Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Taas politiikan tuuliajolla

Suomi on taas politiikan tuuliajolla, ei kestänyt Sipilän kantti jatkaa epäpoliittisena toimijana, vaan hänestä on tullut suomalainen peruspoliitikko. Keskusta on aloittanut näkymättömyyden, tulee aivan Kataisen aikainen kokoomus mieleen. Yritetään surffailla suosion aallonharjalla ja varotaan tekemästä mitään uudistuksia.

Juha Sipilä on toiminut aina hyvin näkymättömästi, mutta nyt hän on hävinnyt kokonaan otsikoista. Onhan se surullista, että pääministerimme tunnetaan vain lausumastaan; että huomenna kävelen presidentin luo.

Kilpailukykysopimus oli kyllä otsikoissa, mutta vain negatiivisessa mielessa enimmäkseen ja lopuksi säälistä. Suomen pysähtyneisyyden politiikka ei ole pysähtynyt, vaan jatkaa hyvää vauhtia pysähtymistään.

Muistuttaisin pääministeriä, että jos haluaa kukoksi tunkiolle, on siellä ollessa myös kiekaistava silloin tällöin. Suomen politiikka on lähinnä näpertelyä ollut pääministeri Paavo Lipposen jälkeen.

On heitelty vessapaperirullaa terkkarin odotushuoneessa ja on lähdetty karkuun Brysseliin, mutta kovasti kaivattua sotea ei ole  haarukoitu lautaselle saakka. Siitä on kyllä puhuttu ja kirjoitettu, kuin suomalaisurheiljoiden hurjasta mahdollisesta menestyksestä Rion kisoissa. Tulokset tahtovat olla vain samaa luokaa Sanni Utriaisen kanssa.

Odotetaan parasta mahdollista, mutta sitten ei kuitenkaan.tueta tai tehdä muutosta. Onko pääministeri Juha Sipilä käyttänyt jo voimavaransa? Onko kansa taas mennyt vipuun ja äänestänyt mahdollisuuden toivossa tunkionsa päälle miehen jolla ei ollutkaan niitä paukkuja tuon pidemmälle?

Jos urheilija epäonnistuu, etsitään syytä harjoittelusta, terveydestä, ja pään sisältä. Ei ole suurten kisojen mies on tuttu sanonta useista suomalaisista urheilijoista. Mutta miksi näihin luusereihin sitten niin lujasti luotetaan? Koska suomalainen on laiska oppimaan, eikä viitsi itse tehdä sen enempää kuin on tarpeellista. Raahautuu juuri ja juuri äänestyskoppiin ja aika moni jää vielä nukkumaan.

Kun valinta sitten on tehty alkaa odotus paremmasta, kun sitä ei tule jalkaa arvostelu. Missään vaiheessa ei tueta tai kannusteta, tehdä asioita samaan suuntaan tai edes hymyillä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Blogisti joutui kuitenkin itselleen myöntämään, että lupaavalta vaikuttanut "epäpoliitikko" Juha Sipilä meneekin poliittisen vaihtelunhalun piikkiin, eikä kyse ole koskaan ollutkaan uudesta messiaasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Käsittääkseni menossa on kokeilu siitä miten Sipilän liike-elämässä saadut opit toimivat valtiontaloudessa, mutta voisihan tuo esitellä väliaikatietona jonkun kakkaran. Myös maakuntamallin etenemisestä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Uhkaus pressan luo menosta on tosiaan Sipilän kovin huulivoiman osoitus tähän mennessä. Pakkolakipuheetkin aiheuttivat kohun, mutta ne olivat nähdäkseni osa ay-liikkeen suuntaan osoitettua poliittista peliä. Näkökulmasta riippuen sitäkin voi pitää ansiokkaana ulostulona.

Suurin muutos on siinä, että hallituksen politiikka on muuttunut selvästi aiempaa amerikkalaismyönteisemmäksi. Sipilä pääministerinä on pakotettu sallimaan sen, koska Perussuomalaiset ja Kokoomus ovat löytäneet siinä toisensa. Muuten linja jatkuu samana kuin edellisillä hallituksilla. Etuuksista leikataan ja velkaa tehdään lisää entistä tahtia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
hallituksen politiikka on muuttunut selvästi aiempaa amerikkalaismyönteisemmäksi.

Mikä ihme tuo on ?
Mitä sisältää USA:sta tilattu hallitusohjelma?
20.5.2011
YLE kertoi helmikuussa 2010 Vanhasen hallituksen värvänneen USA:laisen
konsulttitoimiston avustamaan seuraavan hallitusohjelman laatimisessa
-suomalaisilla veronmaksajilla on oikeus
tietää mitä USA:sta tilattu hallitusohjelma sisältää.

McKinsey laati vuonna 2007 Matti Vanhasen hallitukselle ohjelmaehdotuksen.
Se on laajasti toteuttu. McKinsey ehdotti mm.
- tilaaja-tuottajamallien
käyttöönottoa kunnallisissa palveluissa,
- julkisen terveydenhoidon maksujen korotuksia,
työttömyysturvan ehtojen tiukentamista jne...

JK. McKinseyn muistion mukaan on edetty aina näihinpäiviin saakka -07 lähtien.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olen antanut itselleni kertoa, että tilaaja-tuottajamalli on ainakin joissakin kunnissa purettu osoittauduttuaan liian kalliiksi ja byrokraattiseksi.

Suomea sopeutetaan nykyään vähintäin yhtä paljon USA:n kuin EU:n vaatimuksiin. Sotilaallisissa asioissa olemme nykyään täysin amerikkalaisten pikku puudeli.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Olen vuoden pitänyt tuota kaavion laskelmaa poliittisesti epäreaalistisena.
http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221351-hall...

http://img.yle.fi/uutiset/hallitusneuvottelut/arti...

Vuoden 2008 kokonaisvelanmäärä 54,4 mrd kaksinkertaistuu ensi vuonna eli nousee n. 110 mrd:n tasolle.

Velanhoitomenot voivat kaksin-kolminkertaistua, jos maailmalta Suomi ei saa enää velkaa nykytasolla 0-1 %:n korolla. Ja siitä voi tulla menopuolelle menoja lisää tälle momentille.
http://budjetti.vm.fi/indox/download.jsp;jsessioni...

P.s. Korkomenojen melko varmaa kasvua ei ole em. kaaviossa edes huomioitu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valtiovarainministeri Alexander Stubb piti kiinni hallituksen alkuperäisistä säästötavoitteista, uusi valtiovarainministeri Petteri Orpo näyttää niistä lipeävän. Ja sano vaan vielä kerran, että olen huono häviäjä : )

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Samaan aikaan eläkerahastot ovat kasvaneet ainakin 60 miljardia. Jos nämä rahat olisi käytetty valtiontalouden tasapainottamiseen, niin valtion velka olisi suorastaan pienentynyt. Valtavien eläkerahastojen kerääminen on aivan älytöntä! Työssäkäyvien eläkemaksut pitää mitoittaa vain kulloinkin maksettavien eläkkeiden suuruisiksi, kuten kansaneläkkeen kohdalla periaatteessa tehdäänkin.

Pekka Iiskonmaki

Sukuvika on se kun suksi ei luista,
politiikan ladulla sen huomata sain.

Rautaiset hermot ja ranteissa ruista,
toisilla on mutta Suomella ei.

Suottahan ne suuret herrat työttömyyttä pohtii,
eihän tätä Suomea sen valmiimmaksi saa.

Ainoa saavutus on maksujen nosto ja polttoaineverojen korotus. Nyt ovat alkaneet valtavat irtisanomiset, koska hallitus on täysin kyvytön tekemään suuria päätöksiä.

Veroilla Suomi on tuhottu. Töissä ei kannata käydä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Valtio ja kunnat etsivät epätoivoisesti uusia rahoitustuloja hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi. Silti julkinen velka paisunee tänä ja ensi vuonna liki 10 miljardin euron vuositasolla ja talouden perusta makaa kokonaan kotitalouksien vekaantumisen kasvun tuoman kulutuksen varassa, joka on puolestaan pelkkää " nollakorkojen " ja matalan inflaation harhamaa.

Korkojen nousu on varsin pian melkoinen jäävuori, johon Suomen talous aivan väistämättä tulee törmäämään suoraan keulakosketuksin velanottoon nyt jo 8 vuotta ylläpidetyn talouden pohjan romahtaessa tyhjiin, eikä uutta sampoa ole edes näköpiirissä lähitulevaisuuden rahoittajaksi, vaikka väestön vanhetessa menojen vaateet ovat aivan huikeat. Verotuskin on jo tullut tiensä päähän ja budjettia yritetään paikata peltipoliisien salamavaloin.

Sipilälle ansioksi voidaan mainita, että edes yritti jotakin - toisin kun yksikään muu puoluejohtaja poliittisessa jakovarakentässä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Helppoa allekirjoittaa Laurin kommentti. Eri asia on, kuka uskaltaa toimia niin, että toiminnot, jotka syövät valtion taloutta leikataan siihen tasoon kun kansantuotetta on vara niihin kulloinkin jakaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se on totta ja tapahtui pääosin Kataisen toimesta, vaikka suu vaahdossa puhuttiin verojen alentamisesta. Sitä alennettiin, niin että uutinen saatiin, mutta ei vaikutusta, koska siinä tuloluokassa ei muutenkaan enää maksettu tuloveroa. Alvin nostaminen kuittasi moneen kertaan tuon alennuksen. Alvi Saksan tasolle, jolloin myös pienituloinen siitä hyötyisi. Samalla se on paras lääke harmaata taloutta vastaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

ALV oli kepu,kok,rkp,vihr. leikkauslistalla ,seuraavalle hallituskaudelle.
Kepu jopa teki siitä aloitteen oppositiossa syksyllä-11 ALV 25%.
Mitä sillä paikattiin ? Ruuan ALV alennusta joka vei verotuloja kirstusta.
Kun nämä vanhasen II myi Lannoitetehtaan Norjalle-08.Norja nosti hintoja ,ruoka kallistu.Sitä padottiin ruuan Alv alennuksella ja kierre oli valmis.
(Nyt lannoitteet noussut 50% (muualla 20-30%) Siksi kai maatalouteen lykätään nyt rahaa.

Turha siitä on Kataista syyttää.Kyllä Ruuan ALV-alennus kierre oli Kepun ja Häkämiehen moka-08.

Kepulla on aina ollut tapana omissa hallituksissa piiloutua hallituskumppaneittensa selän taa. Muut saa syyt niskoilleen.

Nämä leikkauksethan on Sipilän ja Evan tekemät .Jo-14 tuleva pääministeri esitteli listansa.
Kun sumutetaan kansaa 501 milj.veronkevennyksellä,kun leikataan 4 mrd. Niin kai joku vielä siihenkin uskoo? Hintoja on nosteltu niin terveyspalveluissa ym.ALV laskuissa nousee useammalla eurolla.

JK.Katainen meni O.Rehnin tilalle. Virat jaetaan puolueittain EU maiden kesken.
-17 vuorossa Kepu tai PS
SDP Urpilaisen tilalle meni Vapaavuori (kok)
EU-tiedote
Salaliittoteoria Kataisesta täyttä puppua .

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Valtion velka kasvaa, koska velan kasvun pysäyttämiseen ei löydy poliittista tahtoa.
Riittävät valtion menojen leikkaukset ja verojen korotukset olisivat poliittinen itsemurha niitä ajaville politiikoille.
Valtion budjetissa olisi yllin kyllin leikattavaa, mutta kun...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ulkopolitiikassa hallitus on tuuliajolla ja presidentti Niinistö on saanut tarpeettoman paljon valtaa. Sitä Hesarin pääkirjoituskin yrittää sanoa, vaikka jättää sanomansa vihjailujen asteelle.

Sipilä ja Orpo ovat ulkopolitiikassa noviiseja ja se näkyy.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1471319374778?ja...

Käyttäjän amgs kuva

Voi teitä! Jos Suomi olisi ihminen ja lukisi keskusteluanne, Suomi masentuisi. Vaikka kuinka oikeassa olette, miten surkuttelu auttaa? Eikö se ollut niin, että oikeistopuolueet pystyisivät hallituksesta käsin ratkaisemaan Suomen ongelmat? Itse äänestitte, kuten äänestitte. Provo tai ei, mutta tämä on yksi mielipide. Muuten, halauksia kaikille teille sienimetsästä. Kyllä se siitä! :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sienimetsässä kävin minäkin ja saaliina ämpärillinen herkkutatteja ja yksi matsu take. Ana nyt halusi olla nokkela, mutta samaa löpinää täällä on luettu kahdeksan vuotta. Jopa eräs herra Tossavainenkin pääsi oikein itse paikanpäälle päättäjäksi, mutta niin vain jäi toimet löpinöiden tasolle.

Ana varmasti laittaa asiat siellä sienimetsässä reilaan ja huomenna saamme tuta muutakin kuin poliittista jargonia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta itse äänestitte.

porvaripuolueita 6-2 vasemmistoa.

Kun yksi porvaripuolue esitti Santeri-Alkion oppeja ,köyhimpien puolela olevia,
moni meni vipuun Miljonääri Sipilän politiikasta.

Kun taas toinen porvaripuolue esiintyi koko kansan "työväenpuolueena" joka muutta suunnan hallitusten toimista,meni taas moni pahasti vipuun.

Kuten Katainen,Rukkaset ja "työväenpuolue" -07!

JK. Ja nythän on niin että tuo valtasuhde on ollut -03 lähtien.
Eikä se siitä enää muutu. Tuskin sdp,vas tulee koskaan saamaan 101 edustajaa ,enemmistöä eduskuntaan. Mikään ei siis jatkossakaan tule muuttumaan .

Pekka Iiskonmaki

#11
Kritiikillä ja surkuttelulla on vissi ero. Minä ainakin nauran ihan avoimesti Suomen surkealle talouspolitiikalle.

Suomi painelee verotus edellä ja voin vakuuttaa, että yksikään vero ei lisää talouskasvua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No mutta kun seuraavat eduskuntavaalit tulevat, niin ihan varmasti sitten vasemmisto saa rökälevoiton, kun tämä hallitus kerran on kaiken pilannut.

Kyllä kai nyt jaksaa vajaa kolme vuotta odottaa kurjuudessa, kun tietää varmasti, että tulevaisuuden ratkaisun avaimet ovat vasemmistön vakaissa käsissä.

Meille koittaa ilmeisesti auvoisat ja hienot ajat, kun vasemmisto vihreiden kanssa laittaa köyhän Suomen asiat kuntoon.

Tätä niin kovasti odottelen, että saisimme pian tulevaisuutemme takaisin. :)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

vasemmisto Porvari vihreiden kanssa laittaa köyhän Suomen asiat kuntoon.

Vaikka sdp saisi 24% äänistä,vasem.10% on porvaripuolueet enemmistönä.

-Niin oli Lipposenkin aikana ,vaikka yhä moni luulee SDP olleen enemmistö.
SDP 63,vas 22 yht. 85-115 porvaripuolueet.

JK. YLE kysely:Milloin Suomessa oli parasta aikaa"?
85% vastasi -80 luku
Vasemmistoenemmistö
Multa-kepu,MSP,SDP,komm,Krst-rkp,kok (ainoat porvarit -60-87 asti.)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Marja-Liisa on perehtynyt asiaan ja se on tietysti hyvä asia. Sitä hän ei kuitenkaan voi tietää ketä tai mitä äänestin vai äänestinkö lainkaan. Sama koskee Anan kommenttia, joka väittää että itse äännestin väärin. Mistä kristallipallosta Ana ja Marja-Liisa katsoo ketä äänestin?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #21

En tiedäkkään enkä kohdistanut sitä kehenkään erikseen . Jotkut kävi vaaliuurnilla ja yleensä ne on kokoomuslaiset ja kepulaiset. Liikkuvia äänestäjiä oli paljon -15 eduskuntavaaleissa ,jotka päätti vasta vaalikopissa .

Avokonttorin "hoitaja" Sipilä piiloutuu nyt virkamiesten seläntaa
(Ei kepu mutta kun ne virkamiehet "päätti" noin:

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-20000012424...

AVOIMIA työpaikkoja oli 1. kesäkuuta 30 600.
Työttömiä 471 000
lomautettuja 31 000

JK. itse en kyllä ole -03-07-11-15 kertaakaan äänestänyt perus-kepu -kokoomusta.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #21

Ari, kommenttini syntyi keskusteluketjun eikä kirjoituksen kautta. Asiasisältö on oikea, mutta kai saa sanoa, että musertaa lukijoita. Olisi hyvää, jos keskustelijat esittäisivät myös vähäsen toivoa antavia ehdotuksia. Toistaiseksi vain Marja-Liisa on jotenkin kertonut mitä nyt seuraavissa vaaleissa hänen mielestään pitäisi tapahtua tai tulee tapahtumaan. Sekä vasemmistolaiset, keskustalaiset että oikeistolaiset ovat sitä mieltä, että vain he pystyvät korjaamaan maan asioita. Oikeisto on myynyt leikkaus- ja yksityistämispolitiikansa hyvin, koska se menestyi edellisissä vaaleissa tai sitten äänestäjiä petettiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Ana, olen positiivinen, mutta joskus kai saa olle allapäin, kun Sipiläkin alkoi hoiperrella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset