pidä asettaa kyseenalaiseksi. Berner luki suoraan Finavian hallituksen pöytäkirjoista mitä niihin oli aikoinaan kirjoitettu ja päätetty eli aiemmin tehty päätös oli myöhemmin käsitelty ja asetettu päätöksessä ristiriitaiseksi. Tämä on se jutun alkujuoni johon Berner on sitten pyytänyt F:n hallitusta ryhtymään yksityiskohtaisten selvitysten saamikseksi.

Kävi hyvin selväksi, että jo Kataisen hallituksen aikana olisi tappiot voitu pysäyttää noin 5 miljoonan tasolle, mutta silloinen ministeri ei ollut aikaansaava selvittämään asiaa. Nyt on sitten hyvä syytellä syytöntä tahoa.

Täytyy vielä antaa omat pisteet ministeri ernerin varsin selväsanaiseen ja ymmärrettävään selitykseen tässäkin asin kulussa. Samaa en voi sanoa ex-ministeri Antti Rinteestä.

Olisi paljonkin sanottavaa demareiden populismista, mutta tuo lienee selvinnyt monille, jos ei tänään, niin jo aiemmin kuten itselleni.

Lisäystä, muuten myös vasemmistoliitto oli kovin hyökkäävä Berneriä kohtaan ja yhtyi demareiden jättämään epäluottamuslauseeseen, Arhinmäen johdolla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- jopa ajalta jolloin oman puolueen ministerit olivat omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä. Nämä samaiset ex-ministerit kehtasivat esittää syytöksiä ministeri Bernerin toiminnasta saada viimein selvyys epäselviin vastuukysymyksiin.

Samaa mieltä ei ole housujen vika jos ottaa lastin vastaan ja likaantuu samalla. Kyllähän Antti Rinne ja Paavo Arhinmäki menettivät viimesen kunnioituksen rippeenkin.

Jos tuo vetoaa joihinkin äänestäjiin kuntavaaleissa en kyllä minä ole heidän joukoissaan. Hyi!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En viitsi julkisesti sanoa mitä ajattelen Berneristä ja Rinteestä tai Arhimäestäkään. En viitti istuntoja seurata, sen kun vilaisen silloin tällöin Enää ei käy edes sketsiohjelmasta kuten Kataisen ja Stubbin aikoihin.
Ei itkeä voi, eikä juuri nauratakaan ja paska on sentään luonnontuote joskaan ei luomua kaikkine myrkkyineen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olen perusteellinen suomalainen. Olen alkanut Berneristä tykätä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Anne Berner on hallituksen ainoa "mies."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Taitaa olla oikea vastaus ja Seppo laitetaan harkintaan äänestyskopissa Oulussa parin kuukauden päästä;)) Olethan hoitanut tarkastuslautakunnan tehäväsi asiallisesti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Berner pitää potkia pihalle koska yrittää estää vastuullisten saamista vastuuseen veronmaksajien rahojen tuhlaamisesta. Sama porsastelu tulee jatkumaan jos ei ketään saateta vastuuseen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jostain syystä kirjoituksesi otsikko tuo mieleeni Kasevan vanhan biisin:

Striptease Tanssija

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Otsikko tulee siitä kun Anne Berner on ollut Ruotsissa ohjelmassa joka tunnettiin Suomessa "Leijonan kita" Ruotsissa se oli Draknästet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onhan tuo Stubbin ja Bernerin ajojahti sitä perisuomalaista ''politiikkaa''

Ihankuin ei olisi muita murheita päättäjillä, kuin toisten tölviminen. Opposition touhut ovat jo niin naurettavia, että nauru muuttuu jo itkuksi.

Mitään kannatusta tuollaisella toiminnalla ei saa, kun kuitenkin lopputulos on selvä, se on kiusaamista, ei muuta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ritalan kanssa samaa mieltä, koulukiusaajatkin ovat inhimillisempiä.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Niin juuri. Ketään ei saa kiusata. Ei ainakaan ministereitä. Jos kiusataan kovin, kukaan ei halua ministeriksi. Kuinkas sitten suu pannaan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Tuo teoria pureen nytkunnallisvaaliehdokkaita värvättäessä. Monikaan järki-ihminen ei lähde. Mikä tietysti näkyy sitten valittujen tasossa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tuosta aiemmasta Sinin torumisesta ja bannausuhasta.
Kannattais olla varovainen. Saattais olla ikärasisimia. Kas kun se rasismikortti heilahtelee nykyisin vähän joka asian yhteydessä.

P.s
Jos osaisin laittaa tähän kohtaan hymynaamakuvan (on sillä joku hieno nimikin), laittaisin sen tähän.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän ikään asetettu mitään painetta. Ja hymynaaman saat Teuvo tässä;)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Vasemmisto on täysin pois tolaltaan, kun hallitukseen on ensimmäisen kerran Suomen historian aikana tullut henkilö joka pistää valtionyhtiöiden epäpäteviin hallituksiin vauhtia ja ohjaa heidät toimimaan siten kuin yhtiöiden hallitusten tulee toimia yhtiön edun ja omistajien eduksi.

Yhtiöiden omistajia ovat veronmaksajat.

Perinteisesti juuri valtionyhtiöiden toiminnassa on ollut suuria heikkouksia, koska yhtiöiden hallituksiin on pesiytynyt puolueisiin ja eduskuntaan kallellaan olevia sisäpiiriläisiä. Nämä hallitukset ovat toimineet kuin elopellossa.

Tutkimusten mukaan valtionyhtiöillä on ylimääräisiä korruptioriskejä johtuen vastuusuhteiden epäselvyydestä, mahdollisuudesta kanavoida julkisia varoja enemmän tai vähemmän läpinäkyvästi, sekä läheisyydestä sääntelijöihin ja poliitikkoihin. Valtionyhtiöissä annetaan jatkuvasti tapahtua asioita, joista yksityiset yritykset erottaisivat toimitusjohtajansa ja hänen suoria alaisiaan.

Nyt Anne Berner toimi juuri siten mikä on hänen tehtävänsä valtion omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä. Herätti hyvävelikerhon monivuotisesta unestaan ja kykenemättömyydestään tehdä päätöksiä, koska joku kavereista joutuisi kuseen.

Edellinen omistajaohjausministeri Merja Kyllönen (vas). Tiesi kaudellaan (2011-2014) johdannaissopimuksista ja niistä tehtiin selvityksiä, mutta Kyllönen oli kai sitä mieltä, että ei niihin sen suuremmin kannata puuttua ja tappiot kasvoivat päivä päivältä Finnavian hallituksen pyörittäessä peukaloitaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Edellinen omistajaohjausministeri Merja Kyllönen (vas). Tiesi kaudellaan (2011-2014) johdannaissopimuksista ja niistä tehtiin selvityksiä, mutta Kyllönen oli kai sitä mieltä, että ei niihin sen suuremmin kannata puuttua ja tappiot kasvoivat päivä päivältä Finnavian hallituksen pyörittäessä peukaloitaan.

Ja nyt Paavo Arhinmäki ajattelee korjaavansa vassareiden virheen syyttämällä Anne Berneriä.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

"Nyt Anne Berner toimi juuri siten mikä on hänen tehtävänsä valtion omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä."
Mikä Sipilän rooli ko. asiassa on, eikö hän ole juuri tuo omistajaohjauksesta vastaava ministeri?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kas kun et kysynyt, mikä rooli oli omistajaohjausministereillä Kataisen -Stubbin hallituksessa (demari-,vasemmisto-,kokoomus- ja vihreiden ministerit) sekä hallituspuolueilla. Kyllä juuret, siis vahingon synnylle 34 milj.euroa ovat tuolta ajalta lähtöisin ja jääneet ministeri Bernerin selvitettäväksi vahinkojen osalta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"mutta Kyllönen oli kai sitä mieltä, että ei niihin sen suuremmin kannata puuttua"

Samaa mieltä näyttää olevan Bernerkin ja porsastelu verorahoilla jatkuu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös häntä juurikin syytetä liiallisesta puuttumisesta Finnavian hallituksen toimintaan???

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jarmo Makkonen

Siellä Finnavian hallituksessa porsasteli juuri omistajaohjausministeri Merja Kyllösen siunaama hallitus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Arilla nyt menivät ne kuuluisat "puurot ja vellit" sekaisin. Stubbin ajojahti oli puhtaasti poliittista, jonka kärkenä toimimi median lisäksi kokoomuksen sisäinen Stubbin vastainen oppositio Hjllis Harkimon johdolla. Bernerin "ajojahdissa" on taas kysymys siitä, rikkoiko hän hyvää hallintotapaa katsoessaan läpi sormien Finavian johdon toimintaa asettamatta heitä vastuuseen sijoituksista joista aiheutui kymmeninen miljardien tappiot veronmaksajille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Artolle vain hyvää illanjatkoa, heh heh. Demareilla on demareiden ajatusmaailma.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä, enkä sitä ajatusmaailmaa häpeä, mutta Stubbiin kohdistetun "ajojahdin" rinnastaminen Bernerin toimintaa Finaviassa on kaukaa haettu, aivan liian kaukaa.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Demarit ovat aina vaatimassa valtio-omistajan käyttämään omistajanvaltaa valtioyhtiöissä eivätkä halua olla puuttumatta valtionyhtiöiden operatiiviseen toimintaan vaikka laki sen estää.

Joten onhan se huvittavaa kun ministeri kerrankin omistajanvaltaa käyttää, niin demareista se onkin nyt tuomittavaa "asioihin sekaantumista" ja epäluottamuksen paikka.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näinhän se on, sitä jotenkin logiikka pettää politiikassa päivittäin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Omistajaohjausministeri Sipilä on harvinaisen leväperäinen verovarojenkäsittelijä, kutsuhuuto lähi-itään maksoi veronmaksajille yli miljardin ja rahaa on palanut Talvivaaran kaivoskuopassa lähes saman verran. Sossuista tai vihreistä minulla ei mitään hyvää sanottavaa mutta surkeita on nykyhallituksenkin saavutukset.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No pitää hetkinen miettiä, mutta taidan kerrankin olla Makkosen kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En tiedä lukeeko Anne Berner Uuden Suomen puheenvuoroja, mutta jos lukee, niin varmasti pillahtaa itkuun tämän ketjun luettuaan. Tokko on ministeri Berner koskaan saanut näin paljon sympatiaa ja kehuja lyhyen ministerikautensa aikana. Ja vaakakupissa painaa vielä pääministeri Sipilän 100-prosenttinen tuki.

En nyt tähän hätään muista, mitä kaikkea hän on saanut aikaiseksi, erilaisten kaaosten lisäksi, mutta enemmistön on pakko olla oikeassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vaikeaa on ollut monilla muillakin. Mutta tehkää te vain Antista pääministeri ja Jutasta presidentti, toisia ryhmiä syrjien niin varmasti ette tule onnistumaan.

Politiikan tulisi olla yhteistyötä eikä nilkkoihin potkimista.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kuka tai ketkä ovat tarinan "te"?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #38

Jokainen voi ottaa siitä itselleen sen minkä luulee tarvitsevansa.

Vaikkapa sinä ja Arto;)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #40

Kaksiko on minulla vaihtoehtoa? Joko tykkään Bernerin touhuista tai sitten teen Rinteestä pääministerin ja Jutasta presidentin? On vaihtoehdot käyneet vähiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #45

Sanoinhan sen olevan vapaaehtoista ota mitä tarvitset tai jätä ottamatta tarjous on silti voimassa. Eihän Bernerin touhuista tarvitse tykätä. Mutta minulla on oikeus olla tykkäämättä Antti Rinteen touhuista, joten kivat vain sullekkin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Voin olla melkein varma ettei lue, mutta voit laittaa linkin. Kato mitä käyttää. voi tietenkin kysyä onko enemmistön diktatuuri demokratia.
Tänään juttelin bussia odottaessa fiksulta vaikuttavan rouvan kanssa. olimme yksimielisiä Tampereen tunnelin turhuudesta ja että näin merkittävät päätökset eivät saisi olla muutamien takinkääntäjän äänestä kiinni.
Ainahan löytyy joitakin ylipuhuttavissa olevia.Uhkaus,lahjonta tai kiristys; "konstit ovat monet sanoi muori kun kissalla pöydän pyyhki"

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä omistajavaltaa on syytä käyttää, mutta lain ja hyvää hallintotapaa noudattaen ja tätä Berner ei ole noudattanut. Eivät demarit tässä ole yksin hyvin monelta oikeusoppineilta samansuuntaisia kannanottoja on kuultu. On myös Bernerin etu,että asia selvitetään pohjamutia myöden.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nostan hattua Eero Heinäluomalle, hän pysyi asiassa. Taitaa Eero olla demareiden parhaimmistoa. Selvittäminen ja selättäminen on aivan eri asioita ystävä hyvä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katselin jonkin aikaa ja vaikutti enemmän sakinhivutukselta kuin selvitykseltä; demareista pitivät samanlaisia puheenvuoroja ainakin Ojala-Niemelä, Rinne, Pia Viitanen ja Harakka sekä Heinäluoma, joka ei muiden lailla sortunut ylilyönteihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Heinäluoma pidättäytyi kiusaamsta. Minusta Eero on kasvanut ja hänestä voidaan odottaa enemmän lähivuosina.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Kaipa nuo pyrkivät kukin tavallaan vaikuttamaan äänestäjiin ja saamaan naamansa ruutuun kun sen täysistunnon lähettivät suorana ainakin Iltalehti ja Yle. Demareista oli pöntössä Paaterokin, nimi juolahti vasta mieleen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #55

Poliittisen henkilön ei pitäisi sortua kosiskelemaan ääniä, vaan lunastamaan edustajana sen luottamuksen joka häneen on äänestäjien valtakirjoilla asetettu.

Keskittyisivät tehtäväänsä, niin ei tarvitsisi kerjätä säälipisteitä äänestäjiltä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #55

Nimenomaan nyt kerätään pinnoja vaaleja varten, mutta ne saattavaluiskahtaa toiseen pussiin. Mikä olikaan pelin nimi: marjapussi tai venäläinen ruletti?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pyykinpesuun ei tuntunut olevan kellään haluja. Housujen syyttäminen tuntui olevan kaikkien huulilla. Eikä kukaan myöskään vaivautunut kertomaan, miten itse olisi homman hoitamineet. Väärin sammutettu, tuntui olleen yleinen mielipide salissa.

Bernerin puheenvuoro oli vakuuttava. Koulukiusaajaksi alentuneen Rinteen vastine asiallisesti ja täsmällisesti vastanneen ministerin puheenvuoron jälkeen oli kuumottava. On suoranainen ihme, jos tämän jälkeen demarit edelleen ovat mielipidejohdossa!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Eikä kukaan myöskään vaivautunut kertomaan, miten itse olisi homman hoitamineet. Väärin sammutettu, tuntui olleen yleinen mielipide salissa.

Harvemmin sitä viisautta edes jälkikäteen kenellekään on. Ei poliitikon leukaluut ole sen ihmeellisemmät kuin muidenkaan, mutta niitä louskuttamalla saa paljon pahaakin aikaan, vaikka poliitikon tulisi tehdä hyvää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taitaa olla eka kerta, kun olen kommentoija Kai Niemeläisen kanssa asiasta täsmälleen samaa mieltä.

On todellakin suoranainen ihme, jos demarit ja vasemmisto eivät notkahda kannatusmittauksissa eilisen jälkeen. Jos ei, niin kanslaiset eivät joko seuraa poliittisia keskusteluja tai sitten se surkein vaihtoehto on etteivät ymmärrä faktapohjaista tietoa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Useimmat meistä eivät katsoneet tuota keskustelua, vaan olemme median välittämän kuvan varassa. Ja se kuva kertoo lähinnä sen, että vasemmisto esittää epäluottamusta Bernerille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kaikki pelaavat samalla tavalla. Berneriä pelataan ulos, Berneri pelaa joitakin ulos. Puolueet pelaavat toisiaan ulos ja puolueiden sisällä pelataan samalla tavalla. Kaikki toimivat niin. Se on ihmisten tapa toimia. Yritysten johdossakin niin toimitaan. Palkintona on vaurautta ja valtaa. Löytämällä tiivis oma joukkue (klikki) voi pärjätä.

En paheksu Bernerin, kuten en muidenkaan kohtelua, koska politiikassa "väärän" kohtelun osaksi joutuneet käyttävät samoja pelivälineitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Outoa, eli koulukiusattukin käyttää sinun mielestäsi kiusaajan keinoja kiusaajiaan kohtaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vertaus koulukiusatusta antaa väärän kuvan. Kyse on valtapelistä. Olen nähnyt kuvion puoluetoiminnassa. Monesti saman havainnon tekee uudestaan. Miksi sitten noi tekee noin kun arvostelivat sitten toisia samanlaisesta toiminnasta? Sitä usein joutui ihmettelemään, kunnes ymmärsi kuvion.

Jo menestyminen ja pääseminen tiettyyn asemaan on merkki saman pelin jonkinasteisesta osaamisesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #50

Teoriasi on kovin yleistävä eikä anna yksilöille mahdollisuutta olla poikkeus.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #52

Ei se ole teoria. Se on käytännön havainto. Olen ollut useita vuosia mukana poliittisissa järjestöissä. Samalla niissä saa tietää miten menee muissa puolueissa.

Poikkeusyksilöitä näkee useinkin. Niitä olen nähnyt. Ne näkemiset ovat jääneet lyhytaikaisiksi valitettavasti. Poikkeusyksilöille politiikka ei sovi ollenkaan.

En tiedä onko Ari ollut mukana poliittisissa järjestöissä? Niiden hallituksissa, puheenjohtajistossa, sihteerinä, taloudenhoitajana tms.?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #75
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Onhan se todella outoa, että hallituksen ministerit ovat opposition paineen alla. Ei Kekkosen aikana...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuka siitä paineesta välittää, mutta aika kuluu siellä turhanpäiväisyyksiin ja siitä välitetään. Ei painetta pitäisi luoda paineen tähden, vaan joka asiassa tulee olla jokin pointti. Mitä pointtia on syyttää housuja siitä että kakka on jo housussa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten vielä ihmetellään, että miksi ei asiat etene. Ei ole mitään yhteistä suuntaa, eikä ole mitään haluakaan saada Suomea eteenpäin. Nytkin demarit ja muut oppositiopuolueet suoranaisesti valehtelevat koko ajan mahdollisuuksista joita pitäisi käyttää, ja kilvan haukkuvat hallituksen toimia.

Kyllä tällainen henkilöön menevä ajojahti on häpeällistä, juurihan Heinäluoman johdolla asia tutkittiin, mutta kun nähtiin taas demareissa se mahdollisuus kiusata, niin silloinhan me kiusataan, saadaan vielä vähän julkisuutta itselle, niin kyllä tulee hyvä mieli.

Sama toistuu kyllä joka neljäs vuosi, puolueista riippumatta. Niin kova on nytkin demareiden vallanhimo, että melkein jo Rinnekin käyttäytyy kuin pääministeri. Välillä huudetaan hallitusta apuun työmarkkinoille ja työmarkkinajohtajat kieltävät hallitusta sekaantumasta. Siinä on sitäkin soppaa kerrakseen, se on sitä demareiden vihaamaa populismia, jota nyt häikäilemättä itse käytetään.

Mikä estää joskus siirtämästä syrjään sen ikuisen vallanhimon ja hallitukseen pääsemisen pakon.

Hyvä esimerkki nähdään taas vaalien jälkeen, jos demarit ne voittavat, silloin tapahtuu taas kerran se ihme, että eivät ne tämän hallituksen päätökset olekaan huonoja. Väitän, että seuraavakaan hallitus ei peru yhtään tämän hallituksen päätöksiä, Olen tästä ehdottanut vedonlyöntiäkin Granlundin kanssa, mutta eipä ole kelvannut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Varsin hurmaava ja rakastettava kommentti Ritalan kynästä. Kiitos!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Muistuttakaas joku mitä tämä muutosagentti on saanut aikaan tähän mennessä tuloksina?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siitähän tässä on juuri kysymys, että hän ei saa mitään aikaiseksi kun jokainen käy vuorollaan tyrkkäämässä hänet kumoon. Aika lapsellista alkaa kysellä aikaansaamisia jos koko ajan tulee paskaa tuulettimeen.

Minusta politiikka on käsitetty täysin väärin jos hallitus ei saa mitään aikaiseksi on se syy tai lupa alkaa kiusaamaan sitä.

Hallituksen ja opposition suhde on näemmä hämärtynyt, vai onko se oikeasti sinusta sitä, että jakainen vastustaa tavan mukaan ja sitten katsotaan mitä on saatu aikaan. Vaihdetaan vaaleissa oppositiosta hallitukseen ja päinvastoin, mutta mitään ei koskaan saada aikaiseksi. Kyse ei ole pelkästään Berneristä, sitä voisi kysyä, mitä Merja Kyllönen sai aikaiseksi omalla vuorollaan ja niin edelleen?????

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olen lukenut esim koko Bernerin liikenneyhtiöselvityksen ja noin kymmenessä blogissa tie toihin perustuen kertonut, miksi se oli surkea. Miksi hänen saaristoyhteyskokeilunsa peruttiin? Aivan syystä eikä millään koulukiusaamisella tai tavan vuoksi vastustuksella. Whatabout Kyllönen joo tai entä myös vaikka kymmenen edeltäjääkin. Senkö takia ei saa arvostella, että joku muu on ryssinyt joskus aiemmin?

Kenties verhoyrityksen pitäminen ei pätevöitä yhteen teknisimmistä ministerinsalkuista, johon kuuluu liikenteen lisäksi mm tietoliikenneverkot?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #61

Nyt on mennyt Nikolla puurot ja vellit sekaisin, jollei peräti housuihin. ;)

Ministeri Berner ei ole voinut osallistua ensinnäkään Finavian operatiiviseen toimintaan kuten vsenlaita salissa esittää väitteen. Berner tuli ministeriksi vasta kesällä 2015 ja johdannaistappiot kävivät ilmi jo Kataisen-Stubbin hallituksen aikana. Tuolloin vastuuministereitä oli hallituspuolue demareista, vasemmistosta, kokoomuksesta ja vihreistä. Miksi ei tuolloin vaadittu selvityksiä ja ryhdytty ministerien toimista toimiin vastuukysymyksissä sekä laitettu vireille sytteitä oikeuteen jotta noin suurilta vahingoilta olisi vältytty? Se kun oli tuolloin mahdollista. Tappioiden määrä olisi jäänyt n. 5 miljoonaan.

On täydellistä vastuun pakoilua ja syyttelyä väärään kohteeseen eli ministeri Berneriin, joka on laittanut vireille selvitystyön ja saatujen selvitysten pohjalta vireille vaadittavat toimet.

Oppositiossa ja ei näköjään myöskään kommentoija ole sisäistänyt Sipilän hallituksen kollegialista toimintatapaa. Nimittäin hallitukselle on laadittu hallitusohjelma, jossa on paljon sovittuja toimia, joiden on sittemmin hallitus havainnut toteuttamiskelvottomiksi ja muutettu uusiin toimenpiteisiin. On siis kyse muutetusta eli päivitetystä ohjelmasta, jonka soisi olleen jo aiempien hallitusten käytössä ilman että on ajettu päin seinää, kuten jälkeenpäin on havaittu tehdyn.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #71

Katsele omista housuista, en edes krjoittanut Finavia-tapauksesta mitään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #73

Joo, ei näy. Kerroin kuitenkin myös Finavian näkemykseni Bernerin toiminnassa, joita olet "ansiokkaasti" retostellut.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #76

Koita käydä kiistämässä Valtteri Aaltosen lähteisiin perustuvat kannanotot hänen blogissaan. Varsin selkeästi osoitetaan virheet, koita Berner ei myönnä eikä siten taida niistä oppia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #80

Mututuntumalla perusteltua mututuntumaa, kyllä Eero Heinäluoman vetämä selvitys minusta on luotettavampi, kuin yksittäisen tietoniekan mediasta saama käsitys asiasta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #80

Demari Valtterilta demarien valkopesua on koko kirjoitus. Miksi hän ei ota kirjoituksessaan kantaa ex-omistajaohjausministerien laiminlyönteihin riskien valvonnan suhteen (mm. demarien), kun ne olivat jo Kataisen-Stubbin hallituksessa tiedossa? Siis hallituskaudella 2011-2015. Se mitä Berner on tehnyt selvitystyötä sotkujen selvittelyyn on hatunnoston arvoista, eikä suinkaan syyttelyä vahingoista, joihin hänellä ei ole mitään osallisuutta. Finavian hallituksen ja johdon vastuulla on vastuullisten esiintuominen ja syytetoimenpiteiden nostaminen. Omistajaohjausministerin tehtävänä on valvoa, että yhtiön hallitus on ensinnäkin yksimielinen, jota se ei ollut ja josta syystä Bernerin oli puututtava asioiden kulkuun. Miksi ei Kataisen hallituskaudlla noin toimittu?

Demarit osaavat tuon "selkään puukottamisen" jo aiemminkin vuosien saatossa. Tuo käy hyvin selväksi mm. lukemalla ex-politiikkojen julkaisemia kirjoja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #73

Niko, sinä itse ajoit tässä sivuraiteelle. Älä syyttele muita. Tämä avaus käsittelee Finaviaa ei liikenneselostusta tai sinun aikaisempia blogejasi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #79

Lue mitä kirjoitit. Kirjoituksesi käsitteli pääosin väitettyä Bernerin ajojahtiväitettä, johon kuulunee muutkin asiat kuin Finavia, joka mainittiin vasta blogin lopussa. En häiritse enää, Finavia on avattu Aaltosen blogissa faktoihin pohjautuen uskomusten sijaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Demokratia on siitä hyvä ettei siinä _pitäisi_ tapahtua suuria muutoksia,koska ne muutokset koskee nytkin yli 5 miljoonaa ihmistä.

Nyt on kuitenkin herännyt uusi toive,että muutoksia pitää tapahtua nopeasti koska _minä_ tahdon. Seuraamukset tulee sitten perässä ja selittelyt muiden syiksi,kun kolahtaa ideologiset visiot kiveen.

Kaiken kehityksen pohja Suomessakin on dualismi...sekin haluttaisiin pois ideologiseen visioon tarrautuen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tahtoihmisten ei siis pitäisi mennä politiikkaan, vaan ainoastaan turhat saamattomat kahvinlitkijät ovat tervetulleet niinkö?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tahtoa saa ja toimitusjohtajaomistajana toteuttaa oli idea kuinka huono vaan, demokratiassa se ei onnistu. Pitäisi osata myydä ja perustella ideansa riittävällä kannatuksella - edes hallituksen sisällä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Meillä on politiikassa aika paljon tahtoihmisiä,mutta tahdot on ristiriitaisia ja siksi niistä koitetaan kursia kasaan jotakin. Näin ollen ne vaikuttavat saamattomilta ja turhilta kahvinlitkijöiltä.

Ymmärrän että tämä tuskastuttaa etologisen toimintadraivin omaavia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei hallituksen tarvitse oppositiolta kysellä lupaa toimiakseen. Hallituksella on enemmistö millä se voi jyrätä läpi mitä tahansa perustuslainmukaista lakipakettia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Eikä sen perustuslainmukaisuudenkaan kanssa aina ole niin nokonnuukaa ollut (vrt. lex Nokia) kun hallituksella on enemmistö myös perustuslakivaliokunnassa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Siinä vaihtelun vuoksi faktoihin perustuvaa käsittelyä aiheesta.

http://valtteriaaltonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Itseäni huolestuttaa yhä enemmän se, että Berner ja Sipilä ovat molemmat jääneet kiinni valehtelusta, mutta se ei ole mikään ongelma. Sipilän väitteet eduskunnalle ettei ole koittanut vaikuttaa Yleen ja Bernerin väitteet ettei olisi puuttunut Finavian hallituksen toimintaan ovat puutaheinää. Voiko tuolla etiikalla toimiviin luottaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siellä on 200 henkilöä, jotka joka päivä valehtelevat päin naamaa, ei ole puoluesidonnaista millään lailla.

Lapsellista kiusaamista, kun asiakin on jo Heinäluoman johdolla käsitelty.

Mutta kun sen niin kivaa aina kiusata ministeriä toisensa perään, tällä lailla ne suomen asiat tulevat varmsti kuntoon.

Lyödäänkö vetoa, että sama kiusaaminen jostakin syystä jatkuu taas seuraavalla hallituskaudella.

Lopettaisvat nyt jo tuon älyttömän touhun ja tekisivät töitänsä.

Mitä hyötyä tällaisesta näytelmästä on, perjantaina Berner saa luottamuksen ja taas meni viikko pelkkään paskanjauhamiseen. Meillä on oikeuslaitos ja oikeuskansleri, jos jotain laitonta on tehty, nämä opposition populistiset heitot ovat naurettavia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #83

Täydellinen vastaus Petteriltä.

Kyllä nyt Nikolta on kokonaisuus hukassa. Se on hiukan sama jos valtameressä hukkunutta alettaisiin syyttää siitä oljenkorresta johon hän oli takertunut.

Lakimies Aaltonen (SDP) on tietysti täysin oikea henkilö avaamaan tätä asiaa rehellisesti. Kyllä hän osaa esittää (valamiehistölle) oman näkemyksensä henkilön syyllisyydestä. Sehän on vain hänen näkemyksensä Anne Bernerin toimista, mutta hän ei kerro kokonaisuudesta yhtään mitään.

Yhä olen sitä mieltä että Anne Bernerillä on 100 prosentin pääministerin tuki, mitä silloin Aaltosen mielipiteellä on merkitystä tai minunkaan.

Kerroinpahan vaan sen, että Antti Rinne on minusta ajamassa itseään nurkkaan politiikassaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #84

Ei todellakaan Valtteri kerro koko "tarinaa" sillä unohtaa hyvin tärkeän yksityiskohdan eli aiempien omistajaohjausministerien laiminlyönnit vahinkojen minimoimisesta, johon olisi todellakin ollut syytä puuttua jo Kataisen-Stubbin hallituksessa.

Kirjoitin ylempänä pidemmästi tästä Valtterin valkopesukirjoituksesta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #84

Lakimiehen selvitys nojaa lähteisiin ja mm taustaselvityyksiin pelkän uskon sijaan.

Pitäiikö tuomioistuimenkin ennemmin luottaa pelkkään hyvään uskoon?

Selvitys koski Bernerin toimintaa asiassa, johon Aaltonen otti kantaa. Voitte varmaan sitten tehdä vaikka valituksen Kyllösestä eduskunnan oikeusasiamiehelle erikseen. Tässä tarkasteltiin Bernerin toimia, joiden perusteena ei edelleenkään voi olla se, että joku muukin on aiemmin muokannut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #88

Eduskunta kai on Suomessa lainsäätäjä ja jos sen elimet eli Eero Heinäluoman johtama selvitystyö on esillä ei siinä demaritaustaista lakimiestä sivusta tarvita asiaa hämmentämään. Kuka tässä mitään valituksia Kyllöstä kohtaan on tekemässä, olen van tavallinen kansalainen joka sivusta seuraa asioita ja bloggaa omien mielipiteidensä mukaisesti. Jos sinulla on kiihkoa asiassa voit itse vouhkata siitä vapaasti omassa blogissasi. Tämä minun kanava on keskustelua ei tuomitsemista varten.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #89

"Keskustelussasi" itsesi ja muiden toimesta voidaan vapaasti tuomita Rinne, Arhinmäki, oppositio, vasemmisto, demarit jne, mutta ei hallituksen joukkoja. Erikoinen käsitys keskustelusta. Poistun muualle keskustelemaan kuten haluat. Jatkakaa rauhassa yksisuuntaista tuomitsemistanne, jota keskusteluksi kutsut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #91

Tottakai voidaan keskustelussa tuomita, mutta en ole tuominnut heitä lakimiehiin vedoten, vaan normaalia keskustelukulttuuria yllä pitäen. Toisaalta ei ole tuomitsemista jos totean, että kunnioitukseni on vedetty kyseisiltä henkilöiltä pois. Vaikka se taitaakin olla elinkautinen ei tuomioni ole keskustelua kummempi.

Olet jo monta kertaa ollut poistumassa mutta aina palannut takaisin. Nyt voin sinua helpottaa pysymään pois kun annan banaanin huomenlahjaksi. Näkemiin Niko.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #93

Ari sait varmaan vastalahjan, jollet saanut jo aiemmin. :D

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #95

Ei haittaa en ole lukenut pitkään aikaan hänen avauksiaan;))

Mies sanoo olevansa oikeudenmukainen, mutta syytökset olivat kovin yksipuolisia ja kapeasta näkökulmasta poimittuja.

Myös US nostot ovat tässä asiassa epätasapainossa, Sirpan avaus voisi mennä myös karuselliin Aaltosen rinnalle, mutta sen saa toimitus itse päättää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #96

En ole minäkään lukenut kuin muistaakseni yhden ainoan. Eikä kiinnosta lukeakaan.

Karuselliin muuten ei ole minkään valtakunnan hinkua, kuten eräällä taholla. ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #97

Ei ole hinkua ainakaan minulla, olen siellä ollut jo liikaakin. Yritän kirjoittaa asioista jotka minua kiinnostavat. Nyt on mielenkiinto ollut kunnallispolitiikan tulevaisuudessa. Mihin kunnanvaltuustoja tulevaisuudessa tarvitaan, jos maakunnat omivat kaiken vallan. Mutta toisaalta ei ne sotet ja maakuntahallinnot ole vielä voimassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #88

Niko esittelee itseään näin:
Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta taisteleva yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies.

Mitenköhän tuossa jutussa koskaan voi tapahtua enää oikeudenmukaisuus, kun juna on jo ajanut asiassa ohitse. Ei minusta ole kovinkaan oikeudenmukaista haukkua Berner kun asiassa on monia muitakin soppaa lusikkansa pistäneitä vastuullisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Se että aiemmat ministerit ja viranomaiset ovat tehneet virheitä ei poista nykyisten ministereiden vastuuta tutkia virheitä ja saattaa heidät vastuusen jotta uusia virheitä ei tapahtuisi. Nyt Berner valkopesee Finavian ja ongelmat lakaistaan maton alle. Sinänsä ei mitään uutta paitsi että yksi persukin puolustaa vanhaa rappiota blokeissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onkohan nyt näkemys Bernerin vilpittömyydestä turhankin ennen aikainen, kun kaikki tosiasiat eivät ole olleet pöydässä. Ei tietenkään kannata vielä syyllisiä julistaa, mutta myöskin toiseen suuntaan julistaminen on hölmöä touhua.

Jos nyt alla olevassa Uuden Suomen jutussa ei takerru demareiden touhuihin vaan arvioi löytyneitä tosiasioita, niin asia näyttää todellakin tarkemman tutkimuksen arvoiselta.

”Anne Berner antanut julkisuuteen väärää tietoa” – Demarilakimies tutki Finavia-paperit

https://www.uusisuomi.fi/raha/215079-anne-berner-a...

Voi käydä niinkin, että Bernerin ennen aikaiset puolustelijat joutuvat noloon tilanteeseen. Sitä on syytä kyllä nostaa esiin, eikö meillä ole riittävää takuuta asioiden laajemmasta tutkimisesta ja tosiasioiden esiin kaivamisesta, muuta kuin kovan opposition möykän seurauksena. On sekin sentään tyhjää parempi, jos vaihtoehtona on ettei asioita riittävällä laajuudella selvitetä henkiöitä puolustelevien johdosta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uuden Suomen Drupal-editori näyttää laittavan saman kommentin välillä kahteen kertaan. Eikä kommenttia voi poistaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Uskotaan vähemmälläkin ei tarvitse toistaa;)))

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Koska täällä pitää nähtävästi jutustella varovaisin sanankääntein ministeri Bernerin toimista, niin esitän kysymyksen, että uskommeko Finavian eronneen hallituksen puheenjohtajan, Riitta Tiuraniemen pelkästään valehdelleen, kun hän kritisoi Berneriä yhtiön omistajaohjauksesta?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sana vastaan sana. Mitenkäs sen saa selville valehteleeko Riitta Tiuraniemi?

Jos kaksi oinasta ottaa lukua toisistaan niin kumpi oinas on oikeassa ja kumpi väärässä?

Tiuraniemi on niin paljon hämmentänyt soppaa. Mikä onkaan hänen todellinen motiivi asiassa? Sanohan sinä, jos tiedät.

Ja vaikka Riitta Tiuraniemi olisi oikeassa ei se tuo niitä miljoonia takaisin, ei myöskään se, että Berner olisi edesauttanut kanteen nostamisessa. Se on vain joku haave siitä, jota nyt ei päästy edes kokeilemaan.

Se toimiko Berner oikein vai väärin ei ole nyt enää pääasia, vaan se mistä häntä oikeasti syytetään kun pääsyylliset vahinkoon ovat aivan tyystin jääneet tutkimatta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ihmettelen suuresti kuinka pitkän ajan ovat F:n johto ja hallitus yhdessä silloisten omistajaohjausta vastaavan taho tarvinneet, kun eivät ole saaneet mitään aikaiseksi jo vuonna 2013 tiedossa olevista vahingoista sekä saattaa vastuulliset oikeuden eteen. Tämä pitäisi olla se kirkas johtotähri tätä geissiä arvioitaessa ja syyllisiä hakiessa.

Kuulin eilen demareiden suusta sellaisen väitteen, että Berner olisi sekaantunut F:n operatiiviseen toimintaan. Tuo on kyllä jokseenkin kova väite, sillä vuosia sitten Finavian hallituksen ja johdon toimet eivät ole voineet olla Bernerin toimesta mahdollista vaan hän on suorittanut jälkikäteisselvittelyä tapahtumien kuluista johdannaissopimuksiin liittyen. Totta kai hänen täytyy silloin saada kaikki käytettävissä oleva tieto itselleen ja pitää näin yhteyttä jokaiseen osapuoleen.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Jos kaksi oinasta ottaa lukua toisistaan niin kumpi oinas on oikeassa ja kumpi väärässä?"

Maalaispoikana osaan ottaa kantaa vain tähän kysymykseen. Kun pässit ottavat yhteen, kyse on yleensä paritteluoikeudesta, haaremin johtamisesta. Voittaja on oikeassa.

Oinas taas on kuohittu pässi, joten se tappelee harvoin, koska ei ole mitään palkintoa.

Miten tämä liittyy Berneriin ja Tiuraniemeen, sitä en osaa sanoa. Tuskin ainakaan Sipilästä tappelivat.

Eilen telkkarista katsoin, kun Berner posket kiukusta hehkuen kertoi kyllä kantavansa jonkinlaisen vastuun. Se ei käynyt selville, miten se vastuu muuttuu lihaksi. No näkyypähän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset