Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Ilmoita poliisille, jos tienaat alle 2500,00 kuussa

Ilmoita poliisille, jos joudut tekemään kahta tai usempaa työtä, tai yli 38 viikkotyötuntia ansaitaksesi 2500 euroa kuussa. Ilmoita poliisille jos sinulla ei ole varaa kuuden euron pitsaan hän pistää omistaan loput.

Poliisille kannattaa ilmoittaa myös jos käytetty auto maksaa liian vähän tai kirpputorilla on ovi auki vaikka on päivä. Sieltähän voi alle kuudella eurolla löytää, vaikka paistinpannun. Myös tuo euron juusto on  alle kuusi euroa. Miksi hampurilaisen saa myydä eurolla, mutta pitsasta ei saa pyytää alle kuutta euroa? No ehkä siksi, että tuskin pitserian kurdiystävämme ovat Luxenburgissa missään verottajankin hyväksymässä erikoishoidossa, kuten muutamat meistä paremmista ovat.

Ilmoita poliisille jos joku hanke valitsee halvimman tarjouksen vain hinnnan vuoksi, päätökseen pitää ottaa silloin poliisin lausunto etu- ja jälkikäteen. Näitä lausuntoja antaa entinen harmaantalouden tutkimusyksikkö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Ilmoita poliisille, jos havaitset Suomessa taloudellista toimintaa" on tainnut olla päättäjien mottona aika pitkään. Saas nähdä onnistuuko nykyhallitus muuttamaan tätä asennetta.

Terv. KK

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin SAK saisi hoitaa poliisin hommat, niin valtio säästäisi, ai joo unohda.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Joo, otetaan kaljaa vaan ;-).

Terv. KK

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

En tiedä kenen idea tämä 6 euron pitsa oli mutta ehkä fiksumpaakin voisi esittää veronkierron kiinni saamiseksi.

Oma ajatukseni on, että jos tämä on EU:n jäsenvaltiolle, Luxemburgille ja UK:lle ( United Kingdom) on aivan mahdotonta luopua veroparatiisisaarista Guernsey, Jersey ja Man, perustetaan me samanlainen verovapaa saari vaikka eteläisempäämme kolkkaan, UTÖ:n saarelle. Olen aivan varma, että pankkeja ja asiakkaita riittäisi ja UTÖ:kin hyötyisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ehdotan Helsingin Seurasaari, siellä hän on nakurantakin tosi veronmaksajille. Ja sitten vanha poliittinen miljöö hyvävelikerhon kokoontua, ei tulisi rahamiehille stressiä, kun asioivat hieman köyhiltä salassa noissa matalissa torpissa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ari, Seurasaari on toki hyvä valinta mutta jos mietit mitä UTÖ tarvisee talouden kohennukseksi, se olisi juuri kansainvälinen pankkitoiminta lintubongauksen lisäksi. Linnut lentävät vain kaksi kertaa vuoidessa in/out mutta raha tulee ja toivottavasti pysyy kauan. Seurasaaressa on hienoja puurakennuksia ja sen talouselämä ei ole juurikaan vaarassa.

Sitten vielä, ajattele Ari tuota saaren historiaa, ovat panneet kaiken likoon jouluna vuonna 1947 ja Estonian haaksirikon aikana. Kyllä heille pitäisi suoda tämä verohelpotus, ovat sen ansainneet!

Ari, suosittelen visiittiä saarelle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Suon toki sen Utölle, mutta juuri noista syistä en haluaisi sinne vilunkimiehiä rettelöimään;-)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #8

Ari, ei sinne toki mitään rettelöitä tulisi. Raha liikkuu nykyisin digitaaliverkossa nopeammin kuin änkkäpoika ehtii laskea. Kuten kai ymmärsit, tämä ehdotus on vain piikki UK:lle, Luxemburgille ja EU:n komissiolle jos mitään tässä veronkierrossa ei saada aikaan. Kyllä mekin.... että silleen.

Toisaalta, kun todennäköisesti sitä veroparatiisia ei saataisi UTÖ:lle, riittäisi verovapaus OOlannin tapaan. Veneilijät voisivat hakea verovapaat kaljat ja muut ostokset sieltä. Helgoland on tästä hyvä esimerkki. Sieltä voi ostaa Euroopan halvimmat alkot. Varmaan UTÖ:n talouselämä piristyisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Ajattelin vain, että pitäähän sitä paratiisisaarella partiisiakin leikkiä, raha kun ei tuo kaikkea tyydytystä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #13

Ari, nämä mainitut UK:n "paratiisisaaret" eivät oikein sovellu paratiisileikkeihin. Suosittelen enempi Caymannia, mutta siihen ei voida mitään (ilman TTIP:tä, tämä on siis härsy)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jäämme odottamaan tosi-TV -sarjaa Pitsapoliisit.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Laitetaanko ehdollista vai oreganoa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ensimmäisestä pitsasta saa ehdollista, uusijat ehdotonta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

Meillä on nyt siveys- ja hellapoliisin lisäksi myös pitsapoliisi. Seuraavaksi varmaankin myös eläke- ja palkkapoliisi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Mutta veropoliisit laitetaan työttömiksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #14

Veropoliiseista olisi varmaan liikaa haittaa eräille nykyisen hallituksen taustaryhmille?

Heli Hämäläinen

Poliisilta on kateissa käsitys miten yritys toimii. Vain luvakeyrittäjä eli franchise yrittäjä käyttiää jotain keskimääräistä ketjun reseptiä. MaRa esitti keskimääräisiä lukuja ymmärtämättä, että katetuotossa on kaksi komponenttia, nimittäin yksikkökate ja määrä. Nämä kilpailevat keskenään. Jos yksikkökate puristetaan pieneksi, pitsoja pitää myydä illan aikana paljon. Korkealla yksikkökatteella taas houkutellaan paikalle muutamia asiakkaita illan aikana. Pitsa on kuitenkin volyymituote, high end ei myy.

Uuni on päällä koko illan. Se on kiinteä kustannus, joka maksetaan katetuotosta. On merkillistä ettei poliisissa ole yhtään merkonomia.

Kuitittomuus ja harmaa talous voi liittyä myös high end pitseeriaan. Katteen maksimoimiseksi jätetään lyömättä pitsa kassaan. Sanotaan, että näitä menee muutenkin vähän.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomi taisi karkoittaa alle tuon 2.500 ansaitsevan vietnamilaisperheen, koska "sillä rahalla ei voi elää Suomessa." Perhe kuitenkin tuli toimeen vähälläkin.
http://yle.fi/uutiset/vietnamilaisten_maastakarkoi...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri sitä tarkoittaa, eli tässä ko. tapauksessa oli ilmoitettu poliisille, että eivät tienaa tarpeeksi asuakseen meillä. Näitä ilmoituksia sitten lisää. Kaikki alle 2500,00 euroa kuukaudessa tienaavat pois Suomesta, silloin voi pitsan hintakin nousta jopa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei ollut eilisen A-studion väkikään löytänyt pizzaohjelmaansa katu-uskottavaa kuuden euron pizzan myyjää. Ulkomaalaistaustainen yrittäjä kun toimittajan vaivautuneen ilmoituksen mukaan on " HS:n uutisen mukaan tällä hetkellä epäiltynä törkeästä verorikoksesta ja kirjanpitorikoksesta".

Tämän epäilyn ei toki annettu vaikuttaa ohjelmaan mitenkään, mutta ohjelman vakava luonne muuttui hetkessä tragikoomiseksi ja siltä putosi kerralla pohja pois.

Olisi luullut löytyvän Suomesta edes yhden kuuden euron pizzoja myyvän pizzayrittäjän, jota ei ole aikaisemmin tuomittu harmaasta taloudesta tai joka ei ole siitä parastaikaa epäiltynä. Täytyy vaan uskoa, ettei niitä kerta kaikkiaan ole.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan tuo aikamoista. Mutta jos euron vaihtokurssi oli lähes kuusi markkaa niin kyllähän aikoinaan sai pitsaa alta kolmenkymmenen kuuden markan joka paikasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ennen olikin kaikki paremmin.

Jotkut menevät Suomen ajassa taaksepäin aina aikaan ennen pizzoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset