Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Miksi rikkaat imitoivat köyhää?

Ugh! Björn "Nalle" Wahlroos on puhunut. Hän kertoi, että tulevaisuudessa palkkojen on laskeuduttava sellaiselle tasolle, että työ käy kaupaksi. Niin se on aina ollut, rikkailla ei ole koskaan niin paljoa rahaa, että he voisivat maksaa työstä oikeaa palkkaa.

Nallen visio, että perustulo kattaisi toimeentulon rungon ja sitten makkarat leivänpäälle ansaittaisiin puurtamalla rikkaiden eteen pienellä palkalla. Miksi rikkaat eivät mene perustulolle ja nauti elämästään juuri noin kuinka meitä muita neuvovat?

Tämä kaikki ahneus esiintyy läpi kaikessa jossa joku vain on saanut erikoisedun tai taidon, jota muilla ei ole.

Sanotaan, että kateus vie kalatkin vedestä, mutta näin se ei valitettavasti ole. Ahneus vie kalat vedestä, joka sitten käännetään kateuden piikkiin.

Jokainen voi mennä itseensä, eli jos olet löytänyt maailman parhaan hillasuon, et suinkaan laita koko etusivun kattavaa ilmoitusta siitä valtakunnan ykköslehteen. Pidät asian kokonaan omanasi, menet suolle harhautusreittejä kuin eksyttäisit muut, vaikka kukaan ei seuraisikaan sinua. Hillasuohan ei ole kateus, vaan onni jota yrität pitää omanasi.

Näin toimivat myös rikkaat, he hyödyntävät ansaintalogiikkaa siinä missä köyhä hillanpoimijakin.

No Nalle sanoo, että työ ei mene kaupaksi jos ei sitä tehdä tarpeeksi pienellä palkalla, eli mitä hyötyä Nallelle on olla rikas, jos käyttäytyy, kuin hänellä ei rahaa olisikaan?

Rahalla on sellainen kirous, että kun sen "kusiraja" ylittyy tulee ihmisestä nuuka kuin piru, tältä pirulta et saa lanttiakaan ilmaiseksi, saati että hän maksaisi työstäsi täyttä palkkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Tänään kuulin, että tänä vuonna koulunsa aloittaneet tulevat tekemään töitä työaloilla, jotka eivät ole vielä olemassa. Työelämä muuttuu jatkuvasti ja Nalle sanoo sellaista mitä ei tahdota kuulla. Välillä mietin miksi työttöminä tai työttömyyden uhan alaisena olevat eivät tee kuten Nalle ja lähtevät ulkomaille. Suomalaisia työntekijöitä arvostetaan ulkomailla Suomen koulutuksen maineen takia, ym.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Useat suomalaiset eivät koskaan poistu edes omasta maakunnastaan, jos ajatellaan asumista tai työuraa, joten meidän piirimme ovat kovin pienet.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" No Nalle sanoo, että työ ei mene kaupaksi jos ei sitä tehdä tarpeeksi pienellä palkalla, eli mitä hyötyä Nallelle on olla rikas, jos käyttäytyy, kuin hänellä ei rahaa olisikaan?

Rahalla on sellainen kirous, että kun sen "kusiraja" ylittyy tulee ihmisestä nuuka kuin piru, tältä pirulta et saa lanttiakaan ilmaiseksi, saati että hän maksaisi työstäsi täyttä palkkaa. "

Monesti olen mittinyt. Mitä Nalle ja kumppanit kuppaavat kun köyhät on kupattu, ilmeisesti sitten alkaa sota todellisesta varallisuuden uusjaosta, ei ilmeisesti ole kaukana.

Toivotaan että näitä kupattuja ei sotketa jälleen kerran tähän uusjakoon, toivossa on hyvä elää.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Wahlroos ehdotti negatiivista tuloveroa köyhille.

'Nykyisinhän tietynlaista negatiivista mallia sovelletaan johtajille ja poliitikoille. Mitä enemmän menee vituiksi, sitä enemmän maksetaan.'

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset