Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vaalilupaus kansalle nähtäväksi

Ja näin kävi kuningas Kansalta käsky, että kaikkien poliitikkojen on tuotava vaalilupauksensa nähtäväksi. Timo Soinikin lähti matkaan vaalilupuksensa kanssa joka oli tiineenä. 

Koska autoveron poistolle ei ollut tilaa valtiovarainministeriössä, joutui Timo ja petetty vaalilupaus yöpymään veneen alla. 

Ja kun veneen tappi oli irti pääsi reiästä valoa taivaalle kuin tähdeksi, silloin Timo Soini sai idean uudesta veneverosta.

Viisaat veroparatiisimiehet hämmästyivät, että joko se taas porvarihallitus uutta veroa lykkää. Mutta hallituksen lobbarit kertoivat, että ei se veroparatiisimiehiä koske, koska tehän voitte siirtää paattinne Ruotsiin, Ahvenanmaalle tai Viroon.

Silloin viisaat veronkiertäjät lähtivät hallituksen pakeille ja ostivat matkalla lakritsan makuista Vana TallinniaTallinnasta ministereille vietäväksi.

Eikä kukaan enää muistanut mitä Timo, Juha tai Petteri olisi vaaleissa kansalle luvannut ja lupasivat uudistaa heidän valtakirjansa seuraavissa vaaleissa.

Myöhemmin kuningas Kansa huomasi miten hallitus oli taas Kansaa sumuttanut ja Kansa sanoi,  äänestetään seuraavaksi vasemmistoa.

Niin kävikin, että kaikki verohelpotukset kumottiin, mutta veronkorotukset jäivät voimaan ja veroja kiristettiin entisestään.

Venevero ja kaikki muut verot tuottivat valtiolle runsaasti rahaa  kun verohelpotuksetkin oli kumottu alkoi verovirkailijat nousta sulasta ylpeydestä kansan niskaan istuksimaan, eivätkä tulleet alas, vaikka heidät oli nähty kansalle hyvin kalliiksi.

Köyhän ei kannata pitää halpaa virkamiestä sanoi joku, ja kaikki olivat tyytyväisiä, sillä demokratia oli heidät pelastanut.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta kuningas Timoteus oli kaukaa viisas ja antoi alamaisilleen käskyn:

Menkää ja tappakaa sekä virtaan heittäkää kaikki YLE:n tomittajat, jotka eivät ole kunnioitusta osoittaneet.

Alamaiset tekivät työtä käskettyä ja palattuaan kuninkaan luokse heidän ryhmänjohtajansa raportoi onnistuneesta suorituksesta. Kunigas Timoteus totesi: "Koska olet ollut niin rohkea ja silitellyt minun kultaista kruunuani, palkitsen sinut jatkokaudella YLE:n päätoimitttajan virassa. Risti sun rintaasi miekka mun tuppeeni."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kun pari päivää Terrafamen päätöksestä oli kulunut, Sipilä otti mukaansa sähköpostiviestinsä ja kapusi norsunluutorniinsa. Siellä hän tuohtui silmin nähden ja hänen korvansa kuumottivat, ja kun hän painoi entteriä hänen viestinsä muuttuivat valkeiksi kuin Yle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuninkaan nimihän on siis Juhanius, muokkaus ei enää onnistunut kommenttien jälkeen ...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kattokaa nyt tuota
suomalaisten euskuntaa
kuinka sen pittää
kiittelemän kansaa
ja siinä kohta hallituski lankeaa polvillensa
ja laulaa:
Kattokaatte nyt tuota
suomalaisten ihanuutta
kuinka hallituksen nyt pittää
kansaa kiittämän
ja iloitteman kansan kans
ko kaikki luppaukset totteutuu
ja Yle sen todistaa!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hallelujaa Hilkka huh hujaa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Speedy Gonzales from the Tennessee road :)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No Hilkka täälä vähän huijjaa, kansaahan kytättään ja haukuttaan eikä net piä kansalaisia minhään, pettävät luppauksensa hetikko pääsevät sinne euskunthaan. Hallitus veivaa takkejaan ja liivejään, ettei niistä tuluskukkaroitakkaan synny, siis ihan niinko tuo minun runoki, ei mithän tietoa - ja Yle on koko loppu, se sannoo mustan valkeaksi, kuten nyt on todistettu!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Laura Rädyn mukaan Sipilä on myös taitava tässä lajissa.

"Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok) puolustaa kokoomuksen toimintaa sote-kiistassa. Rädyn mukaan keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä puhuu "mustaa valkoiseksi"". (HS)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä perussuomalaisten ehdokashankinta on kuntavaaleihin tehostunut, ennen oli matsettuja ilmoituksia joissa etsittiin ehdokkaita kunnalisvaaleihin, nyt tuli pyytämättä puolueenlehti jossa pyydetään ryhtymään ehdokkaaksi ja uhotaan vielä vaalivoitostakin.
Viimevaaleissakin puuttui täydestämäärästä 4000 ehdokasta, varmaanki puutos nyt tuplaantuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja me toivotamm', ja me toivotamm', onnellista ja hyvää joulua.
Ja sitä taivaallista ystävyyttä, joka meidän kaikkemme ylitse käy.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Toisin, kun populistit väittää niin autovero alenee myös 2017.

http://www.esaimaa.fi/m/Online/2015/06/23/Autovero...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #7

#7 EU:hun liittymisen myötä aikoinaan mainostettiin Euroopan talousalueen yhtenäishintoja, ei autoja nimetty mitenkään tuon yhtenäishinnoittelun ulkopuolelle, jos oikein muistan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Noin on, kyllä se laskee. Moni ei taida oikein ymmärtää koko autoveroa ja se tahdotaan sotkea auton käyttövoimaveroihin sun muihin veroihin ja maksuihin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Autoveron rasitus siirretään käyttömaksuihin ja dieselveroon, jolloin köyhän verorasitus kasvaa edelleen suhteessa tuloihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tulihan se järjen valokin sieltä vihdoin. Dieselautojen käyttövoimavero nousee ja vero koskee myös muita ajaneuvoja jotka eivät käytä bensiiniä.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/verotus/ajoneuvove...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niin Sipilä teki kataiset ja ryhtyi vaikkapa Suomen Pankin pääjohtajaksi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei kai nyt niin huonopalkkaiseen ja tyhjänpäiväiseen tehtävään kannata osaavan miehen ryhtyä. On kymmenittäin hommia, joiden tekemisestä voi nauttia. Jos lisäksi on varaa tehdä niitä välittämättä, tuottavatko ne vai eivät, vielä parempi.

JK. Veikkaan, että politiikan jätettyään Sipilä palaa takaisin aloittelevien yritysten tukijaksi. Sen verran hänessä on tervettä uteliaisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset