Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Tyhmää janttamista ja uhkailua hovioikeudella

Onpa Suomessa asia kertakaikkisen hyvin, kun ei ole muuta uutista kuin 300 euron sakot ja hovioikeuden valittamisen harkinta.

Poliittinen tulkinta tai ei, mutta onko mitään älyä viikkokausia käydä oikeutta 300 euron asiasta?

Suomen oikeuslaitos on arvioinut Tynkkysen kirjoitukset 300 euron haitallisuuden mukaan ja nyt on oikeus sitten valittaa tai tyytyä tehtyyn päätökseen.

Yksi pieni ylinopeus maantiellä ja kamera välähtää, puhutaan saman suuruisesta summasta valtion kassaan, mutta kukaan ei niitä uutisoi. Jos jokainen 300 euron sakko uutisoitaisiin niin maailma olisi vieläkin parempi kuin se on tänään. Tänään on vain yksi 300 euron uutinen ja se on poliittinen kannanotto, mutta mistä?

Naurettavaa tämä Sebastian Tynkkysen taistelu sanavapauden lähettiläänä, ensin koetellaan yhteiskunnan suvatsevaisuuden rajoja, kun ne löydetään halutaan pukeutua marttyyriksi. Pah, sanon minä, mikä mies on tämä 300 euron marttyyri?

Varmasti koko kyseessä oleva oikeusprosessi on maksanut ja työllistänyt paljon enemmän edestä kuin kolme sataa? Pelkkä yhden lakimiehen palkkio on varmasti paljon suurempi.

Jos joku menettää vaikkapa totossa päivän aikana kolme hunttia ei siitä vielä valtakunnan uutista tehdä, mutta kun joku taapero kirjoittaa naamakirjaan ollaan siellä kieli pitkällä tulkitsemassa onko se kiihottavaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Mistään ei vailla mitään todellista substanssia oleva poliitikonplanttu saa 300 eurolla moista valtakunnallista huomiota.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja valtio maksaa oikeuslaitoksen kulut? Halpaa mainontaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miksi valtio kustantaa tämänkaltaista pelleilyä, eikö tässä nyt olisi se paikka leikata kuluja?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #4

Niin, valtion edustajan valintahan se Tynkkysen oikeuteen haastaminen oli.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #33

Mutta kirjoitus oli Tynkkysen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #34

Tynkkynen käytti sen tilaisuuden, jonka oikeuslaitos tarjosi. Aika näyttää, löytyykö riittävästi sellaisia äänestäjiä, jotka tuon syötin nielevät. Toivottavasti ei. Mutta jos lakipykälä olisi ollut toinen tai syyttämiskynnys korkeampi, tuota halpaa mainospaikkaa ei olisi ollut tarjolla. Ja oikeusvaltion periaatteista taas ei ole syytä lipsua, vaikka joku niitä tällä tavoin hyväksi käyttää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Käräjäoikeus on osa oikeuslaitosta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri näin itkemällä ja kiukuttelemalla kansan suosioon ja oikeuskulut maksaa joku muu.

Juha Hämäläinen

Eikös valittaminen tehty maksulliseksi ainakin sakkojen kohdalla ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siksi se kai onkin vielä harkinnassa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Luulisin olevani samaa mieltä.

En oikein osaa päättää, kumpiko tässä on ollut suurempi pönttö, Tynkkynen vai Suomen oikeuslaitos. Joka tapauksessa, oikeuden puheenjohtaja olisi voinut tehdä poliittisen päätöksen ja todeta Tynkkysen syyttömäksi muuhun kuin hihittelyyn siitä, että osasi olla tuhma. Pääpaino sanan Svetlana Rönkkö tyylisessä ääntämisessä. Ja ennen kaikkea tehdä tuon päätöksen jo ennen kuin Tynkkynen olisi ehtinyt sanoa ensimmäistäkään sanaansa tuossa oikeussaliperformanssissa.

Jumalan teatterissakin oli aikanaan Oulussa enemmän asiaa...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minusta viisaampi on aina vastuullinen, eli sen mukaan Suomen oikeuslaitos olisi suurempi pönttö. Väittämä on paradoksi ja siksi siitä ei voi kukaan oikeasti olla samaa mieltä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Suomen oikeuslaitos on varsinainen pönttö muussakin toiminnassaan kuin tässä asiassa. Tiedän liiankin monta käsittämätöntä oikeuden jallitusta ja verorahojen pohjatonta tuhlausta. Tässä tapauksessa annetaan italialaisen isän tehtailla jatkuvasti perättömiä syytteitä suomalaiselle äidille, joka on ollut lasten ainoa huoltaja jo lähes vuosikymmenen. Kuitenkin helsinkiläinen oikeusistuin katsoo, että järjetönkin rajottamaton ihmisoikeus on antaa tyhjätasku-isän tehtailla syytteitä millloin mistäkin, mitä tälle kahjolle vain tulee mieleen.

Nähtävästi riittää, kun on sulava supliikki ja pohjaton mielikuvitus käyttää hyväkseen ilmaista suomalaista oikeuspalvelua. Suomen laissa pitäisi olla sentään joku tolkku, vai onko tarkoitus vain saada lakimiehille tarpeeksi voita leivän päälle?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Tarvitaanko oikeuden kynnysraha, vaikkapa 300 euroa?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #16

Onko tuossa tapauksessa isän italialaisuudella jotain erityistä merkitystä? Tekeekö se hänestä jotenkin epäilyttävän, vai miksi sillä on painoarvoa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21

Ei kai sitä erikseen painotettu, todetaan vaan, kuten äidin suomalaisuuskin. Ei kai syntymämaan vika ole jos mies vaikea tapaus on tai on olematta vaikea tapaus.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #21

Arto, eipä tietenkään, mutta toivon mukaan joku asiaa hoitava vastuullinen tuomari näkisi tämän kommentin ja alkaisi seurata tapausta tarkemmalla silmällä. Heittoni oli siis ihan tarkoitushakuista.

Kansallisuuden esiin tuominen oli siinä mielessä vain puolustettava teko. Sanomattakin on selvää, että tapauksessa vain äiti lapsineen kärsii jatkuvasta vainosta, kun vielä sen lisäksi joutuu maksamaan oman lakimiehensä palkkion ihan itse.

Montako vuotta isä vielä saa käyttää hyväkseen Suomen ilmaista oikeusapua, vaikka kaikki aikaisemmat syytteet on aina ammuttu alas? Onkohan siinä joku takaraja? Suomen laki on tältä osin jopa veronmaksajia loukkaavaa, kansalaisuudesta huolimatta. Isällä on nytkin parhaillaan 30 riita-asiaa käsiteltävänä hovioikeudessa. Naurattaisi, jos asia ei olisi niin vakava.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #25

Jo olisi tuo kynnysraha 300 niin 30 tapausta olisi varmasti paljon vähemmän, sillä 9000 0n jo aikas paljon rahaa. Sinänsä jo osoittaa ihmisestä jotain jos jollakin on 30 oikeustapausta yhtäaikaa tai vaikkapa koko elämänsä aikana.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #26

Näin on Ari, ja lähinnä se kertoo meidän oikeuskäytännöstä ja sen leväperäisyydestä. Olisikohan syytä johonkin muutokseen, jotta nämä hyvin koulutetut, mutta ilmaisia palveluksia sumeilematta käyttävät härskit ihmiset saataisiin kuriin.

Joku tarpeeksi suuri sakko turhasta valituksesta? Tässä tapauksessa niitä on jo kertynyt satoja.

Tai no, miten tyhjätasku saadaan mitään maksamaan yhtään mistään?

Työpalvelu, tai joku karenssi valituksille viideksi vuodeksi? Sivusta seuraaminen sotii jo pahasti minun oikeudentuntoani, joten seuraavaksi taidan laittaa jo herran nimenkin tänne esiin...Juu, on se ihmisoikeuden pahaa loukkaamista, mutta sitähän meidän oikeuslaitos tekee syyttömille koko ajan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Puuttumatta miehen syyllisyyteen tai syyttömyyteen, mielestäni oikeusprosessin kustannukset suhteessa sakkoon eivät ole pätevä syy prosessin arviointiin. Jos sakko olisi ollut 3 000 tai 30 000, olisiko asia ollut OK?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pekka on oikeassa, 50 päiväsakkoa on todella suuri sakko jos tulot olisivat suuremmat. Eikös se Vanjoen ennätyssakko ollutkin ainoastaan 14 päiväsakkoa.

Ei se sakon pienuus siis ole tämän asian pääpointti.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Ei se sakon pienuus siis ole tämän asian pääpointti."

Ei olekaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos kusipäätä sanoo kusipääksi on sekin kaikki totta, mutta siitäkin voi saada kunnianloukkaussyytteen.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Kusipäisyydestä on kyllä aika hankala saaha mitään tilastoja.

Toisin kun raiskauksista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #46

Miksi pitää lyödä ihmisiä tilastoilla?

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

"joku taapero kirjoittaa naamakirjaan ollaan siellä kieli pitkällä tulkitsemassa onko se kiihottavaa."

Uutisoinnista viis - toimittajat aina kiittävät kun pääsevät helpommalla saadessaan palstantäytettä.

Se, että oikeuslaitoksella ei ole parempaa tekemistä, on vakavampi kysymys.

Samoin kuin se, että tälläisillä tuomioilla murentuu se vähäinenkin merkitys, joka käsitteillä 'vihapuhe' ja 'uskonrauhan kunnioittaminen' kansan keskuudessa on ollut.

Amerikassahan tuomari toteaa usein, että tämä juttu ei kuulu oikeuteen ja se on sitten siinä.

Pitäisiköhän Suomen syyttäjälaitoksenkin hieman katsoa peiliin, ja miettiä, että tässä "vihapuheen kitkemis-kiimassa" voitaisi rauhoittua?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Pitäisiköhän Suomen syyttäjälaitoksenkin hieman katsoa peiliin, ja miettiä, että tässä "vihapuheen kitkemis-kiimassa" voitaisi rauhoittua?

Pitäisi!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aiotko äänestää?

Tynkkynen aikoo ehdolle Oulun kaupunginvaltuustoon.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tanaan...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En aio äänestää Tynkkystä, muuten ajattelen äänestäväni. En myöskään kiihota ketään seuraamaan esimerkkiäni.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

– Ei haittaa millään tavalla. Päinvastoin toivon, että puolueemme puheenjohtajaksi tulee henkilö (Jussi Halla-aho), jolla on poliittiset tuomiot näistä kahdesta asiasta, jotka on tänään langetettu minullekin. Suomeen tarvitaan esimerkkejä siitä, että asioita pitää pystyä sanomaan ääneen – olivat ne miten kipeitä tahansa, varsinkin jos ne ovat länsimaisia arvoja vastaan.

En äänestä, koska nämä hänen teesinsä eivät tuo mitään plussaa Oulun päätöksentekoon.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Soinin kanssa samoilla linjoilla, eli asiat vaativat asioihin perehtymistä ja sitten tarvitaan päätöksiä eikä teatteria.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Perussuomalaisten puoluehallituksen päätökstkin ovat siltäosin pelkkää teatteria, kun hallituksen puheenjohtaja ei ole allakirjoittanut pöytäkirjoja yhdistyslainmääräysten mukaisesti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tynkkynen sai halvan ja runsaasti näkyvyyttä saaneen mainoskamppanjan kuntavaaleihin, jos oululaisten nuorten poliittinen muisti vain riittää. Pari tirautettua kyyneltä kruunasivat kaiken. Veronmaksajille tuo teatteri maksoi vähän enemmän kuin 300 euroa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näinhän siinä kävi, kun konttaa kirkon portailla ja itkee oikeussalissa on valtuustopaikka varma?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kyllä se on aika isoa valuuttaa mainemarkkinoilla tämän päivän Suomessa. Vilkaise huviksesi Ampparit -uutisportaalin luetuimmat - tai suosituimmat, niin näet mistä suomalaiset tykkää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #30

Kyllä, kyllä uskotaan uskotaan, mutta miltä näyttää sellainen valtuusto meidän kansalaisten silmissä? No pelleporukaltahan se näyttää ja siksi politiikka ei ole niin kiinnostavaa, vain kohut ja tällaiset median lempilapset ovat esillä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Poliitikolle on tärkeintä vain, että puhutaan, eikä suinkaan mitä puhutaan.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Ei oman kunnian ja ajatusten puolustaminen tyhmää ole.

Tyhmää on perusteeton tuomitseminen.

Kohtuullisella tuomiolla oikeus yrittää vain varmistaa selustansa ja turvata sen, ettei asiasta valitettaisi.

Mutta periaatteellisesti asialla on suuri merkitys sananvapaudelle, ajatuksenvapaudelle, mielipiteenvapaudelle ja ilmaisunvapaudelle.

Tuossa lisää:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229608-v...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tyhmää ei voi määritellä, mutta Koraanin kanssa oikeussalissa hilluminen Suomessa ei mielestäni ole kovin viisastakaan, minun maailmassani. Ensinnäkin Suomessa on uskonnonvapaus, sananvapaus ja yhdistymisen vapaus, mutta se ei tarkoita silti sitä, että kannattaa sanoa kusipäätä kusipääksi, vain sen takia että se on totta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun eräs kirjailija paiskasi halveksuen (tietenkin "tarkoituksellisen vihan vimmassa") raamatun lattialle Uutisvuodossa, niin olisiko hän voinut tai uskaltanut tehdä saman tempun minkä tahansa uskonnon pyhälle kirjalle?
Sitä kokonaisen uskonnon pilkkaa ja pyhinä koettujen asioiden/arvojen halveksuntaa pitäisi siis testata, ennen kuin tiedämme, mikä on ns. vakiintunut ja korrekti oikeuskäytäntö eli oikeuden uskontopoliittinen viharikoslinja.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

A-studiossa rikosoikeuden professori kiih... anteeksi kehotti ihmisiä tekemään vihapuheesta, halvennuksesta ja pilkasta lisää rikosilmoituksia.

Tässä olisi nyt esim. lestadiolaisten yhteisöillä oiva peruste, kun kovin moni on voinut lukea julkisilta alustoilta, että "lestadiolaiset ovat pedofiileja ja koko mielikuvitusolentoihin uskova hihhulisakki pitäsi lähettää ---iin".

Siinä niitä 200-300 euron oikeudenkäyntejä piisaisi satoja ellei tuhansia. Sen jälkeen voitaisiin palata uudelleen keskustelemaan lain ja "vakiintuneiden oikeuskäytäntöjen" mielekkyydestä.

Toimiiko Suomen oikeus (syyttäjä) itsestään, jos uskonto opettaa kääntämään toisen posken ja kärsimään?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Seppo, onhan noilla "turhilla" käräjillä ainakin työllistävä vaikutus.

Niko Sillanpää

Vaikea nähdä, että islamin erityissuojelulakien perusteella voitaisiin tuomita valtaväestön keskuudessa olevan kristinuskon lahkon solvaamista ja halventamista. Olen pahoillani. Kuten perustuslain ja kansainvälisten sopimusten ylipapitkin ovat todenneet, tässä asiassa kaikki eivät ole tasavertaisia, vaan tavoitteena on "tosiasiallinen tasavertaisuus".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tasapäistämisen perinteet ovat Suomessa syvällä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset