Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Pluck plus plan

Jokaisella poliitikolla pitää olla oma nypi rusinat pullasta - ohjelma (pluck plus plan), sillä turvataan seuraavan vaalin voitto. Tai ainakin se, että ei pudota pois leikistä.

Joillakin se voi olla, sama kuin leikataan rikkailta ja annetaan köyhille. Teoria perustuu siihen, että köyhätkin äänestävät ja köyhät ovat poliitikon mielestä enemmistö hänen kannattajissaan. Tätä kutsutaan vasemistolaisuudeksi.

Jos vasemmistolainen poliitikko oikeasti saisi ajettua köyhän asemaa paremmaksi, hänen kannatuksensa laskisi, koska ei olisi enää köyhiä häntä tukemaan. Siksi on tärkeää että hän oppii poimimaan rusinat pullasta poliittisesta jargonista. Tarkoitus ei ole pelastaa köyhiä, vaan tehdä heidän puutteillaan politiikkaa.

Oikeistolla on taas suunnitelmana kyykyttää vasemmistoa, sillä siten heidän oma äänestäjäkuntansa pysyy tyytyväisenä, eikä heidän liiketoimiinsa tai varallisuuteen tarvitse puuttua.

Tämä suunnitelma on tullut tiensä päähän niin oikeistossa kuin vasemmistossakin, mutta vanhoista tavoista poisoppiminen kestää vielä monta vaalikautta. Se kestää siksi, että me äänestäjät emme todellakaan ole hereillä. Jos olisimme, emme valitsisi huuliveikkoja tai vitsiveeroja edustajiksi. Me tekisimme valinnan tekojen perusteella, valitettavasti yhdelläkään ehdokkaalla ei ole näyttää yhtään oikeaa tekoa, joten valintaa ei oikeasti ole mahdollista tehdä.

Joudumme valitsemaan ehdokkaamme huppu päässä ja kun vaalit ovat ohitse ja huput nousevat on myöhäistä huutaa hep!

Siksi poliitikoista on tullut silmissämme pellejä, pellejä joiden näkyvyyden voi syrjäyttää vain isompi pelle. Meillä on pääpelle ja hänen apupellensä. He sitten yrittävät tuoda säkillä valoa oppositiopellejen ohitse. Aina kun oppositiopelle näkee pääpellen tai hänen apupellensä, hän huutaa : "Hei ei se toimi"!

Kun me äänestäjät olemme kuunnelleet ja seuranneet sitä vaalikaudesta vaalikauteen emme osaa enää muuta vaatia, ja siksi meillä on mitä on.

Hallitusohjelma ei voi, eikä saa olla oikeiston tai vasemmiston pullataikina josta sitten yritetään nyppiä rusinat ja lopuksi työntää lopputaikina seuraavalle hallitukselle.

Porvarihallituksen aikana on tapana tehdä sen yhteistyö SAK:n poikien ja tyttöjen toimesta niin vaikeaksi, että seuraavassa hallituksessa on taatusti vasemmistolla enemmistö.

Nyt jos koskaan olisi äänestäjien avattava silmänsä ja katsottava onko tässä mitään järkeä, kuka sitä nyt pelkillä rusinoilla elää? Vasitenkin, kun ne jäävät tavallisesti ainaiseksi lupaukseksi.

Vassareilla on aina köyhyys edessäpäin, vaikka se kuinka yritetään heille myydä rikkautena.

Porvarit eivät ilmeisesti osaa muuta kuin kyykyttää ja kahmia itselleen kaiken irtonaisen ja kaupaksi menevän pois kuleksimasta.

Ei osata enää käyttää patruunan valtaa johon kuuluu vastuu. Vastuu on sälytetty äänestäjille, jotka kantavat sitä todella huonosti, joten se kalahtaa aina omaan nilkkaan, olkoonpa vallassa mikä vastuuton taho tahansa.

Lopetetaan rusinoiden perässä juoksu, otetaan vastuuta ja vaivataan sitä pullataikinaa yhdessä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Silloin kun olin aktiivisesti yrittäjänä, mieleeni jäi eräs tuntemani yrittäjä, joka oli vasemmistoliittolainen. Ihan hävetti sen käytöstavat, ei niin köyhää raukkaa ollut, ettei se kelmi olisi jotain saanut kupattua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin jos piirrettäisiin kateuskäyrä, niin se varmmasti olisi samankaltainen kuin vasemmiston kannatuskäyrä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rusinat ovat kuivattuja viinirypäleitä.

Itse asiassa poliitikko juo vähintään joka toinen vaalikausi laatukonjakkia ja häntä äänestänyt kansalainen jatkaa vaalituloksista huolimatta pikkuruisten rusinoiden kaivamista pienen pahviaskina pohjalta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oivalsit oikein, eli rusina, viinirypäle, laatu viini... konjakki jne...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset