Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Politiikan siipirikko

Yksikään puolueista ei tunnusta olevansa poliittinen siipirikko. Jokainen puoluejohtaja antaa ymmärtää, että juuri hänen puolueensa on parhaassa lentokunnossa. Kunnallisvaaleihin ei kuitenkaan ole entiseen malliin ehdokkaita. Politiikka ei kiinnosta, koska valtuutetuilla ei ole jatkossa kuin kurjuutta jaettavana.

Poliitikkoja ei käsitellä silkkihansikkailla, eli vain henkisesti masokisti lähtee mukaan vaaleihin, vaaleihin jossa pahimmat vihamiehet löytyvät yleensä omasta porukasta. 

Joka ikisellä kunnalla on vaikeuksia, eikä valtuustoilla ole juurikaan mitään hyvää jaettavaa kuntalaisille jatkossakaan, jos sote ja pelatussektorit menevät jatkossa maakuntien vastuulle. Tulevilla valtustoille tulee sellainen historiallinen  asia eteen, että pitää luovuttaa kunnan omaisuutta maakunnille ilman korvausta. Kuka haluaa oman nimensä historiankirjaan sellaisen hölmöyden kera?

Kuka haluaa politiikkaan varmasti odottelee ensimmäisiä maakunnallisia vaaleja, sillä siellä on jaossa tulevaisuuden valta ja kunnia, torsokuntiin jää vain itku ja hammasten kiristys.

Edustuksellinen muutos tulee olemaan maakuntahallinnon myötä totaalinen. Nykyisistä ja tulevista kunnanvaltuustoista tulee toimikuntia jotka visioivat elinkeinopoliitisia kuvioita, eli yrittävät ryöstää naapurikunnista yrittäjäksi kelpaavaa aineistoa siinä toivossa, että kunta säilyisi elävänä. Huonostihan siinä käy maakunnan vaikuttajat patistavat yrittäjyyden kasvukeskuksiin, kun siellä on palvelut ja pelastuspalvelut.

Suomi ei ole koskaan ollut kokonaan asuttu, mutta nyt siihen tulee suuri vuoto maaseudulta kaupunkeihin ja eritoten yliopistolliset keskussairaalat vetävät väen lähelle parhaita palveluja. Se siirtymä antaa päättäjille uutta puhtia keskittää yhä enemmän ja enemmän kasvukeskuksiin.

Puolueille sinänsä on sama mitä ympärillä tapahtuu, kunhan oma kannatus ei sakkaa. On siis turha kuvitella, että poliittiset teot olisi politiikassa se tärkein asia, näin ei ole. Tärkeintä on, että kannatus on noususssa tai ainakin virhemarginaalin sisällä. Tähän tarvitaan peli nimeltä poliittinen epärehellisyys, jolla asiat saadaan aina näyttämään parhain päin äänestäjiä kohti. Nyt on siis puolueiden tehtävä saada mahdollisimman paljon hyviä ehdokkaita, joita he sitten voivat uhrata äänestäjille.

Puolue ei siis koskaan tee virhettä yksittäiset valtuutet tai edustajat tekevät ne virheet. Poliittinen vastuu on sekava vyyhti erilaisia selityksiä ja puolueen nuhteita yksittäisille edustajilleen, mutta koskaan ei puole itse ole syyllistyvä mihinkään epärehellisyyteen.

Jos puolueen kannatus hiipuu ei sekään aiheuta hötkyilyä puolueaktiiveissa, koska sellaista ei vain koskaan kannata tunnustaa äänestäjille, että puolue on paniikissa. Se tarkoittaa sitä, että kukaan ei saisi arvostella puolueita se on oman pesän likaamista ja täysin tuomittavaa. Jos joku puolue selkeästi gallup-suosiossaan putoaa, on se korkeintaan puheenjohtajakysymys, mutta ei koskaan puolueen heikkous.

Koska puolueiden tilaa ei saa kukaan arvostella ei synny keskustelua tai analyysiä siitä mikä on syy puolueen kannatuksen laskuun. Minusta puolueet ovat äänestäjien työkaluja tulevaisuuden turvaamisessa ja oikeudenmukaisuuden toteutumisessa. Ei pidä tuijottaa kannatuksen määrää vaan sitä miten työkalu toimii siinä hetkessä Sinun tulevaisuutesi turvaamiseksi.

Politiikan on sanottu ole rikki, ja jos näin on on poliittiset ehdokkaat siipirikkoja, joista ei ole sinun tulevaisuutesi turvaajiksi, eikä rakentamaan oikeudenmukaista yhteiskuntaa. Mitä tilalle?

Ei mitään!!! Ei todella ole mitään mahdollisuutta korjata noita politiikan siipirikkoja. On siis täysin turhaa sitoutua politiikkaa tai asettua ehdokkaaksi vaaleihin. Ainoa tapaus jossa sitoutuminen on suotavaa on, jos olet innokas kiipijä ja haluat valtaa enemmän kuin sinun rahkeesi muuten antaisivat. Puolueen sätkynukkena sinulla on mahdollisuus menestyä ja hurmata äänestäjät vaalikaudesta vaalikauteen, mutta sinulla ei silloin voi olla yhtään omaa ajatusta tai tekoa. Sillä puolueet eivät sitä sinulle luovuta, aina on joku toinen joka on nöyrempi ja saa sinun paikkasi organisaatiossa tosi nopeasti, se on se puolueen etu.

Jos et millään usko, että asia on juuri näin, niin nimeä yksikin nykyinen valtiomies ja kerro myös teko jonka ansiosta hän voisi olla sen valtiomiestittelin arvoinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuten arvasin, nimilistasta ei muodostunut pitkää;)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ari Alsio kirjoitti: [Kuten arvasin, nimilistasta ei muodostunut pitkää;)],

- nimilistaa tuskin kukaan aloittaa ja erityisesti nyt vaalien lähestyessä!

A.A. : [Puolueen sätkynukkena sinulla on mahdollisuus menestyä ja hurmata äänestäjät vaalikaudesta vaalikauteen, mutta sinulla ei silloin voi olla yhtään omaa ajatusta tai tekoa],

- se on totta!

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Minä en ole koskaan harrastanut politiikassa kiipeilyä. Minulla ei edes rahkeet siihen riitä, siihen pitää olla erilainen luonne ilmeisesti. Kyllä silti politiikan teko on myös mukaansa tempaava, kun ei lähde kuntatasoa ylemmä rimpuileman. Siellä voi vaikuttaa niihin itselle tärkeisiin asioihin. Vaikeutena taas on se ettei voi paljon vaikuttaa kaikkiin asioihin, koska kuntia ohjaavat päätökset tehdään ihan jossain muualla. Se on sellainen juoksupyörä, jossa aika kuluu, muttei maisemat vaihdu. Alahan Ari asettua ehdolle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voihan politiikassa olla pyyteettömästi, mutta silloin olet vain politiikassa mukana, et ole herrahissijonossakaan edes, joten päättäjäksi pääset johonkin lautakuntaan, jossa puoluetoverisi pitävät sinua silmällä ja jos et saa omaa ryhmääsi kannallesi ei yksinäinen äänesi kanna valtuustosalissa pitkälle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ketään ei voi asettaa kunnallisvaaleissa ehdolle valtuustoon ilman hänen omaa suostumustaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vaaliasiamies ratkaisee lopullisesti ketkä suostumuksensa antaneet ovat ehdokkaina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset