Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Eivät pakolaiset lonimalla lopu

Saksa tiivistää rajavalvontaansa vastoin aiempaa käytäntöä pakolaistulvan runsastuessa. Suomessa toivotaan työperäisiä pakolaisia. Missä on vapaa liikkuvuus ja vapaa markkinatalous?

Tuntuu, että meillä on vapaa pakolaistulva. Eivät pakolaiset lonimalla lopu, vaan pakolaisten tulvan voi pysäyttää ainoastaan paneutumalla niihin ongelmiin jotka johtavat pakolaisuuteen.

Typeriä lakeja on jo tarpeeksi, eikä niitä tiukentamalla saada pakolaisia häviämään maailmasta. Mitä pakolainen välittää yhdenkään maan laeista, ei sellaista ennätä tutkimaan kun pakoon pinkaistaan. Mutta nämäpä tietävät mihin maahan kannattaa mennä, vaikka 7 tai 8 maan halki, kun ensimmäiseen vastaanottomaahan tulisi jäädä.

Tämä ensimmäisen maan sääntö on jo alkujaan typerä, eikä siihen tulisikaan kenenkään vedota. Sehän käytännössä tarkoittaa nyt Suomen osalle helpotusta, koska olemme täällä pussinperällä. Mutta jos pakolaisia alkaakin virrata Venäjältä? Silloin Suomi ei voisi toimia läpikulkumaana vaan kaikki jäisivät automaattisesti Suomeen.

Pakolaisten jakaminen on mielestäni parempi vaihtoehto, jos ajatellaan nyt vaikkapa Kreikkaa. Syyria on aika lähell, mutta kreikkalaisilla on itselläkin aivan tarpeeksi huolta elintasotaiteilussaan, joten suuri pakolaisten määrä ei ole oikein, vaikka kuinka olisivat ensimmäinen maa mihin pakolaiset saapuvat.

Suomessa on puhuttu vuosikausia pakolaisista, mutta se on jäänyt lähes tuloksettomaksi jupinaksi. Sen varjolla on menty eduskuntaan, mepiksi ja ties minne, mutta pakolaisia sen kun vain lappaa tänne. Ja me olemme täysin voimattomia, ei edes voimakas Saksa voi asialle mitään.

Ei yksikään ihminen varmasti kannata sellaista toimintaa joka johtaa pakolaisuuteen, mutta silti pakolaisia vain on ja lisää tulee.

Me puhumme Suomessa kotouttamisesta ja siitä miten pääministeri antaa kotinsa pakolaisten käyttöön, vaikka meidän tulisi vaikuttaa niihin asioihin joista pakolaisuus sikiää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei tässä mitään kiirettä ole.

Pääministeri Sipiläkin ( kesk.) luovuttaa Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön väliaikaisesti vasta vuodenvaihteessa eli käytännössä ensi vuonna.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pakolaisille annettava rajalla rautakanki kirves ja lapio, sekä kymmenen hehtaaria metsää. Pysyvät pellonraivuussa kymmenen vuotta ja sitten lyödään taas pellot pakettiin ja saadaan hyvin kotoutuneita työläisiä tehtaiden liukuhihnoille, kuten evakoille tehtiin Vennamon aikaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja osa pikakurssituksella rajavartijoiksi valvomaan rajan yli päässeiden omiensa etuja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Dublinin sopimus uusiksi.

Dublinin sopimuksella määritellään, missä maassa turvapaikanhakijan hakemus pitäisi käsitellä. Pääsääntö on, että se käsitellään maassa, jossa hakija on jättänyt ensimmäisen kerran sormenjälkensä EU:n tietokantaan. Jos hakija ilmestyy johonkin muuhun EU-maahan, hänet voidaan palauttaa ensimmäiseen maahan.

Oikea jakoperuste olisi, että kun hakija jättää hakemuksensa missä EU-maassa tahansa niin sijoituspaikka määrätään yhteisen jakokaavan mukaisesti, eli liittovaltiomaisesti. Muuten yksittäiset maat hukkuvat pakolaisongelmiinsa, mutta tärkeintä olisi tyrehdyttää vuoto, eikä vispata verta.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Tämä kaikkihan vain osoittaa, että me olemme pyhimys Merkelin hyvissä käsissä kuten pakolaisetkin. Kenelläkään ei ole mitään hätää. Merkel kyllä käyttää pyhimylseksi aika kovia otteita neuvotellessaan naapureiden kanssa.

Tilanne on oikeasti jokseenkin huolestuttava ja laittaisin suuren siivun liittpkanslerin piikkiin
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Angela Merkelin puheen käynnistämä vapauden huuma kesti Saksassa viikon päivät, ja nyt jo aloitettiinkin taas rajavalvonta tulvan pysäyttämiseksi. Jokohan huuman valtaamat suomalaisetkin olisivat valmiita palaamaan reaalimaailmaan?
Rajoja avaamalla ei ongelma lopu ikinä, sillä potentiaalisia tulijoita on monin verroin enemmän kuin asukkaita EU:ssa.
Olisi todellakin puututtava pakolaisuuden syihin, joista ylivoimaisesti suurin ja perimmäisin on maapallon jatkuvasti lisääntyvä liikakansoitus ja sitä seuraava köyhyys.
Uskontojen vallan murentaminen, naisten koulutus ja ehkäisyvälineiden saatavuusden turvaaminen kaikille voisivat parhaiten vähentää ihmisten hätää nyt ja tulevaisuudessa. Vain niin voitaisiin luoda kaikille syntyville lapsille tärkein onnellisuuden edellytys: syntyminen maailmaan toivottuna.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Juurisyihin voidaan puuttua seuraavan kerran Pariisin ilmastokokouksessa. Sitä ennen ja parikymmentä vuotta sen jälkeen lähinnä pärjätään seurausten kanssa. Ennustin reilu viikko sitten pakolaisia tulevan Suomeen sadan tuhannen vuosivauhtia. Saa nähdä riittääkö.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Syy on se , että meidän hallituksemme on ORPO.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset