Kilpailukykyloikka utopiaa

Juha Sipilä on esittänyt Suomelle 5 % kilpailukykyloikkaa. Kaunis ajatus vailla mitään pohjaa. Sipilän kaksi vaihtoehtoa ovat työnantajamaksujen vähentäminen tai al-veron nosto, eli rakenteisiin ei mennä. Luuleeko herra pääministeri, että veroja nostamalla saadaan Suomeen lisää työpaikkoja tai kilpailukykyä?

– Yksi mahdollinen keino hintakilpailukyvyn parantamiseksi on fiskaalinen devalvaatio, jossa alennetaan välillisiä työvoimakustannuksia (työnantajien sosiaaliturvamaksuja) ja nostetaan arvonlisäveroa.

Arvonlisävero tulisi laskea, jotta homma toimisi. Esimerkiksi Saksan taso voisi helpottaa kummasti kulutuksen kasvua ja sitä kautta uusia työpaikkoja. Työnantajien sosiaaliturvamaksuja toki voitaisiin alentaa, mutta ei siitä mitään 5 % kilpailukykyloikkaa tulisi.

On siis lähdetty soitellen sotaan, johon SAK on jo vastannut kolme kertaa kieltävästi kuten Pietari aikoinaan.

Ainoa keino kilpailukyvyn kohenemiseksi on purkaa Suomen jäykkä byrokratia, niin valtion, kuin ay-liikkeen ylläpitämä holhous ja siinä ei ole mitään tekemistä työnantajamaksujen tai al-veron korotuksen kanssa. Ei veroja enemmän keräämällä mitään kilpailukykyä saavuteta, se nähtiin jo Kataisen hallituksen toimista.

Ajatus siitä, että vientiteollisuuden kilpailukyky paranee, kun heikennetään kotimarkkinoiden yrittäjien kilpailukykyä nostamalla al-verotusta on typerä. Eihän viennin taso siitä nouse, vaikka kaikki kotimarkkinoiden yritykset tapettaisiin.

Syyt löytyvät vientiyritysten johdosta ja markkinoinnista, niihin tulisi satsata, eli korottaa niiden tasoa, ei al-veron tasoa.

SAK on jääräpäisten vanhojen ukkojen hollitupa joka soutaa ja huopaa,laittamatta mitään omaa likoon. Se on aina rinkunut lakkojen ja muiden kiristystoimien avulla palkansajille lisää liksaa ja työnantajille lisää kuluja. Miksi ihmeessä SAK:n kanssa pitää neuvotella lainkaan. Istukoot lakossa lopun ikäänsä jos ei yhteiskunnan tila kiinnosta.

Suomen hallituksen olisi nyt panostettava työmarkkinajärjestöjen kinastelun sijaan omiin toimiinsa. Ei fiskaaliseen devalvaatioon, vaan vientiyritysten kannattavuuden parantamiseen oikeilla keinoilla, ei kotimarkkinoita sekoittamalla. 

Hallituksen tulee irtisanoa eli pitää valtionhallinnon yt-neuvottelut ja tavoitteena tulee olla vähintään 30 000 työpaikkaa vähemmän vaalikauden loppuun mennessä. Nämä irtisanotut on sitten koulutettava viennin ammattilaisiksi, absoluuttisen yrittäjävetoisena. Ei siis mitään AVI- , Ely-  tai Tekes humppaa, vaan aitoa omalla perseellä tuleen istumista.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu