Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Maailmantaloudesta

Maailma on maapalloistunut, väittävät viisaat, mutta katinkontit se on. Globalisaatiosta tulikin suuri kupla. Todellisuudessa kehitys on kääntynyt itsepuolustukseksi. Talous on kuin ottelu jossa jokainen pyrkii voittamaan ja turvaamaan oman taloutensa. Kaikki vanhat ja uus-klassiset talousteoriat tulkitaan oman menestymisen kautta.

Vain sillä on merkitystä miten jokainen pärjää omalta kohdaltaan ja sitä sitten kutsutaan valheellisesti globalisaatioksi. Ennen puhuttiin riistosta, nyt voidaan puhua suuresta puhalluksesta. Maailmanlaajuiset yhtiöt ovat niskanpäällä eivätkä näe mitään muuta kuin tuloskunnon näyttämisen omistajilleen eli eläkerahastoille tai muille yhteiskunnallisille tai yksityisille sijoittajille.

Maailmantaloudesta tuli peli, jossa ei ole näkyviä voittajia. Jolla onni on se onnensa osaa hyvin piilottaa. Kukaan ei halua näyttää rikkaalta, vaan kaikki imitoivat köyhää. Ne harvat upporikkaat joita mediat tunnistavat leikkivät hyväntekijää. Mutta todellisuudessa heidän omaisuutensa karttuu vauhdikkaammin, mitä heidän hyväntekeväisyysbudjettinsa .

Talous on kuin suuri massajudokamppailu, jokainen puolustaa ja hyökkää vain oman itsekkään tahtonsa mukaisesti. Ei edes ay-liike, vihreät tai vasemmisto te mitään jos ei oma kannatus siitä myös hyötyisi. Pyyteettömyys ei kuulu muotisanoihimme.

Pankit ovat hiljaisia paikkoja nykyisin, ovea ei juurikaan avata asiakkaille vaan koko toiminta perustuu näkymättömyyteen. Valtiot turvaavat pankkien toiminnan ja se näkyy pankkitoiminnan röyhkeytetenä. Enää ei mainosteta, että me olemme palvelupankki, vaan automaatti on tuotu tuulikaappiin, sen pidemmälle ei rahvaan haluta tulla, ettei köyhyys tarttuisi.

Koko ajattelumaailmamme on suuntautunut, miten me itse pärjäämme. kaikki lähtee ajatuksesta, että miten minä tulen toimeen. Olkoon kysymys sitten vaikka työttömyyspäivärahasta tai multimiljonäärin ostoksesta. Jokainen tuntee oman osansa muiden osaa tärkeämmäksi. Ei se oikeasti sitä ole.

Tasapuolisuus on hävinnyt globalisaatiossa arvonsa korporaatioiden ahnaaseen nimettömään kitaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Maailma on maapalloistunut, väittävät viisaat, mutta katinkontit se on".

Kyllä se on. Jos katsotaan tuotannon viemistä sinne, missä se katsotaan olevan edullisinta, yritysten kansainvälistymistä, työvoiman liikkuvuutta, rajojen yli tapahtuvaa sijoittamista, rajojen yli tapahtuvia yritysostoja ja muita vastaavia asioita, maapalloistuminen on hyvinkin selvää. Tälle ei ole mitenkään vastakkaista se, että jokainen pyrkii turvaamaan oman taloutensa. Itse asiassa se on yksi maapalloistumisen käyttövoimista, on ollut sitä jo siirtomaatalouden alusta asti.

Maapalloistumisesta aiheutuu positiivisia ja negatiivisia seurauksia. Itsepuolustus on reaktiota negatiivisiin vaikutuksiin, mutta ei se mitenkään ole estänyt maapalloistumisen etenemistä suuressa mittakaavassa. Siitä voidaan kyllä hyvin keskustella, onko maapalloistuminen hyvä vai huono asia, mutta kyllä se on ilmeinen tosiasia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset