Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Puuttuva rengas EU:n liittovaltiossa olemme me itse

EU kautta euroalue on tällä hetkellä pysähtyneessä tilassa, vaikka kommelluksia onkin aivan riittävästi, niin päätökset junnaavat. Alkoholisoituneet virkahoitavat ykköspoliitikkomme ovat antaneet kaikkensa kuningas alkoholin käyttöön. Poliitikolle on tärkeämpi lounaalla tarjoiltava alkoholi, kuin se asia jonka tiimoilta kokoontuminen tapahtuu. Alkoholi ottaa ihmisen syleilyynsä melkoisen helposti, kun viinaksia on tarjolla jokaisessa tilaisuudessa.

Eurooppa ja sen yhdistyneet kansakunnat ovat jämähtäneet paikoilleen. Virkamiehet saavat palkkansa ja palkataan aina vain uusia virkamiehiä, kun homma ei ole enää kenenkään käsissä. Lihapatojen ääressä istuu vuosi vuodelta yhä suurempi joukko ja asiat menevät joka vuosi yhä vain vaikeammaksi kansalaisen kohdalla.

Eri maiden taloudet eivät kulje samaa tahtia, vaikka sehän tässä oli tarkoitus, että yhtenäinen Eurooppa kulkee yhtä polkua ja samassa tahdissa. Vapaa liikkuminen maiden välillä on hyvä asia ja sen piti tuoda tasausta kulttuurien väleihin, mutta pakolaisten hyökyaalto pysäytti tuon kehityksen alkuunsa. Siinä kävi hiukan samoin kuin Suomessa rahan vapauttamisessa. Kaikki meni hetkeksi pieleen, mutta silloin auttoi euro, tai ainakin silloin uskoimme niin.

Euro on Euroopan keskuspankin ”heinä” joka taipuu saksalaisen tuulen mukaan. Euron ja Euroopan keskuspankin tulisi olla Saksasta riippumaton ja siihen lääkkeenä on vain entistä yhtenäisempi EU. Nythän kinastelevat kansallismieliset saavat liikaa pahaa aikaiseksi omalla tiellään kohti euroeroa. Euroero on heille sisäpoliittinen käsikassara jolla heidän olemassaolonsa poliittisella kartalla säilytetään. Nämä narsistiset piirteet tuhoavat yhteisen sovun ja eteenpäin menon.

Kansallismielisyys ei voi olla muuta kuin suurta narsismia.

Ei riitä että syytellään Saksaa ylimielisyydestä, kun samalla unohdetaan olla itse avoimia uusille asioille.

Nythän uhotaan että Saksa manipuloi omaksi edukseen. No sitähän Saksa tekisi myös silloin kun olisimme kaikki omillamme. Ainoa keino on olla yhtä Saksan kanssa eli muodostaa homogeeninen liittovaltio silloin Saksa ei olisi Saksa vaan me olisimme EU.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kannatan kyllä kieltolakia Brysseliin , mutta en eurooppalaista EU-liittovaltiota.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tässäkin meillä on ihan sama ajattelu!

Se perimmäinen ongelma on nimenomaan se politiikka itsessään - eikä ylipolitisoitumisella ole rajoja. Se on niin kauan olemassa kun ihmiset Euroopassa ja Suomessa, missä tahansa eivät itse oivalla jotain hyvin oleellista.

#uusipeli #unitarismi

Pois EU:sta ei ole se uusi peli - tosin jos sen pystymme rakentamaan ENSIN niin sitten jos sen uuden pelin vieminen EU:n ei onnistu voimme tehdä johtopäätökset.

Britannia ei ole rakentamassa mitään kokonaisuudesta ja asiat edellä visiosta jähtevää uutta peliä vaan kiehumassa pohjaan sisäpoliittisesti. Hohhohhoijaa...

EU:ssa on myös hyvää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vähän off-topic mutta parasta brexitissä oli, että englantilaiset veivät sen äärimmäiseen täydellisyyteen brexitoitumalla myös jalkapallon EM-kisoista. Sitä voisi kutsua täydelliseksi omistautumiseksi kansakunnan asialle. Ja Hodgsonkin seurasi Cameronin esimerkkiä, kun alamaiset eivät noudattaneet päävalmentajan/ministerin ohjeita.

Saksa sen sijaan toimii joka asiassa omaksi edukseen, myös jalkapallossa. Kannattaisi tehdä kuten Saksa eikä itkeä sitä, että he osaavat...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kannattaisi tehdä kuten Saksa"

Me emme pääse Saksaksi Saksan paikalle vaikka itkisimme. Meille jää vielä haitaksi sijainti, olemme kaukana tavaravirroista ja asiakkaista, eli meidän olisi oltava kustannustehokkaampia.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 5/JM: "Me emme pääse Saksaksi Saksan paikalle.. "

Jos oikein muistan, niin Hitlerkin oli varannut aseveljilleen tulevan maailmanvalloituksen jälkeen loistavan tulevaisuuden eli suomalaiset olivat hänen mukaansa sopivia metsätyömiehiksi Siperiaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #9

Se oli siihen aikaan kun suomalaiset vielä tiesivät kummasta päästä kirveestä pidetään kiinni.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Enemmän EU:ta, vähemmän nationalistista paatosta. Siinä Suomen menestyskonsepti tulevina vuosikymmeninä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomalainen nationalistinen paatos on kyllä sangen vähäistä esimerkiksi käynnissä olevissa jalkapallon EM-kisoissa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ongelma on siinä, ettei ole mitään "meitä". Ei valheen vaihtaminen vielä suurempaan valheeseen ole mikään edistysaskel.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Onko tämä valhe mielestäsi iso vai pieni? Brexit kampanjan johtohahmo Boris Johnson lupaa EU:lta säästyneet rahat Brittien terveydenhoitoon: (NHS eli National Health Services.)

Tässä Boris Johnson on bussin edessä, joka aika isoin kirjaimin väittää juuri noin.

No miten käy 350 miljoonan punnan? Jotka siis piti käyttää terveydenhoitoon.

No yllätys. Valhehan se olikin.

Ei mennyt kuin tunti äänestystuloksen julkaisusta, ja Brexit leirin päähahmo kielsi koko asian.

Tunti siitä, kun brexit tulos julkistettiin.
Emävalheilla rakennettu kampanja. Onnea Britannia. Sitä siellä tarvitaan.

Paljonko Brexit mahdollisesti sitten maksaa?

Mahdollisesti 1000 kertaa enemmän, kuin mitä Boris Johnsonin mukaan säästyy.

350-400 miljardia puntaa varattuna Britannian valuutan arvon puolustamiseen.

Kallista hupia nämä exitit.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei liity oikein mitenkään kommenttiini, mutta vastaan nyt kuitenkin.

Ne ovat kallista hupia, jos mittarina on raha. En osaa sanoa brexitin syistä juuta tai jaata. Ihmisille on valehdeltu, totta kai. Se kuuluu ilmeisesti länsimaiseen demokratiaan, että valehdellaan päästäkseen päämäärään. Vai liekö inhimillinen tila.

Meidät valehdeltiin EU:n, Britannia valehdeltiin pihalle siitä. Aho valehteli, Lipponen valehteli, Vanhanen valehteli, Katainen valehteli. Perusolettamana poliitikot valehtelevat. He valehtelevat, koska äänestäjä on valehtelija tai idiootti. Valehtelija tai idiootti äänestää valehtelijoita.

Jos valehtelusta luottamusvirassa tai sinne pyrittäessä pantaisiin vaikka kuolemantuomio, saattaisivat puheet olla vähän harkitumpia. Ennen ja jälkeen.

Tai ehkä ihmiset kuitenkin äänestävät asennetta. Minä en tiedä, kun en äänestä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tarkemmin äänestämisestä. Ihmiset eivät välitä tosiasioista, vaan mielikuvista.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/adams%20clint...

Tietyllä tavalla masentavaa, mutta ilmeisen totta. Onkohan se aina ollut näin? Tällaista mielikuvilla pelaamista ja peilaamista? Ymmärrän, että täydellisellä kuluttajalla ja narsistilla ei ole mitään käytännön eroa. Ja että kuluttajuus on se valtaidentiteetti länsimaissa ja konsumerismi se vallitseva monokulttuuri, joka piilottelee kaiken pinnallisen takana, jota kuluttaja kuvittelee kulttuuriksi tai kulttuurieroiksi.

Mutta että äänestyspäätös tehdään peili kädessä. Kumpi ehdokkaista näyttää hyvältä peilin kautta. Pystyn tietyllä tavalla toki ymmärtämään sen.

Silti, pieni idealisti sisälläni haluaisi, että kasvot, puheet, statukset yms. eivät vaikuttaisi mitään. Minua itseäni ei juuri heilauta mitä tai kuka kukakin on ja minusta se on ainut kestävä tapa katsella maailmaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei siitä ole kuin tovi, kun Saksa olisi halunnut Suomen "pohjolan Japanin" paikalle. No, Saksa tuo "Euroopan sairas mies" teki tarvittavat toimeenpiteet ja nyt Suomi on Euroopan "sairaan miehen" paikalla ja Saksa sen kun porskuttaa. Opetus: Turha syyttää EU:a tai Saksaa jos itse olemme asiamme sörssinneet.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Erinomainen kommentti!

Millähän ihmisiä autetaan ottamaan vastuu omasta elämästään? 100% täysi vastuu omista teoista.

Ettei tarvitse syyttää YLE:ä, jos ei vaikka löydä jotain uutista. Tai ettei tarvitse syyttää "valtamediaa", jos vaikka uutiset eivät satu omaa hipiää miellyttämään. Ja ettei tarvitse syyttää kaikesta muusta EU:ta. Onhan se syntipukki aika vanha keksintö, ei siinä mitään. Se vain ei oikein niitä ihmisiä itseään kyllä mitenkään auta.

Mitä jos useampi meistä oppii Suomessakin ottamaan vastuun omasta elämästään?

Olen varma, että Suomi singahtaa nousuun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihmisillä on unelmia, ja se on ihan kivaa,

Vihreätkin unelmoivat saasteettomasta maailmasta, ajatuksen voimalla kulkevista ajoneuvoista, setä aurinkoisen lämmitämistä mökeistä ja vapaista ja villeistä susista keskellä Helsinkiä. Yhteinen ihana eurooppaa kajastaa unelmien seassa.

Kokoomus unelmoi uusista aseista ja Natosta, haluamme olla eurooppalaisia, emme mitään takapajuisia metsäläisiä.

Demarit haaveilevat milloin mistäkin, kunhan saisimme vaalivoiton, niin kerromme sitten tarkemmin.

Persut unelmoivat omasta Suomesta, valkoisesta, ylevapaasta, jossa Suomen uutiest kertovat kuten asiat on.

Vasemmistoliitto taas unelmoi palkasta ilman työtä ja salaa siitä, että yrittäjät katoaisivat maailmasta kokonaan.

Kuten sanoin unelmat on kivoja, mutta harvat unelmat toteutuvat, tämä yhtenäisempi, tiiviimpi EU on myös sellainen unelma, jonka mahdollisuus on Lottovoiton luokkaa, eli kannattaa vaihtaa unelmaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän unelmaa kannata Ritalan takia vaihtaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ja antikvariaatin omistaja unelmoi ajasta iPadien jälkeen kun ihmiset taas alkavat ostamaan kirjoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset