Juha Sipilä hurskahtelee

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puhuu läpiä päähänsä, kun kertoo, että hajautus on Suomelle paras vaihtoehto. Koko Suomea ei voida nykykystannustasolla asuttaa. Ja onko edes tarpeellista. Jos nyt kerrankin harkittaisiin, eikä vain puhuttaisi joutavia, niin voisi tästäkin asiasta syntyä keskustelu.

Kyllä Suomen hallituksen pääministerin puheet tulisi perustua muuhunkin, kuin omaan tahtoon. Jos pääministerit hallituskaudesta toiseen yrittävät vain vetää oman puolueensa rusinoita hallituksen pullataikinaan, niin eihän se silloin voi olla koko kansan pullaa. Se on pääministerin pulla, jota nyt yritetään meille syöttää.

Suomihan ei ole enää jos koskaan on ollutkaan kokonaan asuttu. Nyt pääministeri varmasti tahtoisi tämän nykytilan säilyvän, eli kasvukeskuksien ympäillä olevat taantuvat alueet pidettäisiin tekohengityksellä elinvoimaisina.

Mitä jos keskusteltaisiin siitä mitä alueita me oikeasti haluamme säilyttää ja panostaisimme sitten niihin satakymmen lasissa. Rapustuvien alueiden annettaisiin näivettyä luonnollisen poistuman kautta ja hiukan yhteiskuntana muuttoliikettä avittaen. Valtio voisi lunastaa autioituvat asumukset ja kohta meillä olisi uusi olotila johon myös rahamme paremmin riittäisivät.

Suomi on liian harvaan asuttu maa. asutusta on tehty silloisten olosuhteiden vallitessa, ei se voi olla koskaan syy siihen että tulevaisuus kannattaa uhrata silloisten mieltymysten takia.

Miksi ihmeessä Ruotsi ei asuta koko maataan jos se kerran on niin kannattavaa toimintaa? Miksi myös kaikki muut maat tuntuvat keskittyvän kasvukeskuksiin? Siksi että globaalissa maailmassa ei ole sellaista mahdollisuutta, että yksi maa voisi vain tehdä mitä mieleen juolahtaa välittämättä kustannuksista.

Onhan se hienoa kirjoittaa ja puhua äänestäjien edessä, että minä pidän koko maan asuttuna, kuten olen luvannut. Se on kuitenkin samalla suurta tyhmyyttä ja äänestäjien nuoleskelua. valtiomiehen joka on saanut äänestäjiltä valtakirjan pitää maa kunnossa ja elinvoimaisena ei mielestäni voi hirttäytyä päätöksiin jotka tuhoavat talouden.

Juha Sipilä ei ole onnistunut vakuuttamaan eikä pysty perustelemaan koko maan asuttamista millään. Jos hän sen pystyy joskus tekemäään, niin sitten voin muuttaa omaa kantaani.

Juha Sipilän töitä haukutaan nyt olan takaa, vaikka mies yrittää tehdä parhaansa. En moiti häntä kuin tästä yhdestä tyhmästä inttämisestä. Sillä koko maan asuttaminen on minusta hurskastelua.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu