Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Poppia ja kerkkanaa

Kreikka on puhuttanut paljon ja syystäkin. Varoufakis sai tarpeeksi ja siirtyi päättäjästä arvostelijoiden joukkoon. Varoufakis kertoon ratkaisun olevan suuri katastrofi, mutta ei ole parempaa ratkaisua tuonut niin perusteltuna esille, että se uppoaisi päättäjien keskuudessa.

IMF sanoo, että ei voi lähteä kolmanteen pakettiin mukaan jos ei Kreikan lainoja järjestellä uudelleen. No mitään syytä en minäkään tiedä, miksi näin ei voitaisi tehdä? Ainoa syy on jäsenmaiden sisäpolitiikka, eli kun on luotu kuva, että piiruakaan ei anneta anteeksi niin se salpauttaa koko paletin.

Vanha konstihan on antaa keppiä ja porkkanaa, eli poppia ja kerkkanaa. Se toimisi varmasti nytkin, eli ehdollistetaan lainojen anteeksianto portaittain, eli jos vaaditut toimenpiteet rullaavat vuoden ilman nikottelua, niin se tietäisi velkojen leikkausta X-prosenttia ensimmäisen vuoden jälkeen. Ja niin edelleen, kunnes Kreikka olisi jo jaloillaan.

Jo nyt annetut rahat, jotka ovat menneet pääosin pankkien tukemiseen pitäisi lyhentää kreikkalaisten veloista, koska pankithan ovat ne jo saaneet. Se ei tarkoita, että kaikki annetaan anteeksi, vaan onhan sovittelua ja saneerausta tehty maailman sivu, miksi nyt sitten elämöidään jos sovitellaan?

Jutta Urpilaisen toimet vaalilupauksen pitämiseksi toivat vain otsikoita sisäpolitiikkaan. Kuka enää uskoo vaalilupauksiin Timo Soinin ilmoitettua, että ei ala rintamakarkuriksi, yhden vaalilupauksen takia? Jutan olisi se jo pitänyt uskaltaa tehdä, mutta ei uskaltanut ja demarit potee nyt sitä tuskaa. Demareista ei enää ole kansan silmissä päättäjiksi.

Kreikka vaatii siis kovaa kättä, mutta siinä on oltava porkkana, eikä ainoastaan tyhjä nyrkki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kreikka ja Kreikan "kuperkeikka" kansanäänestys on kirvoittanut vaatimaan kansanäänestyksiä täällä Suomessa. Ehdottajat eivät ole ihan perehtyneet kansanäänestyksen järjestämiseen ja sitä edeltäviin toimenpiteisiin, kun lonkalta torikaupan "helppoheikki" tyyliin ehdotellaan kansanäänestyksiä täälläkin blogeissa:
-Eurosta
-EU:n liittovaltiokehityksestä
-Natosta
-
-
-

Tietoa kansanäänestyksen järjestämisestä
http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/valtiollinenk...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Merkel on puhunut tänään samaan suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset