Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Lopettakaa jo plaa plaa ja tehkää jotain

Suomen talous on nurja, ei ole yllätys varmaan ja syykin on selvä. Se on syytä talouden harmaan. Samaan aikaan kun kansantalous sakkaa, niin valtionvarainministeriö budjettiin lisää momentteja pakkaa.

Työttömyys ei ehkä enää kasva, mutta yrittäjien liikkeistä puuttuu rasva.

Julkinen sektori on syöpä, jolla on lonkerot jo henkitorvessamme. Sitä ei voida enää leikata, eli ei voida itsellemme sellaista tuhoa suoda, joten terveyttä ei talouteen enää tuoda. Kiitos jäykän julkisen talouden olemme kusessa.

Nyt pitää kaikkien uudistua teidän ahneutenne takia.

Me emme halunneet maksumiehiksi muille, mutta kernaasti jaamme rikkautemme virkamiestemme ahnaaseen kitaan. 

Hallituksen jännä seikkailu yksikköhintojen alentamiseksi on kuin hyttysen virtsa valtameressä. Hallitus voisi ensi alkuun laittaa valtion konttoreista noin 30 000 virkamiestä pellolle, eikä kukaan kyselisi heidän peräänsä.

Siihen ei tarvita SAK:n lupaa, eikä muuta kuin tuotannollisiin ja taloudellisiin seikkoihin vedoten pihalle.

Koko presidentti instituution voi lakkauttaa, aivan pellevirka, mies kuljettaa vain koiraansa olkapäällään ja soittelee luontoiltaan. Itsenäisyysjuhlia ei tarvita jne…

Hallituksen perustuslaillinen velvollisuus on edistää työllisyyttä ja turvata peruspalvelut. Mitäpä vaikuttaa Tekesin lakkauttaminen peruspalveluihin?

Jos tulojen pitää vastata menoja, niin sitten olisi jo kiire markkinoida jostain tuloja, tai muuten ohraleipä ottaa meidät.  Mutta onhan meillä julkinen talous jota pienentämällä saadaan kulut ja menot tasapainoon, mutta ei riitä poliitikkojen kantti siihen, kun valtaisia osa päättäjistä ovat juuri kuntien ja valtion virkamiehiä tai heidän puolisoitaan, lapsia tai vanhempia.

Hallitus on omien sanojensa mukaan tarttunut toimiin, mutta toimet eivät vakuuta, ei edes pääministeripuolueen omia jäseniä.

Jos Suomesta halutaan eli tehdään sellainen maa johon investoidaan pitää siihen ensin uskoa itse. Nythän kotimaisetkin yritykset valuvat ulos.

Hallituksen ei kannata leikkiä enää kissaa ja hiirtä herra Lylyn kanssa se käy yhteiskunnalle kalliiksi.

Ministeriöistä nyt sellaiset listat esiin jossa omaa henkilökuntaa karsitaan, menoja ne ovat palkkamenotkin. Työttömyyskorvaukset pitää myös säätää tasasuuruisiksi ja yli viiden tonnin eläkkeisiin leikkuri. Työttömyyskorvaus pitäisi oikeastaan kokonaan poistaa ja tilalle perustulo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän juhaniyt kuva
Juhani Ylä-Tulijoki

Paljolti samaa mieltä mutta vaikka virkamiehiä laitetaan pellolle, tulee heidän huimat ansiosidonnaiset maksuun. Eli hyöty ei ole niin suuri kun se näyttäisi äkkiseltään olevan. Ensin hallitus puolittaa ansiosidonnaisen keston ja laittaa vasta sitten virkamiehet menemään.

Mutta niinkuin aina turhat johtajat eivät virkakoneistossa vähene, ainoastaan suorittava porras.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuo ansiosidannaisuus onkin se mikä on saanut Suomen polvilleen, mutta sitä ei saa nostaa pöydälle. Miksi työttömän tulee nauttia eriarvoisesti vapaista päivistään? Vihreällä oksalla istunut saa työttömänäkin istua paremmalla ansioturvalla.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Ansiosidonnaisen 500 päivää ei ole pitkäkään. Käytännössä ansiosidonnaiset ketjutetaan parilla koulutuksella 1500 päiväksi. Kun tähän lisätään vaikkapa eräiden yritysten irtisnomisraha, hyvätuloinen voi saada "turvaa" 6-7 vuotta jopa 3000-4000 euroa kuukaudessa.

Tämän lisäksi "työtön" voi puuhastella samanaikaisesti pienosakkaana Tekes-tuella elävässä startupissa kasvattamassa yrityksen arvoa.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Mielestäni Ari harhaudut ainakin hiukkasen poliittiselle keskustelulle tyypilliseen helppojen syyllisten etsimiseen ja helppojen ratkaisujen etsintään. Kuten presidentti-instituution lakkauttaminen. Siinäkin riittäisi kulutietoisuuden kasvattaminen - seurataan presidentin kuluja, annetaan tarpeeksi palautetta. Tiedothan ovat julkisia.

Muutama menestyvä suuryritys saattaisi olla ratkaisu, joka vastaisi lähes kaikkien tarpeeseen verotulojen muodossa... mutta ei niitä hallitus perusta... vaan ihmiset. Ketkä ihmiset? Missä on suomen billgatesit ja stevejobsit? Ei ole oikein näkynyt?

Harmaa talous taas: moraalinen dilemma, johon ratkaisuksi ei riitä pelkkä valvonta, vaikka sitäkin ilman muuta tarvitaan. Valvontakin maksaa. Siksi tarvitaan aaatteita kuten rehellisyys, isänmaallisuus jne. Niitä ei voi saada aikaan hallituksen päätöksillä.

"Jos Suomesta halutaan eli tehdään sellainen maa johon investoidaan pitää siihen ensin uskoa itse. Nythän kotimaisetkin yritykset valuvat ulos."

Tästä toki samaa mieltä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olenhan kirjoittanut presidentin tarpeettomuudesta jo Halosen aikana joten se on tehty. Pääministeri voisi osaltaan yhdessä puhemiehen kanssa hoitaa pressalle kuuluvat tehtävät. Puhemies on nyt jäänyt hiukan paitsioon ja puhemiehen roolia pitäisi nostaa. Presidentillä ei juuri ole mitään virkaa nykyisen EU-jäsenyyden aikana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset