Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Saktokratia

Filosofi Platonin näkemykset perustuivat siihen, miten demokratia ja erityisesti hänen aikansa Ateenan demokratia sellaisena kuin se oli Platonin aikana olisi tullut hylätä. Platonin itse esittämä malli  hallitusmudoksi  oli aristokartia tai monarkia.

Hänen mukaansa vain filosofi voi johtaa maata.

Myös Suomessa tänään pohditaan onko demokratiamme oikea, ainakin Nalle Wahlroos on kirjoittanut siitä kirjankin. Markkinat ja demokratia. Siinä hän pohdiskelee miten saataisiin loppu enemmistön tyrannialle.

Olen lukenut tuon teoksen ja arvioni siitä ovat sekavat. Aluksi oli hyvää pohdintaa vallitsevasta tilanteesta, sekä historiaan paljon viittauksia. Loppu osa kirjasta sitten hajosi ikään kuin käsiin. Olisiko nerous loppunut kesken kirjoituksen tai motivaatio lopahtanut.

Tai sitten Nalle ei uskaltanut kirjoittaa, että meillä ei ole enää demokratiaa eikä mahdollisesti koskaan enää tulekaan.

Meillä on saktokratia eli SAK:n salainen hallintajärjestelmä, missä köyhät ovat peiteosassa. Köyhyyden verhon taakse on sullottu valtava saklainen omaisuus ja VVO:n vuokaratalojen kaltainen bisnes eri muodoissaan on naamioitu lakkorahastoiksi.

Siinä missä aristokratiassa joku aatelinen johtaa yhteiskuntaa, niin saktokratiassa ay-liikkeen etumiehet eli pieni klikki johtaa koko Suomea näkymättömissä. Kaikki on niin hyvin suojeltua, että emme tunnista saktokratiaa, vaikka se leijuu päivittäin edessämme.

Saktokratia perustuu hämäykseen siitä miten rikas imitoi köyhää, ja vaatii jatkuvasti "pienille ja vähäosaiselle" yrittäjien ja virkamiesten ymmärrystä. SAK on onnistunut tässä hyvin viimeiset 40 vuotta.

SAK on kääntänyt asiat päälaelleen ja on saanut meidät uskomaan ay-väen oikeutukseen, kun puhuvat kauniisti kuinka kapitalisti heitä riistää. Heillä siis on oikeus ottaa vuokralaisilta käypää korvausta suurempi vuokra, koska he ovat hyvällä asialla. He ovat iskemässä kapitalistia turpaan kapitalistin omilla keinoilla.

Tasa-arvon nimissä sakkilaiset ovat soluttautuneet joka ikiseen päättävään elimeen, joiden kautta he kääntävät päätökset omaan maaliinsa samalla valittaen kuinka huonossa asemassa työmies tänä päivänä onkaan.

He ovat niitä joista isossa kirjassa kerrotaan että susi tulee lampaan vaatteissa ja on kaikki kansat sovussa keskenään. Nämä silmänkääntäjät siis uskottelevat olevansa lampaita ja kuppaavat siinä samalla köyhien, rikkaiden ja keskiluokkaisten rahat omiin lakkokassoihinsa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta yksi parhaita Platonin pohdiskeluja on tämä: Oikeus on se joka suojelee itse kunkin osaa, paikkaa ja tehtävää ja säilyttää yhteisön hierarkkisen tasapainon. Olisiko oikeudenmukaista antaa kaikille samaa, kun heillä ei ole samoja tarpeita eikä samoja ansioita?

Olisiko oikeudenmukaista vaatia kaikilta samaa, vaikka heillä ei ole samoja kykyjä tai resursseja? Mutta kuinka voidaan pitää yllä yhdenvertaisuutta ihmisten kesken, jotka eivät ole yhdenvertaisia? Tai vapautta yhdenvertaisten ihmisten kesken?

Tätä pohdittiin jo muinoin Kreikassa, ja tätä pohdimme mekin edelleen. Vahvin voittaa, ja tätä kutsutaan politiikaksi. Voitko tuo paremmin sanoa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin pohdittu, hyvin kommentoitu, kiitos Kaija.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Joku demari sanoi Ahtisaaren ulostulosta että ilman ay-rahaa Ahtisaaresta ei olisi tullut presidenttiä. Ans kattoo riittävätkö VVO:n ym. rahat siihen että Urpilaisesta tulisi seuraava.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Nythän Ahtisaari on kirjoittanut hyvinkin terävästi demarien ja työmarkkinajärjestöjen kotiinpäinvetämisestä ja kaiken mahdollisen torppaamisesta, senkin uhalla, että Suomi vajoaa polvilleen entistä syvemmälle suohon. Rakenteellisia uudistuksia ei pystytä tekemään ja hallituksen hyvätkin aikeet perutaan yksi toisensa jälkeen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ahtisaari on avannut silmänsä ja uskaltaa jopa avata suunsa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin sanottu, hyvin kommentoitu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

2006 presidentinvaalien vaalirahoitusilmoituksia ei enää löytynyt netistä, mutta katsoin ne joskus ja ay-liike oli tukenut SAK:n entistä lakimiestä (vai pitäisikö sanoa -naista) Tarja Halosta niukanpuoleisesti. Mistähän moinen mahtoi johtua.

Pekka Iiskonmaki

Palkat tulisi määräytyä vienti edellä. Julkinen sektori kantokyvyn mukaan.

Ihmisten pitää tulla toimeen nettopalkallaan. Julkisen sektorin työntekijöillä ei äänioikeutta, eikä mahdollisuutta luottamustehtäviin.

Nyt näistä ei todeudu Suomessa mikään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset