Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Suomen palkkavääristymä

Kiky ei pelasta. Kiky on teatteri eli sirkushuvi kansalle, kun hallitus ei muuta huvia meille keksi. Suomessa on moni asia hyvin ja pitää ollakin, kun hyvinvointivaltiota on pruukattu tehdä aina viimeisestä sodasta lähtien.

Tässä on tullut vain tehtyä samalla muutamia ylilyönetjä, jotka tulee nyt vain sanoa julki. Totuuden tunnustaminen ja niin edelleen...

Valtion kannalta työttömyys on suuri rikos, koska se syö valtion kassaa. Tätä asiaa sitten kierretään sanomasta, kuin kissa kuumaa puuroa. Poliitikko kun haluaa työttömän äänen, eikä työttömän syy ole myöskään se, että työnantajilla ei ole mahdollisuutta häntä palkata.

Jos valtio haluaa työttömyyden poista on silloin toimia laitettava työnantajien rasitteiden löysäämiseksi, mutta sitä ei voi valtio yksipuolisesti peukaloida, koska nämä työntekijät ja työnantajat ovat sopineet jotain keskenään. Ovat sopineet liina suurista palkankorotuksista. Se on ollut helppoa, kun Suomella pyyhki hyvin, niin halu ulosmitata yhteistä kakkua oli suuri.

Jokaisessa palkkasopimuksessa tulisikin olla paniikkipykälä, että jos tulee lama palkka laskee. 

Se pykälä ei yksin riitä pitää myös huolehtia ostovoimasta, eli hintojen tulee myös laskea. Eli kaikkien tulee osallistua lamatalkoisiin, ei vain palkoillisten.

Onhan se vallan vinha meininki, että palkkojen korotuksista voidaan yhdessä sopia, mutta se että niitä laskettaisiin, vaikkapa vain määräajaksi ei ole mahdollista.

Suomen vääristymä ei ole työnantajan maksamat sotu-kulut, vaan meidän kokonaisvaltainen pöhö, eli syömme yli varojemme.

On huomattava eräs asia, eli miksi opettajat, rehtorit ja kuntien ja valtion virkamiehet ovat hissun kissun. heitähän lama ei ole koskettanut lainkaan. He ovat suorastaan hyötyneet lamasta mahdottomasti, kustannusten myötä, eli heidän ostovoima on parempi nyt kuin vuonna 2008.

Tässä on se vääristymä. Känsäkourat ja yrittäjät määrätyillä aloilla ovat kärsijöitä, muille lamasta ei ole ollut kuin hyötyä. Jos heidän ostovoima on lisääntynyt ja tilaustavaroiden osalta toimitusajat ovat lyhentyneet, niin miksi ihmeessä he nostaisivat suurta haloota?

Sehän tarkoitta, että valtaosalla suomalaisia menee hyvin ja pienellä joskin suurenevalla osalla menee huonommin. Tämä joukko pitää ääntä ja miellämme, että kurjaa on koko kansalla. Nämä nyt vihreällä oksalla istuvat sitten lisäävät vettä myllyyn kun heidän iholleen käydään, eli halutaan pyrokratiia leikata tai luokkakokoja kasvattaa. Alkaa viestitys siitä, että nytkö halutaan lisää työttömyyttä.

Eihän koulutetun ihmisen joka on ikänsä opettanut muita tarvitse työttömäksi päätyä, vaikka se työ mikä nyt on lakkaisikin. Voihan samalla kun uudistuksia tehdään toteutta myös markkinointia ja uudelleen motivoituneet saavat varmasti töitä, jos lopettavat valittamisen turhasta ja tarttuvat uuteen työhön.

Missä se sitten on se uusi työ? No sehän on siellä tilauskirjassa. Suomen lama on siellä korvien välissä, eli tilauskirjaa ei kunnioiteta. Kun tilauksia alkaa olla hinsusti pitää laittaa ulsteri niskaan ja mennä hakemaan niitä tilauksia, eikä hypätä kortistoon. Tai ponkaista ennenaikaiselle eläkkeelle. Kun autolla ajetaan ylämäkeen painetaan kaasua eikä kytkintä. 

Nyt Suomessa taataan, että työtön saa 500 päivää maata kytkimellä, eikä tarvitse kuin nostaa korvauksia, kuka täälä sitten jaksaa kaasutella kun kolmannes on eläkkeellä ja joka kymmenes on työtön?

Työttömille pitää saada työpaikka eikä siirtoa eläkkeelle.

Suomen vääristymä on se hyvinvointivaltio, jota ei enää ole, eikä tällä tekemisellä koskaan enää tule. Tarvitaan uutta uskoa itseensä, eikä sitä saada leikkaamalla lapsilisiä. Velkarahalla eläminen ei lopu, jos ei joku todella etsi niitä työpaikkoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kilpailukyvyn korjaamisen kulmakivi on verotuksen pienentäminen. Se onnistuu yksinkertaisesti sopeuttamalla ja keventämällä julkista sektoria. Onko kevennetty ? No eipäs olekaan. Näihin talkoisiin hallituksella ei ole kiireen kierämää. Muuta puuhastelua kyllä piisaa työpäivien täytteeksi.

Edit : ja mitä viranomaisten touhuiluun tulee, niin ensimmäisenä saneerauskohteena on tämä työvoimaviranomainen. Mitä siellä taphtuu työllistymisen poistamiseksi ? Kokeeksi vois ulkoistaa homman alueellisesti yksityiselle ja palkkauksen pitäisi perustua tehtyyn tulokseen. Siis työllistymiseen ja työllistymisen auttamiseen käytännössä. Ymmärrykseni mukaan viranomainen keskittyy tällä hetkellä ensisijaisesti valvontaan. Valvonnan asemasta jos keskitytäänkin työllistämään, niin eteenpäin menoakin vois tapahtua. Yleensäkin se mihin fokusoidaan menee myös eteenpäin. Nyt siis valvonta menee eteenpäin.

Samalla muuten ne kokoomuspoliiitikot vois nostaa näytille ne työpaikat, joihin sitä väkeä tuhansittain tarvitaan. Ei kannattais enää vaan puhua. Nyt tarttis jo tehdäkin jotain. Myös siellä Kokoomuksessakin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu roimitaan vaan kokoomusta, minä olen sitoutumaton. Alvin alentaminen Saksan lukuihin olisi järkevää, mutta silloin verokakku romahtaa, no silloin pitää ulostaa valtion ja kuntien palveluja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tuo on totta, julkisen sektorin määrän pienentämiseen olisi oikeasti varaa, palvelutasoa heikentämättä. Kokoomus lienee tätä ajaakin takaa, ainakin puheissaan, mutta Kepulaiset taitavat olla jarrumiehenä. Menis liikaa maakuntamiesten suojatyöpaikkoja kaatopaikalle jätteiden mukana.

Ja joo, niitä mm ssa Vartiaisen ja EK esittelemiä avoimia duunimestoja ei vaan tahdo näkyä. Missään. Kokoomuksen edustajilla on siis oltava salaista tietoa aiheesta, koska MOL in sivuilla vapaita paikkoja on alle 16.000. Lisäksi noiden töiden laadusta vois tietty sanoa myös jotain, mutta jokainen voi käydä itše katsomassa.

http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Näinpä, Suomi on jämähtänyt asenteisiinsa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tämä ei ehkä suoranaisesti liity kirjoittamaasi mutta välillisesti kyllä. Tarvitsen tässä kohtapuoliin Osmon puuvahaa. Kun sitten vertaan sitä, paljonko se maksaa suomalaisessa rautakaupassa ja keskieurooppalaisessa kaupassa, joka myy myös netin kautta, itku alkaa tulemaan silmään.

Suomalainen hinta on vähintään 50% korkeampi kuin eurooppalainen. Eikä sitä selitä muutaman prosentin ALV-ero. Jos tietäisin varmasti kolme värisävyä, joita tarvitsen lähimmän parin vuoden aikana, lähettäisin tilauksen Itävaltaan saman tien. Jos tekisin enemmän puunkäsittelyhommia, tilaisin saman tien 30 kg.

Joku mättää pahasti. Keski-Euroopan nettikaupoissa en ole nähnyt yhdenkään pyytävän lähellekään Suomen hintoja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuo asia liittyy hyvin avaukseen, eli katteet ovat pilvissä monilla tuotteilla. Ihmiset ostavat renkaat ja muut hilpetöörit netistä, ja miten käy silloin kotimaisten kauppojen? Nostavat hintoja entisestään, että pärjäisivät!

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Murphyn laki voi ja elää hyvin....Ongelmana virkahenkilökunnassa on se, että siellä on henkilöitä, joita aidosti tarvitaan tuottamaan palveluita kansalle. Sitten on se kukkakeppiosasto. Muistan hyvin kun ison laman aikana julkisella puolella lomautettiin.

Kansalaisten kannalta tiettyjen henkilöiden poissaolo oli kiusallista. Se, että pomosarja keski- ja ylätasolla oli pihalla...no sitä tuskin huomattiin ei edes työpaikoilla. Muistan elävästi kun eräs toimistotyöntekijä kyynisesti luuli oman esimiehensä olevan taas kursseilla tai seminaarissa, vaikka oli lomautettuna.

Pitäisi priorisoida, mutta se lienee turha toivo.

Pekka Iiskonmaki

Hallitus antaa Kikysirkusta ja leipäjonosta ruokaa.

Sehän on kuin Rooma ennen tuhoa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tätähän se Pekka on, anna meille meidän jokapäiväinen valituksen aihe, ja hallitushan antaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Valtion ja kuntien palkkataulukot on uusittava niin, että progressiivisesti alennetaan kahteentuhanteen viiteensataan saakka. Tämän alittavat palkat jätetään ennalleen. Samoin ylisuuret eläkkeet (yli 2000€/kk) leikataan veroleikkurilla tasaiseksi. Loppuu itku ja hammasten kiristys, mutta tätä ei tulla koskaan tekemään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tässähän olis oppositiolle aihetta keskusteluun.
Elopkin mm ssa imaisee yli 6.000 € kuussa. Olishan siinä demareilla ja vasemmistolla aihetta olla pienen ihmisen asialla.

Btw. Ruotsissa muuten ON eläkekatto. Kuten monessa muussakin sivistysmaassa.
Aiheesta Kalevassa taannoin juttua.

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/ela...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Aikanaan devalvaatio tai devalvoituminen palautti kilpailukyvyn ja työpaikat. Se että nyt ei kyetä tekemään riittäviä korjausliikkeitä (kai yhdeksättä vuotta) antaa aika huonon kuvan siitä, paljonko järkeä politiikan teossa Suomessa käytetään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset