Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Monikulttuurisuus

Monikultuurisuus on moniarvoisuutta. Monikulttuurisuus pitää sisällään myös vammaiset ja sukupuolisvähemmistöt. Jos vastustaa monikulttuurisuutta vastustaa samalla vammaisia, homoja, lesboja, eläimeensekaantujia tai romaneja.

No romanejahan saa tietysti vihata samoin vammaisia, nehän eivät ole "kunnon" suomalaisia, kuten eivät somalit tai kurditkaan ole sellaisen ihmisen mielestä joka vastustaa monikultuurisuutta. Suomessa on jopa puolueita tai ainakin yksi puolue joka julistaa vastustavansa monikultuurisuutta.

Se on heille jonkinlainen pakkomielle, keksintö josta he eivät luovu.

Ajattelutapa joka on ottanut järjellisen otteen pois käytänteistä, se on vaalilupaus josta ei haluta luopua, vaikka sen on todettu ontuvan.

Halutaan väittää, että monikultuurisuus on monokulttuuria, koska koko kansa on sekoittunut. Halutaan väittää mustaa valkoiseksi, vaikka tiedetään että se on harhakuva. Se on sumuttamista. Vaalilupauksia siis saa tehdä ja niissä saa roikkua, kunhan perusteet sumutetaan mustasta valkoiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Monikulttuurisuus ei kyllä ole ongelmatonta. Pakko/lapsiavioliitot, naisten asema?. Tyttöjen ja poikien leikkely uskonnon tähden jne... Homojen, transeksuaalien asema jne...? Vammaisten asema useissa kulttuureissa on lähes keskiaikainen. Monissa kulttuureissa nämä kysymkset ovat aivan eritasolla kuin meidän kulttuurissamme. Tuskin koskaan nämä näkemykset tulevat vastaamaan omiamme.

Oma näkemyksesi on kovin yksipuolinen ja siloiteltu. Mutkat suoriksi.

Kaiķki nämä kulttuurit on edustettuna suomessa. Kaikkea emme voi hyväksyä. Melkoinen eriarvoisuusvon sellaisessa monikulttuurissa edessä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kerrotko Lehto mikä sitten tässä maassa on täysin ongelmatonta, niin minä vuorostani kerron siinä olevan ongelman.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tarkoitatko, että pää puskaan. Suut kiinni ja hyvä tulee?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nuo luettelemasi ongelmat ovat olemassa, ei niitä monikultuurisuus lisää tai vähennä.

Mauri Skön

Monikulttuurikeskustelu saa varmaankin jatkoa Muhoksen perhekodin raa´an murhan vuoksi.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Jos vähänkään perehtyisi, huomaisi helposti että kansainvälisessä keskustelussa multikulturalismin ja toisaalta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asioita artikuloivan queer- teorian välillä vallitsee vähintäänkin jännite.

Jotkut sanovat, että ristiriita on pysyvä. Joku, muistaakseni Jacob Levy, on esittänyt että riittää kun multikultin tarkoittamat etniset ja uskonnolliset ryhmät sallivat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien erota keskuudestaan. Jos eroamisoikeus on taattu, sitten saavat järjestää asiansa miten haluavat. Yhteiskunnallisesti radikaalien tavoitteiden kannalta tämä on aika vaatimatonta, eikä multikulti edes käytännössä aina takaa sitä eroamisoikeutta - sitten kansalaisjärjestöt ja viranomaiset suojelevat omasta "kulttuuristaan" lähteneitä.

Judith Butler kirjoittaa "multiculturalismin" lainausmerkkeihin - selvästi näemme että on olemassa oikeistolaista ja vasemmistolaista "multikulturalismia" (Undoing Gender muistinvaraisesti). Tällöin multikulturalismi ei voi olla mikään tavoite tai yleensä kannatettava taikka vastustettava asia vähemmistöille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Jaakko Häkkinen

Kannattaa tutustua siihen, mitä eri ihmiset monikulttuurisuudella tarkoittavat:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ari - "EI NÄIN" tyyliin Hirvimäki tämänpäiväisessä omassani -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Näyttää siltä, että kun Perussuomalaisille tuli sukupuolineutraalin avioliittolain kanssa niin sanotusti turpiin, niin nyt he yrittävät vaikuttaa hallituksesta käsin heikentävästi vähemmistöjen asemaan. Siihen heidän hallitusohjelmaan ajamansa lause monikulttuurisuuden "pönkittämisen" lopettamisesta selkeästi viittaa.

Mika Selin

Fakta on se että kaikki raha mikä laitetaan mamuille on pois Suomalaisilta vähäosaisilta.Sairailta, köyhiltä, vammaisilta yms. Ei raha ole rikkailta pois, he osaavat puolensa pitää. Todellisuudessa kun Visva haluua lisää mamuja se samalla haluaa heikentää kantaväestön heikompien toimeentuloa.Ilmaisia lounaita ei ole.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jokainen tavallisille ihmisille tullut euro on pois pörssikapitalisteilta, riippumatta saajan etnisestä taustasta. Juuri siksi oikeisto haluaa alentaa tuloveroja sekä leikata ja poistaa sosiaalisia etuuksia.

Mika Selin Vastaus kommenttiin #10

Sosiaalipuolen rahat tulee samalta sektorilta. Rahaa sinne ei lisätä vaan mielummin vähennetään. Jokainen uusi mamu vie pois rahaa Suomen köyhiltä.
Tätä ei visvat ymmärrä koska heillä on käsitys että raha tulee seinästä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Mika jos tuo on pointtisi, niin miten käy suomalaisille jotka ovat alkujaan eri maista? Suomalaisia hekin ovat ja samoin vammaiset. Erittelysi ei kerro heistä mitään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuure on enemmän oikeassa, kuin väärässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset