Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Oluenpanijan avoin kirje Noora Toivolle

Noora Toivo ja oluenpanija  ottivat mittaa kirjainten avulla naisen pakaraan. Naisen peffa kun on silmälle lepo, mutta se ei liity urheiluun laisinkaan jos ajattelee kuin urheilija Noora Toivo.

Kieltämättä jos tarkoitus on kisoissa ainoastaan perehtyä naisten korkeushyppypaikan maisemiin tuloksista piittaamatta ollaan jo perversion pahemmalla puolella. Jos urheilija on jumalaisen kaunis, ei häntä voi olla ihailematta. Jos tarkoitus on vain katsastaa naisen tai miehen intiimiin haarukkaan urheilusuorituksen aikana ei tällä ole mitään tekemistä kauneuden kanssa.

Jos katseet loukkaavat on siitä oikeus nostaa meteli. Tuskin yksikään urheilija on mennyt kentälle keikistely mielessään, siellä on kova kilpailu ja keskittyminen, ei siinä ole aikaa esittää (tai leikkiä Ringa Ropoa, joka samalla tapaa tuli leimatuksi).

Oluenpanija lähetti oikein avoimen kirjeen Nooralle ja kertoi siinä mielipiteensä tämän perimästä. Mistäköhän moinen tuohtumus on itkupillinäkin tunnetun oluenpanijan aivoihin syöpynyt, että juoksija haluaa itsensä riisuttavan aina perimäänsä myöten jos on ottanut itselleen tärkeän asian julkisuudessa keskusteltavaksi.

Oluenpanijan lausahdus, että ”Ei tule pääsemään olympiakisoihin…”, on kerrassaan tyhmä. Oluenpanija on sentään ollut jopa kansanedustajan vaativassa tehtävässä, joten tuollainen vyön alle lyönti on laiton ja äärimmäisen kiusallinen jopa ulkopuolisesta, saati asianomaisesta.

”Perusnopeutesi ei vain noissa lajeissa maailman kärkeen tai sen tuntumaan Sinulla riitä”.

Jos perusnopeus ei riitä, niin miten se liittyy siihen aiheeseen, jonka Noora Toivo nosti esille?

Tarkoittaako oluenpanija, että jos perusnopeus ei riitä urheilija ei saa nostaa mitään asioita yleiseen keskusteluun? Tässä on viime päivinä paljon keskusteltu sananvapaudesta, mutta demaripuolueen ex-urheilija kieltää Noora Toivolta perusnopeuteen vedoten sananvapauden hänen omassa asiassaan.

Me emme näe malkaa omassa silmässä mutta näemme rikan Pariisin pilapiirroksen takana.

”Maitohapon sieto yli 7 sekunnin suorituksissa. Se vaatii pohjaksi aerobiaa ja kovaa harjoittelua.Tämä kaikki, Nora , on Sinulle varmaan tuttua”. 

Missä on oluenpanijan sietokyky, kun hän pakahtuu arvostelemaan Nooraa aivan eri asioista, josta keskustelua käydään, vai onko tämä uusi avaus aivan uudesta asiasta?

Jos on, niin haluaako oluenpanija Nooran valmentajaksi vai miksi kritiikki ei ole osoitettu hänen valmennuksen vastuuhenkilöille?

” Ei siinä tarvitse rasvoja paljon mittailla, ei puntarissa käydä. Ruokavalio ns. terveellä huippujuoksijalla on tietenkin tiukka, kun puhutaan maailman huipuista. Mutta niin minusta pitääkin olla. Se tarkoittaa 5-6 kertaa päivässä ruokailua kohtuullisen tarkan, mutta terveellisen dieetin mukaan.”

”Naisilla matalat testosteronitasot vaikuttavat rasvapitoisuuksiin ja naisilla on huomalttavasti haasteellisempaa ylläpitää matalampaa rasvatasoa.Terveys on tietenkin elämässä kaiken perusta. Ja mitään ei pidä tehdä, ei varsinkaan urheilulla, jos terveys ei siihen anna mahdollisuuksia. Tosin oikein urheilemalla, syömällä ja lepäämällä terveys on erinomaisella tasolla. Eli omaan geeniperimäämme emme voi vaikuttaa, sairauksia-vakaviakin , kohtaamme meistä riippumattomista syistä. Rasvapitoisuudet kropassa ei pidä olla asia, josta maailma kaatuu. Mutta niihin rasvapitoisuuksiin voi kyllä vaikuttaa omilla päätöksillä ja teoilla. Hyvää ja terveellistä talvea ja kevättä toivoen arto”

Sitaatit ovat Arto Bryggaren avoimesta kirjeestä Noora Toivolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

”Minusta tulee olympiavoittaja!”

Tämä on lausahdus reilun 20 vuoden takaa, kun pieni nappisilmäinen Noora Toivo vastasi intoa puhkuen ja toivoa sydän täynnä äitinsä ja isänsä kysymykseen: ”Mikä sinusta tulee isona?”

Nyt Arto Bryggare murskaa tämän urheilijan unelman veren perintöön vedoten.

http://www.iltasanomat.fi/yleisurheilu/art-1420696...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Artohan vaan tsemppaa Nooraa huippusuorituksiin. Noora suivaantuu Arton kirjeestä ja ajattelee, että nyt minä perhana näytän niille, ja voitan kaikki kisat. Jos ei ajattele, niin tuskinpa hän sitten olisi tullut voittamaan mitään, vaikka Arto olisi ollut ihan hiljaa tai kehunut Nooraa maasta taivaaseen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Haluan nähdä asian myös noin;)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tuotanoin, olettaen että Toivo on yhtään kartalla siitä mitä on tekemässä, on pakko kysyä eikö tuo Bryggaren esiin tuoma asia muka ollut hänellä jo muutenkin tiedossa?

On vähän eri asia puhua "pienen nappisilmäisen" unelmista, kuin 25-vuotiaan urheilijan, jolla kaiken järjen mukaan pitäisi olla jo realistinen käsitys omasta tulostasostaan, ja sen kehitysmahdollisuuksista.

Niin, ja eikös Bryggaren tekstissä ollut paljon asiaa myös siihen Toivon esiin nostamaan kysymykseen, siis urheilijoiden ulkonäköpaineisiin? Tahtoo sanoa, että jos 400 metrin juoksija treenaa ja syö siten kuin 400 metrin juoksijan pitäisi, ei tarvitse paljon sikspäkin näkymisestä huolehtia. Jos ei näy, niin joko treeni tai ravinto, tai molemmat ovat pielessä. Mikä taas taitaa liittyä niihin juttuihin olympialaisista.

Aijjuu, ja ilkeä huomio. Eikö ole vähän hassua, että ulkonäköpaineista ja sikspäkin näkymisestä huolestuu urheilija, joka kauppaa vatsalihasohjelmaansa esittelemällä kuvia oman sikspäkkinsä kehityksestä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minusta molemmat ovat jossainmäärin pahoittanet mielensä, mutta Arto ei vastaa haasteeseen vaan tekee uuden haasteen.

Jos tämä on nootti jostain vatsaohjelmasta niin miksi se ei kohdistunut vatsaohjelmaan, vaan johonkin aivan muuhun?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Seurasin viime kesänä tavallista enemmän yleisurheilua ja keskustelinkin jonkun kanssa siitä, että tulostason näkee kropasta. Bryggare on ihan oikeassa, mutta siitä en ole varma, että täytyykö tällainen keskustelu käydä julkisuudessa, se tuo oman haasteen psyyken kannalta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arto voi olla oikeassa, mutta samassa asiassa hän ei ole mihin Noora itsensä karsinoi.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Jos kaikki eivät ole lukeneet alkuperäistekstejä niin tässä:

Noora Toivo 16.12.-14

Kaikilla ei ole facebook-tiliä, joten kopioin Bryggaren ajatukset (tekstissä ei ollut kappalejakoa)

Arto Bryggare
Eilen 0:17 · Helsinki ·
Avoin kirje Nora Toivolle: Hyvä Nora, olet saanut huomattavaa julkisuutta kirjoituksillasi urheilusta ja hieman ympyröistä urheilun tuntumassa. Olet sanonut jopa tähtääväsi Olympiakisoihin. Tuo julkisuus on tuonut varmaan kaikenlaista palautetta. Muutama oma kommenttini Sinulle. Onnea urheilu-urallesi. Et tule pääsemään olympiakisoihin tai MM-kisoihin 400 metrin aidoissa tai sileällä. Perusnopeutesi ei vain noissa lajeissa maailman kärkeen tai sen tuntumaan Sinulla riitä. Ja kyse on tässä saamastasi perimästä, ei siitä miten harjoittelet. Mutta maajoukkueeseen ja Ruotsi-otteluun Sinulla on terveenä varmasti kaikki saumat. Eikä se ole tavoitteena yhtään sen vaatimattomampi kuin MM-kisat. Juoksemasi tulokset eivät ole tulleet vain unelmoimalla-kovaa työtä ja lahjakkuutta nekin ovat vaatineet. Olet pohtinut ulkonäköpaineita urheiluympyröissä. Ja olen varma, että moni naisurheilija Suomessa jakaa mielipiteesi. Pikajuoksu on tekemistä, jossa tietyn kokoista massaa liikutellaan tietyllä voimalla eteenpäin. Massalla ja voimalla on tuossa tekemisessä oma tärkeä roolinsa eli mitä kevyempi ja vahvempi, ja mielellään vielä kimmoisampi-sitä lujempaa mennään. Ja sitten vielä maitohapon sieto yli 7 sekunnin suorituksissa. Se vaatii pohjaksi aerobiaa ja kovaa harjoittelua.Tämä kaikki, Nora , on Sinulle varmaan tuttua. Huippujuoksijat 400 metrin matkoilla maailmalla juoksevat +50 km / viikko valmistavalla kaudella aerobista juoksua eli matalatehoista tekemistä, jossa rasva palaa. Tämän oheen tulevat lihaskuntoharjoitukset (esim. Sanda Richards Ross ( 400 m MM) päivittäin reilut 1000 vatsalihasliikettä) ja tämän oheen vielä muu juoksuharjoittelu, kimmoisuustreeni jne. Ei siinä tarvitse rasvoja paljon mittailla, ei puntarissa käydä. Ruokavalio ns. terveellä huippujuoksijalla on tietenkin tiukka, kun puhutaan maailman huipuista. Mutta niin minusta pitääkin olla. Se tarkoittaa 5-6 kertaa päivässä ruokailua kohtuullisen tarkan, mutta terveellisen dieetin mukaan. Hyppylajeissa (erityisesti korkeushypyssä) ruokadieetillä on vieläkin suurempi rooli, ja se kysyy kanttia jo sitten enemmän. Naisten ja miesten erot on myös hyvä muistaa. Naisilla matalat testosteronitasot vaikuttavat rasvapitoisuuksiin ja naisilla on huomalttavasti haasteellisempaa ylläpitää matalampaa rasvatasoa.Terveys on tietenkin elämässä kaiken perusta. Ja mitään ei pidä tehdä, ei varsinkaan urheilulla, jos terveys ei siihen anna mahdollisuuksia. Tosin oikein urheilemalla, syömällä ja lepäämällä terveys on erinomaisella tasolla. Eli omaan geeniperimäämme emme voi vaikuttaa, sairauksia-vakaviakin , kohtaamme meistä riippumattomista syistä. Rasvapitoisuudet kropassa ei pidä olla asia, josta maailma kaatuu. Mutta niihin rasvapitoisuuksiin voi kyllä vaikuttaa omilla päätöksillä ja teoilla. Hyvää ja terveellistä talvea ja kevättä toivoen arto

Noora Toivo 8.1.-15

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Minusta tämä asia on hyvin yksinkertainen!
Sillä pitääkö Bryggaren kommentti paikkansa, ei minusta ole mitään merkitystä!

Kysymys on vain siitä, arvosteleeko sivistynyt ihminen julkisesti toista tuolla tavalla. Minusta ei, aikuinen ihminen kyllä voisi miettiä mitä suustaan päästää.

Jos sanon, jollekkin ihmiselle, että hän on niin ruma ettei voi kumppania saada, niin idioottina ja moukkana minua pidettäisiin, vaikka asia olisikin juuri noin!

Vielä kun lukee Bryggaren uutta kommenttia, niin huomaa, ettei hän edes tajua koko asiaa. Siis sitä, mikä hänen viestissään on vialla!

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Jos sanon, jollekkin ihmiselle, että hän on niin ruma ettei voi kumppania saada, niin idioottina ja moukkana minua pidettäisiin, vaikka asia olisikin juuri noin!"

Joskus pienenä pellavapäänä uneksin, että isona minä saan oman prinsessan, ja puoli valtakuntaa.

Jostain syystä nyt aikuisena en pidä sellaista ihmistä lainkaan idioottina ja moukkana, joka vihjaisee ettei minun kannata lähteä länsinaapuriin Kalle-Kustaan tyttäriä kosimaan, vaan asettaa vähän eritasoisia tavoitteita morsiamen suhteen.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jos kommentoija olisi hyvä ystävä ja tapahtuisi kahden kesken, asia olisi aivan eri kuin että kommentti kohdistuu vieraaseen ihmiseen ja on julkinen. Ja jos tarkasti lukee, niin kommentti edes millään tavalla koskenut käsiteltävää asiaa.

Monessa kommentissa on tuotu esille Bryggaren urheiluansioita. En kyllä näe, että ne antavat oikeuden tuollaiseen henkilökohtaiseen arvosteluun. Menestyminen jossain asiassa ei oikeuta huonoon ja moukkamaiseen käytökseen!

Ihmisellä kyllä pitäisi olla hyvä ja kunnioittava asenne toisiin ihmisiin, oli sitten kysymyksessä julkkis tai matti meikäläinen. Ja se tässä on kyllä puuttunut Bryggarelta!

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Todella outoa kommentointia Bryggarelta ja juurikin liittymättä itse asiaan. Selittelylläkään ei lainkaan parantunut. Semminkin, kun Arto Bryggare on ihan järki-immeisenä näyttäytynyt tähän asti. Kukaties tämäkin koko asia on vain värittynyt median kautta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset