Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Sönkkötönkkö politiikkaa

Taitaa mennä varovaiseksi vaalien lähesytessä koko poliittinen eliitti, kun tänäänkin oli vain tuota sönkkötönkkö Niinistöä tarjolla.

Harvemmin presidentin esiintyminen on noin tyhjänpäiväistä, eli yksinkertaiset asiat sekoitetaan ja niitä sitten maan päämies tulee selittelemään oikein itse.

Varmasti Sipilä, Stubb ja Soini on kaapattu johonkin valmennukseen, kun eivät ole esillä. Suomessa vaalitaisteluista on tullut vain kuukauden mittaiset ja nyt pitää vielä odotella reilu kuukausi, kun sitten näitä kasvoja kukkii joka paikassa.

On bussipysäkillä kerrankin porukkaa, kun jokainen ehdokas on liisteröity puhelinpylväisiin ja bussiseisakkeiden katoksiin. Risteysalueet on suurpujottelun tasoisesti kepitetty ehdokkaiden kuvilla ja vaalilauseilla. Jokainen on pienen ja heikon puolella, vaikka kaikki entiset teot viittaavat leikkauksiin ja veronkorotuksiin.

Sitten on nämä muutokset ja itsenäisyyspuolueet, jotka aikovat saada yhteensä yhden kansanedustajan tällä kertaa ja se olisi suuri askel.

Kissan vitut näitä höyrypäitä, jotka menevät uurnille kerta toisensa jälkeen ja äänestää päräyttävät vaalikoneen tai muun hömpän viittilöimänä aivan joka kerta sen saman naaman sinne takaisin.

Ne jotka vaihtuvat ovat saaneet oppinsa juuri sieltä poistuvilta, heille on oikein testamentattu puolueen tuki taakse.

Kysyn vaan mitä esimerkiksi viimekertaiset kansanedustajat ovat maakunnan, kunnan tai teidän eteenne oikeasti tehneet? Sote on ainoa valopilkku ja siitäkin on toteutus vielä kaukana. Aalto-yliopisto laitettiin laskemaan kustannusvaikutuskin uusiksi, nyt ennen vaaleja se saatiin positiiviseksi. Miten voi yliopistolla tullalaskuissa  yli viiden miljardin virhe?

Kyllä se voi, sillä me emme saa kuulla enää yhtään huonoa uutista mistään tuutista, ennen kuin vaalit on pidetty. Sillä tavalla meitä äänestäjiä manipuloidaan. Hallituksen toimet kullataan ja opposition kritiikki verhotaan siirapilla ja hunajalla. Kaikki on niin helvetin auvoista, että oikein väsyttää.

Siksi taidankin nukkua tällä kertaa.

Jos ei sitten joku suupaltti tule ja hurmaa minua, mutta sen kertomukset pitää olla sen omia, eikä puolueiden ianikuisa fraaseja, niihin halpoihin teemoihin ei mene enää Erkkikään.

Ai niin, mikis Sauli Niinistön piti tulla sanomaan, että me emme ole saaneet kutsua? Mikä uutinen se on? Tapellaan mennäänkö vai eikö mennä, vaikka ei edes kutsua ole. Nyt on sitten selvinnyt, että kutsukin on oikeasti suullisesti esitetty, eli suupuheiden mukaan meillä toimitaan ja se on oikeaa meininkiä. Niin pitääkin.

Sittenkin vahinko tulee pyöritellään uusi tiedotustilaisuus ja sanotaan hyvää päivää, se olikin erreys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Harvinaisen suurta sekoilua on täytynyt tapahtua, jos suulas ja kaikkitietävä ulkoasianministeri ei anna mitään lausuntoa tv:lle edes kysyttäessä ja presidentti tulee selittämään itse ympäripyöreitä lehdistötilaisuuteen siitä, mitä joillekin sotilashenkilöille on puhuttu.

Vakaa käsitykseni lienee, että joiden päätä silitetään, jotta luu näkyy.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Just, ja sen jälkeen uutisissa tuli juuri sopivasti pitkät pätkät jotain lastenteatterista...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se on tasa-arvoa, aikuiset ensin ja sitä lapset perässä!

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Joo, Osallistuminen lentoharjoituksiin tai ei, oli reilusti kokoaan suurempi uutinen. Siitä vasta soppa syntyy, jos johtavat poliitikkomme eivät Venäjän pelossa uskalla lentokoneita lentäjineen harjoituksiin lähettää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kahteen suuntaan on vaikea kumartaa samanaikaisesti!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Siis parasta seistä suorana.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Melkoista sekoilua maamme ulkopoliittisessa johdossa.

Kutsu harjoituksiin on tieten käynyt jo suullisesti ja kirjallinen kutsukin tietojen mukaan lähetetään lähipäivinä. Itse olen ymmärtänyt asian näin, että päätöksentekijät ko. asiassa ovat nyt vaalien alla niin munattomia, etteivät pysty edes hoitamaan velvotteitaan julkisesti asianmukaisella tavalla, jos sitten ollenkaan.

Kiertävät yksinkertaista asiaa, kuin kissat kuumaa puuroa.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Vastaa hyvin sitä kuvaa, kun meillä ei todellisuudessa ole mitään oikeita meitä koskevia asioita päätettävänä, varsinkaan talouden osalta, jossa osuutemme ytimestä lienne reilun % luokkaa, niin tälläistä isojen poikien sotaleikkijuttuja jauhetaan päivästä toiseen.
No tämähän on sitä vakautta EU:n taholta jota niin kovasti kaivataan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset