Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kotipakolainen

Pääministeri näyttää muille mallia ja ottaa kotipakolaisia. Kohta jokaisen itseään arvostavan  poliitikon kodissa asuu ainakin yksi kotipakolainen. Kansalaiset ovat ottaneet jo kotiinsa pakolaisia, mutta harvalla on vara kakkosasuntoon,  mutta nyt jatkossa sen voi hyödyntää  ottamalla sinne kotipakolaisia.

Olen itse asunut pentuna ihmisten nurkissa, nukkunut saunoissa tai pihan perällä teltassa. Lähimmäisten armeliaisuudelle oli silloin kovin kiitollinen. Ottaisin mielelläni nytkin jonkun minua huonommassa asemassa olevan kotiini, mutta ei minulla sellaista kotia ole johon voisin vähäosaisia ottaa, puhumattakaan kakkos tai jopa kolmosasunnosta.

En ole vastaan, että sellaiset henkilöt kuten pääministeri nyt on, eli kenellä on varaa, tekisivät Sipilän perässä hyvää ja toimisivat näin esimerkkinä ja paineenpurkajina sellaisille ihmisille joilla on tarvetta. Mutta en ymmärrä sitä arvostelua, jota sitäkin on Sipilä saanut osakseen, "tekemällä jotain"!

Jo presidentti Mauno "manu" Koivisto totesi, että "tarttis tehrä jotain", aika paljon on virrannut Aura-joessa vettä sen jälkeen, kun nyt vasta tuli tämä Sipilä joka on edes yrittänyt "tehrä jotain". Ennen sanottiin, että on siinä oksan ottajia, kun on kuusen kaatajia. Nyt tuon sanonnan viesti on suomalaisilta unohtunut, olemme alkaneet haukkua ja arvostella kuusen kaatajia, heitä jotka jotain vielä tekevät.

Sipilän teko on jakanut kansaa, vaikka minusta sen olisi pitänyt toimia esimerkkinä. Nyt siitä tulikin lyömäase, jokaisen omiin tarkoituksiin. On suomalaisia, köyhiuäkin, on kristittyjä raasuja, on sitä ja on tätä, mutta ei juuri sitä mitä esimerkillä Sipilä halusi tehdä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Ei ku se on just näin", kuten Krisse Salminen Yle Leaksissa sanoo. Tietenkään Sipilän perhe ei voi majoittaa kaikkia pakolaisia, ja tietenkin Sipilöillä on enemmän asuinneliöitä kuin taviksilla, ja tietenkin pääministeri saa nyt julkisuutta Suomessa ja maailmalla, ja tietenkin muutaman pakolaisen majoittaminen perustuu valintaan jossa aika monta sisäänpyrkijää rajataan ulos.

Kyynikoille pääministerin perheen ratkaisu tarjoaa siis vettä myllyyn, mutta samalla paljastuu, ketkä tätä suoraviivaisen ja ehdottoman humaania päätöstä arvostelevat. Minä ainakin aion painaa nimet mieleeni heiltä, jotka pitävät Sipilän perheen konkreettista mukaantuloa pelkkänä taktiikkana.

Ymmärtääkseni Juha Sipilän päätös yksityishenkilönä majoittaa pakolaisia omiin nurkkiin on ministeritasolla aivan ainutlaatuinen. Eikä se kovin tyypillistä ole meille rivikansalaisillekaan, neliöistä riippumatta.

PS. Eikö enemmistö suomalaisten vapaa-ajan asunnoista ole talvisaikaan vajaakäytössä? Voisiko mamu aloittaa kotoutumisensa mökkeilemällä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sipilä noudattaa nyt sitä hyvää ohjetta, että joukkoja johdetaan edestä. Minusta se on kunnioitettava ohje ja antaa viestiä myöskin monelle muulle johtopaikoilla oleville päättäjille.
Hyvä Sipilä ja papukaijamerkki päälle!

Mieleeni tulee tässä samalla suurten yritysten pääjohtajien kohtuuttoman suuret palkat ja eläkkeet, huolimatta heidän yritystensä huonoista tuloksista. Kuinka voidaan olettaa, että pienpalkkaiset työntekijät antavat suosiolla verottajalle vähästään ja tinkivät nykyisistä eduistaan, kun esimerkit ovat heillä/meillä näin huonoja.

Suomen saattaminen kasvu-uralle vaatii nyt samaa hyvää ja eettisesti oikeaa linjaa, mitä Sipilä noudattaa nyt tässä kaikkia koskettavassa maahanmuuttokriisissä.

Marko Parkkola

- Eikö enemmistö suomalaisten vapaa-ajan asunnoista ole talvisaikaan vajaakäytössä? Voisiko mamu aloittaa kotoutumisensa mökkeilemällä?

Ei. Tässä tulee Suomen lupabyrokratia vastaan. Vapaa-ajan asuntoa ei saa käyttää asumiseen. Eli se pitäisi muuttaa asumiskäyttöön kelpaavaksi. Monet vapaa-ajan asunnot eivät myöskään ole talviasuttavia, joten ne pitäisi muuttaa myös ympärivuotiseen asumiskuntoon. Tästähän on ollut paljon juttua viime aikoina mm. Kangasalta.

Ja pistä vain nimeni muistiin. Minusta 60 miljoonan ihmisen pakolaisongelmaa ei ratkaista asuttamalla muutama hassu pakolainen pääministerin kakkosasuntoon. Sillä vain pahennetaan ongelmaa, kun rauhaisessa Pohjois-Somaliassa kuullaan, että Suomen pääministeri majoittaa "pakolaisia" kotiinsa.

Mutta nythän venäläiset ovat lähteneet hoitamaan Syyrian tilannetta. Se rauhoittuu varmaan ihankohtapian...

http://www.zerohedge.com/news/2015-09-05/putin-con...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... pakolaisongelmaa ei ratkaista asuttamalla muutama hassu pakolainen..."

- Haluaisitko heittää yösijasta kiitollisen perheen pihalle Kempeleen syksyiseen yöhön?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #15

En olisi alun perin edes ottanut heitä kylmään Suomen syksyyn tai muuhunkaan vuodenaikaan. Somaliassa ja Irakissa on käsittääkseni lämpimämpää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #15

Tuskin siellä vielä asuu yhtään pakolaista. Mutta, sitä mietin, että kenen kustannuksella Sipilä antanee asuntonsa pakolaisten asuttavaksi???

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pohjois-Suomessa on valtava määrä asumattomia asutustiloja jotka on helposti kunnostettavissa asumakelpoisiksi, niin ei tarvitse kuin tilapäistä majoitusta, varmaan osaisivat itsekin opastettuna kunnostaa asuntonsa.

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Olen nähnyt sellaisia kommentteja, että kyse olisi "sirkustempusta", ei nyt sentään puhtaasti taktikoinnista. Jos se olisi taktikointia, se olisi minusta erinomaisen taitavaa nuivavastaista ja suvakkien laariin satavaa taktiikkaa, sillä ennenkaikkeahan teko on moraalinen teko. Sellaisena sen tulkitsenkin.

Sirkustemppuarvostelun ymmärrän kyllä, koska mies istuu käytännössä valtion rahakirstun päällä. Ei Suomessa ole tiloista pulaa, halusta ja muista resursseista voi ollakin.
Ikävimmät kommentit eivät ole muuten suinkaan olleet mahdolliset taktiikkapuheet vaan "näköetäisyydellä olevan naapurinrouvan", joka asiasta kauhuissaan oli.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

(Oho. Suvakit Antti Alftanin johdolla suosittelevat MINUN tekstiäni. Nyt on persuäänestäjä tehnyt jotain todella erityistä!)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ei kai se persuksista ole kiinni missä sydän miehellä jumpsuttelee :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #34

Ei ollut ollenkaan hullumpi ratkaisu äänestää perussuomalaisia. Nyt he (tuellani) joutuvat hallituksessa pähkäilemään asioita sellaisessa suuruusluokassa (valtavat turvapaikkapaineet, yhä kurjistuva talous), josta ei vielä kevään korvalla ollut aavistustakaan. Lisäksi voin kiristää heitä uhkaamalla vaihtaa puoluetta!

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Taisi Sipilältä olla harkittu maineenpesu juuri kun media alkoi kaivella miljoonasijoitustensa verokikkailuja.

Juhani Kahela

Sipilän toiminta on täyttä hölmöilyä. Lähtömaihin lähetetään viesti. Suomeen kannattaa tulla. Pääministerikin asuttaa pakolaisia. Lähtijöiden määrä kasvaa ja enemmän halutaan Suomeen pääministerin hoivaan. Kun resurssit eivät riitä nykyistenkään tulijoiden hoitamiseen, niin miksi houkutella lisää.

Naurettavaa. Jos Obama majoittaisi laittomia meksikon pakolaisia, niin naurussa olisi pitelemistä.. Miten Suomen pääministerin hölmöilyä pidettäisiin järkevämpänä touhuna.

Ihmisiä pitää auttaa. Miksi EU hoitaa sen hölmöimmillä mahdollisilla tavoilla?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minun järjelläni ajatellen tuollaiset tilapäisjärjestelyt, kuten Sipilän asunnon luovuttaminen pakolaisten käyttöön on saanut aivan älyttömät mittasuhteet. Toisaalta tämä taas kerran paljastaa sen, kuinka jotkut suomalaiset haluavat kontrolloida ja holhota toisten kansalaisten tekemisiä. Edes omansa kanssa ei saisi toimia miten itse haluaa.

Ainakaan näiden urputtajien ei kannata narista valtakunnan päättäjien holhoavista päätöksistä, kun oma sormi osoittaa yli tonttirajojen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Samaa ihmettelen. Ottaisin itsekin vaikka kuinka paljon pakolaisia omaan kotiini jos sellainen olisi mahdollista. Sitten minuakin alettaisiin syyttelemään, Oulusalon päätöksestä tehdä kuntaliitos jne...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mittasuhteista puheen ollen, pääministerin perheen ratkaisu on raportoitu ainakin Ruotsin, Viron, Saksan, Britannia, Intian ja Kiinan mediassa. Älytöntä tai ei.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onhan se uutinen kansainvälisesti, en sitä niinkään ihmettele vaan enemmänkin tämän kotimaisen asiaanliittyvän rätinpurennan laatua. Tuossa minusta mainio teksti suomalaisten sydämettömyydestä.

http://sininenzeppeliini.blogspot.fi/2015/09/rontg...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Milloin raportoidaan Venäjällä tai liekö jo raportoitu ja mitä siitä seuraakaan. Naaupri ei pidä siitä, että tänne tulee eri uskontokunnan edustajia.

Jarmo Timonen

"Mittasuhteista puheen ollen, pääministerin perheen ratkaisu on raportoitu ainakin Ruotsin, Viron, Saksan, Britannia, Intian ja Kiinan mediassa. Älytöntä tai ei."

Joo, mutta tuo ei riitä vielä Yhdysvaltojen medialle - lisäksi pitäs luvata se Tesla-sähköauto niiden turvapaikan tarvitsijoiden käyttöön ;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #56

Eikö Sipilöiden huushollissa asumiseen kuitenkin kuulu El Kamina -häkäpönttöautoetu, sekin globaalisti ainutlaatuisena kotouttamismuotona?

Jarmo Timonen Vastaus kommenttiin #72

Heh - tuo El Kamina on kyllä hyvä nimitys sille häkäpönttöautolle :D

Hmm... nyt pitää jonkun varmaan hiukan vatuloida, että kumpi annetaan vai annetaanko peräti molemmat.

Tuo El Kaminakin saattaisi herättää amerikkalaisen median huomion, sillä olisihan se nimenä hiukan loukkaus legendaarista Chevrolet El Caminoa kohtaan :)

Toni Rauhala

Mitä omansa kanssa toimimista se on, että Pääministeri tarjoaa asunnon, mutta ei sitä 300e/kk minkä turvapaikkahakijat syövät. Taas on hyvä jeesustella yhteisellä kirstulla. Siellä on vielä rahaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eilen Hesari haastatteli joitakin Sipilän naapureita. Suurin osa arvosti tekoa. Joku oli tyrmistynyt kun ei ollut edes kysynyt heiltä mielipidettä!
Eihän sentään naapureilta yleensä kysytään jos myy tai vuokraa asuntonsa. Tai jos ottaa kodissaan vastaan vieraita.
Onhan tällainen teko paljon vakuuttavampi esimerkki kuin myötätunnon ilmaiseminen pelkillä sanoilla.
Hyvää PR:ää Suomelle kun päämisterin lupaus huomataan ulkomaisissa medioissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Margaretan asenteella olen itsekin, eli teko oli hyvä, vaikka sillä ei pestä koko maailmaa puhtaaksi, niin hyvä teko siitä huolimatta.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #30

"Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla."

Taidatko sitä paremmin sanoa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ulkomaiden medioissa muistettiin varmasti myös mainita, ettei Suomen pääministeri suinkaan aio asua saman katon alla turvapaikanhakijoiden kanssa.

P.S. Suomesta varmasti löytyy aivan riittävästi saman tarkoituksen ajavia tyhjillään olevia julkisia rakennuksia , joissa turvapaikanhakijat keskenään pystyvät majoittumaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Käsitin, että Sipilän koti olisi jäänyt tyhjillään ja kun ei rahastakaan ole pulaa, tämä oli mainio käyttötarkoitus. Ei teon tarvitse olla suuri uhri ollakseen hyvä.
Keuruulla on satojen miesten majoittamiseen sopiva tyhjä kasarmirakennus, mutta kaupungin johto ei halunnut pakolaisia muuttotappiokaupunkiinsa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #32

Jep. Tällä hetkellä maassamme on yli 400 000 tyhjää asuntoa, pelkästään Helsinskijn alueella yli 40 000.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juuri näin Margareta. On niin helppo puhua kauniita, mutta teot ovatkin sitten eri asia. Sipilälle tämän "hyvän teon" ei pitäisi muodostua nyt taakaksi ja vain helpoksi markkinatempuksi.

Näin halutaan vain vesittää hyvä teko, ja se on minusta täysin väärin. Miksi ei voida uskoa ihmisestä hyvää, vaikka hän sattuukin olemaan hyväosainen päättäjä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #37

Luulen kuitenkin, että nämä mitätöivät haukkujat ovat pieni vähemmistö, ne vain räkksyttävät äänekkäimin. Toivon, että joillekin teosta yllättyneille se antaisi sysäyksen pikkasen tarkistaa näkemyksiään.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Vaikuttaa PR-tempulta - juuri sen takia, että se osoittaa hyvää tahtoa. Pääministerin olisi kuitenkin tehtävä myös sellaisia ratkaisuja, jotka todellisuudessa muodostaisivat ongelmalle toimivan ratkaisun. Tällaiset keinot ovat vain pinnan raapaisuja.

Kuten edellä joku totesikin, se voi antaa sellaisen signaalin, joka lisää pakolaisvirtoja maahamme. Ei meidän väitetty työvoimapulamme sentään niin suuri ole...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kukaan ei voi yksin tehdä sellaista ratkaisua jonka edessä EU:n johto yhdessäkin on avuton.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei tietenkään, mutta pääministeri voi vaikuttaa melkoisesti Suomen kantaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #60
Janne Suuronen

Sipilän toteutti käytännön Kristillisyyttä. Aika hassua, kun en oikeastaan olen huomannut missään mainittavan tätä puolta asiasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Kun siis autat köyhiä, älä toitota siitä niinkuin tekopyhät tekevät synagoogissa ja kujilla, jotta ihmiset kiittelisivät heitä."

Matt.6:2

Janne Suuronen

Huoah. On se vaan ihmisille vaikeaa hyväksyä Juha Sipilän antama esimerkki. Minä en kokenut Sipilän asiasta kertomista tavalla, kuten Pekka sinä ilkeämilisesti sen haluat tulkita.

Silvia Modig, Vasemmistolitto, muuten perjantain Pressiklubissa kertoi, ettei hän ole valmis auttamaan pakolaisia omistaan, mutta kannattaa kyllä auttamista muiden rahoilla. Tästä rupesin muistelemaan, kuinka vaikkapa Anssi Joutsenlahti (PS) ja Sauli Niinistö (puolueeton, ent Kok) Sipilän tavoin molemmat ovat vapaaehtoisesti esimerkkiä näyttääkseen antaneet omistaan pois. Eipä ole samaa nähty Tarja Haloselta, Erkki Tuomiojalta tai keneltäkään varakkaammalta Vasemmmistoliittolaiselta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #42

En pidä Uuden testamentin hienoja opetuksia tarpeellisiksi tulkita jollakin erityisellä tavalla.

Olen kyllä havainnut, että monet kristityt harrastavat erittäin innokkaasti sen tekstien tulkintaa omiin tarkoitusperiinsä sopiviksi.

P.S. Lestadiolaisen rauhansanalaisuuden tulkintoja en tunne.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toteutti niin ettei edes vasenkäsi tietänyt mitä oikea antoi, eikös Raamatussa kertoilla tähäntapaan oikeasta antajasta.

Käyttäjän MarkusLehtonen kuva
Markus Lehtonen

Nur Mohamed kertoo puheenvuorossaan selkeästi, että sillä otoksella, mitä hänellä on turvapaikanhakijoista, suurin osa on tullut Suomeen työn perässä, sota on sekundaarinen syy. Tuo ei mitenkään vähennä sodan aiheuttamaa inhmimillistä kärsimystä, mutta voitaisiinko asioista edes puhua niiden oikeilla nimillä ilman mitään rasismikortteja.
Pitäisi myös miettiä tuota viestiä, jota Suomesta toitotetaan maailmalle, että täällä on töitä. Minkä takia sitten työttömiä on niin paljon?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Meillä on viime aikoina hylätty noin 60% turvapaikkahakemuksista, 40% hakijoista on saanut myönteisen päätöksen. Eniten turvapaikanhakijoita on Irakista, seuraavana tulee Somalia. Syyrian pakolaisaalto ei meillä asti ole vielä koko voimallaan vaikuttanut.

Jokaisen turvapaikanhakijan hakemus ja tilanne käsitellään yksilöllisesti ja erikseen, päätöksiä suuntaan tai toiseen ei tehdä harkitsematta. On selviä pikakäännytysperusteita, sitten on suuri määrä rajatapauksia esimerkiksi Irakista tulevien kohdalla. Tällä hetkellä käännytys on jonkin verran todennäköisempi kuin myönnetty oleskelulupa - myös pääministeri Sipilän majoittamien tai hänen kättelemiensä henkilöiden kohdalla. Syyriassa sota on joka puolella läsnä, hätä on ilmeisen akuutti ja siten voi ajatella että myönteisiä päätöksiä tulee syyrialaisten kohdalla suhteellisesti enemmän. Sitten aikanaan.

Luin yöllä Al Jazeeran uutisen asiasta http://www.aljazeera.com/news/2015/09/finnish-pm-o...
Siinä ei mitenkään toitotettu tervetuloja maahan. Juttu oli perusteellisesti tehty; Perussuomalaiset ja monen suomalaisen nuivat kannat tulivat jutussa selkeästi julki.
Työmahdollisuuksista ei ainakaan tässä toitotettu.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Sipilän puolison tekemä päätös on kaunis ele. Aitoa hyväntekeväisyyttä ei kuitenkaan tehdä lööpeissä, vaan hiljasuudessa. Sipilän toiminnan tarkoitus - tai ainakin tulos - on jotain aivan muuta kuin ehkä on terkoitus; se on (jälleen) uusi askel sillä tiellä, joka ollaan ottamassa yhteisvastuun yhteiskunnasta hyväntekeävisyysyhteiskuntaan, ihan Amiriikan malliin.

Kuuluisuudeksi noussut katolinen, Agnes Bojaxhiu, totesikin, että hyvinvointivaltio on vastoin Jumalan suunnitelmaa, paholaisen luomus, sillä jos köyhyys poistetaan maailmasta ihmisen toimin, uskovat eivät voi enää harrastaa hvyäntekeväisyyttä taivasosuutensa lunastamiseksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Aitoa hyväntekeväisyyttä ei kuitenkaan tehdä lööpeissä, vaan hiljasuudessa."

Toisaalta myöskin hyvät esimerkit antavat mallia, mitä jokainen yksilö voi omien resurssiensa mukaan itse tehdä. Sipilä menettää tässä vuokratulojaan, jotka eivät taida maaseudulla kohota kovinkaan korkeaksi - ehkä vuodessa noin reilusti alle 10 000 euroa? Se ei tee hänen omaisuudessaan kovinkaan suurta lovea, mutta on kunnioitettavaa siitä huolimatta. En vähättele sitä yhtään.

Toisaalla ovat nämä huippu rikkaat eläkeläiset, jotka pakenevat maasta verojen tähden ja ovat kuitenkin suomalaisen sosiaaliturvan piirissä edelleen. Mitä esimerkkiä he näyttävät omalla käytöksellään - vie kaikki tuhkatkin pesästä:)

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Menettää vuokratuloa???

Olisiko Sipilän kämpälle ollut vuokralainen, joka, ressukka, nyt jäälkin ilman asuntoa?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #67

Normaali ihminen kai vuokraa asuntonsa vapailla markkinoilla, jos se olisi muuten vuosikausia tyhjänä?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #75

Suomessa on tälläkin hetkellä yli 400 000 tyhjää asuntoa.

Mikä on siis normaalia?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

On varmaan jäänyt huomaamatta, että Sipilä on tehnyt tuota hyväntekeväisyyttäkin ihan lööppien ulkopuolella pitkän aikaa. En tiedä, minkä verran Minna-Maaria ja Juha Sipilän säätiö vuosittain jakaa apua mutta ymmärsin, että he aikanaan perustivat säätiön, koska ympärillä oli paljon niitä, jotka eivät olleet olleet yhtä onnekkaita kuin he itse.

Harvinaista sinänsä, että joku pystyy tunnustamaan, että oma menestys ei ole pelkkää työtä ja taitoa vaan mukana on myös aimo annos onnea.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kiitos osuvasta ja käyttökelpoisesta käsitteestä "kotipakolainen":

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2015/09/kotiryssi...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Pääministeri Sipilän ulostuloa pakolaisten majoittamiseen käsiteltiin tänä aamuna laajasti France24 uutisissa. Kuvattiin pääministerin puhetta Yle1:n Ykkösaamusta ja Narinkka -torilta. Myös Suomen kartta Oulu - Helsinki -akselilla näytettiin. Kantaa ei otettu, onko teko hyvä vai huono, vaan aihetta tuotiin eetteriin objektiivisena toteutuksena.

Aihe on selkeästi intressantti tällä hetkellä kaikkialla, sillä nyt tartutaan herkästi auttamisdiskurssiin.

Toisaalta Unkari näyttäytyy 'pahana', joka yrittää hillitä pakolaistulvaa maahansa.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Onhan se hienoa kun pakolaiset saavat katon päänsä päälle ja pääministerimme aivan sattumalta sai samalla paljon positiivista julkisuutta ja sympatiapisteitä. Juha Sipilä varmasti toimi ilman mitään taka-ajatuksia.

Muistutuksena:
http://hs13.snstatic.fi/webkuva/taysi/630/13059590...

Älkää rakkaat ihmiset olko niin sinisilmäisiä politiikkojen suhteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

1) Turvapaikanhakijat: " My private home in Kempele"

2) Muu perhe : " My family lives in Sipoo"

3) Itse : " Prime minister´s residence in Kesaranta"..

Tässä alkaa vaikuttaa jo siltä, että pääministeri Juha Sipilä on itse eräänlainen kotipakolainen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei ole, ne ovat vain oravanpesiä,sillä kotipaikka tulee säilymään Kempeleessä jo kunnanvaltuustopaikan ja korkeimpien päivärahojen suhteen, kulissit on oikein rakennettu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #93

"sillä kotipaikka tulee säilymään Kempeleessä jo kunnanvaltuustopaikan ja korkeimpien päivärahojen suhteen"

Mitähän tuolla tarkoitat, maksetaanko valtuuston kokouksiin osallistumisesta päivärahaa ja miten se kannattaisi Kempeleestä käsin, siitä tuskin tulisi edes osapäivärahaa.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Sinun täytyy olla joko tyhmä tai laiska kun ei ole kakkosasuntoa :)

Edes minä en jaksa käyttää tätä keissiä lyömäaseena, vaikka en mikään kepu-fani olekaan. Ja vaikka olisikin pääasiassa julkisuustemppu, niin onnistuneempi kuin esimerkiksi Immosen vastaavat.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Meidän, suomalaisten vainotut, ovat Suomen Asiakastieto Oy:n listoilla olevat ns. asiakkaat.

Juha Kuittinen

"nyt alako kuulumaan rapinaa ruunun mettästä"..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset