Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Voi meitä polosen poikia

Suomi on jo vuosikaudet siirtynyt säännöillä ohjattuun yhteiskuntaan, myös yrittäminen on eriskummalisilla lakipykälillä kuorrutettua pykäläviidakkoa. Kun yrittämiseen sitten vielä liitetään markkinatalouden viidakon lait ja ay liikkeen lakkoherkkyys on yrittäjät enemmän kuin kusessa.

Olemme siirtyneet holhousyhteiskuntaan, yrittäjät holhotaan erinäisillä passeilla, on joka alalle soveltuva passikäytäntö. Hygieniapassi, tiekortti, tulityökortti jne…

Yrittäjä raapustaa erilaisia ilmoituksia ja antaa raportteja muun työnsä ohella pilvin pimein ja kaikki veloituksetta.

Kun sääntelyn määrä kasvaa, kasvaa myös kustannukset, myös epäluuloisuus kasvaa, koska kohta kukaan ei tiedä mitä lakia tulee vahingossa rikkoneeksi. Myös viranomaiset ovat neuvottomia ja antavat eri kunnissa toisistaan poikkeavia sovellutusohjeita, myös heillä on vaikeuksia tulkita lain soveltuvuutta muuttuvassa tilannekentässä. Syntyy porsaanreikiä ja niitä paikataan, laki muodostuu entistä sekavammaksi.

Tämä lisää epävarmuutta, kun perinteisesti lainsäädännön perustehtävä on kuitenkin luoda vakautta, ennustettavuutta ja yhdenvertaisuutta.

Suomalaisista noin 75 prosenttia arvioi erään tutkimuksen mukaan rajoittavia säännöksiä niin, että määräyksiä ja ohjeita on maassamme liian paljon tarpeeseen nähden.

Enemmistö ylemmistä toimihenkilöistä ja yrittäjistä arvioi, että säädökset, määräykset ja ohjeet rajoittavat heidän elämää liian kanssa.

Puoluekannan mukaan etenkin perussuomalaisten ja keskustan kannattajat kokevat, että normit rajoittavat heidän elämäänsä liian kanssa.

Sääntelyn tiukentaminen on kauhistus kokoomuksen kannattajille.

Kaikesta tästä huolimatta lakeja vain tehdään aina vain lisää, eikä kukaan puhu oikeasti turhien säännösten purkamisesta. Monien yrittäjien mielestä homma on aivan jees, sillä he elävät leveästi kun säännellään. Jätevesilaki antoi monille yrittäjille hyvän sauman kusettaa maaseudun mökkiläisiä oikein lain voimalla. Onneksi tämä sumutus on nyt jäissä ja sääntely-yrittäjyyden harrastajat ovat siirtyneet toisiin säänneltyihin sektoreihin.

Auto on hyvä sääntelyn kohde, jos autoon määrätään katalysaattori tai takapuskurista roikkuva rotanhäntä se tuo aina vipinää yrityskenttään. Auto, paska, jäte, rakentaminen, elintarvikkeet, vakuutukset, siinähän on jo paljon sääntely-yrittäjille hyödynnettävää. Myös alkoholipolitiikka työllistää, kuten taksi ja apteekkiala. Lounasbaareissa simputetaan pienyrittäjää paskapoliisin, eli terveystarkastajan toimesta.

Minä laitan kotona ilman hygieniapassia ruokaa joka päivä, miten ammattilainen ei osaisi laittaa ruokaa tai keittää kahvia ilman viranomaisvalvontaa.

Yhteiskuntamme säännöt tekevät eräille yrittäjille Suomesta paratiisin, eli sellaisille yrityksille jotka muhivat politiikan ja viranomaisten perslihassa. Heille sääntely on se tie jolla he tienaavat rahansa.

Kun tämä symbioosi on tarpeeksi vahvaa ei ole juuri muuta mahdollisuutta kuin katsella sivusta miten homma pelaa ja henki haisee. Sivustakatsojia kutsutaan pitkäaikaistyöttömiksi, syrjäytyneiksi, luusereiksi ym. kun eivät osaa nuolla virkamiesten ja poliittisen kerman saappaita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"rabortteja" ja "sympioosi"! Voi meitä polosen poikia!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Autokouluista nyt puhumattakaan. Ajokortti henkilöautolle kommervenkkeineen ja vaiheineen taitaa maksaa tänä päivänä n. 3.000 euroa, joka on tiettävästi Euroopan kallein. Liikenneturvallisuuden nimiin politikot ovat valmiita hyväksymään mitä hyvänsä lobbareriden huuhaa-väitteisiin perustuvia lisäyksiä autokoulujen kassavirtaan, kunhan muutokset vain lisäävät verotuloja.

Ruotsissa on huomattavasti halvempi, kevyempi ja selkeämpi systeemi ajokortin hankkimiseksi, mutta samalla myös äärimmäisen hyvällä tasolla oleva liikenneturvallisuus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Autokoulu on hyvä esimerkki, koska sekään ei tuo vielä ammattipätevyyteen oikeuttavaa tutkintoa vaikka on niin laaja.

Samoin kun ammattikoulutus jos ei takaa hygieniaa tai tulityöosaamista kuin korttien kanssa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ari, olet ongelman ytimessä. Suomalaisten henki on sullottu pulloon, korkki lyöty kiinni ja sinetöity. Sen ovat tehneet Suomen eduskuntapuolueet, jotka muodostavat tämän maan järjestäytyneen rikollisuuden pahimmat pesäkkeet. Moottoripyöräkerhot ovat niiden rinnalla aivan pilipaliporukkaa.

Tunnen asian hyvin, koska olen auttanut liki parisataa pienyritystä luovimaan näiden rikollisjärjestöjen luoman sääntö- ja rahoitusviidakon lävitse. Jokaisen hankkeen hintalappu on noussut läpeensä markkinavastaisen proseduurin vuoksi niin tolkuttomaksi, että se on syönyt heti kättelyssä 50-80 % yrityksen kehityspotentiaalista ja nopeudesta. Investoinnin jälkeen hidasta matelua jatkuu vähintäänkin seuraavaan ohjelmakauteen, jonka politbyroo suvaitsee julkistaa ja rahoittaa yleensä noin vuoden myöhässä sen jälkeen, kun EUssa on kehyksistä päätetty. Menetelmä on aivan identtinen Neuvostoliiton kanssa, kun Moskova rahoitti kolhooseja ja päätti käytännössä mitä ne saavat tuottaa.

On kaksi tapaa menestyä tällaisessa järjestelmässä: A) luot "innovaation", johon saat pumpatuksi kaikki mahdolliset kehitysrahat ja sen jälkeen myyt jättimäisellä voitolla kaupallistamasi idean johonkin markkinatalousmaahan tai yritykselle, joka ei ole riippuvainen mistään sosialistivaltiosta, tai B) onnistut lobbaamaan lainsäädäntöön tunteisiin vetoavan idioottimaisuuden, jota jokaisen on pakko vastedes noudattaa. (kuten paskakaivo)

No, minulla on siinä suhteessa uutinen. Jos nämä rikollisjärjestöt saataisiin raivatuksi tieltä ja pullon henki vapaaksi, pystyisin järjestämään joka ainoalle halukkaalle iipolle tässä maassa asialliset työpaikat. Lisäksi voin osoittaa heidän käyttöönsä kolmen ydinmiilun kapasiteettia vastaavan määrän uusiutuvaa energiaa, joka tällä hetkellä menee mainitsemistasi syistä taivaan tuuliin.

Koko lystin käyntiin laittamiseksi tarvitaan verovaroja about miljardi ja sen jälkeen loppufyrkka tulee yksityisiltä sijoittajilta. Sekin on jaettavissa useammalle vuodelle, eli rahoitus voitaisiin hoitaa pelkästään työttömyysvakuutusrahaston saamilla säästöillä.

Puoluemafioiden lisäksi on raivattava tieltä EK- ja SAK-vetoiset eläkeponzimafiat, jotka syövät jauhot ja sokerit ennen kuin leipurit ehtivät aloittaa edes taikinan valmistamisen.

Kaikki teknologia on jo valmiina ja kaiken lisäksi se on järkyttävän yksinkertaista, vieläpä sairaan halpaa. Vain sinetti ja korkki pois, niin homma on siinä.

Katveessa muhii vielä valtaisa kehityspotentiaali, johon tarvitaan yliopistot mukaan ihan oikeaan tuotekehitykseen, eikä mihinkään teoreettiseen vätystelyyn.

Eikä tässä ole mukana palaakaan poliittista paskanjauhantaa, vaan aivan simppeliä, markkinatalouteen perustuvaa faktaa, joka pystytään niin matemaattisesti kuin käytännössä todistamaan.

Valitettavasti sitä ei voi julkistaa, koska muuten puoluemafiosot ryntäävät paikalle sopottamaan, mikä tarkoittaa suomeksi "tule, tule paha kakku, älä tule hyvä kakku".

Ongelmaa pahentaa roimasti se, että Suomen puoluemafia on kiinteä osa keskusjohdettua eurooppalaista mafiaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Demokratia ei ilmeisesti toimi jos 75 prosenttia kansasta on sitä mieltä että sääntelyä on liikaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei toimi, tarvitsemme lisää sääntelyä! ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Kun joku joskus alkaa purkamaan noita säännöksiä siihen mene aikaa enemmän kuin säännöksien tekoon on mennyt.

Sama vika kun siinä nuorenparin hernepullossa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #16

Pitäisikö alkaa säännösten tekijöiden vähentämisestä? Valmisteleva virkamies tekee sitä työtä, mihin hänet on palkattu. Se, jolla on koulutus säännösten laatimiseen ja jonka toimenkuvaan säännösten laatiminen kuuluu, tekee säännöksiä. Ja tämän ongelman pääasiallinen lähde ei suinkaan löydy Suomesta, vaan EU:n hallintokoneistosta, josta valtaosa erilaisista normeista, säännöksistä ja direktiiveistä on peräisin. Meillä niitä vain käännetään suomeksi ja ruotsiksi sekä sovitetaan olemassa olevaan sääntöviidakkoon. Tosin meidän omat byrokraattimme tuovat siihen vielä oman lisänsä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Koska virkamiehellä ei ole säällistä tekemistä hän tekee itselleen tekemistä ja silloin syntyy turhia säännöksiä, koska ne on keksitty ajan pelaamiseksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jospa se yrittäjien kontrolli on hyvinkin tarpeen siellä Suomessa?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Politbyro on sitä mieltä ja gosplan velvoittaa!

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Normien purusta oli hallitusohjelman laadinnankin aikana jotain puhetta, mutta lienee unohtunut kikykiusaamisen tuoksinassa... Tässä muistuttaisin vielä kuinka kotimainen vastapyydystetty järvikala voi olla vaarallista nautittavaksi eikä sitä saa myydä kuin tukkukauppiaan kautta, niin suositus on syödä thaimaalaisen taajaman paskaputken tienoilta pyydystettyä makrillia ja katkarapua umpiopakattuna...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Normien purusta oli hallitusohjelman laadinnankin aikana jotain puhetta,

Menee rikottujen vaalilupausten piikkiin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Normien purusta oli hallitusohjelman laadinnankin aikana jotain puhetta, ..."

Kaikille lienee tuttu se Pohjanpään runo, joka alkaa sanoilla:
Piti harakka puhetta vierailleen / tilapäinen ihan on pesä / elä putoa varis, tein kiireisen / matta annahan kun on kesä / niin vannon, kartano korskehin, tällä samalla paikalla nöytään ...

No, ei siitä sen enempää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muistaapa hyvinkin. Ai että tuli hyvä olo tuosta runosta. Kiitos Jaakko.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Pelkkää asiaa, kortti pino kasvaa ja työnantaja maksaa.
Olen ajanut maanpäällä liikkuvia vehkeitä 50 vuotta yli 4 miljoonaa kilometriä, mutta kun en ole käynyt kurssia eli maksanut "suojelumaksua" en saa ajaa omistamaani kuorma-autoa koska minulla ei ole ammattipätevyyttä.
Ammattipätevyys, 5 päivän kurssi, täydellä palkalla + kulut yli 500 € ja riittää kun käy joka aamu vaikka ensimmäisen tunnin, siis tärkeintä on että on työpaikalta pois 5 päivää.
On voimassa 5 vuotta ja uudestaan.
Kortti kursseja samoin, työnantaja maksaa palkan ja kulut.
Minun käsityksen mukaan kysymys on työajan lyhentämisestä eikä mistään muusta, onhan niitä " koulutus rahoja" jo peritty oikeudessakin takaisin muutamilta kunnilta.
Oikeata koulutusta vastaan minulla ei ole mitään jos sitä tarvitaan.
Minulla ei ole aikaa hankkia ammattipätevyyttä kun pitää tehdä toitä, selvyyden vuoksi, kysymyksessä ei ole kuljetusliike vaan ajot on yksityisiä ajoja ja työmatka ajoja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siis onko tuossa mitään järkeä? Ei ole!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onpa huonoa koulutusta kun vaikutus lakkaa jo 5 vuoden sisällä. Pitäisikö peruskoulukin uusia 5 vuoden välein ja ylioppilastodistus. Ajokorttikin säilyy, mutta ammattipätevyys ei.

Tienvarresta ei saa kerätä roskia ilman tieturvallisuuskorttia mutta saa kyllä roskata ilman mitään.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Selvää huijaustahan se on, koulutus sana on sitä varten että on saatu yhteiskunnan rahat ja pakotettua yritykset mukaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

EK ja SAK luovat yhdessä hallituksien kanssa lisää sääntöjä eli kortteja yritystoimintaan ja sitä sanotaan kolmikannaksi.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Oli tuossa viikonloppuna vapaata sen verran että lueksin näitä keskustelujuttuja, jos Sipilä/Pekkarinen jutuissa on yhtään enemmän perää kuin liistereessä on ne melkoisia veijareita eikä yrittäjän 137% vero enää riitä vaan veroa täytyy korottaa.
Aika turhauttavalta tämä yrittäminen alkaa tuntua.
Ajokortin pois ottaminenkaan ei taida pelastaa polosen poikia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Yrittäjähenkisen on vaikea ymmärtää miten poliittiset röyhkeät klikit toimivat kahmisessaan itselleen etuja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset