Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

300 miljoonaa euroa lisää kotipalveluihin

Suomen Keskustan vaaliohjelma on paras! Siinä laitetaan suu säkkiä myöten. Sitten on aivan eri asia miten se toteutetaan, mutta selkeästi siinä on ajateltu, että rakenteisiin on pakko mennä.

Kokoomuksen korjausliikkeeseen tässä on paljon enemmän munaa ja  Sipilän ohjelma antaa toivoa siitä, että noihin luutuneisiin rakneteisiin jopa joudutaan menemään. Nämä samat madonluvut on kyllä ennenkin kuultu, mutta silloisen puhemies Sauli Niinistön puheet valuivat Kataisen suohon. Herrojen näkemykset erosivat niin paljon toisistaan, mutta sama puolueuskollisuus toimi yhdistävänä voimana siten, että korppi ei korpin silmää nokkinut ja loppu onkin historiaa.

Juha Sipilän sanotaan olevan kaapissa, mutta sieltä kaapista hän on tirkistellyt maailmaa saranan rakosesta ja nähnyt kuinka politiikka Suomessa toimii. Ensin pitää saada kannatus jotta pääsee pääministeriksi ja sitten vasta kerrotaan leikkauslistat. Mutta sitä ennen pitää jakaa jotain, ja nyt jaetaan omaishoitajille ja kotihoitoon. Juuri sinne missä raha on eniten tarpeen.

Siellä raha myös toimii niin, että se satsaus synnyttää samalla myös säästöjä.

No miksi tätä sanomaa ei kukaan muu ole uskaltanut käyttää? No hei, heillä ei ole lähes varmaa pääministerin paikkaa jo kaksi kuukautta ennen vaaleja.

Juha Sipilää uskotaan ja siksi 300 miljoonaa on riittävästi, mutta kuitenkin niin vähän, että se ei ole tuhlausta. Kilpakosijoiden tulee uskottavuuden puuttuessa uskaltaa luvata äänestäjille paljon enemmän ja se menee överiksi. Juha Sipilä on oppinut poliittisen nuorallatanssin. Ei pidä harppoa niin, että osuu narun sivuun, pitää kipittää maaliin pienin askelin.

Pieni ihmetys tässäkin ohjelmassa on, eli miten saadaan kahdeksan miljardin säästöt kahden miljardin leikkauksilla? No siellä kyllä sanotaan miten sekin tapahtuu, eli kun leikataan kaksi miljardia julkisen talouden palkkoja, säästyy samalla toinen mokoma sivukuluja. Samalla kiinteistöjä vapautuu myyntiin tarpeettomina ja niin edelleen. Kun nämä valtiolta ja kunnilta  pois potkitut, ohjataan yrittäjiksi, niin verotulot kasvavat ilman verojen korottamisia. Kahdella miljardilla vivutaan siis kahdeksan miljardia, kun mietitään oikein asioita, eikä aleta korjailemaan sieltä sun täältä kuten Kokoomus!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Pieni ihmetys tässäkin ohjelmassa on, eli miten saadaan kahdeksan miljardin säästöt kahden miljardin leikkauksilla?"

Eiköhän tuo pienuus johdu siitä olettamuksesta että talouskasvu olisi noin kahden prosentin luokkaa. Tässäpä piileekin sitten se samanmoinen höttöinen budjetointi eli leikkauspolitiikka kuin mikä oli Katainen-Urpilaisen hallituksella. Silloinkin oli aivan liian suuret optimistiset toiveet talouden kasvusta. Toisin kävi, eikä tuo kasvun suunta kovin kummoiselta näytä vieläkään, tuskinpa kahta prosenttia. Joten.....unelmahötöksi luokittelisin tässä vaiheessa keskustan kaksi mrd.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin Sirpa, unelmahötöstä puheen ollen mistä Timo Soini ojentaa rahaa ostovoimaan noin miljoonalle köyhälle, joista hän puhuu?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Älä minulta kysy, sillä en ole hänen lähipiiriinsä kuuluva. Katsotaan jospa vastaus tulee kun puolue julkistaa vaaliohjelman.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"eli kun leikataan kaksi miljardia julkisen talouden palkkoja"

Paljonko lisääntyy työttömyyskorvaukset ja asumistuet?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Et sitten lukenut, että ne irtisanotut koulutetaan yrittäjiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Et sitten lukenut, että ne irtisanotut koulutetaan yrittäjiksi."

Vaikuttaa aika realistiselta :) Mitä ne yrittävät?

Tosipuheessa tuossa voisi olla ideantynkääkin jos nämä irtisanotaan aloilta jotka luovat vain kustannuksia kuten kaksikielisyydestä, kehitysavusta ja muusta humpuukista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

"Tosipuheessa tuossa voisi olla ideantynkääkin"

Missä vaiheessa luokittelet sen sitten valheeksi? Ettei vain olisi vaalikateutta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #17

"Ettei vain olisi vaalikateutta?"

Vaalikateutta?? En kuulu mihinkään puolueeseen mutta järkevät ajatukset hyväksyn kaikilta puolueilta. Tässä keskustan lapussa on liian paljon höttöä joten uskottavuus kärsii, kertokoon vaikka mistä leikkaavat jotta kustannusvaikutukset voitaisiin arvioida.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vahaukot tulee,pahvisaulit on out
8.2.2015 11:25 Ilona Oksanen hallitus, Keskusta, Eduskunta, Sipilä
Keskustan uusi vaaliase: Vaha-Juha KOTIMAA JULKAISTU 07.02.2015 21:53 http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/keskus......

Mitä keksivät muut?Barbienukkeja es.kokoomuksen edustajista,nuoria ja nättejä kun ovat.Lapsille omia hallituskokoonpano nukkeja?Puhallettavia kansanedustajia vapuksi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Onkohan se poistettu kun,muitakaan kirjoituksiani ei näy koskaan tuolla uusien joukossa.Kasvokuva katosi,kuten suossittelumahdollisuuskin.Lastensuojelusta kirjoittamani blogin jälkeen.

Voi ehkä toimia jos kopioi tuon ja koittaa silleesti.Vaikka luulen että se on kadotettu kokonaan.Kas vain..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Tuohan on vain positiivista, varsinkin jos oululainen taiteilja on tehnyt sen rahasta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #16

Tuohan näyttää ihan onnistuneelta. Näköisyys on kohdallaan eikä ulkonäköä ole turhaan paranneltu.

Kyllä ne oululaiset osaa aina, kun he jostain innostuvat... Täydet pisteet Takarautiolle.

JK. Tiedättekös, mikä tuo rautio on?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Olisko vaikka hevonen? Miksipä ei jotain takomiseen liittyvää, vaikka seppä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Rautias on hevosen yksi väri, mutta Rautio? Pitää selvittää.

Sirpa oli oikeassa, seppähän se!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Keskustan uusi vaaliase: Vaha-Juha
KOTIMAA JULKAISTU 07.02.2015 21:53
62
Juha Sipilä, Vaha-Juha
Keskusta on teettänyt puheenjohtajastaan Juha Sipilästä vahanuken.

Vaha-Juha julkistettiin keskustan vaaliristeilyllä Baltic Queenilla.

Vahanuken on tarkoitus olla esillä tilaisuuksissa lähinnä Sipilän omassa Oulun vaalipiirissä. Vahanuken on tehnyt oululainen taiteilija Kimmo Takarautio.

Toinen vaihtoehto olisi ollut luonnollisen kokoinen pahvikuva, jollaisia nähtiin jo muun muassa Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjassa 2006.

MTV UUTISET - STT
Kommentoi ( 62 ) Jaa

Ainakin blogini kautta toimii.

Mika Samuel Kiekkijev

Tarkoitatko, että Keskustan ohjelma on paras, koska siinä luvataan kaikkein eniten?

Toteuttamisellahan ei ole niin suurta väliä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän siin eniten luvat vaan vähiten ja se tekee siitä parhaan. Siinähän jaetaan kotihoitoon ja omaishoitajille suoraa rahaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kun nämä valtiolta ja kunnilta pois potkitut, ohjataan yrittäjiksi, niin verotulot kasvavat ilman verojen korottamisia."

Keskustan puoluetoimistostako jaetaan ja räätälöidään yritysideoita?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Onhan siellä mm.huostabisneksestä kokemusta,ja sijaisperheiden saaminen koko suomeen,on es.keskustan naiskansanedustajan,joka ajaa perhehoitoliiton kautta heidän etujaan ja oikeuksiaan,tavoite.
Sieltähän duunipaikkoja repeää,kun perheiden työttömyydestä ,köyhyydestä johtuen lapsia raijataan ulkoistettavaksi kotoaan.Oulussakaan ei taida outoa olla.SDP:n Huovinen kun vielä kiiruhtaa lakiin sijaisperheiden etujen:palkkojen,tukihenkilöiden,lomittajien,palkankorotusten,kulukorvausten jne.kirkaamista pikaisesti,kuten on luvannut.RAY tukee.
Siitä vaan parin viikon PRIDE-kurssit kehiin ja pyörittämään perhekoteja.Saavat sitten hoitaa toistensa jälkikasvua ristiin,rastiin suomen maata.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä Juha jonkun kakkaran siitäkin aiheesta vääntää, tai vahajuha, ei se niin suurta rakettitiedettä ole yritysten perustaminen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ainoa ongelma on vaan se,että 1,4 miljardilla vuodessa ,voisi tehdä muutakin es.vaikkapa palauttaa perheiden lainmukaiset tukitoimet ,ja asiantuntijoiden esityksistä ottaa onkeensa,ja tukea perheitä koteihinsa.Murto-osalla huostabisneksen hinnasta.Ei iske tuo liiketoiminta perheiden lapsilla,ei sitten millään.Että ihan ulkomaille asti aletaan raijata.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

RAittius-, kulttuuri- ja liikuntasihteereistä voisi tehdä personal trainer -yrittäjiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Verojohtajista tulisi hyviä verokonsultteja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tullipäälliköistä vientisihteereitä tai huolitsijoita.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Suurimpana syynä lienee, että Sipilän ei tarvitse osoittaa mitään. Hänen ei tarvitse etsiä seuraavaa vielä parempaa asemaa, vaan hän voi päättää itse, mitä haluaa tehdä. Hänen ei tarvitse päästä komissaariksi tai presidentiksi.

Tietty vastuu hänellä tietenkin on Keskustan menestyksestä mutta tilanne on nyt jo sellainen, että hän on omalta osaltaan tehnyt enemmän kuin kukaan odotti. Pääministerinä tietenkin tulee vastuu myös yhteiskunnan menestyksestä mutta siinäkään hänen ei tarvitse miettiä oman asemansa turvaamista.

Joten toiminnallisia vapausasteita hänellä on paljon enemmän kuin muilla puoluejohtajilla. Näyttää siltä, että kokemattomalla politiikan untuvikolla on etua siitä, että hänen ei tarvitsekaan pelata samaa peliä. Muut ovat takertuneet opittuihin maneereihin. Sipilällä ei ole pakonomaista tarvetta olla oikeassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juhan tarvitsee vain olla, kun muut yrittävät nuoleskella ministerinsalkun toiveissa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Toivottavasti hän osoittautuu tosipaikan tullen niin kovaksi luuksi, että pelkkä nuoleskelu ei riitä vaan täytyy olla myös jotain edellytyksiä siihen ministerintehtävään, johon valitaan.

Haluasin uskoa, että hän on tosissaan myös hallitusohjelman ohentamisessa ja ministerien määrän vähentämisessä.

Mutta ennen kaikkea, kenenkään ei pidä päästä ministeriksi vain, koska on tietyltä alueelta, tiettyä sukupuolta tai ansioitunut puolueen työjuhta. Ministereiksi on valittava niitä, jotka osaavat asiansa ja kykenevät toimimaan hallituksessa Sipilän kuvaamalla kollegiaalisella tavalla. Mitään suuren egon prinsessoja sinne ei tarvita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Noinhan se on, mutta miten naiset suhtautuvat jos heitä ei ole paljoa, ja miten alueet suhtautuvat jos alueelta ei ole ketään jne...

Se on kova paikka sanoa, että tämä hallitus on nyt pelkästään Oulusta tai Kempeleestä ja sillä siisti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Haluasin uskoa, että hän on tosissaan myös hallitusohjelman ohentamisessa ja ministerien määrän vähentämisessä."

Jatkaako Sipilä liittovaltion rakentamista hallituksessa, siinä kyllä ministerit vähenisivät Suomessa kuten itsenäisyyskin. Miksi ei uskalla puhua aiheesta vaikka Väyrysellä ja Rehnillä on puolueessa vankat vastakkaiset mielipiteet?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #33

Jospa Makkonen selvittää mitä tarkoittaa "itsenäisyys" että ei vain tarkoittaisi "yksinäisyys"?

Suomessa on itsenäisyyspuoluekin, mutta se taitaa olla enemmän Venäjän asioista välittävä kuin itse suomalaisista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #35

"Jospa Makkonen selvittää mitä tarkoittaa "itsenäisyys" että ei vain tarkoittaisi "yksinäisyys"?"

Näetkö että Norja ja Sveitsi ovat yksinäisiä valtioita Euroopassa? Mitä haittaa näille valtioille on itsenäisyyden pitämisestä ollut? Itsenäisyyden menettäminen tarkoittaa että luovuttaa vallan muille, kuten Euroopan komissiolle ja EKP:lle.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kyllä minullakin sellainen kutina on, että julkishallinnon palkat pitäisi saada sellaiselle tasolle, että sinne hakeudutaan vasta sitten, kun mikään homma ei luonnistu. Nyt julkihallinnon palkat, palkkiot ja edut ovat niin korkeita, että niiden avulla elää herroiksi, ei riskiä, viralliset työajat jne. Joten kaikki pyrkivät ensi sijaisesti sinne. Julkishallinto imee kyvyt eli yhteiskunnan veren.

Tsaari antaa viran ja Jumala viisauden toimii edelleen.

Minun aikanani julkiselle puolelle mentiin, kun muualle ei päästy. Siksi kai jäin virkamiehenä eläkkeelle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jaakko pisti pahan. Juuri tästä mie tykkään, että uskalletaan tunnustaa tosiasiat, vaikka omaa oksaa sahaten.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jaakko taidan kuulua samaan sarjaan kanssasi. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

"leikataan kaksi miljardia julkisen talouden palkkoja". Tuo sanonta herätti kiinnostukseni mutta sanatarkasti en sellaista löytänyt Keskustan kakkarasta.

Keskustan (Sipilän) vaaliohjelma ei minua vakuuta juuri miltään osin, päinvastoin vihastuttaa. Se on ylhäältä katsova ohjelma. Ohjelma on Elinkeinoelämän Keskusliiton tai Suomen yrittäjien ohjelma. Yksittäistä ihmistä se ei tunnista eikä tunnusta, paitsi ylhäältä annettujen pelisääntöjen noudattajana.

Ohjelma on sisäisesti ristiriitainen, esim. tämä: Työmarkkinoita pitää uudistaa niin, että samaan aikaan vahvistetaan työntekijän turvaa ja lisätään joustoja työnantajalle.

"Julkisen sektorin johtamisjärjestelmä pitää uudistaa..." Tyypillistä Sipilää, hän näkee vain suuret johtajat joista kaikkien muiden elämä riippuu. Missä on työelämän ja julkisen sektorin sisäinen demokratisointi. Ei missään, ei missään. Kiitos ei, ääntäni eivät tällaiset johtajuuspoliitikot saa. (Sama koskee kokoomusta, demareita jne).

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä taisin lukea hiukan omaan pussiin vetäen, eli olisin toivonut, että olisivat uskaltaneet kirjoittaa sen auki ohjelmaansa.

Eli ei sitä siellä ole, mutta miten muuten kahdesta tulisi kahdeksan?

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Sanoihan Sipilä aiemmin että julkiselta sektorilta pitää vähentää - mikä tarkka luku olikaan - kymmeniä tuhansia. Vaikka liekin tarkoittanut että tuottavuuskehityksen kautta vuosien mittaan.

Samaan aikaan 200 000 uutta työpaikkaa yksityiselle sektorille (mukamas).

Sipilä edustaa julkisen sektorin vihaajia. Sipilän vihan ulkopuolelle jäävät tietenkin johtajat jotka Sipilälle ovat kaikki kaikessa.

Julkisen "sektorin" olemus kaipaa herkemmän analyysin kuin tällainen insinööripaukuttelija. Julkinen "sektori" edustaa myös tiettyä yhteisöllisyyttä, yhteenkuuluvuutta, yhteisyrittäjyyttä, sitä kuuluisaa "eheyttä".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #40

Samaa mieltä, kenttä on vapaa, miksi kukaan ei pääse lähellekkään noita ajatuksiasi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Valitettavasti yhteiskunta ei voi toimia ilman johtajuutta (ja hierarkisia järjestelmiä). Ja nyt näyttää siltä, että vain insinööritaustainen johtaja pystyy näkemään sekä kokonaisuudet että osat ja niiden liitokset. Järjestelmät organisoituvat ihan luonnostaan, koska erilaisilla asioilla on erilaiset dynamiikat. Onnettomuus syntyy, jos ohjausta yritetään väärällä tasolla.

Sipilä on Alkionsa lukenut. Ja kasvanut pohjalaisessa maalaisympäristössä, käynyt yliopistokoulutuksen ja ollut kansainvälisessä yrityselämässä. Tällä taustalla hän on paljon enemmän mahdollisuus kuin yksikään toinen puoluejohtajista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sipilä on Alkionsa lukenut."

Miksi Sipilä ei sitten esitä konkreettisia laskelmia säästöjensä kohteesta ja näiden vaikutuksista?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #44

No vaalikeskustelussa hissutellaan, puhutaan paljon, mutta sanotaan vähän, näin myös Sipilä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #44

Koska hän tietää, että millään yksittäisellä toimella ei saada ihmeitä aikaan. Muutokset vaativat nyt sitkeää vääntämistä oikeaan suuntaan.

Hän ei missään yhteydessä ole puhunut vuodesta vaan pikemminkin kymmenestä vuodesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #49

"Koska hän tietää, että millään yksittäisellä toimella ei saada ihmeitä aikaan."

Eli koska miehellä ei ole minkäänlaista ajatusta häntä pitää tukea.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #51

Me nyt voimme vääntää tästä vaikka hamaan ikuisuuteen. Tai lyö sitten pöytään jonkun tekemä täysin uskottava laskelma.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

# 43 Ja kaikista eniten hän tarvitsee nyt kaikkien tuen, eikä kaikkien vittuilua.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #46

Juuri näin. Koska hän mitä todennäköisimmin on seuraava pääministeri. Ja koska hän lienee puheenjohtajista muutenkin se, jolla on parhaat edellytykset rakentaa yhteistoimintaan pyrkivä hallitus.

Siitä huolimatta, tai ehkä vielä enemmän siksi, erityisesti hänen ajatuksiaan pitää arvostella. Mutta ei vain pyrkimällä kaatamaan niitä vaan parantamaan. Uskoisin hänen kestävän sen, että hänelle tarjotaan parempia vaihtoehtoja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #47

Tunnen erään joka on Juhan vanha työtoveri, ja hän vakuuttaa miehessä olevan ainesta, uskon tätä kaveria.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #48

Miehessä, joka on itse rakentanut veneen ja talon, on varmasti ainesta. Lisäksi ekokorttelin ideointi ja toteutuskin osoittavat kohtuullista luovuutta ja taitoa pistää asiat myös tapahtumaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset