Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Säästöt - pikku juttu

Miljardin säästö, mutta vasta vuonna 2029, eli hallitus sitoutuu kolmen hallituksen kauteen, jotta säästöt saataisiin sovussa linjattua. Sipilän hallitus 2015-2019 jatkaakin vielä kymmenen vuotta sen jälkeen kun valtuutukset käyvät vanhoiksi. Se tarkoittaa, että Sipilä voittaa vielä kahdet eduskuntavaalit Sipilä ykkösen jälkeen.

Tämän vaalikauden aikana on tarkoitus poistaa 110 000 työtöntä ja siirtää ne työpaikoille tuottavaan työhön. Ei siis mitään demareiden työtupamentaliteettia. Muistakaa tämä luku, eli vuonna 2019 meillä on enää 135 000 työtöntä kortistoissa.

Tällä vauhdilla tasaisen taulukon mukaan työttömyys poistuu Suomesta vuonna 2025, jos Sipilä saa jatkaa pääministerinä vielä kolmanteen hallitukseensa.

Ja tämä kaikki vain, jos hallitus saa tehdä lakipaketin, jossa madalletaan työllistämisen kynnystä helpottamalla koeaikoja ja väljentämällä määräaikaisuuden rajoja. Myös Finnveralle ja Tekesille työnnetään lisää rahaa. Ja lupaehtoja löysätään ja valitusprosesseja nopeutetaan, sekä yritysten ilmoituskäytäntöjä kevennetään.

Jo on siinä hommaa kolmeksi vaalikaudeksi kerrakseen. Eiköhän äänestetä samat herrat sinne jatkossakin kekkuloimaan, niin voimme itse keskittyä työntekoon. Säästötalkoissa kun säästetään 77 miljoonaa joka hiivatin vuosi kolme vaalikautta peräkkäin.

Eihän tuo kuullosta isolta asialta. Eihän se ole kuin 20 kymppiä naamaa kohden vuodessa, mihin hiivattiin siinä tarvitaan yhteiskuntasopimusta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sipilän hallituksen on tarkoitus raapia kasaan vuoteen 2019 eli vaalikauden loppuun mennessä yli neljän miljardin euron suuruiset säästöt.

Tämä siitä huolimatta, että rakenteellisesti pyritään vain miljardin säästöön vuoteen 2029 mennessä. Tämä siksi, että lainan ottaminen pitää suitsia ennen kuin rakenteet tulevat kuntoon.

Tavoite yksi miljardi vaatii siis kymmenien miljardien säästötalkoot ja ainoastaan siksi, että edelliset hallitukset eivät asiallisesti hoitaneet hommiaan. Tämä nykyinen hallitus on myös suuressa vaarassa jämähtää paikoilleen.

Siksi se vaatisi meiltä kaikilta pyyteetöntä tukea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset