Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Äänestäjä, älä äänestä...

Äänestäjä, älä äänestä jos ehdokkaan kriteerit eivät täyty! Mitä siitä seuraa jos vanhasta tottumuksesta astuu paskaan? Niin haju seuraa sinua, kunnes korjaat virheen aiheuttaman vahingon. Sinä siis huolehdi, että äänestät oikein.

Mitä tarkoitetaan hyvinvoinnilla? Onko se sitä että meillä on täystyöllisyys ja kaikki palvelut ilmaisia? Taivaasta sataisi mannaa ja vaatteet ja kankaat kutoutuisivat itsestään. Rakennuksiin ei tarvitsisi laittaa eristettä eikä energia eikä lämpö loppuisi koskaan. Välimatkat taittuisivat ajatuksen voimin, eikä rekkarallia enää tarvittaisi.

Talouskasvuajattelu pysähtyy ihmisten yltiöpäisiin toiveisiin. Kasvuhan oikeasti lisää julkisia menoja ja hyvinvointipalvelujen kysyntää. Mitä paremmin meillä asiat ovat sitä huonompana näemme tulevaisuuden. Jos tänään meillä on ilmaiset kouluruoat, niin huomenna meillä on oltava jotain muuta ilmaista. Näin juosten olemme päätyneet umpikujaan, meillä ei olekaan ollut varaa kaikkeen tähän.

Ei pelkästään Suomessa vaan lähes kaikkialla Euroopassa on nyt toteutettava säästötoimia julkisen talouden alijäämien tasaamiseksi. Nyt vaalien alla poliittiset toimijat lupaavat tietysti paljon kaikenlaista. Toiset lupaavat uutta hyvinvointia ja toiset lupaavat purkaa sitä. Miksi heidän viestinsä ovat nyt kovin vastakkaiset?

Ne ovat vastakkaiset, koska olemme olleet vapaassa pudotuksessa aina vuodesta 2008 lähtien. Toimia on tehty talouden saamiseksi kasvu-uralle, mutta ne  toimet ovat olleet riittämättömiä ja joskus myös toisiaan poissulkevia. Onhan se konsensus-ajattelun mukaista, kun annetaan ja otetaan ja tuloksena on nollakasvu tai jopa miinustakin.

Vanhat poliittiset keinot eivät näytä toimivan, mutta silti niillä mennään taas uusiin vaaleihin, koska kukaan ei oikeasti ennätä ajatella mitään asioita loppuun saakka. Puoluetoimistot laskelmoivat mitä heidän kannattaa kansalle puhua, että heidän kannatuksensa olisi vaalimittauksen jälkeen mahdollisimman suuri. Jokainen ymmärtää mihin populismiin tuo tie johtaa ja on johtanut jo monet vaalikaudet peräjälkeen.

Ne ehdokkaat jotka puhuvat totta (heitäkin joukossa on) eivät nouse eduskuntaan, koska heidän puheensa ovat totuutta, sellaista totuutta joka kirvelee. Ei kukaan äänestä epämiellyttävien asioiden esille tuojaa mielellään. Lopputuloksena on, että haihattelijat ovat sitten jälleen meidän eduskunnan enemmistönä. Jos joku järkikaveri pääsi mukaan, niin hänet nujerretaan laittamalla takapenkkiin ja häntä ei liiemmin noteerata valiokuntien puheenjohtajistoihin,

Sitten vain ihmetellään miksi talous ei nouse?

Työllisyyden kasvu on nykyaikana aina marginaalista, vaikka saisimme kuinka hyvät verohelpotukset ja talouskysynnän kasvun siivittämiseksi. Työpaikkoja ei siis tule koskaan olemaan sataa prosenttia työllisten määrästä. Mutta koska meillä ei ole varaa työttömyyskorvauksiin alhaisella työllisyysasteella, niin se antaa mahdollisuuden ehdokkaille uhota työllisyyden nimissä. Työministerin tiedetään olevan voimaton, mutta aina vain valitaan työministeriksi joku vanhasta muistista.

Meillä siis huudetaan työllisyyden ja kasvun perään ja samalla suulla huudetaan myös että julkisen talouden kurjuuden kohentaa myös kasvu.

Kasvua siis haetaan, mutta kukaan ei suostu työajan pidentämiseen tai palkkojen alentamiseen. Jos me todella olemme kasvuhalukkaita, se tietää, että töitä on paiskittava entistä enemmän ja entistä halvemmalla.

Arvonlisävero rasittaa eniten pienituloisia, joten sitä on laskettava, jotta kulutusta saadaan elvytettyä. Progressiivinen verotus ei kannusta työntekoon joten sitä on lievennettävä. Palvelurakenteen kankeus ehkäisee kulutusta, koska tarjotaan vain sitä mitä kuluttajan luullaan haluavan, joten palveluja on avattava myös pienille yrityksille ja niiden toiminnan esteitä on purettava,

Rihkamakauppa kitkeytyy, jos rinnalle tarjotaan laatua. kertakulutushyödykkeistä on päästävä kestävään kehitykseen ja luonto kunnioittavien ratkaisujen myötä taloutemme palautuu paremmin vastaamaan elämisen vaatimia rasituksia. Nyt rasitamme luonto liika uhraamalla kaupallisuuden toreille luontoäitimme antimet.

Jos ja kun satsaamme kestävään kehitykseen ja kitkemme liiallisen kulutushysterian tarpeettomana. Vaihdamme sen rihkamapröystäilyn terveeseen kehitykseen, joka tuo kasvua terveellisemmän elämän ja haitattoman vanhuuden turvin. Koska olisimme terveempiä ei terveydenhoito olisi mikään rasitus. Koska lihaskuntomme säilyisi pidempään eläisimme pidempään pois hoitolaitoksista. Elämä olisi kaikin puolin tasapainoisempaa, kun ei tilpehöörimarkkinat pilaisi elinympäristöämme.

Jos kasvua haemme, niin haemme sitä väärästä suunnasta. Ei aito kasvu ole sitä, että ostamme yhä turhempia tuotteita, syömme yhä typerämpiä valmistuotteita ja lisäaineita. Oikea kasvusuunta on henkinen kasvu, joka johtaa luonnon ja ihmisen järkevään sekä kestävään yhteiseloon.

Ympäristöhaittoja on kallista korjata jälkikäteen, myös menetetty terveys on kallista korjata kun se on menetetty. Järkevä talousajattelu lähtee siitä, että hyvinvointia lisätään niin, että siitä kasvusta seuraa mahdollisimman vähän pahoinvointia. Tuotannon arvot on mitattava pitkässä juoksussa, eikä ainoastaan markkinoiden huuman tuottamalla ahneuden mielihyvällä.

Kulutuspäätös on myös Sinun, älä anna sitä markkinoiden päätettäväksi. Samoin äänestyspäätös on Sinun, älä anna sitä puolueiden päätettäväksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Äänestäminen on kohtuullisen turhaa Suomessa. Edustuksellisessa demokratiassa maata johtaa virkaeliitti ja virka-aateli.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Suomi siirtyi edustukselliseen demokratiaan 17.1.1992, jolloin säädettiin säästölaki eli tilapäinen poikkeuslaki. Hallitus sai diktaattorin valtaoikeudet.

Lopullisesti eduskunta menetti valtansa ETA-sopimuksen hyväksymisessä 27.10.1992, jolloin vallan kolmijaon eli Hallitusmuodon 2 §:n sisällöstä tuli kuolleita kirjaimia.

Varmuuden vuoksi EU-eliitin toimesta alettiin hokea edustuksellisesta demokratiasta.

Suomen demokratia on mielikuvademokratiaa.

http://jormajaakkola.fi/perustuslain%20EY-mukautus

Pekka Iiskonmaki

Suomea johtaa virka-aateli ja sen päätöksiä toteuttaa virkaeliitti.

Kaiken maksaa yksityinen sektori, joka on ruvennut äänestämään rahoillaan.

Virka-aateli paikkaa jatkuvasti kasvavan rahoitusvajeen kuilua velalla. Kuka velan maksaa aikaan on minulle arvoitus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rahoilla äänestäminen on voittanut jaloilla äänestämisen.

Pekka Iiskonmaki

#4
Minä tein päätöksen ja lopetin kaiken yritystoiminnan. En ole ainoa ja vaikutukset ovat alkaneet vaikuttaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Minulta loppui myös into ja rahat, antaa toisten levitellä suuret setelit, ne multa vain saamatta jää.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Velan maksaa veronmaksaja, kansalainen, myös syntymättömät kansalaiset.

Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin ottaa käyttöön oma raha ja keskuspankkirahoitus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Yrittääkö Jorma kiemurrella aiemmista päätöksistä? Me olemme tämän kaikki antaneet tapahtua, myös äänestäjillä on vastuu tekemisistään.

Älä äänestä, jos ei kriteerisi täyty!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #6

#6
En kiemurtele minnekään.

Vuoden 1992 jälkeen kansanedustajat ovat olleet vaihtoehdottoman toiminnan kumileimasimia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Eli meidän on vain kiemurteltava, koska muuta vaihtoehtoa ei meille anneta, jos muutosta ei tehdä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #17

Ainoa avain muutokseen on valtiopetosten vaatiminen käsittelyyn.

http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #19

Ilmeisesti me piskuiset ipulaiset ollaan ainoina ryhdytty toimenpiteisiin, joiden avulla nuo voitaisiin saada käsittelyyn. Suomessahan ei nykyisellään ole instanssia, joka ottaisi asiat käsittelyyn.

Ymmärrän toki isojen puolueiden haluttomuuden, koska jokainen niistä on osallistunut laittomuuksiin niin perustuslakia kuin kansainvälisiä sopimuksia koskien.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #27

Timo Isosaari taitaa olla piskuisen ipun ainoa järkimies. No hyvä on, on siellä kaksi muutakin, mutta en sano nimiä, luulkoon jokainen itseään sellaiseksi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #29

Sisältä käsin uskallan väittää, että "järkiporukkaa" on ehkä enemmän kuin missään muussa puolueessa. Siihen nyt ei tosin ihan hirveitä tarvita ;)

Suurin osa heistä ei ole pitänyt juuri meteliä itsestään ja on liittynyt niin hiljattain, ettei ole paljoa ehtinytkään. Voin vain hämmästellä sitä kokemuksen ja viisauden määrää, mikä meidät on löytänyt.

Toki kuvioissa on myös jokaisen puolueen normaalit ongelmat, kun ihmisistä on kyse. Demokratia 2.0 on kehitetty osittain sitä varten, ettei tänne tulisi taas yhtä sisältä päin pilaantuvaa puoluetta, kuten kaikille on jossain vaiheessa käynyt.

Joitakin saattaa harmittaa, mutta tehdäänpä nyt jotain senkin eteen, ettei puolue nouse itse tarkoitukseksi kansanvallan edelle. Olen saanut tarpeekseni sisäänpäin lämpiävistä organisaatioista ja jopa perverssin mieltynyt äärimmäiseen demokratian muotoon :)

Meillä kansa päättää. Me vain tiedotamme ja painamme nappia äänestäjien toiveen mukaan ilman riesaa puoluekurista. Pois lukien tietysti se, mitä pidämme lähtökohtaisesti välttämättömänä, jotta käytössä on välineet millä toteuttaa päätökset.

Kiitos kohteliaisuudesta kuitenkin :)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Nyt eletään taloudellisesti sellaisia aikoja, jolloin valitun edustajan tärkein ominaisuus on selkeä ymmärrys talouden realiteeteista.
Hyvin on jo todistettu, että nykyisillä päättäjillä ei tarvittavaa tietoa ole, eikä kyllä heidän "talousviisaillaankaan"
Tehdään lakeja, joiden lopputulosta päättäjät eivät ymmärrä. Kokonaisuutena esimerkiksi paljon kohuttu yhteisöveron alennuksen lopputuloma oli se, että 90% yrittäjistä joutui veronkorotuksen uhriksi.
Tätä eivät vain päättäjät ja heidän käyttämänsä "talousviisaat" ymmärtäneet.
Jos edelleen äänestämme samat päättäjät , niin turha on valittaa, itseppähän olemme heidät uudelleen valinneet.
Täysin pitää paikkansa, että sen saamme mitä olemme valinneet!

Pekka Iiskonmaki

#7
Eduskunta kasataan valtaosaltaan julkiselta sektorilta ja AY -liikkeestä. Siksi on Jouko Viitalan toive kuin kirje joulupukille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tiedoksi vielä, että ay-liike ei tarkoita anna yrittää liikettä!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ek-vaali on puoluevaali. Ehdokkaan valinnalla voit yrittää puolueen politiikan hienosäätöä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miten se menikään, että valta kuuluu Suomen kansalle???

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

# 14

Alkuperäisessä Hallitusmuodon (1919) 2 §:ssä valta kuului kansalle.
Vuonna 1992 vallan kolmijako romutettiin ilman, että eduskunta eses tajusi lakiesitystä.

Vuoden 1992 jälkeen olemme olleet "eurooppalaisessa demokratiassa" eli "edustuksellisessa" demokratiassa. On ihan sama millaista porukkaa kansanedustajat ovat, sillä määräykset tulevat EU:lta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Nukkuva ei äänestä, koska konesnsus estää vaalituloksen vaikutuksen.

Nukkuva ei äänestä, koska vaalien alla ei ole tietoa tulevasta hallitusohjelmasta tai hallituspohjasta.

Nukkuva ei äänestä, koska vaaliohjelmat ovat täyttä puppua.

Nukkuva ei äänestä, koska puolueet määrittelevät virkamiesten ohella asiat ja eduskunta nukkuu ja toimii vain välttämättömänä kumileimasimena.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #21

# 21

Aivan oikein Ari!

Amerikkalainen konsulttiyritys McKinsey&Co on tehnyt jo monet hallitusohjelmat. Ainakin Vanhasen hallituksen paras-laista lähtien.

Vanhasen hallituksen kabinetti tilasi Kataisen/Stubbin hallitusohjelman.

Seuraavankin hallituksen ohjelma on jo ilmeisesti tehtynä, vaikka tietoja ei ole vuotanut julkisuuteen.

Tässä on todella hieno sitaatti Eduskunnan pöytäkirjasta sivulta 2718, keskiviikkona 17.6.1992:

"Ed. Niinistö: Arvoisa puhemies!

Olen useaan otteeseen parin viime vuoden aikana tässäkin salissa todennut, että EY-jäsenyys tulee merkitsemään dramaattista muutosta suomalaisessa oikeusjärjestelmässä ja että tuo dramaattinen muutos väistämättä heijastuu myös suomalaiseen poliittiseen järjestelmään. EY-selonteko osoittaa, että näin tulee käymään."

Sitaatti on kotisivuni etusivun alusta http://jormajaakkola.fi/
Lue loput Niinistön puheesta ko osoitteesta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #24

Tässä on lisää:
http://jormajaakkola.fi/Niinist%C3%B6n%20puheita%2...

Mitä muuta Niinistö sanoi?

Eduskunnan pöytäkirjasta sivulta 2718, keskiviikkona 17.6.1992 (Sauli Niinistö):

"Tässä tilanteessa kannattaa esittää yksi kiteytetty kysymys, ja se on se, minkälaisen arvon me Suomessa annamme omille perustuslaeillemme. Nimittäin EY-jäsenyyden myötä me annamme EY:n oikeusjärjestykselle, EY-oikeudelle, erittäin suuren arvon. Me annamme sille niin suuren arvon, että me sitoudumme siihen, että jos Suomessa on tullut säädettyä EY-oikeuden kanssa ristiriidassa oleva laki, EY-tuomioistuin saa soveltaa suoraan EY-oikeutta, siis mitätöidä sen suomalaisen eduskunnan ratkaisun, joka on ristiriidassa EY:n käsitysten kanssa."

--

Suomessa ei siis saa säätää lakia, joka on ristiriidassa EY-säädöstön kanssa.
Eduskunnan pitää siis toimia kumileimasimena.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

IPU.n anekauppaa vailla yhtään näyttöä!!!

"Pääset osalliseksi Demokratia 2.0 -ohjelmaan, suorittamalla 20 € tilisiirron yhdistyksemme tilinumeroon":

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #22

Halvempaa, kuin kokkademareiden vihreperseily sinun verorovoilla ?

Muutokseen uskoo ne jotka haluaa muuttua. Kuulutko sinä Ari jääriin, jotka palvovat edelleenkin kivikirjoituksia ?

PS. Tuosta Puoluemaksusta on erittäin lyhyt askel "kannattamattomien" ideologioiden kuoppaamiseen, kun puoluekurituki kielletään perustuslain vastaisena. Vai mitä häh ?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #23

#23
Puoluetuki pitää kerätä jäsenmaksuilla, eikä valtion kassasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Nyt en saa kiinni Hämiksen pointista. Minä olen puolueista vapaa, enkä viherperseile kenekään pillin mukaisesti. Jäärästä en tiedä kun se on hyönteinen. Ja kysymykseen "vai mitä häh"? En ota kantaa kun en tiedä mistä sitoutumaton maksaa puoluemaksua?

Aika arvotonta touhua Hämis!

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Me emme valitse vaaleissa kansanedustajia, vaan puolueen uskolliset napinpainajat. Me elämme puolueiden diktatuurissa ja eduskunnalla ei ole käytännössä minkäänlaista valtaa puuttua hallituksen järjettömiiin lakiesityksiin, puoluekuri pitää siitä huolen.

Vaalikoneessa voi valita sopivan edustajan, mutta hänestäkin tulee valituksi tullessaan puolueen aivoton napinpainaja. Eduskuntaan töihin mennessään voi jättää omat aivot narikkaan, niitä ei puolueen edustajan työssä tarvita. Puolue kyllä kertoo mitä nappia pitää kulloinkin painaa.

Eduskunnassa on aina hallituspuolueiden enemmistö ja eduskunta on vain kumileimasin joka hyväksyy kaiken paskan mitä hallitus suoltaa. Suomen eduskunta on nykymuodossaan demokratian irvikuva ja sen voisi säästösyistä supistaa niin että jokaisella puolueella on yksi edustaja. Tietokone laskee äänestystuloksen vaalien tuloksen perusteella.

Oikea eduskunta olisi suomen kansan edustaja ja se toimisi suomen kansan edun mukaisesti eikä automaattisesti hyväksyisi jokaista hallituksen esitystä. Lainsäädäntötyö olisi paljon laadukkaampaa jos 200 silmäparia lukisi lakialoitteen, kuuntelisi asiantuntijoiden lausuntoja ja äänestäisi parhaan käsityksensä mukaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tero on oikeassa, mutta muutos on omien korvien välissä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Onhan se "Muutos 2012"... vai oliko vuosiluku oikea???? ... mille porukalle nyt JYTKY pitäis hommailla... nm. tiedosta kiitollinen....

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei yhdellekään porukalle jytkyä, vaan joka ikiseen puolueeseen vain järkeviä edustajia. Vanhat pierut rannalle, jos ei tulosnäyttöjä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Joo... kun nyt vain tuntuu siltä, että kaikki ovat olleet vaan alottelijoita... liian nuoria päättämään mistään olennaisesta... näkemään metsää puilta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #33

Pitää äänestää sitten kokeneempia, mutta kokemusta voi saada muualtakin kuin eduskunnan tiimoilta. Vaikeutena on vain se, että toiminnan ihmiset pitäytyvät omassa toiminnassaan, eivätkä siksi hakeudu eduskuntaan haukuttavaksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset