Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Sähköä komissaari Katainen

Alexander Stubb sanoo, että hänen hallituksensa on onneton ja nyt sitten vielä loppumetreillä tulee sähköstä kinaa. EU sanelee päästökaupan ehtoja ja siellä ex pääministerimme komissaari Katainen ei saa pitää kiinni Suomen edusta, mutta eihän se tarkoita, että pitäisi tehdä haittaakaan.

Jokohan jo ensi viikolla Alexander myöntää, että olisi kannattanut kaataa hallitus kesällä?

Demarit ovat varmasti saaneet tarpeeksi nyt tätä herkkua ja samoin kokoomus, joten keskustalle jää varsin hyvä ja vapaa kenttä valita hallituskumppaneita, mutta ongelmat eivät siitä somene.

Seuraava hallitus on vielä  tätäkin hallitusta huonompi, jos ei yhteistyö ala puolueiden välillä löytyä.

Politiikka on tosiaan rikki, eikä sitä voi "ehjätä" pelkillä vaalilauseilla, siihen tarvitaan myös sitoutumista. Tämä nykyinen meno on puolueiden välillä vain toisen puolueen syömistä, eikä mistään yhteen hiileen puhgaltamisesta ole puhettakaan.

Vihreät ovat hyvä esimerkki hallituksen ja opposition roolien jyrkästä railosta, eli kun oltiin hallituksessa kaikki saavutetut tehtävät oli vihreiden ansiota ja sitten kun lähdettiin oppositioon laitetaan kaikissa asioissa kampoihin, myös niissä tavoitteissa, mitä oli yhdessä sovittu hallitusohjelmassa.

Ei kai tarkoitus ole joka asiasta tapella ja mollata toisia, kuten kyselytunnin kysymysasettelu osoittaa, eikö yhteistyö, jota politiikan tulisi olla ole pohdiskella yhdessä miten olisi parasta toimia. Ja vasta sen jälkeen jos homma ei toimi, niin antaa pyyhkeitä. Nyt pyyheiden anto on se ensisijaisin ja yleisöä kosiskellaan mitä kieroimmilla koukeroilla, joilla ei kuitenkaan ole kokonaisuudessa kuin vahingittava vaikutus.

Katainen mokasi ja pahasti, mutta hänen vain annetaan olla ja jopa hyvitettiin nimittämällä ehdolle komissioon, vaikka olisi ollut mahdollista jättää ehdottamatta. Jutta komennettiin sentään laulukouroon, mutta hänellekin tarjottiin pankista paikkaa, jonka sitten Vapaavuori kuittaa itselleen. Mistä hyvästä nämä palkkiovirat ovat, jos hallitus on ollut onneton ja ponneton sopimaan mistään. Kuntauudistus meni saveen sote on menossa syteen ja herrat vain jakavat paikkoja toisilleen.

Mikä kriteeri olisi ollut antaa Jutalle palkkiovirka, ainoa selitys olisi se, että annettaisiin hyvitys siitä, kun ei tullut valituksi demarien johtoon.

Voi hyvää päivää, nyt sitten EU on muka nostamassa sähkön hintaa, kun nykyinen hallitus ei sitä haittaveroillaan olisi jo itsekin tehnyt. Kaikesta pitää syyttää EU:a, vaikka me itse täällä tupeksimme paljon enemmän.

Tämäkään ei olisi uutinen, jos ei vaalit olisi niin lähellä, muutenhan se laitettaisiin hiljaa vain kansan maksettavksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Julkishallinnon määrä on karannut käsitä. Esimerkiksi on selvää, ettei kansantalous kestä sitä, että virkamiesten keskipalkat ovat suorempia kuin tuottavan yksityissektorin. Mutta tähän puututaan vain lisäämällä hallintoa ja sen kustannuksia. Loppu tällaiselle menolle tulee vasta pakon edessä. Ex oriente lux!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Erään blogistin konsti olisi, että oma markka ja siihen 30 % devalvointi, silloin julkisen palkat laskisivat tuon 30 % ja sitten yksityisten palkkakehitys vain plussalle, niin Suomi nousee.

Eli näin saa tehdä, mutta ei sitä että julkista puolta järkeistämällä tai dikitalisoimalla päästään alemmalle kustannustasolle ja samalla sieltä vapautuvia ohjataan yrittäjiksi ym...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"julkista puolta järkeistämällä"

Tähän mennessä "järkeistäminen" on tarkoittanut vain pienipalkkaisen suorittavan portaan irtisanomisia, byrokratiaporras saa jatkaa kalliiden älyttömyyksien jakamista edelleen. Hävittämällä aluksi THL:n ja ELY:n, Trafin ja ALKOn voisimme järkiperäistää huomattavasti yhteiskuntaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Tähän mennessä ei ole tehty järkeistämistä, koska julkinen sektori on vain kasvanut, eli Jarmo puhuu omiaan.

No kyllähän tuossa viimeisessä lauseessa on jotain, mutta ei kokonaisuuden hävittäminen ole järkeistämistä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tuottavan yksityissektorin? Tota noin, kun minä virkatyössäni hoidan tosi syvää masennusta neuromodulaatiohoidoilla, joita kourallinen psykiatreja tässä maassa hallitsee, anteeksi pieni itsekehu, ja saan todellisia tuloksia aikaan, olen mielestäni ansainnut 7050 euron virkapalkkani.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Jukka Mäkinen

Koska kerran hoidat ja saat tuloksia, olet palkkasi ansainnut. Jos olisit pelkkä hallintobyrokraatti, et ansaitsisi moista korvausta.
Todennäköisesti saisit yksityisellä puolella vielä parempaa liksaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Käytin lainaismerkkejä sanassa "järkeistämistä". Parempi rakentaa uutta kuin yrittää korjata vanhaa tilkkutäkkiä joka ei edes tiedä mitä pitäisi tehdä. Sama homma verotuksessakin, yksinkertaisempi on parempi, tulo ja pääomaverot samalle viivalle ja ALVia laskettava keskivertoeurooppalaiseen tasoon. Verosuunnittelu eli veronkierto lopetettava.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Huomattavasti kehittyneempi kommentti, josta olen täysin samaa mieltä!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Venäjällä ja Virossa ymmärretään, Siperia opetti, jotta yhteiskunta tarvitsee laillisesti rikastuneita.
Demarisuomi ei tätä ymmärrä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vaikea sanoa, olisiko ollut hyvä kaataa hallitus viime kesänä ja käydä vaalit syksyllä. Mutta Kokoomuksen kannalta se olisi ollut hyvä vaihtoehto. Tosin ei sitäkään voinut nähdä alkukesästä Kokoomuksen kannalta hyvin menneiden eu-vaalien ja Stubbin myötä (näennäisesti) tulleen kannatuksen kasvun takia.

Todellisuudessa tilanne on nyt parempi, koska keskiolutjupakasta huolimatta Keskusta voittanee vaalit. Sipilällä on silloin poikkeuksellisen vahva mandaatti hallituksen muodostukseen. Yritän uskoa, että hyöty ei ole pelkästään Keskustan vaan myös kokonaisuuden.

Senkin tosin voi ryssiä monella tavalla niin, että lopputulos on yhtä huono kuin edelliset neljä vuotta. Yksi tavoista on ainakin se, että Keskusta yrittää esiintyä isännän ottein. Kun pitäisi kaikki huomio asettaa siihen, miten voidaan tehdä yhteisesti hyödyllisiä asioita.

En osaa sanoa, kumpi olisi parempi tällä hetkellä yhteistyökumppanina, Kokoomus vai SDP. Molemmat ovat nyt saaneet oppia kannatuksen menettämisestä. Onko oppi mennyt perille siitä, että kannatus ei ole tippunut suinkaan huonon julkisuuden ja väärinymmärryksen takia, on sitten toinen juttu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juho katsoo asiaa kepuin kannalta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Voi olla, yritän kuitenkin vähän välttää sitä. Tai ainakin tiedostan asian ajatteluani vaikeuttavana tekijänä.

Tapani Lahnakoski

Nyt on mennyt minulta ohi. Miten EU nostaa sähkön hintaa Suomessa?

Tapani Lahnakoski

Jassoo, että sähkövero kotitalouksille nousee sitten tuostakin syystä, tähän asti sitä on korottanut tuulimyllytuki ja korottaa edelleenkin, kun "puistoja" nousee kuin sieniä sateella.

Tapani Lahnakoski

Niinhän se Rinne lupaa teollisuudelle tukiaisia kotitalaouksien sähköveroista, kun pitää EU:lle taas maksaa lisää. Eikö vielä olla tarpeeksi syvällä?

Pitikö EU:n olla organisaatio, missä päätökset tehdään niin, että kaikki ne hyväksyvät, silti päättäjät menevät toisten selän taakse eivätkä vastusta typeriä esityksiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset