Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Brititkö ongelma EU:ssa

Hallelujaa, nyt briteistä ollaan tekemässä ongelmaa, vaikka todellisuudessa EU.n sisällä se ongelma on, eikä se poistu vaikka britit äänestäisivät itsensä EU.n ulkopuolelle.

Suomalaiset mepitkin valtaosin ovat hypännet siihen ajatukseen, että britit tarvitsevat jotenkin erikoiskäsittelyn. Miksi ihmeessä, jos joku on tyytymätön ison yhteisön toimintaan silloin ison yhteisön on tarkasteltava itseään, eikä sitä joka valittaa.

Yhteisöhän tarkoittaa, että siellä on kaikilla hyvä olla eikä vain briteillä.

Brittien sisäpolitiikan valtataistelu on tuottanut EU:lle ongelman jota pitää käsitellä kokonaisvaltaisesti, eikä brittejä suosimalla. Sehän on kuin lahjoisi kiukuttelevan pikku vekaran että pääsee kunnialla ohi kaupan karkkihyllystä.

Yhteinen pöytä vaatii ja ansaitsee yhteiset pöytätavat, ei briteille voi antaa myönnytyksiä sillä varjolla, että toivoo niiden joskus tulevan kaikkien käyttöön. Eihän britit sillä tavoin ole toimineet tähänkään saakka, eli "tahdomme rahamme takaisin"- kansa ei ole antanut mitään ilmaiseksi, vaan pyytää taas itselleen myönnytyksiä.

Jos myönnytyksiä tehdään sillä varjolla, että britit pysyvät yhteisössä, niin myönnytysten tulee olla läpi linjan, eli niiden on oltava myönnytyksiä joka ikiselle jäsenmaalle.

Nyt keskustelua käydään pelon ilmapiirissä, eli pelätään että hampaitaan kiristelevät britit hylkäävät EU:n ja siksi heitä pitää kuunnella, kun heitä tulisi kuunnella siksi, että kaikki jäsenmaat hyötyisivät. Britit ovat nostanet kissan pöydälle, eli asian joka heitä EU:ssa kismittää, se vain pitää nyt ratkaista kokonaisvaltaisesti, ei brittejä erikseen esille nostamalla.

Jos tähän ei pystytä, niin silloin on sama kaataa koko yhteisö mädäntyneenä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari; "Jos myönnytyksiä tehdään sillä varjolla, että britit pysyvät yhteisössä, niin myönnytysten tulee olla läpi linjan, eli niiden on oltava myönnytyksiä joka ikiselle jäsenmaalle."

Juuri noin. Ei mitään eri oikeuksia briteille. Jäsenmakun leikkaaminen on jo ollut sellainen, joka ei kohtele jäsenmaita yhtäläisin eduin. Tässäpä nyt nähdään tätä brittien saamaa sopimusluonnosta Eurooppa-neuvostossa käsiteltäessä miten Suomi suhtautuu yhden jäsenmaan eli brittien saamaan etuihin vai vaaditaanko samat edut.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Just, juuri noin kuten sanotte. Erillisopimukset ovat väärin muita kohtaan, vai olisiko brtiteillä joku erikoishyvä panos antaa koko jäsennistölle, jota muilla ei taas ole? Tässä saa jo pelätä myöskin sitä , että mitähän täti -Merkel vielä lupaakaan Turkille, kun se tekee niin kuin pyydetään. Tilanne on enemmänkin kuin huolestuttava.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Merkelhän on tehtaillut erilaisia erillisopimuksia EU:n puolesta - minkä on kerinnyt... :-))

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On periaatteessa ollut jo pitkään puhe siitä, että pitäisikö EU:n höllentää - ei kiristää - otettaan jäsenistään. Kun EU viimein tajuaa niin tehdä, kenenkään ei tarvitse onkia erivapauksia yhteisössä.

Pienin yhteinen nimittäjä ja sujuva yhteistyö on parempi ratkaisu kuin pakkoyhteisö, jossa yksimielisyyttä näkee vain harvoin. Britanniaa - Commonwealthin perustajaa - voi tuskin syyttä "impivaaralaisuudesta"... :-)

Kun perussopimusta ovat rikkoneet jo kaikki, Schengen/Dublinia melkein kaikki, EMU ei tuotakaan menestystarinaa vailla vertaa, vaan alue natisee alituisin exit-riskein ja velkakriisin pitkä varjo on alati kanssamme seuraavan pankkikriisin kolkuttaessa jo ovella, olisi aika keskustella brittien pöydälle nostamista kissoista:

EU:ssa on jo pitkään ollut paljonkin pahasti vialla monen muunkin jäsenmaan mielestä. Korjaamisella on kiire, katsoipa tilannetta eurofiilien tai euroskeptikkojen kanteilta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Nythän Varoufakis ja kumppanit keräävät politikkoja vasemmalta oikeistoliberaaleihin saakka saadakseen EU:iin muutoksia.
Ja niissä jutuissa on todellisen yhteiskuntasopmuksen makua.

https://www.youtube.com/watch?v=GkWwUG0p89Y

Henry

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Britit ajavat omia kansallisia etujaan ja hyödyntävät tilaisuuden. Samoinhan tekevät muutkin maat, mahdollisuuksiensa mukaisesti. EU ei kohtele nyt jäseniään tasapuolisesti, eikä tule niin tekemään jatkossakaan. Sehän on jo nähty. Joutaakin siis mennä romukoppaan koko EU epäoikeudenmukaisuuksineen ja liittovaltio suunnitelmineen. Ainoat hyötyjät ovat EU ssa puuhastelevat virkamiehet.

Toivon, että jatkossa samankokoiset leikkisivät samassa hiekkalaatikossa, niin tulee vähemmän nenät kipeiksi. Pohjoismaiselle yhteistyölle onkin syytä liputtaa ja nopeasti.

Ensin Brixit, sitten Krexit ja lopuksi Fixit.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Kirjoittelit samaan aikaan samoja kuin minä.

Lisäisin vain, että enemmän kuin virkamiehet minua korpeaa politiikot. Hehän tähän johtivat ja heillä on ne isot palkat. Virkamiehet vain käyttävät tilaisuutta hyväkseen aivan kuten matut EUta.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

En voi muuta kuin myönnellä kirjoitusta ja kommentoijia.
EUn on itse muututtava Se on vain aiheuttanut pulmia, on kykenemätön ratkaisemaan niitä. Erityisesti sen itsensä aiheuttamat pulmat ovat "mahdottomia" ratkaistavaksi

Lisäksi se on todellisuudessa tehnyt EUsta kilpailukyvyttömän päinvastaisesta vuosien takaisesta hehkutuksesta huolimatta.

Byrokratia on käsittämätön, korruptioon menee suuri osa EUn jakamista rahasta huipulta ruohonjuuritasolle asti. Kansalaisten inhoavat korkeapalkkaista politiikkojen suojatyöpaikkoja jne.

Britit ovat ainoa järkevästi ajatteleva iso kansakunta. Hekin ennen vaativat EUn merkittävää muuttamista. Nyt ilmeisesti haluavat sen siivellä eläjäksi. Aivan niinkuin jokainen pyrkii tekemään. Muutamille isoille se onnistuukin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sekavaa on myös EU:n lainsäädäntö. Jos haluat hakea tiettyä direktiiviä tai asetusta EU:n sivuilta, niin pitää olla kielinero, sillä suomeksi ei ole saatavana kaikkia dokumentteja alkuunkaan (useat ovat ranskan,engl tai sakasan kielisiä), jotka noihin lakisäädäksiin kuuluvat. Lisäksi noita velvoittavia säädöksiä alkaa olla niin paljon, ettei niistä ota erkkikään selvää. On kerrottu olevan jo lähemmäs 10000. Määrä on huikea. Paljon voi purkaa EU:n toimivaltaa ja palauttaa kansalliselle tasolle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuo ilmiö - kaivautua, suoltaa säädöksiä ja valvoa - voi itse asiassa olla euroideologien keskeisin metodi, jotta koko byrokratian hahmottaminen, selvittäminen, korjaaminen tai saattohoito olisi mahdollisimman vaikeata: tarkoitus on synnyttää pelkoa myös muutoksista, jotka veisivät kohti "subsidiariteettia" tai paikallisen päätösvallan palautusta. - Piru nokkii, jos EU kostaa...

Britit ovat asian jo kauan sitten havainneet, kiusallista kyllä Brysselille, joka ehkä ensi kertaa pelkää, että yksi perustajajäsenistä on vaatimuksinensa tosissaan...

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander Vastaus kommenttiin #34

Loppujen lopuksi Euroopan edun edelle menee kansallinen etu ja kansallisen edun edelle menee oma etu. Kukapa ei haluaisi europarlamentaakikon palkoille, eduille ja veroille. Esim. Katainen. Eikä niistä haluta luopua. Esim. Liisa Jaakonsaari.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan....

Minusta on tärkeää miettiä, että mikä on pienempien jäsenvaltioiden todellinen merkitys tässä yhteisössä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

jari, jos olet kerinnyt miettiä, niin mikä se on mielestäsi Suomen kohdalla?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Maksajan rooli ja mallioppilaan malli kuuliaisuudessa. Euron kohdalla pienempien jäsenvaltioiden tehtävä on valuutan arvon kurissa pitäjän rooli. Suomen kohdalla Saksan aikeiden tukeminen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

britithän ovat asialle, en vätä sitä tyhmyydeksi, tyhmiä ovat sen sijaan he, jotka yrittävät ratkaista monimutkaista asiaa yksinkertaisesti hyvittämällä sitä joka pyytää (huutaa).

Kiltit jäsenmaat luulevat olevansa ytimessä, vaativat jäsenmaat saavat pyyntönsä läpi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyse on siis EU:n kyvystä kuunnella, muuttua ja neuvotella todellisista ongelmistaan. Tähän asti on menty tavallaan "pakko, uhka, painostus ja kädettömyys edellä"...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

En usko että tuo tulee muuttumaan parempaan suuntaan näin pienen jäsenmaan kuin Suomi kohdalla. Tähän saakka on viety kuin pässiä narussa ja toteltu kuuliaisesti kaikkea mitä Saksa ja Merkel ovat tarjonneet. Näin tullee jatkumaan, vaikka UK lähtisi lipettiin. "Suomi-poika" ei uskalla sanoa poikkipuolista sanaa. Puhumattakaan että ryhtyisi vaatimaan UK:n tavoin omia kansallisia etujaan peremmiksi. Politiikkomme ovat 'lampaita' näissä asioissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vai lampaita? No ei ainakaan lammasmaisesti ole omia henkilökohtaisia etuja ajettu, eli Katainen otti röyhkeästi itselleen komissariosta pestin ja jätti kotimaan taakseen kuin laivasta pakeneva rotta!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

No Ari, tuo Kataisen lähdön perusta onkin Kataisen oman hallituksen aikaansaannosta. Katainen sai omalta hallitukseltaan "avoimen shekin" Brysselin virkaan. Sitä ennen oli Katainen hoitanut selustansa Brysselissä vallan mainiosti mm. Junckeriin ja Merkeliin. Merkel taisi myöntää jopa mitallin Kataiselle, oliko paras valtionvarainministeri? Nyt saa nauraa. :D

http://www.finnland.de/public/default.aspx?content...

https://www.kokoomus.fi/uutiset/jyrki-kataiselle-m...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Sirpa, minua ei paljoa naurata. Itkettää!!!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Ari älä itke vaan naura, sillä nauru pidentää ikää. Näin sanotaan. ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Miksi nauraisin tyhjälle, miestä ei tule tyhjän naurajasta.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander Vastaus kommenttiin #31

Jotenkin parempi on lapsena oppimani:
"Mies se tulee räkänokastakin vaan ei tyhjän naurajasta".

Jotenkin se tyhjän nauraja tuo mieleen jonkinlaisen pyrkyrin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Lipponenhan halusi meidän menevän EU; ytimeen vaikuttamaan ja muuttamaan sitä demokraattisempaan suuntaan! Matti ja Jyrki antautuivat jo ilman neuvotteluja! Näin sitten kävi!
Naatitaan nyt, savolaisittain, tästä onnelasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Britit ovat ongelma EU:ssa ja EU on ongelma Suomessa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Venäjästä tuli EU:lle uudelleen yhteinen uhka, joten yhtenäisyys vain tiivistyy. Vain nämä "rajat kiinni" tolvanat eivät näe nenäänsä tai pikemmin napaansa pitemmälle.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Börje se taas puhuu "kauniita", kuten hänen tapansa on.

Meidän espoolaisten Länsiväylän päätoimittaja kirjoitti kolumnissaan, "kun vihreiden ideologi Osmo Soininvaara tuki Niinistöä ja samalla niitä, joita oli leimattu maahanmuuttovastaisiksi rasisteiksi, Soininvaara jätettiin rauhaan. Miksi yltiömaahanmuuton puolustajat eivät nimitä Soininvaaraa rasistiksi?"

Niinpä, sama asia, eri puhuja ja eri tuomio. Suomalainen oikeamielisyys on puolueisiin sitoutunutta. Eli oppositio räyhää aina, kuka enemmän ja kuka vähemmän.

Arkipuheessa rasistiksi syyttely on samaa sukua kuin naisten huorittelu. Hävytöntä huutelua, sanoo Pietiläkin. Aikanaan 1970-luvulla huutokuorolaiset taistolaiskommunistit syyttelivät muita suomalaisia neuvostovastaisiksi. Sama tyyli sopii taas Venäjälle, joka kiristää Suomea ajamalla vuosikaudet Moskovassa asuneet työttömät vierastyöläiset turvapaikanhakijoina ulos maasta."

Siitäkin olen samaa mieltä Pietilän kanssa, että sinisilmäisyys on aina muuttunut punasilmäisyydeksi, kun kyyneleet virtaavat. Kunhan nyt kevät koittaa ja mahdollisesti Suomen poliisin mukaankin voi tulla jopa miljoona ihmistä rajan yli, jos mitään ei pystytä tai haluta tehdä.

Norja sai tehtyä oman sopimuksensa, mutta nämä meidän maailmaa syleilevät vihreät etunenässä, vastustavat aina kaikkia näitä hirveitä ihmisoikeusloukkauksia. Ollaan me kurjaa sakkia, vaikka parhaammekin yritämme, mutta jossain se raja aina liikkuu. Nytkin elämme jo liikaa velaksi. Muistutan vain, että suhteessa olemme ottaneet jo yhtä paljon pakolaisia kuin ihailtu Saksakin ja heillä sentään varallisuus on ihan toista luokkaa ja työttömyysastekin vain neljän prosentin tuntumassa.

Minun mielestäni me itse päätämme mikä on Suomelle paras määrä tulijoita ja se on juuri sen verran, kun pystymme heitä asiallisesti kotouttamaan. Tätähän Saksassakin eniten painotetaan, koska rikollisuus ja yhteiskuntarauha järkkyy liikaa, jos kotouttaminen jää puutteelliseksi.

Englannin kohdalla suurin syy erota on minun tietoni mukaan juuri tämä pakolaisongelma, eikä se syy ole kovin vähäinen. Ongelmia riittää jokaiselle maalle ihan riittävästi, eikä se ole ihme, jos tästä veneestä jotkut haluavat ajoissa pois.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Englannin kohdalla suurin syy erota on minun tietoni mukaan juuri tämä pakolaisongelma, eikä se syy ole kovin vähäinen. Ongelmia riittää jokaiselle maalle ihan riittävästi, eikä se ole ihme, jos tästä veneestä jotkut haluavat ajoissa pois.

Juu meille on tullut kaikkeen toimintaan kaksi vaihtoehtoa, joko OFF ta ON, kukaan ei enää yritä tehdä muutosta. On vain joukkopako tai hyökkäys, mutta ei lainkaan rakentavaa kritiikkiä!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #22

Brittien kohdalla kyse on mielestäni paljon suuremmistakin kysymyksistä kuin pakolaisongelmasta. Nimittäin heidän polittiikkansa ideologia ei alistu tiivistyvään liittovaltioon, jossa heillä olisi yhä vähemmän omaa kansallista päätösvaltaa. Yksi kysymys on myös valuutassa. Nimittäin EI:n perussopimus tähtää yhteiseen valuutta-alueeseen, johon brittejä ei saada kyllä mukaan millään ilveellä.Nuo ovat erittäin suuria periaatteita briteille mainitsemasi sosiaalikustannusten kasvun lisänä.

Ei taida riittää edes "punaisen kortin" lupaaminen briteille EU:ssa tekeillä olevien päätösten kumoamiseksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #22

Minusta tämä reilut 1,5vuotta vanha Markku Jokisipilän tolkun kolumni kuvaa hyvin EU:n olematonta kykyä "tehdä muutosta" tai edes kuunnella rakentavaa kritiikkiä muutoksen tarpeesta paitsi sen ydinbyrokratian oman agendan mukaisia toiveita vahvistavaa puhuntaa (28.5.2014):
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...

"Kymmenet miljoonat ihmiset ovat turhautuneita ja heidän uskonsa eurooppalaisen edistystarinan tulevaisuuteen on mennyt. Tyytymättömyyden aiheita riittää: työttömyys, heikko talouskasvu, maahanmuutto, direktiivibyrokratia, euroeliitin etäisyys tavallisesta kansasta, talouskriisin loputon laastarointi tukipaketteineen ja niin edespäin. Tyytymättömiä yhdistää yli poliittisten rajojen vahva tunne siitä, etteivät he ole saaneet ääntään kuuluviin."
---
Vieläkin jotkut jaksavat hurskastellen jupista, että "maahanmuutto yllätti", vaikka yllä on jo 1v 9 kk sitten esitetty litania siitä, mistä tavalliset tolkun ihmiset ovat olleet huolissaan tai turhautuneita.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #22

#22

Näin se on. GB ssa on sen siirtomaahistoriasta johtuen omasta takaa passiilla maahan tullutta 'kotoutettavaa' ihan tarpeeksi. Eivätkä todellakaan halua osallistua isompiin talkoisiin. Suvaitsevaisiahan britit ovat kyllä, mutta ei vaan taida perse kestää samaa määrää tulijoita, mitä Saksa ja Ranska ovat vastaanottaneet.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Kiitos Ari erinomaisen välkystä tekstistäsi. Jos vähänkään harrastaa kriittisyyttä EU:n toimintaa kohtaan, on todella helppo nähdä epäloogisuus, ristiriitaisuus, epäoikeudenmukaisuus, sopimusten teko ja seuraavaksi niiden laidan yli heittäminen ja lopuksi vielä messevä demokratiavaje, joista on tullut EU:n tavaramerkkejä. Mitä tällaisella hataralla ja jatkuvasti rikkoutuvalla hallintohimmelillä on käyttöä muille kuin poliitikoille ja virkamiehille? En ymmärrä, miten kukaan voi vakavissaan kuvitella EU:sta voitavan rakentaa liittovaltiota, koska se koostuu niin erilaisista kulttuureista ja itsenäisistä kansallisvaltioista. Pakolaiskriisihän osoittaa erilaisuuden konkreettisesti - kun oman maan tilanteen katsotaan vaativan, niin toimitaan kylmästi kansallisten etujen ja päätösten mukaan ja EU saa silloin jäädä voimattomana vikisemään.

Kiinnostava detalji EU -mössössä on Nordean muuttaminen Suomen toimintansa tytäryhtiöksi. Minä uskon sen olevan rationaalinen veto pankin saamiseksi ulos euroalueen kurimuksesta - pankkiunionista ja yhteisestä talletussuojasta. Nordea ei vain halua sanoa ääneen, ettei se enää voi luottaa euroalueeseen eikä EU:n yhteisiin pankkisuunnitelmiin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

On se hyvä, kun kuningaskunnassa kansa saa asioistaan äänestää. Saisipa tässä demokratiassakin.

Olavi Myllymäki

Suomalaiset virkamiehet ovat EU asioissa saamattomia. Kun britit saavat etuja, on vastaavia vaadittava myös Suomelle. Lopuksi koko EU korttitalo järjettömine virkakoneistoineen kaatuu. Eli lopputulos on silloin hyvä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

# 30

Jokaisen on hyvä pysähtyä, ja ottaa molempien käsien sormet avuksi ja laskea. Paljonko tavallisen kansalaisen ohjaamiseksi ja auttamiseksi tarvitaan erilaisia julkisia ryhmittymiä ? Kunnallistaso, Ely keskukset, jne..

Olisko hyvä, jos määrän asemasta saisi ripauksen laatua ?

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Hyvä huomautus.

Tunnen asiaa esim. ELY-keskusten kautta. Entisen KTM:n kautta kierrätettiin valtion rahaa tolkuton määrä erilaisten konsulttien ja konsulttitoimistojen tileille ja mm. valtion omiin organisaatioihin. Tärkein tehtävät oli "tuottaa suoritteita" eli todistaa oman olemassaolonsa tärkeyttä Jopa valtava, byrokraattinen tietokonejärjestelmä teetettiin sen todistamiseksi. Paljonkohan sekin maksoi ?!?
Yhden yrityksen osalta sen "täyttämiseen" ei päivä olisi riittänyt. Käyttö lopetettiin nopeasti.

Tuki meni menestyville yrityksille jotta voitaisiin sanoa, että "menestyvät hyvin koska olemme tukeneet niitä". Eli tuet menivät voittojen kasvattamiseen.
Lupaavia mutta taloudellisesti heikkoja yrityksiä ei tuettu, koska virkamiehen ymmärrys ei siihen riitä eikä lopputuloksestakaan voinut tietenkään olla varma.

Itse mm. totesin ministeriölle, että "Luulin että maailmassa on enään keskusjohtoisia maita Kuuba, Pohjois-Korea ja Albania, mutta olenkin tullut siihen tulokseen., että KTM on sellainen. Potkut olivat lähellä pariinkin kertaan, mutta eivät uskaltaneet, koska seuraus olisi ollut skandaali.

Mutta: On todella valtava määrä organisaatioita joita pidetään yllä veronmaksajien varoilla. TEKES on kyllä tärkeä. Kaikkia muita voisi ja PITÄISI katsoa kriittisesti.

PS. Itse olen insinööri, keksijä, vientikoemusta noin sadasta maasta jne. Voin vakuuttaa, että kokemusta ja ymmärrystä on mm. markkina-vauksesta ja keksintöjen tärkeydestä mm. markkinaa-avauksessa.
Tiedän, mistä puhun.
Kun toteutin omaa "filosofiaani" TE-keskuksen vientasiamiehenä, niin Satakunnan TE-keksus sai Suomen parhaat pisteet vientineuvonnasta jne. asiakkailta, (ilman tarkoituksella "kohdennettua" asiakastyytyväiusyyskyselyä) Näin ei ollut, kun pyrin toteuttamaan ministeriön ohjeita.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Briteillä ei saa olla sanomista EURO-asioissa. Hyvä, että Britannia lähtee, niin saadaan itsenäinen Skotlanti Pohjoismaiden Neuvostoon. Ulster saadaan EURO-alueeksi osaksi Irlannin tasavaltaa. Piskuiseksi Englanniksi kutistuneen Englannin Lontoon City menettää asemiaan Frankfurtiöle ja Dublinille. Englamnin täytyy neuvotella jonkinlainen ETA-sopimus. Sitä ei pidä tehdä englantilaisen roskalehdistön ehdoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset